назад

Премиерът спря предложението на коалицията за болничните

11:01 | 19 ноември 2019 | Редактор: Виктор Стефанов 197 9539

Коментари 197

Интересно стана! Я, да видим дали мога да смятам. Казват, че за миналата година имало общо 18 000 000 дни болнични. 60% са с продъжителност 15-30 дни (средно 22.5 дни), 20% са от 8-14 дни (средно 11), а останалите 20% са 3-5 дни (средно 4 дни). Т.е. средната продължителност на болничния е малко над 16 дни, да кажем 18, за да е по-лесно смятането. Оттук това прави средно 1 000 000 болнични с различна продължителност. При средна работна заплата от 1200 лв, средно дневното работно възнаграждение е малко над 55 лева. Или накратко казано с този проект управляващите се опитаха да спестят на работодателите около 55 000 000 лева разходи на година. И тези разходи щяха да бъдат платени от нас - работещите на договор. Това са пари, които ние просто няма да получим. А казват, че Дядо Коледа не съществувал!

Валери Симеонов - Лошия, Бойко Борисов - Добрия. Ефект - нула. Сценки от селски вечеринки.

Обикновените хора рядко вземат болничен лист - даже и да са болни. Аз лично вземам само когато съм толкова зле, че не мога да мръдна - иначе 3 дена болничен и заплатата ми намалява със 100 лв. Като се добавят и средствата за лекарство, после например не мога да си платя тока заради това намаление на заплатата, камо ли да ходя на почивка. Редовно т.н. "уикенд болничен" си вземат само малка категория хора с големи заплати и за които заплатата не е единствения доход, а припечелват и странично от разни фирми и изпълнители - а това са служителите по големите централни администрации и министерства в София - заплата по 2-3 бона. Те редовно в четвъртък след обяд запушват АМ "Струма" в посока Гърция с цел почивка. Не е никак трудно тези хора РЕАЛНО да бъдат установени, защото може да се сверят данните от НОИ и данните от митници, гръцки хотели и др. И тогава те лично и техните лекари да си носят отговорността - пред НОИ, прокуратура,съд и т.н. Лесно може да се установят и кухите фирми, които източват НОИ. Иначе е безумие заради престъпленията, извършвани от някого, да се наказват всички - нещо като турската система " в селото има хайдутин, ама понеже не се се знае кой е, дай да изтрепем цялото село". Все пак би трябвало да сме по-цивилизована държава с институции, които да са в състояние да решават проблемите, а не да ги прехвърлят върху гражданите. То по тази логика след като не можем да се справим с престъпността, да вземе всеки гражданин да лежи профилактично по един месец в затвора - белким се уцели и някой виновен. Нищо по различно от Сталиновото - по-добре да бъдат избити стотици невинни, вместо да остане ненаказан един виновен.

Бойко пак СЕ ИЗХРАЧИ В ЛИЦЕТО НА ТЕЗИ, КОИТО СА ВЗЕЛИ РЕШЕНИЕ ДА НЕ СЕ ПЛАЩА ПЪРВИЯТ ДЕН ОТ БОЛНИЧНИТЕ!!!! /това са хората от голямата коалиция на управлявящите/......

Зле скалъпена постановка - даже и наивниците не се хванаха.За неразбралите все пак - играта е лошото и доброто ченге.Лошите предприемат действия за ощетяване на хората и те протестират.Тогава се появява "героя на бял кон" и "спасява" народа от лошите.Ако не е толкова жалко ще и изключително смешно.

леле ,ако не беше излезнал господ"Бойко" какво ли щяха да правят с болничните.Кожлко още ще търпи българинът!

Този ви нарече матрял сега мошенници ами наистина сте олигофрени щом вече 10 год си го избирате

Министър Горанов се прави на зловредния Дянков малко след едва удържана победа от ГЕРБ на местните избори, а това не правилното време за упражнение от този тип. Направо да се усъмниш дали това не активно мероприятие за издигане имиджа на Вожда

Кой ако не ТУЙ , доброту ченге(не), ФАТман, Бибиткту с Жипката!

Борисов за пореден път се показа като родлюбец и човек обичащ хората. Да живей!

Твърде голяма доза ирония. Повечето няма да я усетят ;)

няма топки, ще вземат да го свалят от власт хората- какво ще прави тогава

Скоро гледах в ютюб как китайците строят магистрала по 750 м на час.

Тиквата видя дебелия и даде заден, както винаги. Пробваш и ако мине, мине!

Видяхте ли рая - бащицата наш бди над нас! Утре пак да го изберем, че без него........ Вече три мандата тъпия българин дава власт на тези откровени некадърници и мерзавци, цялата парламентарна паплач трябва да се измете, нови и млади хора трябва да поемат управлението на държавата. Всички сегашни политичета са до гуша в л..ната и са за затвора, а не за парламента. Но тъпия балгарин продължава да грухти в кочината си и да се задоволява с подхвърлените му огризки!

Мазното финансистче пак се наака.

Доброто ченге бат Бойко.

Той си го направи, той си го спря... Шизо

Така де! Ама като гледам колко шарани са налапали кукичката с "добрия Борисов" и "лошото обкръжение", в мен загива всякакъв оптимизъм за бъдещето на държавата ни!

кой въобще предложи тая глупост? няма ли мъже да си признаят? всички ли са утки?

Утките са две - Боко и свищовския полувисшист, набеден за финансов министър!

а лъжепатриотите?

Боци дава назаден, както в Симитли

Влади, ти ли предложи тази глупост, та да се отблагодариш на кума си за жилището ?

защо завиждате на авторитета премиера ,бе сополиви палета?

Е досадно Ами да гласуваме и да ставаме монсрхия Цар тиквен официално ще управлява

Премиер МЕЧТА! Предлага-спира! Герой! Човек от народа! Очаквам следващия път да спре влак с голи гърди! А честито!

циркът е пълен! иди ми - дойди ми! това не може да е сериозно управление на държава, а някакъв водевил.

По-скоро е фарс!

Искал да види нетърпимостта на хората! Че , за огромно съжаление, хората много те търпят! И то , в крайна сметка , ще им излезе солено, много солено!Всъщност- докога мафията ще работи на принципа" проба- грешка"!

Да е сефте да се отрича от нещо като му припари на зад,,а да го вземем за новина::(((((

слънцето изгря и на нашата улица. За 10 години нямам взети и 10 дни болнични. Защо съм толкова глупав? Лошото ченге ЦецоУУУУУ го изволнихме, но добре че доброто БоЮЮЮЮЮЮ е на поста си. Хахахахахахаха.

Стана малко като "Дързост и красота"- не знам кой епизод на "Доброто ченге Боко" гледаме.....

Нашите депутати само глупости гласуват ... то няма как и прости хора да сътворят нещо умно!

ББ пак даде заден ход

Това без никакво съмнение е политики номер едно на всички времена в България! Неподвластен на времето, истински демократ и истински мъж, който умее да слуша, но и знае какво да направи за народа си! Видя, че хората не са са доволни и моментално спря спорния документ! Така се прави във всички демократични страни по света! А, не както си мечтаеха някои, каквото каже партията... Това драги Румене, остана вече в историята! И ако не ти е ясно комунизмът падна и СССР вече не съществува (впрочем, някой да каже на Радев тия няколко неща, защото не искам все аз да нося лошите новини...).

Пробваха главанаците суджуклии на Бою да ни прекарат, не мина номера и хоп - заден ход. Не се прави на ощипан бе гробарски главанак ниеден келяв. Бою е прост като ъбена чорба, както и тея дето го избирате.

Тази пиеска сме я гледали много пъти. Някакви неумни хора, на високи постове, ,,творят" глупости и тъпотии. Накрая на сцената излиза Той и решава проблемите. Публиката ръкопляска ...

Слушах му глупотевините на този по една от телевизиите. Болните били ходили в Гърция! Че нали имате система за регистриране на болните. Имате и система за регистриране на преминаващите границата. Пресечете двете множества и готово - на тепсия ще получите нарушителите. И ги оръсете подобаващо, тях и тези, дето са им предписали лечение с неходене на работа. Ама или акълът ви не стига, или нямате системи, или не ви отърва да го направите.

Ами те ако го направят сещаш ли се кой ще лъсне. гербави службари администрация.

ха ха ха...царя слънце, бащицата рече и отсече....ще му повярвам че сам не си върти интригите в които накрая илиза на бял кон и великодушно спасява народа от тъпите идиотщини на подчинениете си...когатао освен че за пореден път се изправя и ни брани от лошите вземе да ги нарита и изпопонсионира ...същите тези които го вкарават в този филм за ен ти път....само че няма да стане и аз не му вярвам....да се прави на герой пред пенсионерите които го припознават като новия бай Тошо....то той си и изживява като такъв и се мисли за такъв...каква ирония по същия начин мляска и сервилничи на Меркел с надежда да изпроси нещо както едно време бай Тошо брежнев...

Тези които ходиха за гъби вместо да гласуват на всяка цена СРЕЩУ ГЕРБ . Те докараха чумата ГЕРБ да убива отново.

Всички се изпокриха. Не е ясно кой е дал предложение за плащане първия болничен ден. Най-дълбоко се е покрил Каракачанов

Писна ми от мазните първенюта КРИБ, МИБ и т.н. Ясно е, че си купуват лобита за да ползват колкото се може по евтино робите! Пълна ревизия от 1990 г. до сега, и конфискация на незаконно придоботото имуществото на всички добре облечени бизнесмени!

Колега, мечтанията ти са напразни, не се хаби ! Дори най-наглите крадци няма да бъдат наказани, а ако има изключения, те ще са за замазване на очи. Политическата пасмина , съгласно правилата на демокрацията има поне два инструмента , за да се спаси от възмездие: Първият е давност на извършеното деяние, например кражба. Ако от датата на деянието изминат определен брой години, например 4 или 5, и няма започнато съдебно производство, никой не може да осъди крадеца. Вторият инструмент, който защитава бандитите е , че няма колективна отговорност. Горе-долу, щом парламент или общински съвет гласуват користен закон и др. - няма виновни.

Менда и Горанов какво ще обясняват сега ? С пяна на уста защитаваха плащането на първия болничен ден. Сега ще говорят обратното.

Тоа шикалкави като бай Манго :)

Колко добър и човеколюбив е другарят Борисов. Да се просълзи човек ...

Сериозно ли мислите, че Борисов пише във фейсбук? Хахахаа.. Това е оная заухава ПР-ка дето виси след него като прани гащи на всяко "медийно мероприятие" .

Типичен ГЕРБеразъм ! Първо Лобират срещу Работещите и За Олигарсите ...за този неплатен ден ... ...ако Овцете Заболеят силно срещу това...идва Боко. тиквата , ..качен на джипа ..и "Спасява" овцете .! Герой! И така ...всеки път ...ако Грабежа не мине ...идва Боко и ни уж спасява...а после го пробутват тихо когато не гледаме ! Не се търпи !

Премиерът отново показа кой управлява законодателния процес. Нищо ново разбира се - ако си спомняте за такова развитие на нещата бях писал още с възникването на „проблема“ – т.е. намесва се премиерът и всичко си „идва на мястото“. Но пак се чудя – в нашата държава няма ли нещо по-сериозно (например безобразията в здравеопазването, безбожната експлоатация на работещите, демографската криза и др.), ами са тръгнали да се занимават с болничните на обикновените трудови хора, които едва съществуват и не знаят на „кое дъно“ се намират. Това направо си е цинично, понеже не се търсят истинските виновници (докторите-търговци), а товара се прехвърля пак върху гърба на народа.

Закъде сме без Него? Пак спасява, пак показва сърце. А без майтап, възможно е цялата дандания с болнични да е нарочна, хората да се възмутят, да се разбунтуват и да дойде Той да оправи кашата и да си вдигне рейтинга.

Дава рецептата срещу себе си и управлението МУ! Само стачки и размирици. НИКАКВА СТАБИЛНОСТ. РАЗБРАХТЕ ЛИ БЕ, ПРОТЕСТЪРЧЕТА.....СЪС УМВНОКРОСИВИ РАЗХОДКИ ПО ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА - НЕ СТАВА. Требва стачкат, блрокадас и кръв. Ама пък ВИЕ това не го обичате. И не ви го заповедват, ваште кукловоди. АВЕ БОРИСОВ, ОСЪДЕНИТЕ НА СМЪРТ ТЕ ПОЗДРАВЯВАТ.

се знаеше.Не е за първи път и се изтърка.Измислете нещо друго.Ако можете разбира се.Номера с доброто и лошото ченге не минава.

Досега не съм посягал на човек за 30-те си години живот, но по време на това управление ми идват най-тежките клетви, жажда за кръв и мъст към хунтата ГРОБ!

че бизнеса ощетява много повече държавата с укриване на данъци, отколкото малцина с фалшиви болнични. За да се твърди че здрави хора ползват болнични трябва да има доказателства и наказания. Другото са празни приказки. Май повече се виждат хора с фирми, които купуват и строят къщи, ходят по луксозни почивки, обзавеждат се със скъпи коли и вещи, а плачат че бизнеса им не върви. Нещо не се връзват нещата и там са ОГРОМНИТЕ ИЗМАМИ В ДЪРЖАВАТА НИ.

вдички знаем технологията. Пускаш си 3 дни болничен, още 2 от уйкенда и тръгваш към Гърция. Валерката го яд, че не тръгваш към слънчака, та направи цирк. Обаче, ако не е предварителен сценарий - тиквонийй си навлече коелиционен гнев.

нека отмени и ВРЕМЕННАТА мярка на Дянков, работодателите да плащат първите дни от болничните. Това трябва да е задължение само на НОИ, след като те прибират парите за осигуровки.

този е смешен бе! Борисов е танго фен! Една на пред две на зад лашкане на ляво на дясно! БОРИСОВ кога ще има твърдост, мъжественост, доблест???? Никога навярно! ха ха ха ха ха ха ха ха ха

Към новината