назад

НСИ поиска още седмица за е-преброяването, разясни процедурата с кодовете

20:38 | 14 септември 2021 | Редактор: Лилия Чалева 39 7424

Коментари 39

ИДИОТСКА ЛОГИКА ЩОМ ТЕ СА ЦИГАНИ СПОРЕД ТЯХ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ СА ЦИГАНИ.....!!!!!!??????? ПРИ ТУРЦИТЕ ПОЛОЖЕНИЕТО Е СЪЩОТО СИНДРОМ НА ТУРСКИ КОМПЛЕКС ЗА МАЛОЦЕНОСТ И НЕЗНАЧИТЕЛНОСТ..... БОЖЕ ПОМИЛУЙ....

Цялата тая работа ми намирисва...

Остават едва 3 дни до самообявения им срок от 10 дни да бъде "преброена" цяла България. Нямат и 800 хил. преброени души, тоест 200 хил. души ПО-МАЛКО ОТ 1 МИЛИОН. Настоящото население на България е вероятно около 5 милиона, което със сигурност ще бъде скрито, а "данните" ще бъдат значително завишени. И все пак, този МИЗЕРЕН брой хорица преброени е доста подходящ. Не са им виновни "кампанията", нито пък хакерите от "Китай" и "Швеция", които са се позабавлявали да щракнат с пръст и да проснат на колене сайтчето направено от синчето или дъщерята на нечие величие в някоя от институциите. Първо, самото население вече е МНОГО малко, 250% много по-малко ще е и от това, което очакват. Страшно много хора измряха и страшно много напуснаха. Второ, голяма част оставащото население няма НИКАКВО, повтарям НИКАКВО доверие на тия долнопробни, некомпетентни, некадърни и корумпирани чанти. Дай си данните колко телевизора/компютъра/хладилника и тем подобни имаш в жилището ти, и после някой ще те АЛОСВА по телефона и ще знае всичко за тебе и ти ще се чудиш от къде знае. Дай им ги тия данни, на същите, от които БЕЗПРОБЛЕМНО окрадоха данните на МИЛИОНИ души преди година-две, а онова ръководно височество от институцията беше на плаж и си бъркаше в носа!!! Ха-ааааааааааааааааа! То бива наглост, но това вече е върха. А това как ми повтарят всеки ден колко са ми защитени данните хич, ама ХИИИИЧ не ме кара да се чувствам по-добре, а напротив. С долнопробните пародии се подхожда долнопробно и пародийно!

Явно ще си остана непреброен. Вчера направих три опита, при два беше претоварен сървъра, при третия не ми върна мейл. Преброител едва ли ше ме свари вкъщи. Да се оправят и без това ще изманипулират данните с едно 300-500к нагоре, че иначе ще е страшно да се види с колко сме се стопили. И не, ковид не е виновен. Деца се раждат малко, а тепърва от жизненият си път излиза населението раждано след ВСВ.

Не знам, има нещо недообмислено в това електронно преброяване. Стартира в момент, когато мнозина са извън България за различни срокове и по една или друга причина не могат да бъдат на адреса си за времето на преброяването - не живеят в чужбина, но било заради отпуск, почивка или друга някаква причина са извън страната. Би трябвало системата да разпознава българския IP-адрес и да допуска регистрирането на тези хора. Вместо това, когато питаш какво да се прави в такива случаи, ти отговарят, че могат роднини в страната да ги преброят. Е, да, ама не. Има данни, които роднините, дори най-близките, не знаят и информацията им нито ще бъде точна, нито ще бъде полезна за целита на НСИ. Просто някой е решил, че през септември примерно, като първолачета, всички само чакат да бъде обявена кампанията по преброяването, за да се втурнат към България и да се преброят от нейната територия. Иначе за другите неща е помислено - отговарящите на телефоните са изключително любезни, разясняват ясно и точно всеки възникнал проблем или въпрос, даже и да е лаишки и досадно глупав, инструкциите са отлично направени, трябва просто да се четат и следват точно.

Българите сме "специалисти" по всичко. Многп "компетентно" коментираме всяка една тема. Сега от коментарите разбирам, е всички разбират от Преброяване на населението. Макар че едва ли знаят какво е статистика. Оставете експертите от статистиката да си свършат ранотата. Спрете със злобните коментари.

Абе аз по статистика и преброяване не съм експерт, но малко разбирам от сървъри, но даже и да не разбирах, според мен от шестия път като не успея да отворя сайта за преброяването, един път ми каже, че не съществувам, и един път не ми върне мейл за регистрация, може би има някакъв проблем. Така, неекспертно го казвам, като обикновен потребител. Да не забравим също така, и че разни ЕКСПЕРТИ, дето така тежко го казваш, пазеха данните ми в НАП. Па ти си "оставяй ЕКСПЕРТИТЕ да си свършат работата" и обяснявай как всичките останали сме прости и не разбираме как работят ЕКСПЕРТИТЕ, та да си траем.

Вие ежедневно ми се извинявате, аз ежедневно ви пожелавам да ми го смучете маркуча...

Е ба си цирка, Е-майла идва 10 мин преди 2-та часа и така 3 пъти. Хакнати сте бе хора. Бъзикат се с вас. Някой ви е турил таймер.

При такава армия от " чиновници " това е напълно излишна процедура ! Но ние знаем , че не вършат нищо както трябва и това е симулация на дейност и заявка за огромни премии след " дейността " Та ние не сме повече от 5 654 321

Личните данни на хората, които не се събират и не се обработват (уж) не са (уж) изтекли и са на (уж) сигурно място...

Ли беше изпапкал парите за електронно правителство? Естествено част от тях отидоха в чекмеджето, което не съществува.. както и електронното правителство не съществува. И прокуратурата не съществува. Само парите съществуват и вече ги няма.

Преди 10 години нямаше такива проблеми с електронното преброяване. Можете сами да си направите извода колко сме "дръпнали" за този период от време. Лошата демографска картина ще се затвърди с края на това преброяване.

Вече 2 часа не мога да се регистрирам, всевъзможни грешки, бавене, накрая безкрайно чакане на e-mail за потвърждение. Никога няма да имаме електронно управление като гледам качеството на услугата.

Боко се хвалеше, че е дал 2 милиарда за електронно правителство.

Да не е имал предви ВЗЕЛ.

Май като влязат повече от 5 човека и сайта блокирва. От час ме изхвърля постоянно.

И мене ме поизхвърля, докато успях да си открия грешката (беше в изписването на паролата).

в крайна сметка, жилищата ли преброяваме или населението??? Как ме преброяват ако от една година живея на друго място и това жилище е празно?

Тоя чичо, може ли да обясни от къде дойдоха тия 276 гигабита, след като сайта е ограничен само за хора в България? От кой български доставчик дойдоха тия 276гигабита :D Ние доматите с колците ги ядем...

Някакъв знайко беше писал, че за хакмана не е проблем да прекара гигабитовете през компютър с българско айпи, например моя или твоя. Прав ли е знайкото?

Никакъв шанс :) Плюс това тоя трафик щеше да се забележи и да афектира 90% от доставчиците в БГ, а с други услуги проблеми да сте имали? То така се прекарват 270+ гигабита от интернет през разни БГ ип-та и се концентрират отново в някъв сайт, тва да не е шадраван :)

Регистрация в gmail отнема 1 минута при милиони потребители Тук пак някой некадърен братовчед е взел парите за едно голямо лно...

ще бъде удължено преброяването на населението по електронен път ---- ТОВА САМО ПОКАЗВА, ЧЕ НЯМА АКТИВНОСТ ДАЖЕ И ЗА ЕЛЕКТРОННО БРОЙКАНЕ, А КВО ОСТАВА ЗА ФОРМАЛНОТО И ПРОГРАМИРАНО УПРАЖНЕНИЕ ПРЕД ЧЕРНАТА КУТИЯ НА МЪДУРО ! ЗНАЕХ СИ ... ВИНАГИ СЪМ ПРАВ ! 30% - МАКС ЩЕ СЕ ЗАВЛЕКАТ И ТО СЪС ЗОР - ДО МЪДУРО... А ПЪК АКО Е СТУДЕНО, КАМО ЛИ ДА ЕДЪЖДОВНО ПЪК ДА ИМА СНЯГ - 20%

Писах до мейла в сайта на преброителите, опитах се да звъня и на телефона, който постоянно даваше заето! Какво става с хората преброили се онлайн но не могат да чакат преброителите да минат! Налага ми се да пътувам и няма да ме има месец, а съм се преброил електронно, как по дяволите да им пратя номера от преброяването!

Споко сложи си на вратата уникалния код, за да знаят, че свободно могат да проверят какво си им оставил за Коледа.

Точно затова не мога да оставя кода на вратата! Защото ако седи по-продължително това ще е покана за крадците!

Как преброителите удостоверяват, че са преброители в смисъла на преброяването, а не "в друг смисъл" ?

Имат служебни карти.

Че те и апашите ще имат "служебни карти", колко му е.

Еми, тая вечер пак заби! Калинки творят калинчест софтуер, а едно дебело момче става още по-дебело ... :-)

А бе, кой поръча DDoS-а?

При мен всичко стана бързо и лесно.нямаше проблем. формите се попълват лесно.

Много е съмнително някой да допусне тези хора до личното си пространство.

Предлаганото решение силно обърква работата на преброителите, тъй като съкращава двойно срока, с който те разполагат. Същевременно в договорите с тях е предвидена възможност да не получат никакво възнаграждение, ако не успееят да отчетат всички жилища, които са им разпределени. Това разпределение е правено при допускане за по-висок дял електронно преброени

Май и контрольорите ще влязат в действие... Ще е егати ташака...

От регистрацията до получаване на Е-майла минава време безкрайно, чак да ти се отврати да чакаш. А бе хора вие що си мислите, че нямаме други работи. Кой нормален ще ви чака час и 45 мин., за да хлопнат кепенците при навършване на втория час.

Въпрос на късмет. При мен от подаването на заявката за регистрация до приключване на преброяването и получаването на ел.поща на кода от преброяването - 30 мин. Самото преброяване едва ли ми е отнело десетина минути.

Снощи към 23 ч. се регистрирах и почти моментално дойде мейл. За 10-тина минути попълних картата и получих потвърдителния код, а мейлът със същия код дойде след 5-6 минути. В сравнение с досегашния ми опит по дистанционна работа процедурата ми се видя комфортна. НО: Пристъпих към е-гласуване, след като мой познат ми каза, че най-сетне го е направил безпроблемно. (Преди това познатите ми с компютърни умения все казваха, че системата засича на входа след регистрацията или имейлът с входящия код не идва).

Към новината