14 починали в линейки след затварянето на МБАЛ-Девин

14 души са починали в линейки на път за лечебни заведения за период от 1 година и 4 месеца след затварянето на МБАЛ-Девин, съобщиха местни общински съветници, цитирани от Дарик радио. Жителите на Девин, Борино и Доспат отново ще започнат безсрочни стачни действия от 15-и февруари.

Обратно в новината

Коментари - 14 починали в линейки след затварянето на МБАЛ-Девин | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хора от Дежин, не унивайте. Също е положението и на много други места. Уж има МБАЛ, ама почти нищо не може да се лекува в тях. Например, има ВО, ама не се лекува диабет. Диабет се лекува само в МБАЛ с климична пътека Диабет. А този МБАЛ няма клинична пътека Диабет, Примери колкото щеш. Има МБАЛ - няма повечето клинични пътеки. Персоналът не получава пари от НЗОК, болницата трупа дългове и не може да осигури лекарства по НЗОК. Линейки бясно карат болни в МБАЛ с клинична пътека пътека. И се забравя конституционното задължение за равен достъп до медицинска помощ.

Фисова задлъжнялост за около 2 млн. лева.?! А Бате Бойко с нов брониран Мерцедес за 1 млн. лева и още 4 млн. лв за луксоцни возила на министрите от кабинета Борисов!

ИСКАМЕ НАРОДЕН СЪД над Тиквата и шайката му!

Искахте да се махнат докторите ви- ето - хубави, или лоши-НЯМА ГИ

През 1989 година вие избрахте власт на крадци, криминалитет и десни лъжци и нацисти. Днес умирате. Простете, но сами си го докарахте. На вас взелите на власттта фалшификатори не само не се извиняват, но и се опитват на направляват негодуванието ви против тези, които построиха болниците, обект на днешната ликвидация. Продължавайте да се псувате, защото вината си е само ваша. А идете сега и изкрещете "Слава на Буда"!И пак се пишете демократи...

Не си прав. 1989г САЩ и Англия бидейки изправена пред икономическа катастрофа, платиха жълти стотинки на мижитурки в България. Същите мижитурки, къде от простотия, къде от слугинаж затриха икономиката давайки индустрията на други мижитурки. Не на последно място беше и толерирането на вносните стоки, което от своя страна затри родната индустрия и изправи на крака закъсалата западна. Понеже в момента управляват същите мижитурки - не очаквай подкрепа в този форум. Приятел

Ако позволите, Колега : - Още в началото на 80те миналия век, махленски-шмекерското т.нар. 'управление' на Доказаната Задунайска губерния премина в режим 'прасе в камъша'. Нещо повече - използвайки Типичната Западна самонадеяност използва Времето за Адски-Умело наместване у Нас, а и - по Цял Свят на своите 'командировани'. След което Видяхме лавините от Скандали (въвлекли дяволски кого-ли-не) и Високопрофилни Измами/Кражби (както у Нас, така и в ЕС а и в Цял Свят). И стигаме до Днес - когато хем у Нас шайката махленски шмекери се Пробва да Ни врътне Поредния ингилък 'добро ченге - лошо ченге' на Практика имайки Тотален Монопол върху Всичко, хем на страните дето все гоним - просто им се Повръща само като чуят България/Българ(к)а.

Девин е като една кристална топка, какво я чака цяла България. И да отворят болницата отново, колко може да просъществува година-две, три или пет, в крайна сметка сегашните лекари ще се пенсионират и до там. Новите лекари през последните години, които остават в българия са 10 пъти по-малко от необходимото. Само след 10 години лекарите ще са близо 2 пъти по-малко от тези които практикуват днес. По-удачо е да мислим за бързи самолетни връзки към други държави, отколкото за болници по места.

Лошо, ама още по-лошо ни чака. Не само в Девин, а на много други места вече няма болници. До 4-5 години ще има само в София, там никнат като гъби. И все по-модерни и по-лъскави. Плащаш, получаваш нещо на парче, ама не е здравеопазване. Виж ако се помолят в Девин, може някой мол да им отворят, ама за болница трябва да забравят. Бягайте българи от България, спасение вече няма.

Що за държава.В 21 век да умират хора поради липса на пари.Провежда се геноцид над народа.Ако е вярно това,което е казал и холандският премиер Марк Рюте.На Европа и трябвало територията,но не и народа.Управляващите стриктно спазват съветите за унищожение на народа.Трябва да има наказания за провеждане на геноцид.Иначе нещата няма как да се оправят.

Като няма пари предлагам първо да се затвори правителствена болница.

Ангелът на смъртта, Дянков, така съкрати разходите за здравеопазване, че хората измират като мухи. А сега, на починалите, като посмъртна награда, щял да им вдига пенсиите! Както навремето, когато в ковчега на умрелия са пъхали пари, за "по път"!

хора, денят, в който Тиквата, Хер Дянков, барабар със сите Калинки си отидат от власт, трябва да се обяви за национален празник!!!.....

И ще се празнува

Ще дойдат подобни на тях слуги на чужди интереси...

Трябва да се търси наказателна отговорност от тези които затвориха болниците. Прокуратурата да не спи.

ЕТ "герб-буда": ние закриваме училища и болници в Девин, а за починалите строим църкви, джамии и гробища. По програмата за развитие на селските райони!

Ало, Дир.бг, защо при отварянето на коментарите ми изписва, че съобщението ми е изпратено след като аз въобще не съм писал съобщение? Странна работа!!!! Това да не е част от схема за разнообразяване на ай-питата на някой от пишещите?

НЕ СА 1ч, а 1ч0 / за кеф но БСП /!

Това правителство не е свършило нищо, особенно за здравеопазването. Първо ще затваряме болници после ама няма, после абе и ние не знаме какво ще правим.... Всички и БСП и Боко и всички там да си ходят...

14 починали в линейки след затварянето на МБАЛ-Девин. Гарантирано от "герб"!

Не е само там. Елате да видите какво е в Свищовската болница. Откога медиците не са вземали заплати. Министър Атанасова къде сте? Или е по лесно да манипулирате хората и да се запичате като костилка на г.з за това дали трябва да се пуши или не. Какво значение има от какво ще се умре, от цигари или в линейка.

Геноцит...

ГеноциД

София. Мъж си стои в колата в традиционното задръстване. Неочаквано на стъклото се чука: - Какво искате? - пита мъжът. - Ами, разбирате ли, терористи са хванали за заложник Симеон Дянков и искат $10 млн. откуп. В противен случай ще го залеят с бензин и ще го запалят. Ние решихме да минем по колите - който колкото даде - да помогнем. - Някой дал ли е нещо? - Дават по 2-3 литра!

Интересно е обаче да се знае, колко хора са починали в болницата за същия период в годината преди да бъде затворена.

Да.Много щеше да е интересно да си зададеш този въпрос, Петя ако твой близък беше починал в линейката.

Цинизма ви е неподходящ в случая! Искате хората по къщите си ли да умират? Не е ли по-интересно кой ще поеме отговорността за закритата болница? И не интересно, а редно, за да не се повтарят подобни безобразия. Пари...

Нещо си се объркала. Линейките не са болници.

Ето до това доведе шибаната политика на Дянков и Борисов! Гадни копелета! Не всичко е пари и не всичко в държавата трябва да е на печалба! Гнусни свине, прецакаха всичко!

Прибави и предходните правителства и няма да сбъркаш. Политическата мафия в България е от всички цветове на дъгата.

Браво !

Предишните правителства поне не си позволяваха да затварят болници.

Имам чувството че искат да ни унищожат всячески. Понеже не успяват с драстичните глоби и данъци, тръгнаха - физически. И ако това не са изроди...

Всичко за София..!!

много обичат да употребяват изрази като геноцид,да обиждат сънародниците си ,наричайки ги неудачно гроб,и т.п.Няма никакъв геноцид,а има една обрулена от комунистите държава ,една нереформирана от тях през предишните 20 г.здравна система,едни закъсали болници,системно изоставяни от тях без апаратура,без пари,без персонал и все от този род!Стига сте кълнали като побъркани бабички,а разсъждавайте доколкото ви е възможно!Средствата за здравеопазване са увеличени и то с много в сравнение с годините на тяхното управление,а при липсата на реформа парите потъват като в пясък без да се предлага ефективна здравна услуга!Майка ми също почина в резултат на закъснение на линейката и то не в планински район ,а в центъра на София,но ...това е здравеопазването у нас и то не от вчера,не от 10 ,нито от 20 г.Така е в България от 60-70 ,а навярно и повече години!През 2006г.оперираха близък за мене човек,но не искам да говоря какви неща трябваше да направя,за да се съгласят на операцията и какви изнудвания имаше!Така че,спрете с простотиите,а признайте ,че нещата не са добре и е необходимо не само добро желание ,но и много други неща,за да имаме здравеопазванета на Германия и Франция,например!

Ти може да пишеш за кхмерите, но си пази задника от талибаните и аятоласите.

Викаш, в твоето населено място има болница и като се наложи да водиш спешно някого, или да викат линейка няма проблем. Ама на кого му дреме за теб бе ? Я излез пред семействата на хора загубили близки точно защото по времето на герб са закрили болницата и им кажи -абе не сте прави да обвинявате правителството. Само да не се наложи, и ти след това да чакаш няколко часа докато стигнеш до най-близката болница.

Не знам ,за кого пишеш ,че нямало проблеми с линейките,но ти очевидно се държиш като червен тъпанар!Винаги в България ,включително и преди десетилетия е имало проблеми с времето за реагиране от страна на бърза помощ!Така че стига си лъгал ,като комунист преди избори!

тая песен вече е много изтъркана, а смени плочата...всички са страсшно способни след промяната, а по обрулени от хората няма

Това си е в чиста форма геноцид. Само средствата за постигане му са по-рафинирани, а оправданието-комунистите дето никога не ги е имало и кризата.

Подписалият заповедта за закриването на болницата под съд! Какво е финансирането на правителствената болница в Лозенец за същия период? В кое време живеем?

Пич, едната е правителствена, другата е общинска... Правиш ли разлика?

И какво от това бе, пич, тези от правителството да не са богопомазани?! Трябва ли за тяхното здраве да се отделят повече пари, след като всички солидарно отчисляваме от доходите си в здравната каса?! Хората си ПЛАЩАТ здравните вноски, а НЯМАТ БОЛНИЦА!

kgb777kgb

Прекалено е тъп , за да прави ! За него е важно някой да плаща , ама да не е той !!! Смешнико , с тия осигуровки дето ги плащаме тука в някоя нормална държава не можеш само да се снимаш пред болница , защото паркингите са по-скъпи от осигуровката ти за цял месец !!! Ебати наглите комундета !!! И да ти е ясно - общинска значи , че ОБЩИНАТА отговаря за издръжката на болницата , а НЕ ДЪРЖАВАТА - разбра ли малоумнико - отговаря ОБЩИНА Девин !!!!

ДЯНКОФФ!!! Кой прибира пари от НЗК за да връзва бюджета!!!!!!

На ли гласувахте за ГЕРБ. Тях ги интересуват само финикийските знаци. После беж в цивилизованият свят

Гласувайте за БКП/БСП/ и ще се освободите...от всичко излишно т.е./ще останете по голи задници...

Ти кого манипулираш, бе сине майчин?

Стига с това "Идат изборите"! Тези заслужават сега народа да ги понесе, да ги изгребе от удобните креселца! Като купят изборите- а те ще го направят, какво ще запеете- след четири години ще видите?!

Да, и като дойде Станишев ще настане такъв житов, че... направо да си мажем въжето с лой от сега...

айде стига с тоя станишев, много е удобно да се тръби, че ако не си с герб си с бсп, да да , ама не, нито съм фен на герб нито на бсп, но герб трябва да си ходи. а колкото до здрвеопазването, не е ли записано в хартата за правата не човека?

Стига с този Станишев- говоря за цялата пасмина! Всички са там, всички лапат и виждат какво става, ама едните се оправдават с предишните, а другите се подготвят да се оплакват след изборите- всички вън!

Много съм учуден, че все още не работи болницата след гръмките обещания на правителството! То не стига, че намаляваме от прираст, от автомобилни катастрофи, от емиграция, ами като се сложи и явно злоумишленото затваряне на болница за толкова много ХОРА...

kgb777kgb

Не им се връзвай на ДПС !!! Нека напишат от кои населени места са починалите и на път за коя точно болница и ще видиш лъжата !!! Това е играта сега - всички срещу ГЕРБ !!! Ако още един мандат БСП и ДПС не са във властта ще се маргинализират окончателно !!! Тези боклуци са готови и да убиват , за да влязат отново да крадат !!! Ако това се случи , това е краят на България !!!!

СЕ долавя в рехавите герберски редици

Ужасяваща новина! Мислех, че след обещанията на Дянков и кифлата Атанасова нещо е направено по въпроса. Наистина дойде време да излизаме всички на улиците - и в големите, и в малките градове!

излизайте на улицата ама не забравяйте да вземете и пари да ги дадете за болницата - иначе кой ще плати 2 млн дългове???? няма да е дпс-то нито бсп-то

Не вярвам да си толкова безчовечен, та да смяташ, че хората в Девин и околностите, които на всичко отгоре си внасят здравните вноски, трябва да НЯМАТ къде да се лекуват?! Ти ако живееше там другояче щеше да мислиш. България не е само столицата и големите градове, множество свестни отрудени хора живеят по градчета и паланки, но са ХОРА, които също заслужават ДОСТОЕН ЖИВОТ. Разбери, че трябва да сме СОЛИДАРНИ срещу разноцветната политическа мафия, която ни ограбва ежедневно, включително и през НЗОК.

Аз, братчеда и бат бойко - Буда.

Комунистите искат хаос, и да става още по-зле. Защото Кадиев и Р.Овч. енергийните олигарси си живеят охолно и луксозно и не им пука за вас!

ОТ 4 години гроб е на власт

И в каква грешка е? Енергийните олигарси наистина си живеят охолно и не им пука, а комунетата наистина искат хаос в страната.

Само ПЛАТЕНИТЕ ПИСАЧИ НА ГРОБ пишат без да четат!!!!!!!!!!! В случая трябва да пишеш за ЦУНКАЩТИЯ ДЖИДЖИ и ТРИТЕ министъра на (не)здравеопазването на ГРОБ!!!!

Какви комунисти те тресат,малоумник ? Кога при комунистите обикновените хора са мрели като мухи?Сволач!

При Жан Виденов мряха по 200 000 на година, сега 95 000!

По време на комунизма убиваха хиляди българи ! Имаше ''скотобойни''--- концлатери ! ГОВЕДО КОМУНИСТИЧЕСКО !!

Няма смисъл Дянков да ти отговаря, за каквото и да било. Той си върши перфектно задачата, за рестрикция на населението. Докато ние обаче, си седим по домовете, ще е такова положението. Ще напускаме къщите си САМО "с краката напред". Когато ни изритат на улиците, заради не платени дългове и сметки, тогава ще разберем защо не сме участвали в протестът вчера, или на следващият на 21 февруари ПРОТЕСТ. ПРЕКЛОНЕНА ГЛАВИЧКА, САБЯ Я НЕ СЕЧЕ!!!

При Доказване, че Данъкоплатец не е получил услуги (или му/й е причинена вреда/щета/смърт) за които Е платил - съответното Дело срещу Държавата Е с предопределен завършек. --------- Сабята е дървена, Колега - Всички-Ние го виждаме. За главите-Ни - предлагам Да Започнем да ги Ценим !

Чист геноцид.

Дянков щеше да ги кара с хеликоптери-спомняте ли си тъпата му идея? Тези хора трябва да му тежат на съвестта!!!

Браво !

Малко са!И 140 са малко...И 1400 са малко...Най-добре милиони да измрат.И да си останеме Аз,Бащицата Боко и Цеко да ни варди.

Простете, Хора - но това Е просто СКАНДАЛ ! --------------- Гуспойцътъ от г.Дулово - да Ни се яви Незабавно пред Всички-Нас Данъкоплатците ! ... И да се надяваме, че Гергана най-накрая ще се Събуди ! (Спите ли г-жо Паси ?!)

Имате много поздрави от Симеон Дянков /"Пицко,цункай Джиджи!"/.

Бихте ли разтълкували на непосветените думичките, написани в скоби :)

На заседание в МФ, присъствала, естествено, и Ирина Велкова. С кученцето чихуахиа в скута. По едно време станала, отишла при Дянков и рекла: Мони, цункай Джиджи! И Мони го цункал. Даже нямал благоприличието да се притесни от тази нелепа постъпка на Цункай Джиджи

Всички бивши министри от всички бивши правителства са с частни болници и пада яко точене на всичко и от всякъде....това ги учи партията кърмилница да обичат "кражбите и парите" не и народа си....наближава пролет:))

Слепец, по време на другите не закриваха болници. Тези оправдават само с "предишните"действията си. А ти толкова сляпо вярваш ....

Геноцид над малкото останали българи! Да припомня - затвориха болницата в Елена по същия начин; в Оряхово мисля че беше и още много други. Такова унищожение на народ не е имало никога в най-новата ни история. Неколкократно съм повтаряла: ББ - БЪЛГАРОУБИЕЦ! Ами по черноморието какво е - същото! Важното е лентичките да вървят. Идиоти!

Аз бих искал да видя и другата страна от статистиката - колко хора са умрели предишните години в тази болница заради липса на квалифицирани/мотивирани лекари и качествена апаратура. Не бих се очудил ако се окажат сходни, т.е. починалите на път към друга болница нямаше да бъдат спасени и в затворената.

Прав си, но за да си я искат така упорито, значи все пак им е вършила някаква работа.

Хайде не се "очудвай" толкова.Най-напред се научи да пишеш плравилно.

Наличието на качествена апаратура не зависи от лекарите в дадена болница.Всеки човек който цял живот си е плащал здравни осигуровки има право на адекватно лечение.Ако тези пари всеки е внасял в собствена сметка,когато стане нужда за лечение/обикновено в пенсионна възраст/в сметката ще има пари дори за частна клиника,защото и лихви се начисляват.А сега къде са лихвите от нашите вноски?РАЗДАВАТ СИ ГИ В ЗДРАВНАТА КАСА КАТО БОНУСИ!!!

И по зле ще става

Гарантираме, след Дянков и ГЕРБ, ПЕНТАГОНЪТ да се премести в България!!!

Пентагонът е във Вашингтон, дистрикт Колумбия, Колега ! ...а не в Москава (засега)