Петров за загиналата в Пирин: За първи път отиде там

Тя имаше достатъчно опит с планината. Ходеше непрекъснато по планини. Има опит от Пиренеите, Алпите. Това беше първото ѝ ходене в Пирин тази година.

Обратно в новината

Коментари - Петров за загиналата в Пирин: За първи път отиде там | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Познавах това момиче и мога да кажа че беше невиждана машина в планината . Качвала е Мон Блан и Казбек (над 5000 м) , беше алпинистка , физически , психически много подготвена , винаги с добра екипировка. В случая става дума за лош късмет , така че стига сте хейтили изроди такива.

Изумен съм от масата идиотски коментари под вече 3-та статия за загиналата жена в Пирин. Даже това, че днес е Сирни Заговезни не спира някои хора да коментират назидателно, нравоучително и дори просташки. Тотален морален упадък на българската нация.

25 годишната ния трейман е имала опит с планините, според тревопасният. какво ли щеше да и се случи ако нямаше опит??

Със сигурност нямаше да ака във форума като теб. Седи си гледай Слави, селтак!

слави е доста по гаден от тоя тревопасния!

Тревопасният, както го наричаш е единствения българин покорил 10 семхилядника. Ти какво си постигнал?

а ми отгледал съм две деца, работил съм, и съм плащал данъци! а на ония осемхилядник са се качвали 80 годишни старци, няколко инвалиди и един напълно сляп човек!

На Момин връх ,където е станала трагедията височината е 2480м,а самата скала със стръмни наклони.Това са отвесни мраморни скали обезлесени,като в северозападната част има 200 м скален отвес за алпинизъм.Но точно през зимата ,при снеговалеж изкачването е голяма смелост и не само!Бог да я прости,младо момиче!Трябва да забранят такива изкачвания през зимата!

Не можеш да забраниш зимата, прител. Всеки носи отговорност сам за себе си!

Ти си объл като дървен налъм. Никой е иска забрана на зимата, а прекратяване на достъп до този маршрут при зимни условия. Защото се случват бели като тази.

Винаги има Първи път . НЕИЗБЕЖНО!

Не е страшен Първият път, а фаталният, който се оказва последен. В този случай, за жалост той съвпада и с Първият път...

А двамата младежи нищо ли не са могли да помогнат? Те са били двама и най-близо до падналата козирка и жената под нея ... Трагедия! Толкова млада! Не се ходи по козирка, това дори и аз го знам, дето не съм никакъв планинар ... Много жалко! Лека ѝ пръст! Имало е да стане ...

Очевдино е, че ако имаше стоманобетонови стълби и асансьори за върховете в Пирин, това нямаше да се случи! Еколозите са виновни, кмета на Банско е невинен!

Трол миризлив, избери си друга новина за агитация на строежите в Банско! Тука е грозно.

Какви строежи в Банско те гонят?Кой говори за строежи на сгради? Миризливи грандажии!

Отново ще напиша-жалко и трагично. За първи и уви,за последен път. Никога човек няма"достатъчно"опит с Планината,Морето и с Природата въобще.Особено на тази възраст. На ски съм се качил на 6 г.И до ден днешен съм жив.Катерил съм в Рила,Пирин,Каракум,Алтай и Стара Планина.Сърфирал съм в България и Турция.Имал съм инфарктни ситуации.Човек не се бори и не побеждава Природата.Винаги тя изненадва и побеждава него.Рецепна за живот.

Защо заключихте коментарите под другата статия за хубавицата?

Щото са гадове и мнението на хората не ги интересува! Сигурно е трябвало да пишем "лош завой, уби хубавата моделка" ... Мислите на хората за безумното каране по пътищата ни от разни такива с патешки устенца, татуси и силикони не са им интересни! Нали ако случайно прочете някоя подобна и се замисли, ще си окапят без сензации ...

И аз съм страшно разочарована от Дира. Мислех го за що годе интелигентна медия. А е забранено, защото както четох в друга медия тя е дъщеря на бизнесмени. Нещо познато ми звучи...

Очевидно не е въпрос на морал, тъй като по тази тема и за закланите майка и дъщеря може да се коментира. Значи, не остава нищо друго, освен "независима медия".

Пиренеи, а не Пиринеи. Така се казва планината между Испания и Франция. Бог да прости момичето!

Бог да я прости!Много,много жалко!Искали са да видят планината отвисоко и мал шанс!Тези лумпени псевдо еколози затрупаха планината с негативна енергия.Долни боклуци! То винаги има рискове в зимно време,познаването на обстановката е много важно при самостоятелно изкачване ,но как в западните държави,особено в Алпите самите държави са създали всички условия за зимен туризъм, поддържани пътеки и за разходки,изкачване и за ски бягане,отделно множество съоръжения /лифтове,влекове/,писти а тук се врещи за един втори кабинков лифт,и то необходим заради опашките,не дай си боже още една писта,пречат за нови съоръжения и инфраструктура,а то е ясно ,че е нужно ,все неща които в Алпите отдавна съществуват.От както Банско влезе е топ 20 на европейските зимни курорти някои групи пощуряха да пречат срещу всичко!И както пише " Дейли телеграф" именно модерния кабинков лифт е допринесъл за класацията,както и нивото на обслужване.Но все пак днес е ден за прошка към всички и смирение!

Аман от псевдо мислители като тебе! Какви псевдо еколози бе, нещастнико, след като скоро няма да има какво да дишаме? Напъни си малкото голям мозък и виж, чуй, разбери, че никой не е против един лифт, НО КМЕТЪТ НА БАНСКО ВЕЧЕ Е ПОИСКАЛ РАЗШИРЯВАНЕ ГРАНИЦИТЕ НА ГРАДА ЗА СМЕТКА НА ГОРАТА И ПРИРОДАТА. . .

Пак лъжи!

За " еколозите" е важно местните да останат без поминък,а младите да бягат в чужбина!

Много грозно е да се ползва такъв случай за да се агитира за лифтове и строежи! Освен това напоследък повечето смъртни случаи в нашенските планини станаха по пистите. И стига с тия Алпи, по света има стотици планини които нямат съоръжения и удобства.

А защо станаха по пистите?Не са и само по пистите!Да не би да са недостатъчни?Може ли на една писта да се блъскат и скиори и сноубордисти и обучаващи !То пак няма гаранция,но регулацията има значение.Колкото до нещастния случай,младежите са вървели по собствен маршрут,не по създадена пътека!И защо да не се коментират неуредиците?

И кои са тези стотици планини в които няма нищо?

Бегай пиши в Телвграф и Минитор, лешперче! Няма прошка за такива като ъеб!

Опитен планинар в 17 часа? Да кажем тръгнали са в 6, 2 часа почивка, какъв преход са правили 40км ли?

К'во приказва тоя бе - нЕмали сме система за спасяване с хеликоптери?! Имаме и още как! Казва се Система "Баце Тиква" и действа чрез обаждане до Баце. Той мигом оценява ситуацията, разпорежда и спасява. Лично Той. И САМО ТОЙ! Друга система в "тази страна" е невъзсможна, щото тогава има опасност спасяващият да е някой друг, а не Баце. . . Ама то по дефиниция "не мое да е друг" и зат'ва - такава е системата. Е, некои немат време и късмет да ги спасява Баце, ама къде е речено, че "тази държава" трЕбва да стимулира продължителен живот на каръците в нея? Това е скъпо!!!

Едно не ми дава мира: имали ли са лавинни комплекти в себе си? В друга статия се говореше за 4 метра сняг, че са я намерили под 90см сняг. Един час е много за затрупан човек, дори с подходящ комплект за оцеляване. Възможно ли е, обаче, ако са имали уреди, сонди и лопати, все пак изходът да е бил друг? Почивай в мир!

Казаха, че от 20 медицински хеликоптера работят 4.Защо е така,не знам!Ако подарят хеликоптер на спасителна служба,изисква се площадка,поддръжка,пилоти,заплати ,и как се стиковат нещата,не е ясно!Услугата по спасяването се плаща, застраховките също имат значение.При подобни спасителни операции близките плащат огромни суми!Но в този случай е било привечер,неподходящо за хеликоптер!

И защо трябва Боян Петров да е така щастливо ухилен на снимката?Все пак става дума за загинал човек, нали?

Отговорът е учудващо прост и е странно, че не се досещаш. Надали снимката е направена именно във връзка с конкретната статия - просто е използвана стара снимка, на която човекът може да бъде във всякакво настроени е и съответен лицеизраз. Такава намерили - такава сложили. Просто снимката илюстрира човека, но не и отношението му към станалата трагедия.

N. S.

Това намерили, това показали.....Неподходяща снимка са намерили. Горният постинг това казва и определено си дава сметка, че снимката не е от интервю по повода.

То е ясно ,че е първата която са намерили, но малко трябва да се мисли, защото могат да му сложат снимка от болницата когато го беше бутнала кола и щеше да изглежда,че пак е пострадал.

Нещо емоционалната интелигентност ти куца или си обикновен трол.

Била опитна планинарка, обаче за първи път на Пирин! "Това се случва поради две основни причини - подценяване на условията в планината и надценяване на собствените възможности." - казва специалистът. Иначе опитна планинарка. Именно! Опитен планинар няма да ходи по козирка. Козирката дори не е като лавината. Знае се не само, че задължително съществува, но и точно къде се намира. Ако е невъзможно да се определи докъде стига, просто не се минава оттам. Иначе, да, жалко за момичето и още по-жалко за родителите й.

Винаги има първи път. Петров, спри се и ти, да няма "беше добър алпинист..."

Снимката ви е доста неподходяща! В първия момент реших ,че Петров е претърпял пореден инцидент, а освен това усмивката му никак не се връзва за подобен случай.

Все едно се подиграва на загиналата.

"Последвал шок в двамата младежи".