БСП иска преизчисляване на всички пенсии

Внасяме промени в Кодекса за социално осигуряване, предвиждащи преизчисляване на всички пенсии.

Обратно в новината

Коментари - БСП иска преизчисляване на всички пенсии | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Предложението на парламентарната група на БСП за преизчисляването на всички пенсии от 1 юли тази година на база на средния осигурителен доход за 2013 г. е разумно и справедливо. Но това предложение може да се осъществи само, когато всички останали парламентарни групи, независимо от своите леви, десни и всякакви други нагласи и партийни пристрастия се обединят и го подкрепят. Това ще тушира моментното напрежение в българското общество от половинчатото "увеличение" на минималните пенсии и ще се почувства от всички засегнати.

Понеже загубиха сега имат претенции да искат невъзможното за момента.. Те го знаят но така искат да наберат точки пред електората си от пенсионери белким пак гласуват за БКП. И във всяко тяхно изказване очевадно се ПОВТАРЯ ЧЕ РАБОТЯТ ЗА ТОЗИ ЕДИН МИЛИОН КОИТО СА ИМ ГЛАСУВАЛИ ДОВЕРИЕ... Жалко и смешно, вместо да оставят правителството да работи защото всички знаем в какво положение сме, те не само не съдействат по никакъв начин ами непрекъснато саботират работата им. Опозиция не значи да работиш срещу държавата, защото комунистите това правят, искат да грабнат властта на всяка цена въпреки големия провал на изборите на тази кукундрела Нинова. Тази партия трябва да се изтрие от лицето на земята, това са зли и покварени хора без срам, без скруполи и капка достойноство. Крият се зад "един млн.българи" - гласоподавателите им старци и подобни перекендета като Крум Зарков а единствената цел е да захапят кокала и тогава се започва великото разграбване на народа,поне каквото е останало от предишните им властвания. С две думи правителството още не е започнало да работи тези вече искат.... от кого искате бе търтеи, да не би да внасяте нещо в бюджета от труда си, напротив лежите на гърба на народа, на нашите заплати Вие взимате десетократно повече от трудещите се. Уяли се мръсни готованковци.

За да сме в това положение виновни са управляващите мутри. Не ние, виновни са те - управляващата от 2009 г. хунта на мутрите. Партийните ти фантазии са идиотски.

келеш, дали тиквата ти може да измисли нещо по-малоумно от този пост?

Предложението на БСП е справедливо. Откъде накъде ще се актуализират само най-ниските пенсии! Това е не само несправедливо, то е престъпно, защото облагодетелства едни за сметка на останалите. Например, ако вземем двама души, пенсионирани в една и съща година, включително и последните години/. На първия 165 лв. /осигуряван на минимална заплата/ и на втория, осигуряван на пълната си заплата ще стане така, че първият ще получи много по-голямо увеличение от втория. Пита се на какво основание и с какви по-големи права се ползва този, който се е осигурявал на минимална заплата, няма трудов стаж или недостигат и двете? Второ, осигурителната база до 2009 г., на която коалиция Мутриоти ще "преизчислява" пенсиите, е значително по-ниска от предложената от БСП базова 2013 г. и многократно по-ниска от актуалната инфлация и осигурителни доходи. С други думи мутриотите се подиграват с пенсионерите. Защо? Защото от пенсиите не могат да крадат. В същото време 700 хил. държавни чиновника не плащат никакви осигуровки, а ако държавата превежда нещо от бюджета, то е по-малко от половината на дължимата осигуровка. Пита се, когато бюрократите се пенсионират от чии осигуровки смучат за високите си пенсии? И трето, пенсиите за стаж и възраст винаги ще бъдат ниски, докато са в един кюп със социалните, инвалидните и пенсиите на държавните чиновници. Когато управляващите некадърници твърдят, че 100 работещите издържат 85 пенсионера на 100% лъжат. Работещите издържат паразитиращите групи от населението - социални, чиновници. Пенсионираните за стаж и възраст са се осигурявали коректно от заплатите си. Накрая, когато управниците кажат, че няма пари и не могат трябва да бъдат веднага отстранени и сменени с други, които знаят как и могат. Добре известно е какво ще стане ако кажем на работодателя си: няма как, не мога. Същото се отнася за всички чиновници, чиито работодател сме ние народът.

ТОЗИ ПЕЛТЕК ДА ДАВА АКЪЛИ КОГАТО СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИ.

"Той посочи, че по този начин ще се намалят различията между пенсиите." А защо трябва да се намаляват различията? Нали си има критерии, по които човек си взема това, което е заслужил?! И при промяна на минималната пенсия, всички останали трябва да се индексират със същият процент (процент, а не "лева"). Защото, иначе,.. ами дайте тогава, да ги направим всичките еднакви, без значение кой какво и колко е работил, и какъв принос към системата има! Да минем после и към заплатите - на всекиго по равно! Такива са принципите на комунизма.На там ли искаме да вървим?

отново, ако трябва 10 пъти.

Аз мисля, че е справедливо да се преизчисляват в края на ВСЯКА година !!! А не веднъж на 10 години ...

В края на всяка година преизчисляване. Умножава се индивидуалния коефициент на всеки пенсионер по средната работна заплата за предходната година. Това да важи за всеки пенсионер, който е внасял осигуровки в НОИ. Няма да има нужда от вдигане на минималната пенсия, тя автоматично ще мине 300 лв. Останалите пенсии да преминат към социалното мин истирство, където да се приложи справедлив модел за социално подпомагане. Трябва да има справедливост. Без сраведливост, хората ще бъдат пак недоволни.

До КGB-то...пич, прав си,но виж сега какво се получава с малко математика. Минималните пенсии са на хора без стаж - 160 лв. А има много хора с по 45г. стаж и с пенсия 220-230лв. А има и такива с 195лв. Значи като увеличат минималната на 200лв. ония хорица с повечето стаж и 195 лв....какви ще са? Минимални, подминимални, или що?

досегашната социална министърка да обясни защо пенсионерите с ниски пенсии не са информирвани за други социални защити например помощи за отопление или хранителни помощи, които да са валчери както ес дава на бежанците

не пиши глупости!

внимавай с квалификациите

Пенсиите, а и заплатите на работещите на трудов договор да се увеличават всяка година както на депутатите! Тогава и осигуровките ще растат в абсолютно измерение и ще поемат увеличението на пенсиите. Пенсионерите също плащат данъци!

а дали малко работното време да не ти умвеличат? Всякакви мързели акъли ще дават какво да се увеличи

В БСП_БКП основната идея винаги е бжила уравниловката. Да вземем от богатия, да дадем на бедния. Да натискаме надолу умния, за да бутаме напред тъпия. Да мачкаме трудолюбивяи и да помагаме на мързеливия. Но... с някои изключения. За нашите другари тези неща да не важат - на тях само ще дваме. И сега така - щели да дават на всички свои избиратели. Като оставим че те не са 1 млн - простата сметка от преди 3 седмици показа че колкото и да се напъват в БСП-то те 1 млн не могат да стигнат - те са много "ларж" когато не са на власт. Я да видим кога БСП-то вдига пенсии. През 2009 г., предизборно, а после това повишение го плати правителството на ГЕРБ. Обущарски го свалиха много бързо, та не успя да направи съответните поразии. И сега, когато е ясно че в следващите поне 4 години БСП няма да управляват. Хората гласуваха за ГЕРБ. При тези условоия, които им предлагаше ББ. Сега, под натиска на Патриотите ГЕРБ ще похарчат повече пари за пенсии. Но не урбулешката като искат от БСП-то. А в съответсвие с плана на действие и бюджета. А ако БСП-то искат да увеличат пенсиите има лесен начин. Те твърдят че са спечелили 1 млн гласа. Това са 11 млн субсидии. Отказват с еот тях и ги дават на пенсионерите. Освен това, нали ще работят "на ползу роду" да си даряват заплатите - това са още 2,5 млн. Хващат Георги Гергов и други червени матрапази и им вземат "данък богатство" - нали това искаха - на кого по 10 млн, на кого по 20. Нали всичките са "другари" и милеят за бедните. И ето ти - събрази се 100-200 млн. Ами това са си по 200-300 лв на човек годишно. Само от БСП-то. Да го направят. Ама както се казва: "а дано, ама надали..." Точно БСП-то...

Нещо май не сфаташ идеята. Няма уравновиловка! Давам ти пример. Нека да си се пенсионирал през 2000 година, като пенсията ти е определена, примерно, на 300 лева. Сега е 2017 година. Нека твоят съсед се пенсионира днес, след като е работил на същата работа, на същата машина, на която си работил и ти, като и трудовият стаж ви е един и същи. Той, обаче, в резултат на разни инфлационни ефекти, а и други, е определено да получава пенсия в размер на 500 лева. Т.е. и двамата сте вършили една и съща работа за едно и също време, но той получава двойно повече! Ето, това е несправедливо - за един и същи положен труд, с едни и същи отчисления, като дял от работната заплата, вие да получавате пенсия, която на единият позволява що-годе нормален живот, а другият мизерства и рови в кофите за боклук! А има и много по-фрапиращи случаи! Следователно, трябва да има някаква справедливост и тя се постига, донякъде, именно с такова едно преизчисляване!

СЪБИРАШ МИНУСИ-ИЗГЛЕЖДА ЧЕ НАРОДА НЕ ЩЕ УВЕЛИЧЕНИЯ НА ПЕНСИИ И ЗАПЛАТИ.;)

като увеличат доходите после пускат инфлацията и така до края на света

Мръсните комуняги увеличиха парното на пенсионерите за 2та месеца управление. Сега рИват за пенсиите.... нагляри.

Ами прави са и ГЕРБ, и т.н. "патриоти". Избраха ги с гласовете на циганите, те са на минимални пенсии, защото не са работили законово и един ден и сега избраните им се отплащат! Кого го бригат тия, балъците българи, бачкали като гламави 30-40 години за държавата и внасяли осигурителни вноски? Те не са заслужили увеличение, защото и така взимат достатъчно, за да не оцелеят! А и не гласуват правилно!

Това е справедливо!

ХУБАВО ЧЕ ЩЕ СЕ УВЕЛИЧАТ НО???? ТЕЗИ ХОРА НЯМАТ СТАЖ ЗАТОВА ВЗЕМАТ МАЛКИ ПЕНСИИ - МОИТЕ РОДИТЕЛИ ВЗЕМАТ ПО 220 И 230 ЛВ. А ИМАТ СТАЖ 45 ГОДИНИ ПРОСТО СЕ ПЕНСИОНИРАХА ПРИ ЛОШ ПРЕМИЕР КОЙТО ОЩЕТИ ДОСТА ПЕНСИОНЕРИ А СЕГА ТЕЗИ КОИТО НЯМАТ СТАЖ ЩЕ ВЗЕМАТ КОЛКОТО ТЕЗИ КОИТО ИМАТ ГОЛЯМ СТАЖ - КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ ПРАВИЛНО ЛИ Е???? ИЛИ НА ВСИЧКИ ИЛИ НА НИКОЙ

БСП искало - и от кога започна да иска

МРЪСНИКО УНУФРИ ТИ ДА НЕ ИСКАШ ДЕПУТАТИТЕ ,КОИТО ВЗИНАТ ОТ 5000 ДО 8000 ЛЕВА ДА ПРЕДЛОЖАТ УВЕЛИЧЕНИЕ НА ПЕНСИИТЕ.НЕКА НАМАЛЯТ СОБСТВЕНИТЕ СИ ЗАПЛАТИ НА 200 ЛЕВА И ДА СИ ПОЕМАТ РАЗХОДИТЕ И ТОГАВА ИСКАМ ДА ЖИВЕЯТ НА ШИРОКО КАКТО СЕГА

Че то от мандрите взимало преди 80г-ти питаш откога?

чорбаджиите. Както е тръгнало ще трябва пак насилие, за да има справедливост. Умната, глупако!

Да трябва да се увеличат всички пенсии, защо иначе сме се осигурявали на по висок доход и са ни удържали по високи осигуровки. Но нека пенсиите да се увеличават всяка година както на депутатите, а не да обвързани с инфлационния коефициент. А не статистиката да отчита изкуствено повишение на средната заплата, всички цени вървят нагоре а тя отчита една мижава инфлация, защото от нея зависи повишение на пенсиите. Срамота на държавни хрантутници които изпълняват държавни поръчки, но и те ще станат пенсионери.

Заплата за депутатите равна на 3 средни заплати (мин.) Тогава и макс. законно изчислена пенсия за труд при същите условия.

Пенсионирах се на 31.12.2014. Базов доход за изчисляване - 2014. Та сега с преизчисляване на всички пенсии с дохода за 2013 да очаквам ли намаление? А, разбрахме - ако се получи по-малък размер, то по КСО остава стария, т.е. увеличение няма да има.

-за теб ,Уважаеми ,като пресен пенсионер , няма да има никакво актуализиране...-само това от 1 юли-с 2,6%...!

то няма още правителство тия другаре с комсомолски устрем раздават пенсии заплати споко най напред трябва да се искарат после няма да има нужда някой да ги раздава и да се бие в гърдите и да вика видите ли ако не бяхме ние

Едно нищо колкото и да го преизчисляваш си е все нищо. Разтурете солидарната лапаница и който колкото - толкова! Пенсионната и здравната застраховка - лични и наследими. Не искам вие да сте ми ортаци на парите и да храните с тях паразити, включително и себе си. Писна ми от брилянтните ви решения!

Сега ще вдигнат най ниските пенсиии, т. е.на тези които не са се осигурявали или са се осигурявали на минимална заплата.Останалите осигурявали се с големи осигурителни суми се явават будалите и нищо няма да получат.

Чак на всички пенсии не е необходимо. Тези които са гласували за ГЕРБ и Патриоти никога не са имали такива претенции, все пак! Защо е необходимо да се харчат грешни пари за тази част от народонаселението?

Всички сте големи боклуци в това БСП. Само Мая Манолова е читава. Жената поне върши нещо полезно за хората, а не словоблудства и краде, като вас.

Не зная колко милиона (или части от милион) сте социалистите, но от толкова дебили само едничка Мая Манолова върши работа. Останалите само плямпате и крадете!

Драго "Лъжеца" Стойнев! Una paloma blanca!

... Възпитаник на Сорбоната! Уж все иска да строи АЕЦ Белене, а пък когато беше министър се правеше на разсеян и отиде да се договаря с Уестингхаус за АЕЦ Козлодуй :) Щеше да "реиндустриализира" България. Щеше да пуска пак Кремиковци и Химко Враца. Щеше :)

Нас, пенсионерите с ограничени пенсии, ни интересува да получаваме изчислената по законните от НОИ правила пенсия , а не преизчисляване на пенсиите, индексация и т.н. с фиксиран с години "таван". Поне той да се индексира с ежегодните проценти, както всички други пенсии! Не може да се наказва част от пенсионерите (макар и малък брой), които са внасяли и след 1989г. високи осигурителни вноски.

Таванът на пенсиите се налага, заради 3-те години по избор от периода преди 1996г. Тези 3 години изкривяват резултата от изчисленията. Като отпаднат, автоматично ще отпадне и таванът на пенсиите. Истински засегнатите от тавана на пенсиите са няколко хиляди.

Ами да ги махнат тези 3 години, да махнат тавана и да преизчислят пенсиите. И да не сменят правилата през година. Който работи и се осигурява, трябва да знае какво ще получи накрая и да не крие осигуровки заради неизвестността!

Преименувани комунисти станали богати капиталисти се правят на социалисти

Написал си тъпотия,която няма нищо общо с темата,но са я пуснали. Защо? Те си знаят! А иначе,ако имаше един грам мозък в главата си щеше да се сетиш,че пенсията не е социална помощ! Тя се дава за работа и внасяни социални осигуровки. Ето защо е тъпотия едни пенсии да се увеличават,а други да не се бутат!

Има бай Иване, има. Но главата ти е увредене и не вижда общото.

"...с законодателна..." Главния редактор, нещо нередно да има? За един приятел питам.

Поне се поправяте! Браво!

Ако пенсии се вдигат от бюджетен излишък утре може да няма бюджетен излишък и системата ще се срине. Пенсиите трябва да се вдигат от повишаване на вноските - процентно и номинално,

Правилно! Няма да чакаме, докато чиновниците се наядат, та и ние тогава да седнем на масата. Горанов е вреден за България. То и Герб също, ама нейсе, избрахте ги.

Скрий се бе момче. Заради такива като теб, Желю Бойчев и Курнелия, народът намрази БСП. Май само Мая Манолова става за нещо от всички вас, крадците от БСП.

С тия минуси кво искате да кажете?

Искаме да кажем, че не ни интересува БСП или СДС. Искаме справедливост в труда и създадените от нас блага. Който не е работил, не трябва да получава нищо или почти нищо - само на държавни помощи, вън от пенсионната система !

Дълбоко и искрено презирам комунистите, но Мая откакто стана омбудсман ми харесва. Попадна си на мястото. Това обаче не означава че останалите на са гнусна сган.

вманиачените паразити като теб, но ще ви вкараме в релсите като му дойде времето. Скоро.

Че си платено герберско тролче на банкянския измекярин!

БСП да поиска от всяко кранче на четна дата да тече мед, а на нечетна - мляко. Сега е моментът БСП да иска и да вика "Ние ако бяхме ...". Ама са били и си ги знаем. Добре, че народът излезе умен и не е Корнелия, дето да ни управлява. Щото и нея си я знаем каква стока е.

че това, което пишеш е правилно? Нима наистина си съгласен да се увеличат пенсиите само на тези, които не са работили и чакат, ние, наистина работещите да ги отглеждаме? Това е правилно решение и няма защо да плюеш по БСП, дори и да ти плащат за това.

Ами от премахването на плоския данък, въведен от олигархичното, "социално" БСП ? Имаха социален президент, който стана милионер с хотели и имоти ! БСП не се е рИформирало ! Щом $трафиканта Кирил Добрев е депутат и мафиотката Дора Янкова също ?

КАКВО СТАНА С РЕФЕРЕНДУМА? КАКВО СТАНА С РЕФЕРЕНДУМА? КАКВО СТАНА С РЕФЕРЕНДУМА? КАКВО СТАНА С РЕФЕРЕНДУМА? КАКВО СТАНА С РЕФЕРЕНДУМА?

Какво да е станало? БСП НЕ ГО ПОДКРЕПЯ! ГЕРБ ще го внесе в НС за разглеждане, но БСП, ОП и ДПС ще гласуват против и ще духате супата с този малоумен референдум.

Стойнев, а парите от къде да се вземат? Аз имам една идея - виж там, Гергов, вместо да строи опера в Пловдив, да пренасочи потока към пенсионерите;)) Е, ще се размине с лапкането на панаира, но пък едно добро дело ще запише - нали сте най-социалната милионерска партия;))

Виж какво "Пипи". Не е хубаво да се задават тъпи въпроси на неточен адрес! От къде да се вземат, питай Борисов,а не Стойнев! Защото той управлява бая време. КОГАТО СИ НА ВЛАСТ, ТРЯБВА НЕ САМО ДА РАЗПРЕДЕЛЯШ НАЦИОНАЛНИЯ ПРОДУКТ, НО И ДА НАПРАВИШ ТАКА,ЧЕ ТОЙ ДА РАСТЕ НЕПРЕКЪСНАТО! ТОГАВА ЩЕ ИМА ОТКЪДЕ ДА СЕ ВЗЕМАТ СРЕДСТВА!! АКО Е САМО ДО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ; И БАБА ЗНАЕ! Нали се хвалеше Борисов за огромните приходи от мита и акцизи! Къде са?

Именно! За да мръднат пенсиите нагоре, е нужно ПЪРВО да мръдне икономиката и доходите на тези, които пълнят системите с пари! Защото за никого не е тайна, че пенсиите на сегашните пенсионери се плащат - една част - от вноските на работещите и внасящите сега, а друга част - от бюджета!!! И тъй като на работещите няма как да им подскочат доходите с тази икономика, значи - трябва да се натовари ПАК бюджета! Затова питам вносителя на щедрата идея - ОТ КОГО ще вземете, че да дадете!!!

А питам Стойнев, защото ТОЙ е вносител на тази идея, а не Борисов - ако и Борисов я внесе, и него ще питам същото!

Заради талива, като лицето на снимката и симпатягата Валко Симеонов - ханджията, народът мрази "политиците".

нещо, толкова пъти става обратното. Най-добре е да си гледат партийката и да не се правят на обществени защитници.

Защитници на пенсионерите, но не и защитници на работещите. Т.е. никакви защитници на обществото не са, а чисти популисти.

Работещи, стягайте коланите, популистите искат да ви изядат хляба, за да гепят властта.

Другаря Драгомир Стойнев е роден в град Триполи (Либия) което води до тесни връзки с Ислямска държава вероятно от там са му казали за пенсиите. Или грешим вероятно това го мисли от времето когато беше Министър на икономиката и енергетиката в правителството Орешарски (2013г). Разкарай се от парламента боки нещастно

Пелтек, какъв социалист си ти бе левак? Кога стана калайджия, кога ти почерня гъзът?

Долни популисти!!! Вие сте партията с най-много милионери, защо хора като Кирил Добрев,Гергов, Станишев, .. не раздаде пари поне на пенсионерите в техните клубове!

а парички откъде?

Другарки и другари, Първо се заемете с кражбите и корупцията в цялата държава, като се започне от всички политически партии, през фирмите и се стигне до всеки човек. Когато съберете ресурса, доходите и пенсиите ще могат да се увеличат. Другото са празни приказки.

Гергов има активи за 700 милиона лева. Еднолично може да вдигне пенсиите.

Въпросът е принципен, куха лейке ! Но за съжаление пак си изкарала пред себе си злобата и завистта си !! Не може едно общество да толерира ТЕЗИ, КОИТО най-малко да му дали, тези с мин пенсии !! Или за ВСИЧКИ или за НИКОЙ !!

това за ГЕРБ и другарчетата "патриоти" ли се отнася?

Седем представители на американската администрация свидетелстват, че съществуват два документа с подривна цел. Скандалната история поразително прилича на направените и у нас разкрития, че РИСИ и бившият й шеф ген. Леонид Решетников са участвали в избора на кандидат за президент на БСП, а после и в стратегията по провеждането на изборите. Според американските източници се смята, че идеята за манипулиране на изборите в САЩ е на самия Путин, но дооформена и разработена от РИСИ. С тези документи са били запознати и висши фактори в Кремъл Разкритията но "Ройтерс" коментира бившият български посланик в Москва Иллиян Василев, който публикува и свои анализи за намесата на Решетников и РИСИ в българските избори: Излиза, че РИСИ и Решетников (помните пейоративните квалификации на Нинова за него) са измислили руската стратегия за влияние върху американските избори, така че Клинтън да не спечели. Ако са могли и са го направили в САЩ то операцията на Решетников, която доведе до този състав на българския Парламент трябва да се тълкува като дребен страничен тренировъчен екзерсиз. Очевидно нейната основна цел е постигната - в Парламента няма активна анти-кремълска политическа сила. Българските журналисти да питат дали ДАНС изобщо следи движението на Решетников, на служители на РИСИ и на ГРУ на наша територия и с кого се срещат "на върха"? Ако дори частица от изнесено от Ройтерс и Уол Стрийт Джърнъл е вярно - ние нямаме право да смятаме, че този Парламент и българския президент са плод на избор на българския избирател, а е избран в Москва като част от стратегически план за външна управление на България в условията на формалното и членство в ЕС и НАТО

Не виждам какво е виновен Решетников, че ГЕРБ номинираха пълно недорозумение за президент.

Ми той е началник и на Бойко. Не ти ли светва?

gadinka_mila@abv.bg

ГЕРБ си изиграха много добре картите. Нарочно номинираха неизбираем кандидат, за да отидат на предсрочни избори и се отърват от РБ и Кънев, който хем в управлението, хем в опозиция ... това недоразумение РБ с многото си глупости които правеха трябваше да бъдат махнати по деликатен начин. С хода на ГЕРБ, хем вълка сит/махнати са РБ/, хем агнето цяло/няма директно обвинение към РБ/

Ако същото това БСП не беше занулило левчето през 1997-ма, нямаше да се налага преизчисляване.

И ако костовия Нейков-министър не измисли тая унищожителна за всички ,формула за изчисляване на пенсиите ,намалила с 2/3 всяка пенсия...,нямаше да сме с тия мизерни стипендии,ама ..те...!?А адмирации за Стойнев...!!!Но.. герберите ще го отрежат...!?

Блажени са вярващите (на Сорос), защото тяхно е царството небесно! През 1997 г. беше извършен държавен преврат, в следствие на което властта беше завзетата от Сорос и неговите -оиди. И така вече 20 години!

И аз искам скромен замък в Шотландия, китна вила в Алпите и евентуално една от къщите в стария град на Пловдив. Ама Гергов ми иска пари за нея, не ставало само да я искам. Та, скъпи социалисти - като искате нещо, кажете и парите откъде ще дойдат.

От партийните субсидии, заплатите на депутатите, министрите и политиците! От наркотрафикантите и контрабандистите! От крадливите монополисти, работодатели и олигарси! От осигуровките на държавните служители ..... Начини има, желание няма!