Разследват за картел при олиото

Комисията за защита на конкуренцията ще разследва конкурентната среда на пазара на маслодаен слънчоглед и слънчогледово олио.

Обратно в новината

Коментари - Разследват за картел при олиото | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И като докажат 4е има картел какво? 6те ги глобят по 1 000 лева ^^

Картел в крайна сметка означава монопол, а монопол означава ПРОИЗВОЛ!!! Трябва да се въведат строги антимонополни закони и също така строги санкции за нарушителите! Без разлика на служебно положение! Да няма ваши и наши, свои и чужди, както и равни и по-равни!

САМО ТОВА Е ИЗХОДАV НЯМА ДА УМРЕМ ОТ ГЛАД. ЗА 10 ДНИ И Говедата дето ни морят и много разбират от борси, ще клекнат

Глупав и търпелив народ-сам си отглежда престъпниците,които са във власта.Нагли и арогантни!Адски некомпетентни!Докато не се вдигнат,няма оправяне......

Господа управляващи ,когато определяте цените и ги сравнявате с европеиските ,сравняваите и нашите заплати и пенсии с евпопеиските . Във вашата ситуация-евпопеиски цени ,африкански заплати ,забравяте ,че основния закон на една държава е благоденствието на народа и ,а не само да откраднете милионите народни пари във вашите сметки .

ABATMOLLE

Сега си писах по скайпа с приятел в Канада! 3 литра олио в Отава - 5 кан.$! 1 кан. $ 1.45х5 = 7.25 : 3 = 2.41 лв за литър!!! НИЕ СМЕ МОГО ТЪПИ!

1. Как можеш да сравняваш цените в Канада с цените в ЕВРОПА???? 2. 2.41 лв за литър, но не ЛЕВ И ПЕТДЕСТЕ, както разправят балъците. 3. Ти знаеш ли, че примерно едно пиле в Тайланд, кило и 200-300 грама струва около малко над левче? Как може да сме такива балъци да ядем толкова скъпи пилета?? Да не говорим, че една рибна консерва от 200 грама е 20-тина стотинки... 4. А сега - говори с някой приятел в Европа.

ABATMOLLE

Исках да кажа, че й в Канада е по-евтино!

Коментарът ти кара човек да се замисли - дали човечеството в срайна с/ка не е резултат от един неуспешен експеримент(ти разбира се не правиш изключение, дори нещо повече...)!

цена ротердам 1400$/тон *1.425 2 лв/кг с транспорта 2лв литъра добавят се 20 % ддс 2.40 лв за пакетиране в пвц разфасофка 0.10лв става 2.50лв 5% транспорт и 5% печалба до едрови търговец стана 2.75лв 5%за търговеца на едро 2.9лв и 20% на дребно магазинна мрежа 3.50лв а циганина освен да гепи нещо като комисион за булбанк за нищо друго не става.

ABATMOLLE

Всеки литър с билетче за градския транспорт ли е?

Отворко - смятай сам тогава - осветли ни каква цена ще я докараш. Ротердам - борсова цена - $1400.00 за ТОН. Днес $ = 1.42 лв. Да не забравяш, че тон и литър... нали... Айде - давай да те видим!

абе георги аман от хора дето не разбират и пишат. че вземи внеси като е толкова ефтино в тази испания:)

Бе ти им цитираш на говедата борсовите цени - оня вика: "Па я видех олио по лев и шейсе!" Нито го знае какво олио е било, ама бил видел! Ами то - да летят тирове с олио накъм България бе, абдали! Няма да го пазарувам на едро - влизам в магазина в Испания - товарете всичкото олио, тука гу пускам на 2 лева и ставам милионер за седмица... Пууу да... и бунаците!

Абе, путьовци, дето нямате хабер какво значи картел - да ви кажа, че преди две седмици бях в Мадрид и там олиото беше 80 евроцента. 1, 60 лева! Да ви пратя ли снимки? Веднага! Само кажете на какъв адрес. И ве ме убеждайте, че в България няма спекула.

Ха - делнахте ме. И защо? Щом тоя може да вика путьо - да пробвам и аз: Абе, путьо Георги - какво олио е било това, а путьо?

Олиото щяха да го използват в двигателите с вътрешно горене. Тъй ама не стана работата и олиото нападна бедните държави като продукт за ядене! Магазините и пазарите са пълни с олио, но цената му се повиши-все пак олиото на е произведено за да се яде, Я! Хлябът се повиши, сиренето, кашкавала, месото и местните продукти, благодарение на Министъра на Земеделие, който се оказа Ветеринар. Дето един комшия казва:"Защо не си гледа вретената, а се бърка в храните и цените им този министър?" А, де!

Какъв картел бе, мафиоти комунистически(бизнесмени-комунисти- ГЕРБ,БКП,БСП и подобни)?!!! Нема такава държава...

Преди месец и половина мазен Миро прави спешен - "консултативен съвет" за цените на хляба и олиото. Не лош ПР, но какво щеше да се случи и накъде вървяха цените - знаеше се. И сега - какво? Разследвайте и хлебарите - да не забравя да ви подсетя! Мръсни мошеници, правещи се на загрижени и вдигащи пушилка, за да прикрият неграмотността и безпомощността си! Само като чета и днес какво се канят да направят с млекопроизводителите - до края на годината млякото и сиреето ще рипнат с 200-300 %. Тогава пак ще разследваме за картел, а преди това ще правим спешни консултативни съвети за цената на млечните продукти! Мазни, долни, отвратителни мошеници!!!

моля престанете с твърденията на тази ТЕМЕНУЖКА ОТ ДСБ 1 литър РАПИЧНО олио може и да струва 1,50 но на едро

Ако рапичното олио е добре рафинирано по нищо не отстъпва на слънчогледовото. И сега употребяваш рапично, но смесено със слънчогледово.

Абе хора, вие нещо съвсем сте изтрещели! Мавърчето нали го помните от едно време или сте забравили какъв мошеник е? А сега - запали фитила и побягна! Като е толкова мъжкар - защо не гласува ПРОТИВ Бойко в Парламента??? ТА: Навсякъде за цената на олиото в Ротердам чета (борсова информация): SUNOIL EU: dollars tonne ex-tank six ports option April 2011/June 2011 1400.00 +0.00 July 2011/September 2011 1410.00 +10.00 October 2011/December 2011 1365.00 +5.00. Така - при днешен курс на долара 1.42 колко лева би трябвало да е литъра, да не забравяме, че трябва да се бутилира, транспортира и т.н.!

Ако човек не е сребролюбец, трудно би могъл да посочи нещо, за което да се завижда на Бойко Борисов. Стои сам като куче горе, в Банкя, няма приятели, пък и исхемична болест му се появи покрай Вучката. Любимата му книга е "Винету", а пред компютъра е като щъркел - стъпва отвисоко по клавишите. Цял живот е бягал от себе си, за да пробива. Бил е ту комунист, ту демократ, даже царист и въобще - каквото се налага. Милиони го посрещнаха с възторг, голяма част все още го одобряват, но пък на всички е ясно колко преходна е тази слава.

КАКВО КАЗА

НЕЩО КАЗА ЛИ?!? ИЛИ КИХНА?

Да ама БГ е голям произовдител на слънчоглед, както и на зърно. Т.е борсовите цени са малко валидни, а и не се отнасят за Фуражна пшеница - каквато масово произвеждаме тук. А от рект.2010 слънчогледа беше с почти 2 пъти повече т.е ПАРАДОКС - свръхпроизводство и повишение на цените. ПАК НИ БУДАЛКАТ

Ти не четеш ли какво съм написал и цитирал? ТОВА СА ТЕКУЩИТЕ ЦЕНИ НА ОЛИОТО, мой човек!!! А и какво като сме производители? Пазарна икономика - ако се купува скъпо в ЕС - ще изнесем натам и слънчогледа и олиото. После ще внасяме.

има!нали ги глобиха преди няколко години с 4 милиона,а всеки беше изкарал по стотина

Утре внасям олио от Ротердам на 1,50.

Аз па днес внесох оттам олиу, ама да знаиш - голема опашка се е наредила от целото ЕС и повече от 2 шишета на давът та трагни по-раншку...

Да ама дали ще можеш Могже и да не можешр и при вносителите си има ред.Ако не си от утвърдените - забрави

НЯМАШ НИКАКВА ГРИЖА! Европейски внос - за една седмица докарваш тир или кораб с олио БЕЗ ГРИЖА! Продавай на воля тогава...

кво ми разследват. литър нафта е 2.55лв. колко да е олиото ? олиото и за ядене става. кажете на нафтата и бензина що им са такива цените. отдавна трябваше да отпадне акциза на горивата. ДДС-то не е малко

Мчи - пържи си с нафта, ко ривеш? Че може и фламбе да ти се получи.

Каква е тази дума МЧИ ? Когато пишете поне не ползвайте диалекта. този и онзи при вас е тоз и онз , тилифон казвате а за 'печка' не използвате буквата 'И' , ИНАЧЕ БИ ЗВУЧАЛО ХУБАВО ПЕРНИШКА П..ЧКА.

Дестабилизацията на това правителство е основна/главна задача на БСп и престъпен свят. В мътна вода риба ловят. Защото всичко се хвърля да бъде по вина на ГЕРБ и Б.Борисов. Създава се така наречената предреволюционна или предизборна ситуация. Защото ако дойдат "техни" на власт ще смъкнат бързо цените и ще кажат ето как тия "добре" управляват!

Дайте ми на мен парите за разследването. АЗ ще ви кажа предварително заключението от него: Няма договорка за цените :)

Калитко, още не е поевтиняла ракията бе, приятелче! Кога успя да се насмучеш толкова? Не се тревожи- няма да се установи картел. Както се оказаха чисти доходите на Софиянски, Доган и Цв. Цв. . А че комунистите са виновни - то е ясно. Преди ни пречеше Рейгън, но той вече е история! А това за "РЕФОРМАТОРСКИЯ УСТРЕМ" от тезисите на 8-мия конгрес на БКП си го преписал, признай си.

Тези разследвания и проверки винаги само започват, но никога не свършват. Преди година време прочетох, че багерите тръгвали към барбекюто на Доган но все още на са стигнали. А Вальо топлото още си живее в мезонетчето и не му пука.

Ето ти народе милиционерско-комсомолски капитализъм в най-чист вид.

Та ние 20г друг не сме видели

Пак 'Мазни' картели.....то за тях се знае още отпреди няколко години.....Само се предъвкват нещата....ама като сте късопаметни!!!

"1 литър олио в Ротердам е 1,50 лв., а в България гони 3 лева (всъщност около 3.50 - бел.ред.). Защо в плуващата в олио България цената е два пъти по-висока, отколкото в Ротердам" ... защото в холандия хората ядат месо, а не се давят в олио. защото произвеждат месо и нямат манипулиран пазар от монополи и далавери като в бг. защото костов знае отговора...

ние сме народ от айляци .. Хора дето искат да си почиват да си почиват и да понаписват туй онуй в нета. И заплатите ни са добри .. иначе щяхме ли така интензивно да си почиваме и да дращим в нета. Олиото ..олиото и 10 лева да стане все тая ... тук е рая на ниските цени .... в европа ... питайте който си искате европеец ... не ви стигат парите ..ми аз не знам човек който да му стигат ..даже и по европата, че и по света ..ми ако някой мисли че може да отиде да работи някъде дето ше му стигат ..да оди бе ... ама д аняма после .. те не ни броят за хора , карат ни да работим в събота и неделя ... мъчно мие за българия, нямат природа, нямат море и други простотии ... Просто си фаща куфара и на бегом .. и да не се връща да ни оправя ..после ше го замоля .... не мерси! Аз съм си добре тука .. мене олиото не ме притеснява чак толкова.. и на почивка си ходя и на ски мисля да дръпна тея дни ... И ракията ви е скъпа , нали .. и цигарите.. Като казах цигарите че се сетих за тая дето се изказва по горе к Урнелия Нинова ...ей тая я помня ..беше някво ченге преди ама нейният патрон Румен Овчаров я забърка в преватизацията на Булгартабак ... тогава я наритаха от полицията мисля ...... че да не ми се прави на много честна ... помним ... И ша ва замоля да не ми говорите че в българия заплатите са по 300 лева ... Одеве някъв смърф ми обясняваше как объчавал 120 студенти запенено ...абе пич като си кадърен и не ти стигат парите що не напуснеш бе аз така направих .. преди години .... така се прави ша знайш .. и после веднага разбираш колко си кадърен ..или стоиш гладен или работиш за повече пари.

С доста усилия изчетох тези неволни излияния и ми стана ясно само едно. Това, че си се доказал като некадърник в чужбина и затова си се върнал. Обаче тук си намерил връзчици и си станал "зам.директор". Съдейки по грамотността ти, каквато в прочем е и на повечето ни досегашни управници, става ясно защо сме на този хал. Коментара ти, относно възможностите за достоен живот на запад са меко казано неадекватни ( пости и смешни). Човече, не мъчи повече клавиатурата, а се наслаждавай на мизерния си животец и си трай. В България е пълно с мишки като теб, но Видов ден наближава. Вярвай ми...

ВСИЧКО ТОВА Е ДЕЛО НА ОМРАЗНИТЕ КОМУНЕТА! ТЕХНИТЕ ЯТАЦИ "БИЗНЕСМЕНИ" СЕГА НАДУВАТ ЦЕНИТЕ С ЦЕЛ ДА НАСТРОЯТ НАРОДА СРЕЩУ НАШЕТО ПРАВИТЕЛСТВО. ТОЛКОВА СА ПРОЗРАЧНИ, ЧЕ ДАЖЕ НЕ Е ИНТЕРЕСНО. АКО ИСКАТ ДА НАПРАВЯТ ОЛИОТО И 10 ЛВ. ТОВА НЯМА ДА СПРЕ РЕФОРМАТОРСКИЯТ УСТРЕМ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО НИ, ДАЖЕ НАПРОТИВ. НЕКА СЕ ВДИГАТ ЦЕНИ, ВСИЧКО ДА ВДИГНАТ, 200% ДА ГО ВДИГНАТ ВСЕ ТАЯ! БЕЗСИЛНИТЕ СТЕ НА ИЗБОРИТЕ НИЕ ЩЕ ВИ РАЗМАЖЕМ 100%! ПОМНЕТЕ МИ ДУМАТА, КОМУНИСТИТЕ СА ИСТОРИЯ! БЪЛГАРИТЕ СА СВИКНАЛИ ДА ЗАТЯГАТ КОЛАНА И СЕГА ЩЕ ГО СТОРЯТ, НО ЩЕ ЗНАЯТ, ЧЕ НЕ ГИ УПРАВЛЯВАТ КРАДЛИВИТЕ МИЛИЦИОНЕРИ, А ИСТИНСКИ ПАТРИОТИ МИЛЕЕЩИ ЗА ОТЕЧЕСТВО НИ.

Колко ти плащат от централата на ГЕРБ???? Че нещо на една заплата живота е тегав! - Ако мога да ръся простотии по форумите, като тебе и да ми плащат - ще се отживея....

Комунистче мизерно живей спокойно и акъл не давай

Борисов е виновен или май Цветанов не не мисля , че е Калин Георгиев.

естествено уговорка няма, както и при всичко друго, но и ковчег да си купят с парите, колкото и скъп да е, няма да има джобове, с които да пренесат парите оттатък, но пък ще получат черни точки в дебелата тетрадка

Цените у нас а доста приемливи ... особено по отношение на храните. Ако има картелно споразумение нека го разледват.

Доста приемливи спрямо какво? Спрямо доходите или спрямо европейските, защото и едното и другото не е вярно!!!

ти маи не си в час...

ХОРА ВСИЧКО Е ОК ЗАЩО ГИ ПИШЕТЕ ТИЯ ТЕМИ КАТО НЯМА ТЪКИВА

Няма картели. Заблуждавате се. Нито при лекарствата, нито при тока, олиото, хляба, въглищата, бензина. Всичко си го въобразявате поради системното недохранване и гледането на сериали с съмнително съдържание. Моля ви се.

Помислете за кого е удобна инфлацията.На първо място на произвдители ,търговци и предприемачи и на второ на ПРАВИТЕЛСТВОТО защото в краткосрочен план ще се задвижи спиралата на икономиката ще се увеличат приходите в бюджета , аразходите за социални плащания почти не. Кой ще пострада - обикновенните хора.

Стига с това олио бе....кой себеуважаващ се човек използва олио (освен ромите) като има зехтинче - ЕКСТРА ВЪРДЖИН!!!!

абе ти си голям тъпак, пожелавам ти не зехтинче ами маргаринче да не можеш да си купиш един, фъшкия такава

А може би - вазелинче!

интересно как се пържи със зехтинче. Аз мисля че не може ама..... де да знам като ползвам олио

Картели има във всички области на търговията.

Няма какво да разследват да ги ударят с по един милион лева глоба за картели и да се прикключва

незнам има ли няма ли уговорка, но тези които вдигат така спекулативно цените на олиото нека с парите да си купят ковчег