назад

Разруха, криза, мъка и много въпроси: Как изглежда пристанището на Бейрут днес (снимки)

08:04 | 04 август 2021 | Редактор: Виктор Стефанов 29 16074

Коментари 29

Ливанците са около 6 млн. население. Смятайте това колко прави спрямо световното което гони 8 млрд. Зле е, гадно е, но никой няма да им оправи държавата. Това важи и за всички останали народи. Който може да си извлече поука от тази трагедия, добре за него. Който не може да си тъне в мизерия. Просто и ясно. А и много ливанци отдавна напуснаха тази страна и вижда се за тяхно добро.

Без никакво съмнение виновни за тази трагедия са руснаците от които е конфискувана взривилата се селитра.

За ваша информация - тая амониева селитра и корабът са руски!

Някакви руснаци са извъртяли някаква далавера и са зарязали кораба и селитрата в Бейрут.

Всъщност кораба (транзитен курс) е арестуван и оставен в пристанището от ливанските власти. Преди 6 години, май вече 7. През това време яко ограбен.

Прилича като у нас. Само че тук нямаме бомби от Амониева селитра, а имаме ГЕРБ, ДПС, БСП, ДПС, абе ГЕРБСПДПСДСБ мафията. И в Бейрут отново всичко ще се поправи, а у нас ще продължи да се руши. За това помагат мафията на ЧЕЗ, Веолия, ТоплофЪка, ПроКУРа(даВиГо)ТУРА, и центърът на ОПГтата - съдилищата и съдийките от провинцията - кадри на ДПС повечко.

Айде спрете се с това нелепо политиканстване. Не си видял какво е истинска разруха, за да сравняваш нашите лиготии с онова там. Там наистина е СЕРИОЗНО, а нашето тук са обичайни глупости, които си ги има редовно в повечето държави по света (да не мислиш, че само у нас имаме ГЕРБ, ДПС, БСП, ИТН и др. подобни!), включително и в най-развитите! Там обаче си е наистина СТРАШНО бедствие (а отделно и техните политически партии са в пъти по-зле от нашите, на всичко отгоре!). Бъди благодарен, че България е едно стотици пъти по-добро място от Бейрут!

В кои държави имало като у нас? Из Африка и Азия.. само на някои места...но там нямат европейските изисквания и тежести при наличието на въпросната разруха.

Де да беше само на някои места из Африка и Азия (пропусна и Латинска Америка)...! Това го има къде ли не из Европа, разликата е, че в Западна Европа просто наливат повече пари, и затова не личи толкова. Ако си мислиш, че на Запад хората са "по-възвишени" и там няма корупция, много се лъжеш! А във въпросните "някои места" из Африка и Азия е МНОГО ПО-ЗЛЕ, отколкото в България! Не си бил там явно, и не си видял: граждански войни, масов глад, някакви "партизани" ислямисти с инфектирани мозъци, отвличания, размирици, бунтове, талибани... Явно наистина не знаеш какво е НАИСТИНА зле, дано никога не го преживееш! В сравнение с тези неща, това нашето са пълни лиготии, най-вече от хора, които са си въобразили, че живота им зависи от... политици (все едно са им майки!), и съответно не се сещат, че човек сам трябва да се стегне и да си оправи живота, и че ако реши, никой не може да му попречи да го направи ТУК, в БЪЛГАРИЯ! Там обаче, в страни като Ливан и другите, съвсем не бих казал, че можеш просто да си оправиш сам живота- там НАИСТИНА си в опасност да не осъмнеш на другия ден! Просто е нелепо това да се сравнява с България!

Първо в Бейрут беше взривен мини фактически ядрен заряд, видях данните от дозиметричните измервания! Складовете с амониева селитра бяха взривени вторично, за да се замаскира външната намеса! Никога няма да узнаем истинската причина за тази терористична атака! ХАУ!

Пич, при наличие на хиляди томове амониева селитра и то добре изсушена и станала на буци, на която и трябва една китайска запалка зипо от 50 цента за да пламне и да гръмне, трябва някой хептем малоумен да е за да гърми тактически ядрени заряди. То пак добре че повечето селитра е била открадната и продадена, че иначе Бейрут хептем щеше да е като Хирошима.

Селитрата не гори и не се взривява с пламък от запалка. Въобще е трудно да ѝ се въздейства с огън. Но с много голям, с детонатор, или друг взрив може.

Драги Х и се пали и гърми със запалка зипо. Няма да отварям курс. Вероятно голяма част от селитрата не е открадната а продадена в района за БИО наторяване в Ирак, в Сирия, в Газа и западният бряг на реката

Като за начало е негорлива. А за да гръмне и трябва иницииращ взрив или наистина силно външно горене, с други материали, които да горят и да реагират и със селитрата.

Излез от филмите, драги.

Дългата ръка на Ленгли ,мустафата и задокеанските ни сегашни дружки,същата която хрантути 5 колона платени нпо соросови изчадия от ЛГДБ /Лесбийки и Гейове на Демократична България/ ,прокопитата на Ристю Маджев Мравояда,Гнома,Киро кокичето,Асен лемура,Мирчо курпулентния ,кака Цона и останалите нежни козили обучаване в саботажи,диверсии ,бандитизъм,цветни революции ,плячкосване и компромати за чекмеджета ,къщи в Барселона и острови!

Въпросният амониев нитрат не се е използвал за направата на самоделни бомби и ракети от една организация в съседна територия/ държава, а пък на друга съседна държава да й е писнало и нейното разузнаване да е драснало клечката на склада с този изкуствен тор?

Трудно приложим е. Ако наистина само една десета се е взривила, какъв ли щеше да е резултатът от всичките 4000 тона? Остатъкът се е разлетял в морето, и може и да има и откраднато и продадено. Тор си е.

Никак не е трудно приложим. В кариерите и подземните рудници взривните вещества са направени именно от амониевия тор. Въпросът е КЪДЕ СА ПОТЪНАЛИ НЕВЗРИВЕНИТЕ КОЛИЧЕСТВА? Кога са изчезнали и дали не са станали на бомби?

Продали са го и за да замажат нещата са запалили склада, ама идиотите са забравили че това гърми. Ако бяха чели книжки щяха да знаят че едно корабче с амониева селитра е подравнило Тексас Сити през 1947 години.

как иначе?

Всички знаем колко години война имаше в тази държава и Бейрут си беше една голяма развалина. Много се изненадах като разбрах, че Бейрут сега е модерен град без следи от войната. Всичко са възстановили. И от тази трагедия ще се възстановят, ще остане само неприятния спомен.

В България политиката на ковид фобия доведе за година (не календарна, а от среда до среда) до над 36 хиляди повече починали, спрямо предната такава. Не 214 както тук.

Затова се ваксинирайте!!!!

Трябва да се падат статистически по 45-70 ваксинирани починали на ден в България. Чисто статистически на колко хора на каква възраст, колко почиват в България. При 296 средно почиващи за 2019г. на ден, но тук за възрастни хора, бе деца и рискови групи. А над половината от пика на смъртност, да не казвам пъти повече, няма нищо общо със самият ковид, а с лудостта която налагат.

Данчо, повечето хора не ни е страх... И не съм млад, ако си мислиш, че на чужд гръб го пиша. 55+ съм, ама ТОЧНО в най-рисковата група. Но пак не ме е страх, защото съм си взел изпитите на времето с отличен успех. А един от тях е вирусология. Аз не съветвам хората да не се ваксинират - напротив - всеки /като теб/, който го е страх - да се ваксинира. Всъущност ваксинация не е точната дума, защото в т.1 на информираното съгласие пише, че ти вкарват биопродукт, но това е друга тема. Важното е, че като се ваксинираш - няма да се разболееш, но ако се разболееш, ще го изкараш с леката форма. Така казват, Данчо. Лошото е, че първо - в Израел при 90% ваксинирани нито заразяването спря, нито смъртността. И второ, колкото повече ваксинирани - толкова повече нови щамове, та ще трябва поне два пъти годишно човек да се ваксинира... А ако не знаеш, Данчо, ваксинацията - НЕЗАВИСИМО ОТ МЕТОДА ПО КОЙТО РАБОТИ ВАКСИНАТА - си е временно разбиване на имунната система. И ако се прекалява това те прави ЗАВИСИМ и СЛАБ!!!! Ваксинирайте се колкото си искате! Не давайте акъл на хора, които и без това разбират по-добре от вас какво става!!! Апропо, аз не съм опасен за теб, Данчо. Ти си опасен за мен, защото въпреки ваксината можеш да се разболееш и да пренасяш. Но аз нито ти се сърдя, нито те обвинявам! Жив и здрав да си! Остави ме и ти да си живея живота, както мисля, че е редно! МРАЗЯ ДА МИ ТУРГАТ ЗАПОВЕД, Данчо! Особено, ако е безсмислена!!!

До nqma zna`enie 1. Пишеш щамове, но нов щам няма. Бъркаш вариант с щам. Разликата е сериозна. А пък си го учил; 2. Пишеш "колкото повече ваксинирани - толкова повече нови щамове". А пропускаш, че вируса се изменя с всеки контакт с човек. Независимо дали е ваксиниран, преболедувал или не. Щото във всички случаи вируса е в контакт с имунната система.А пък си го учил; 3. И отново са това - "колкото повече ваксинирани - толкова повече нови щамове" - малко да помислиш: Добре, променя се с контакт с ваксиниран...ами нали е същото като и с контакт и с преболедувал?! Значи да теб еднакво са опасни, и ваксинираните, и преболедувалите. А пък си го учил; 4. Айде прочети пак за Израел и защо засилиха темповете за ваксинация при неваксинираните групи; 5. И според твоите разсъждения, самите евреи постигнаха това, която и Хитлер неуспя да ги направи -самозатриването; Милите, сега ще са една уродлива нация... Хората които знаят, но не мислят са едни от най-вредните...

Към новината