В ”Брикел” искат оставката на Нона Караджова

Протестиращите енергетици от завод "Брикел" в Гълъбово блокираха тази сутрин за 15 минути пътя Свиленград-Русе.

Обратно в новината

Коментари - В ”Брикел” искат оставката на Нона Караджова | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Страшно е, когато се играе с нервите и съдбите на хората . Още по-страшно е, когато това се прави целево, и то от отдавна умело-прикриващи-се . Къде беше по време на събитието днес т.нар. `собственик` !?(и приятелите му) Къде беше същият `грижовен стопанин` последните 6 (шест ! ) години, та не осигури (както всеки би очаквал/направил ! ) поминъка на работещите за неговото-собствено облагодетелстване хора !?(и защо най-вече) Има ли собственик, който да не се грижи за неговото бре, Ицанко !? ..... Я по-добре вземи излез пред хората и по човешки кажи за/по всичките `легенди` ! (Прошка има, трябва обаче да се заслужи -- и от теб, и от назначилите-те, и от всеки ваш нанометричен елемент)

Ами като искат оставката на нона Караджова- да я вземат. Покана ли чакат?Или може би разрешение от ББ и ЦЦ

От Брикел с пълно основание искат оставката на Нона Караджова защото като лице с правомощия и министър вместо да направи всичко възможно да спаси това хубаво и РАБОТЕЩО предприятие тя се опитва да прехвърли вината на собственика или на синдикатите Как да я разбереш като от нея зависи и най важното може да помогне но не иска Да се маха от поста като не може да се грижи за хората

Сега ще ви изброя няколко от хората виновни за затварянето на Брикел и пряко свързани с Гълъбово -Иван Цветков-лидер на Подкрепа -Иван Тодоров-но не Доктора:) -Петър Петров-корифей на турбинното дело и виден мениджър -Румен Желев-бивш музикант...И много други знайни и незнайни негодяи...Стачкувайте и като начало смажете тези тъпи псета...

Да де ама иди обясни на половита от тези хора, че държавата не им е виновна- собственика е КОВАЧКИ - негово е задълението да има пречистваща инсталация.Какво може да направи министър Караджова.Синдикатите дето сегаги подкрепят за протести също са толкова виновни- къде бяха като Ковачки е отказал изгражда пречистваща инсталация или си мислеха, че пак ще мине метър - е да ама не ,ве4е има точни правила и колкото и да не ни се нравят трябва да се спазват.

"В Брикел искат оставката на Нора Караджова" и "По-късно днес Нона Караджова заяви пред журналисти..." - определете се най после с името, че на г-жа Караджова вече поне 2 рокли трябва да и купите...

Затварянето на Брикел и др произвеждащи евтин ток е да се увеличат квотите на произвеждащите СКЪП ток т.е. да се вдигне цената на елекро- и топлоенергията! Всички ще са потърпевши!!! Да си опичаме ума!

цялата политика е че искат да ликвидират ковачки. в него се целят. иначе нона караджова няма да деиства така неадекватно. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

На нас не ни пука за Гълъбово в смисъл че нози който е трябвало да му пука нищо не е направил. На нас ни пука за България която ще бъде глобена доста солено ако не затвори Брикел

защо да е виновна караджова,тя си върши работата,а този андрешко ковачки взе 15 млн за земята на брикел и ги инвестира в сърбия

Ами за кой да гласуват бе идиот - за БСП ли или за ДПС, комунист мръсен.

Не видях Ковачки? Къде е лидерът на партия 'лидер'? Кой организира тези протести? КНСБ и Подкрепа да се обърнат към Ковачки и да му окупират имотите!

Не се карайте, знайте, Станишев е виновен! Само ГЕРБ!!! Цецо президент!

От 2004 година до 2010 година време бол! Да бяха си направили инсталация. Нали е частна фирма - да ходят да стачкуват пред дома на Ковачки. Държавата не може да се меси в делата на частните фирми! То като Кремиковци - има си частен собственик, пък протестиращите на Дондуков?!?

За създалото се положение има един виновник и тя се нарича МЕГЛЕНА КУНЕВА ими мадам , както я наричат в Брюксел. Въпросната госпожа, на която сега след време всички ще и берем ядовете от некадърното и предателско спрямо България поведение по време на преговорите. Тя приемаше всички поставени от ЕС условия без да възрази за нищо и не отвоюва най-добрите за страната ни условия.За разлика от Полша, която си извоюва много добри условия при влизането.

некомпетентни заключение( последния абзатц е неверен!!!)

"Господин Борисов, ние сме с вас, помогнете ни!" - аха ,вие ли гласувахте за Герб? ами какво са виновни останалите, че слабоумни хора гласуваха за това правителство?

не е вярно,че държавата не е виновна,точно в тях е вината,с това се знимавам...още като са го давали на 'бизнесмена',на първо място е трябвало да бъде условието за инсталацията.защото именно в това се състои ролята на държавата,да направи най-изгодната сделка.така поредното здраво,работещо предприятие у нас ще изчезне...как да няма вина?!?винаги най-доброто трябва да се прави за хората,за какво ни е иначе правителство,да упраляват частниците,нали така?но явно много са бързали да лапнат рушвета под масата и бъдещето на БРИКЕЛ е било последното,което ги интересува.а за тия,които остават без работа,не ми се мисли просто,като знам какво ниво на безработица е там...нулева алернатива,само навън...но за младите,а останалите????

много е лесно да живеете на маината си и да не ви пука за гълъбово,нали?това са 2000 семеиства,идиоти,които остават на улицата!!!знаете ли какво значи в тоя регион да останеш без работа-гладна смърт!!!на кои му пука за бъдещето,когато настоящето ти минава в пулна мизерия.какво като е частно,защо държавата не е задължила ковачки да направи инсталациите,за други неща много обичат да се месят,нали?лесно е да не си оттук,много лесно...

Само тука се затварят Тецове защо не затворят и други тецове в Европа щото там си правят квото им скимне .Не е върно че на всички имая сероочистващи съоражения . Този където е подписъл споразуменията преди той е виновен най много.

Значи, който спазва законите в България трябва веднага да си подаде оставката.

Ами да си протестират срещи Ковачки. Защо не стачкуваха през всичките тези години, за да го принудят да направи нещо?

Защото така е по-лесно... при нас е прието да се протестира чак когато вече е безвъзвратно късно. През останалото време има страх за службицата.

Щом има скъп "газ"народи иска брикети.Щом затваряме АЕЦ на ви ТЕЦ.

Смешните синдикати мълчали 8 години и сега се сетили. Работниците да си помислят защо плащат членски внос на тези смешници.

Срещу кой демонстрирате? Държавата или по точно ние обикновените хора ли да му плащаме на "великия" бизнесмен и уж ваш работодател глобите към ЕС???!!! "Тя е собственост на бизнесмена Христо Ковачки, който през 2004 г. отказал да разпише ангажимент за въвеждането на сероочистващи инсталации и според европейските изисквания вече трябва да преустанови дейността на фабриката и ТЕЦ-а"

Естествено, че трябва да затворят Брикел. От години се зае, че има краен срок за изграждане на сероочистки, а г-н Ковачки нищо не направи. Сега правителството било виновно. Ако не го затварят ние, останалите българи, ще плащаме пеналиите. Хайде стига демамгогия и манипулации.

не ми се дишат повеце тя отрови в стара загора....затваряте ги по скоро това гнило вонисте....5 пари не давам за тя там 2000 мишока !!

блажени са вярващите, че това е причината за мръсния въздух в ст.загора... много наивно

как може да има такива малоумници като теб ! не Брикел а Змеево ни трови

ела мишока да та омишочи

Синдикатите защо не протестираха толкова години срещу собственика, че не внедрява пречистващи инсталации, нали и хората, работещи там, също дишат тези отрови. Сега ще ми протестират срещу правителството, ами че то си гледа работата. Това е частно предприятие, а не държавно. Синдикатите май си въобразяват, че още живеем при социализма.

Хайде стига с второ Кремиковци. Агонията ще е дълга. По-добре ужасен край, отколкото ужас без край. Протестирайте пред собственика, неизпълнил задължението си. Не искам аз да плащам глобите наложени на страната ни.

От статията най-силно впечатление ми нарправи абзацът, че Хр. Ковачки отказъл ангажиментът за сероочистващи системи. Е хубаво той си гледа интереса, експлоатация докато може, взимаме печалбата и бягай спасявай се. А къде са тези, дето трябва да защитават държавните интереси? Защо не им е потърсена отговорност? Сега като са сключили такъв договор, не може ли те да се задължат да купят и изградят сероочистващи инсталации са своя сметка?

Това не е държавна собственост че да се иска отговорност от държавните служители.Работниците нямат основание да искат оставката на министър Караджова тъй като тези договори са сключвани преди 8 години.За тези 8 години Ковачки не си е мръднал пръста да направи нещо по въпроса.А сега искат помощ от Борисов.