Невинни жертви на полицейски грешки

На фона на исканията на полицаите за по-леки присъди срещу тях, излиза статистиката на невинни жертви на полицейска стрелба през годините назад.

Обратно в новината

Коментари - Невинни жертви на полицейски грешки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НАВЯРНО ЗНАЕТЕ ,ЧЕ ЗИМАТА МЕСЕЦ НОЕМВРИ В 20,00 Ч Е ТЪМНО.УЛИЧНОТО ОСВЕТЛЕНИЕ В МОМЕНТА НЕ Е РАБОТЕЛО.БИЛО Е И МЪГЛИВО.КАК СА ВИДЕЛИ ТЕЗИ ПРОСТИТУТКИ ЧЕ Е БИТ СЛЕД КАТО ЧОРАТА Е ПОБЯГНАЛ И Е БИЛ ЗАД КОЛАТА.ТЕ СА ЧУВАЛИ НЕЩО ,НО НЕ СА ВИДЯЛИ,А ТАКА СА ГИ НАУЧИЛИ КАКВО ДА ГОВОРЯТ И ТЕЗИ ЛЪЖЛИВИ ПОКАЗАНИЯ СА ПРИЕТИ ОТ НЕЗАВИСИМИЯ СЪД ЗА ВЕРНИ.ЛЪЖИ..

Поклон и пред наркомафията Поздравления. Дано и ти се опариш от тази мафия !

Не този(ти) или онзи(аз) определя въпроса виновността и невинността на този определни лица. Защо ли съда на два пъти постановява такива присъди срещу тези пет лица ? Да дебел е и не ми е симпатичен г-на Марковски, но в много отношения съм съгласен с неговите заключения и ценностната му система в интерес на гражданите и правата им. Колкото и до делата с Чората и Ганеца - те имаха конкретни извършители и е редно те в еднаква степен да си понесат отговорността, но стана така че Едните ги наградиха(Ганеца), а другите ги съдят(Чората) -макар че говрим все за убийци. Такадостигаме до прословутият речник на Сатаната На А. Биърс ... че макар и убийствата да са 4 вида то класификацията е единствено направена за адвокатите, защото за убитият няма никакво значение от кой вид убийство е умрял. Поклон пред ПАМЕТТА на всички загинали от случайни и целенасочени грешки.

Именно поради това, че съдиите от първата инстанция са написали това за което няма в делото нито едно доказателство, а това са думите в медиите на Чоровците преписани прилежно от съдиите пак повтарям без съответните доказателства бе вчерашния митинг. Това не може да продължава. Съдии се крият зад анонимност и секретност. Интересно как си се добрал до тези материали от присъдата, които са секретни и не би трябвало да имаш достъп до тях, освен ако не си адвоката или роднина на Чоровците. Но дори и в този случай не може да ги публикуваш.

ЛЪЖИ,ЛЪЖИ,ЛЪЖИ ИЗОБЩО НЕ Е ИМАЛО УЛИЧНО ОСВЕТЛЕНИЕ ТОГАВА И Т.Н.САМО ЛЪЖИ

Моето мнение е, че Ганци и Чори по принцип не подлежат на защита, на тях трябва да им се отнемат гражданските права и да се обявяват за свободен отстрел! Не очаквам обаче това някога да се случи, за мое най-голямо съжаление. Писна ми да слушам - не е морално, но е законно и де що бандит има да говори за човешки и граждански права! Писна ми г-н Марковски задъхано да ми обяснява законите, които банда адвокати са усукали като корабни въжета. Първичните закони са моралните, те не са приети за 2 години от 400 човека, а са се налагали от мнозинство, човешко мнозинство и най-добре защитават правата на индивида. Нека не спорим и за подкупните катаджии, защото по моралните закони това щеше да им вземе и шапката, и хранилката. Работата е там, че подкупът устройва и двете страни! Никой не дава подкуп, защото е видял големия страшен вълк с полицейска униформа, а просто решава собствения си проблем със закона. Когато давате примери за несправедливи присъди, нека в тях се включат и всички неполицаи - Митьо Очите и бандата му, убийците на пътя с условни присъди, производителите на отровни храни с глоби, небрежните строители с падащите фасади и ... целия списък от недоразумения на Темида. Много е удобно да нарочим петима за жертвени овни и да ги декапираме публично или да сочим някой и да ревем този е полицай, а нарушил закона, а да не поглеждаме собствената си гузна мутра в огледалото. Изключвам хората с вродена малформация - липса на срам, те няма да го видят, ще пишат във форума и ще спят спокойно.

Подсъдимите К., Г. и М. хванали Д. и го извлекли от автомобила, без последния да успее да изключи двигателя и фаровете му. В непосредствена близост до колата те започнали да му нанасят удари с юмруци в областта на главата и тялото, при което мъчейки да се измъкне от тях, било свалено от него якето му и други негови лични вещи, които паднали на мястото на побоя и били намерени при проведения по-късно същия ден оглед. Към тях се присъединили и подсъдимите И. и П., които също започнали да нанасят удари с ръце и крака на А. Д.. В един момент М., който имал предварително поставена задача да обездвижи Д., успял да заключи ръцете на задържания зад гърба му с белезници, като за да постигне това бил подпомогнат от Г. и К., които държали ръцете на Д. неподвижни. След обездвижването на ръцете му отзад на тялото, А. Д. бил повален по очи на земята, но въпреки, че вече не можел да се съпротивлява всички подсъдими продължили да му нанасят удари с ръце и крака по цялото тяло. По тялото на пострадалия А. Д. били нанесени и множество удари - не по-малко от 13 с неустановени твърди тъпи предмети, с по-продълговата и ограничена удряща плоскост, с ширина около три сантиметра. В това време свидетелите М. и Е. З. чули шума от побоя, отворили прозореца и на светлината на фаровете на автомобилите на А. Д. и полицейския, видели как бият Д., като освен от фаровете на колите местопроизшествието се осветявало от уличната лампа, където Д. бил паркирал докато разговарял с М. З.. Тя не можела да види добре кого бият, понеже лицето на малтретирания било закрито от изправените около него хора, които му нанасяли удари с крака и ръце, но се уверила, че бият А. по гласа му, понеже тогава той извикал - Помощ, не ме бийте, какво искате, не мога да дишам, бе!, но въпреки това побоят върху него продължил. По въпроса за IQ - не се надценявай и не подценявай останалите люде. По въпроса с конфабулацията е добре все пак да престанете да се вживявате в ролята на жертви на стечение на обстоятелствата и да имате мъжеството и достойнството да си признаете греха. Вашият грях лежи в гробището и е факт от 4 години, а сугестията че сте невинни жертви на случайно събитие е неверна. В България всички сме невинни, но са ни виновни винаги останалите - съда, прокурорите, чорите, депутатите, полицаите, жертвите. 45 години българският народ бе научен да не поема отговорност и резултата е че никой няма доблестта и смелостта да си признава вината и грешките. През тези 45 години научихме, че главните виновници за нашите неблагополучия са винаги ОНЕЗИ ДРУГИТЕ(американскит империалисти, израелските ционисти, германските реваншисти и т.н). А срещу теб нямам нищо лично против, но не ми харесват високомерието и арогантността, с която се отнасяш ти и другите 4 към останалите български граждани сред които съм и аз.

са причинили смърт по непредпазливост или при немърливо боравене с оръжие Научете се да пишете, БЕ! Поне някакъв софтуер за проверка на елементарните правописни грешки си сложете на компотите! Пише се немАрлив. Е, щом вие правите подобни смехории, нищо чудно, че писачите отдолу не знаят, че множественото число на полицай съвсем не е полицаЙ.

Стига с този Чората!!!!!!!!!Говор за Елеонора,която не можа да порасне заради полицай-малоумник!За Георги,Станиела и още бог знае колко отнети живота за които не знаем!!!!!!!!!!!!

Чета и немога да повярвам колко много от ЧОРИТЕ следят сайта или техни приближении пишат глупости,нагли ,арогантни ,безкруполни.Всички знаят колко сте зли,един човек не еказал,че сте добри и да знаете ,че ще преобърнем света ,но полицаите няма да позволим да ги съдят без вина,а вие се пукнете от злоба,защото друго не притежавате,освен злаба и мъст .

Възможно е и да е нещастен случай. В края на краищата - вие как мислите, задържането на престъпник е като да го галите с перце, така ли? Възможно е и да е нещастен случай! Изброенит обаче горе събития са съзнателна безотговорност, т.е. престъпно деяние и като такова би следвало да се санкционира с поне 20 години затвор за всеки един от извършителите, плюс огромни обезщетения. За резултата от посочените дела извършителите не са виновони, а българското правосъдие. То е една кочина, пълна свинщина.

Изброените -престъпници като всички други.Без значение професия, възраст и други обстоятелства.

Убеден съм че съм с по-високо IQ поне от твоето и от всички останали, допускащи груби правописни грешки. Може би се опитваш да се изкараш умен като използваш думата конфабулация за пореден път без да знаеш какво означава. За разлика от теб си спя спокойно и без гузна съвест, но се отвращавам от държавата ни и от съдебната ни система подчинена на престъпни партийни интереси - много добре знаеш за какво говоря щом си толкова умен.

Чората не беше убит случайно, както тези 4 случая доказващи некадърността на родните ни полицаи и корумпираната ни съдебна система. Ето за това ще продължават да ни сочат от Брюксел. Ти и твоите другарчета го убихте съвсем целенасочено. Мизерабли.

От 4 години ти и другите от бандата ви не живеете собствен живот, драги. Вие живеете в една конфабулация - в един измислен свят. Понятието АКО не фигурира нийде в правото. Ако знаехте, че е с влошено здраве ми звучи също като, ако не беше ударил спирачките на завоя Аертон Сена сега щеше да е още жив. Вие си самовнушавате и се опитвате да си повярвате, че не сте извършили това убийство защото разбрахте че понятието убийство е най-гнусното понятие. Преди това дори се гордеехте, че сте отървали града от един бандит. Ти, драги отдавна живееш в един измислен свят в който понятията за добро и зло са много размити и хора като теб с невисоко IQ и без създадени правилни критерии за оценка и самооцнека правят такива гафове. Ако не бяха се разсмърдяли роднините на въпросното лице изобщо дори нямаше да се почувствате като престъпници. Едва след като излезоха на яве зверствата ви при залавянето му и се поуплашихте малко за животеца ви. Същият този живот от който лишихте въпросното лице. Само че гледам сега отново сте започнали да си внушавате тезата за случайност и за невиновност. Дори не осъзнавате колко сте смешни и жалки в слабите си напъни за самооправдаване.

някак си смешно чак звучи ахахха не мога да се сдържа е как може някой ей така да застреля мой близък и то пред мене и да мине с 2 години и 6 месеца примерно просто няма как да стане! па не се знае дали ще чакам някой да му раздава правосъдие, май по скоро ще го оставя на място

Вече не съм полицай, знам че има много нередности в полицията, но не и в случая Чората. Единствената ни грешка е че не сме знаели, че е бил с болно сърце и бели дробове, за да се отнесем с необходимото внимание към задържането му, да не му поставяме белезници и да го оставим да избяга. Тогава следва неизпълнение на служебни задължения и с чиста съвест можеха да ни осъдят вече.

Дано не си един от четиримата или по точно дано не си на мястото на роднининте на тези четиримата, НО случаите са много повече. Освен че убиха Чората, убиха и Ганеца, но роднините му не успяха да направя нищо убийците му да си получат заслуженото. Дори ги наградиха, както щяха да наградят и тези петимата, ако не бяха роднините му да им изкарат кирливите ризи на полицаите. Не четири, не пет случая, а дори и един случай е много, защото говорим за убийства. Впрочем колко от престъпниците катаджии които редовно се прибират с 400-500 лева на ден се съдят ? А колко още престъпни полицаи и корумпирани полицаи има ?

Вие полицаите когато тръгвате да зъдржате престъпник сигурно вече предварително сте го осидъли, защото тръгвате да задържате престъпник. Ние пък наивниците си мислехме, че влязла в сила присъда определя едно лице като престъпник или невинен. Това по начина ви на мислене. За съжаление разсъждавате като боклуците, които отивате да задържате - ние сме най-силните, ние сме най-правите, правота е на наша страна....Замислете се!!! Що се отнася до теренните травми??? Този Чората сигурно се е спънал и паднал, и така около двадасет пъти господин съдия?!? Като сте толкова полицаи и кадърни и знаещи, щом ви е било известно, че този човек е бил наркоман защо не сте се съобразили с този факт и не сте направили така, че да стане цялото МВР за срам и позор? Дължа уточнение - не съм имал нищо общо с полиция и съд НИКОГА. Не защитавам престъпници. Само се питам ако утре мен лично, или някой от моето семество ги спре на улицата някой професионалист като тези изроди убийци и ни претрепят от бой защото не сме и симпатични или защото както вече няколко пъти става в България те объркат с някой друг ще ни таксуват стъпили на банананова кора и подхлъзнали се, може би? Вие знаете ли как реагира полицай на напомнянето, че му плащаш заплатата, униформата и фуражката - като бик на червено, въпреки че това си е факт. Да спрат да се обаждат по форуми и блогове негодните и корумпирани полицаи и техните роднини. Те не работят и поради това имат време да пишат, опровергават и оспорват. Защо като онзи либим образ на полицаи от Пловдив, който ако не ме лъже паметта по време на служба си чатеше с сайтове с госпожици и се наслаждаваше на порносйатове... Истинските полицаи работят, а не са из форумите.

Дали си вярваш на това което го пишеш ? Специално ви откри и се самоуби пред вас ? Ти и останлите сте наглеци и престъпници. Ако бяхме правова държава отдавна щяхте да сте в панделата.

След като на някой му се дава право да носи оръжие следва от него да се изисква и голяма отговорност по отношение на боравенето с него. От там и по-сериозни присъди при умишлено или по непредпазливост използване. И след като от полицаите се изисква повече отговорност и те наистина са такива ще бъдат и уважавани от тези, които им дават заплатите, защото ще се види чеса ги заслужили. А сега какво? Полицаите хапят ръката, която ги храни (разбирайте не си вършат работата качествено) но се оплакват.

Господине полицията не решава кой е престъпник и кой не. Утре това може да се случи и с мен и според вашите сводки аз ще съм криминално проявен и заслужавам да умра от божествените ви ръце. Искате да сме правова държава, а държите вие да правораздавате без да сте оторизирани за това. Статията, по която правите коментар е за невинните жертви на полицията, която сега иска допълнителна защита и одобрение от обществото. Та вие господа сте по лоши и от милиционери, защото върху онези имаше някакъв контрол, а върху вас никакъв. Лично аз никога няма да подкрепя полиция, която бие миньори, а после казва, че сами са се удряли, при все че ги дават по телевизия, животновъди и убива невинни хора, като посочените в тази статия. Между другото погледнете какви са присъдите на полицаите по цитираните по-горе случай и ще разберете, че вие получавате правосъдие речипрочно на другите, а не да се поставяте над тях.А пък на Андрешко ще му кажа че хората вече 80 процента не бягат в полицията, защото винаги невиният става виновен.

Сигурно си искал да кажеш че именно полицаите са келеши, защото точно ние данъкоплатците им храним семействата а ние искаме срещу парите си някой да ни пази от престъпници. Но в действителност се получава хем им плащаме заплатите хем си на чукат както си искат. Е господа полицаи, как очаквате че народа ще ви залюби? Първо вие трябва да покажете че спазвате правилата и законите , а народа много бързо възприема, и чак тогава ние народа можем да

Прави впечатление общото мнежду цитираните случай - полицаите ни не са обучени да боравят с оръжието дето и се поверява. Ако погледнете в журналите на Бърза Помощ, там ще се открият и много случаи в които полицаи се самопрострелват докато си разглабят оръжието. Въобще пълно некадърие, безхаберие и липса на контрол.

Прав си друже. Питам се в коя ли правова държава ще се точи дело за убийство при безспорн доказателства над четири години и убийците ще са на свобода . Дори дотолкова ще се опиянят от самовнушенията си, че току виж започнат и да си внушават, че нарочно въпросното лице ги е открило и се е самоубило пред тях с цел да ги злепостави. В правова държава тези убийци щяха да са зад решетките още преди 3 години и то барабар с всичките си шефове и всички които криха и унищожаваха документи по това дело.

Това което видях наскоро, полицай да регулира движението на кръстовище и говорейки по GSM да се смее на нещо очевидно много весело ме накара да си мисля, че оправия няма. Честно казано, това никъде не го бях виждал. Е, освен в някои комедии...

За всичко са виновни мравките и пясъка. Как може в Япония, Финландия, Швеция, Австралия и др. всичко да е в рамките на нормалния живот, а в селото България това да не става. Значи само там е вината - мравките, пясъкта и може би скакалците.

Не правете паралел между смъртта на невинни граждани и задържане на престъпник, заподозрян в продажба на наркотици и сводничество. Тези които считат че сме убийци да знаят че върху Чората не е упражнено насилие когато е бил вързан, никой не можа да го докаже и в делото. Самата експертиза, която остана меродавна в делото твърди, че върху Чората има само леки телесни повреди, които в по-голямата си част са Теренни травми. Нито една от тях, както и в тяхната съвкупност не може да доведе до смърт, категорични са експертите. Тези експерти, както и американския патоанатом д-р Томас Янг са категорични, че става въпрос за внезапна смърт от позицията при която е поставен задържания, а именно по корем с белезници на гърба. Тази смърт се получава в случай че както е при Чората има употреба на кокаин, има болестно състояние на сърцета и белодробни сраствания. Изобщо не може да се прави паралел на смъртта му с невинни жертви.

Да не се забравя най- некадърна операция на МВР В БЕЛИТЕ БРЕЗИ.

che te i w marshrutkite se wozqt gratis, ko ostawa drugade da wywedat red...

Нека да направим контрапротест, защото освен че са некадърни и корумпирани, ченгетата са и пазени от закона, а тези петима убиици от Благоевград заслужават доживотни присъди, защото не бива в правова държава органи на реда да бият окован човек, пък бил той и наркопласьор.

За 20 години 20 полицаи (максимум) са използвали оръжие неправомерно и са отнели човешки живот. Да, нека да бъдат съдени, но възможно най-леко, защото потенциалните бандюги ще се замислят преди да бягат от полицаи или да използват оръжие. И това ще спаси поне 100 живота и 1 000 съдби.

Полицаите просто са българи, хора с български, балкански манталитет. Shopov не ставай полицай, защото допълнително ще понижиш коефициента! Всеки случай е конкретен, в него участва гражданин на България, работещ като полицай. 35 000 полицаи - 4 случая, даже статистически е пренебрежимо! Всеки ден на пътя в България загиват 2-3 души, млади хора, българи. Ако хората в униформа не са на пътя ден и нощ, бройката ще е 20, 200 или 2000. Не е преувеличено, защото тук манията за величие е национална епидемия. Много е лесна ролята на Пилат Понтийски, в която всеки застава, когато не го засяга. Просто трябва да бъдем граждани, нетърпими към нарушенията на правилата от всеки, дори да е министър или президент!

Много малки присъди. Глобите по 1500 лв. са просто смешни. За убийство с оръжие дори по невнимание трябва да има поне 10 г. затвор.

Полицаите в България масово са много ниско интелигентни хора, да не кажа големи идиоти. Жалко но факт.

Жалко много жалко за невинните жертви и като се има предвид,че тези случаи не можаха да бъдат покрити,а колко има за които не знаем.Голяма част от полицаите не са за местата,които заемат.Хващат ги от улицата и стават големи професионалисти!

То да беше само това щеше да е добре.Мой близък приятел го простреля полицай,защото той и братовчет му ограбвали колта на братовчет му!!!Полицаите в България имат крайно нисък коефициент на интелигентност!

Абе келеш, а къде да бягат хората? Нали полицията е длъжна да ги защитава, или смяташ че всеки трябва да вземе правосъдието в собствени ръце? Какво се дуеш тук? Хората имат право да са недоволни от корумпирани и неспособни полицаи, както и от полицаи-престъпници! А ти си един долен селянин и простак, което си личи и от името, под което се подвизаваш тук!

Тука се споменават само застреляните по погрешка. Ха сега да обявят и случаите на УМИШЛЕНО убитите от бой по РПУ-тата. Не че са били цвете за мирисане в 90 на 100 от случаите, но не това е начинът да се изпълняват присъди. Умъртвяването чрез бой е забранено по всички мирновременни и военни конвенции. Защото в противен случай разликата между мутрите и полицаите става незабележима

Много ще е интересно, ако се намери поне един полицай глобен от КАТ. Сигурно те въобще не нарушават правилника за движение???

Повече права, но само прои подбор. Сега 60% са далавераджии и само се водят полицаи. Нещо да ги питаш те гледат като 20лв, а не да помагат. Да се изчистят редиците и тогава права. Иначе жална ни майка от простаци и наглеци в униформа.

По тъп и неграмотен си от полицейско куче! На теб обирали ли са ти жилището? Знаеш ли каква гавра си правят куките в такъв случай? На никой не пожелавам!

Факт, е че през годините мафиотско крадливо и корумпирано управление на СДС, НДСВ, БСП и ДПС, полицаите станаха по-големи бандити от бандитите. Факторите за това са ясни: ниско интелигентни кадри, ниски заплати, ниско ниво на подготовка и ниско ниво на контрол. В МВР има наистина нужда от сериозни промени.

Visoka otgovornost , kakto i prava sa nyjni !

Всеки, който борави с оръжие може да произведе изстрел. Презна пушка веднъж гърми. Защо не публикувате стотиците военни, пострадали при работа с оръжие. Тези случаи не могат да служат за критерии. Полицаите трявва да са с бойно оръжие и да имат право да го ползват при неподчинение от престъпниците. Така е по света. В Англия полицаите са без никакво оръжие, но стане ли необходимо, мигновенно пристигат специални части, които го използват много добре и не се замислят когато стрелят. Престъпниците трябва да имат респект от полицията, а не полицаите от престъпниците. Щом веднъж прескочиш закона и си сложиш главата в торбата - знаеш какво те очаква.

Да бе понесли са, това е смешно, за колко такива случая знаеш, за колко понесли отговорнсот знаеш? 2-3 от 10 може да са понесли някаква смешна отговорност, но останалите не са, та те са част от престъпния свят, затова и не носят отговорност, уви :(

Полицаите трябва да намерят сили и смелост и сами да се разграничат добрите от лошитеченгета.Не е редно упреците да са към цяла институция,в която работят и много хора ,за които честта и достойнството значат много.

Точно за 7-мо районно знам и аз един случай, доказа се че пребитият от бой е невинен, но какво от това, той е в гроба, а наказани полицаи няма. Това РПУ се слави с биячите си и Господ да те пази, ако попаднеш там, почти е сигурно, че ще те пребият, а дали ще оцелееш е въпрос на късмет. Това всички го знаят, но какво от това!

Школа Симеоноворазвъдник за мутри, убийци, рекетьори, наркопласьори!!!