Ирландците не искат новия европейски договор

Окончателните данни показват, 53,4 на сто от ирландските избиратели са гласували "не" на референдума за Лисабонския договор срещу 46,6 на сто "за".

Обратно в новината

Коментари - Ирландците не искат новия европейски договор | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ne se izkaizvaite ne podkgotveni, niama nujda za hvalba na Irlandcite, ne sa stoka! Istinata sa 4e nishto ne rabirat. Imashe goljama agitacia po ulicite, po6tite, lifleti, bro6uri,vesnici,stat lozunki ama kakvoto se setite, .... i kakvo li ne, polovin godina preid glacuvaneto..., samo da glasuvat No. imashe i za yes, no vota za NO naddelia, ot 7g sam tuk, dobre bjaha, no poslednata godina neshto izdishat, svetovnata ikonomika i tuk si okazva vljianie, stegnaciata se useshta... ne sa za mirisane, niama nujda ot hvalbi. kakvoto im kajat tova pravjat, negramotni sa. Evro sauzat gi e napravil hora i im e dignal standarta, a sega mu zabivat noj v garba, e tova e licemerie. zaslujavat da napusnat EU, da gi vidim kak shte se opravjat

Дали това не е началото на края на ЕС ?

Доколкото аз го разбрах, ирландците проведоха референдум, защото с лисабонските съглашения се променят някои базови договорености, подписани от Ирландия при влизането й в съюза, в следствие на което Ирландия трябва да направи нови промени в конституцията си. Без такива промени е задължително провеждането на всенародно допитване. Можете да бъдете абсолютно сигурни, че нито една страна, приета в ЕС никога няма и под никакъв предлог да бъде изхвърлена от ЕС. Спомнете си как съвсем неотдавна ЕС даде куп обещания на Сърбия само и само да я отклони от сближаването й с Русия.

Не ви е газила Брюкселска мечка за това се чудите на ирландците.Като ми се изсипят инспектиращи от Брюксел и почнат да се правят на интересни,тогава нещата започват да изглеждат по различни.Не можело да си варим домашна ракийка. Ама хайде от мен да мине...

Егати кефа, имаше опасност да ни управлява Брюксел ама ирландците му разказаха играта. И за напред ще си ни управляват нашите родни политици, егати кефа!!! Вуте при такива случаи казва: Он че ми каже мене той, бе я да си ебе макята.

Не съм запозната с този Договор, не съм чела, а и ме мързи-много дълго и сложно е написано....стигат ми коментарите тук. Обаче, сред толкова много Браво на ирландците, горд народ, достойнство.... и бла-бла глупости се замислям върху ситуацията. Има горди хора например, отделният индивид има достойнство, ама цял народ......ъъъъ, не. Логично ми звучи следното-нагушкали са се и сега се правят на велики. Ако решат да ги изключват-друга песен ще запеят. И гърците са същите в това отношение. И в крайна сметка, това май наистина е против нас., т.е. против хората, които искат комунизма да се махне България. Е, сега всички, начело с Пантерата ще кажете-ама ние не искаме ЕС. Аз пък искам. Видях как прекрасно се справихме сами 17 години. И повярвайте ми-много е болзнено да сравняваш България с други страни и да откриваш абсурдни разлики.

Райчо, ирландците са келти, не са викинги :-)

Bravo na Ireland mnogo mi haresva vakta 4e tiah gi pitat tova e sa6tinata na demokraciata ne mislite li

Vie vuob6te razbirate li 4e irlandzite glasuvaha protiv NAS i na6iq interes? Ili ste tolkova glupavi 4e i tova ne razbrahte?

Ирландците поне ги питат! Нас не ни и питат! Набухаха ни в ЕС, в НАТО и нямаше кьорав референдум!

В БГ въобще ще има ли референдум или пак някой ще реши вместо нас и после ще се оправдават, че ние сме били запознати с договора и бла-бла! Браво на Ирландия!

Ха-ха-ха-ха :-) :-) :-) Я скивайте, какво казва един от участниците в референдума: Една от основните причини за гласуването с Не на референдума е, че не харесахме езикът, използван от такива като Хосе Мануел Баросо, които предупреждаваха за ужасни последствия, ако не гласуваме с Да - това е тиранизиране (алтернативен превод - малтретиране, тормоз) и е антидемократично. Цялото писмо е публикувано на уеб сайта на в-к Гардиън тук: www.guardian.co.uk/w Както аз разбирам нещата, някой хитрец (Франция, например, която отхвърли предната редакция на договора, а сега го ратифицира и ни в клин, ни в ръкав започна да обяснява, колко били изкярили ирландците от ЕС?) си опече работата, като извади кестените от огъня с ръцете на ирландците :-P :-P ;-P

На уеб саита на в-к Гардиън може да чуете как Dermot Aher, представен като ирландския министър на правосъдието, казва следното: Доста ясно е, че има доста съществен Не вот, но референдумът е същината на демокрацията. Хората, както се казва, се произнесоха. http://www.guard

Какво се случва с големите държави и (в случая организация) империи, които се оказват неспособни да се реформират в непрестанно променящия се свят,може и сами да се досетите ;) Мисля, че вече почна да действа лошия късмет, който носим навсякъде където попаднем...

Както казваше един бивш председател на парламента днес е голям ден за демокрацията. На сайта си Клуб на антиглобалиста поставих линк към подписката, организирана в Европа за провеждане на референдуми и в останалите страни по този договор, който засяга всеки гражданин на Европа. Или живеем в демократичен свят, в който всеки има права, или в измислената от Джордж Оруел тоталитарна социалистическа свръхдържава, в която се жертва настоящето на обикновения човек в името на някакво измислено и неясно светло бъдеще. Няма значение, че българския парламент побърза да ратифицира договора. Мнението на хората е винаги по-важно. А според проучването на Europian Referendum Initiative 96.7 % от анкетираните граждани на Европа желаят референдуми ! На 13-ти декември м.г. договора се роди в Лисабон. Точно след 6 месеца- на 13-ти юни ( петък ) го погребахме !

Браво-20.59ч-Те не биха си изнесли вмирисаното месо и тук,ако нямаше кой да го купи и да го внесе.Ако на границите имаше неподкупни служители,които да направят вноса невъзможен.И ако имаше съдии,които да осъдят вносителя на затвор,прекратяване дейността на фирмата и жестока глоба.Щом българските органи не работят в полза на своя народ,защо да чакаме това от ирландските?

e tova e darjava

Дотук добре, но защо не си изнасят застоялото месо в ЕС, а го носят при нас? Иначе добре са направили, че не искат този договор! Кога и ние ще станем общество,кога ще ни разрешат референдум се питам!? Или това е мръсна дума за нашите политици?

Заслужава уважение достойнството на едни управляващи да поставят на обществено обсъждане един сериозен въпрос,което означава,че все още има места в Европа,където ценности като чести достойнствовсе още имат смисъл.

Налапаха бая пари, постигнаха стандарт и вече вирят нос! Я да им сложат референдум за излизане от съюза и връщане на шенген и визите - друга песен ще запеят! Абе вие не разбирате ли, че няма друг начин Европейския съюз да просъществува освен централизация на властта! Срещу него са Русия, САЩ, Китай и Индия! Нали видяхте колко трудно и тромаво се вземат решения, как всеки дърпа към себе си! Май всички влязоха само да цоцат!

Подкрепям Анти -лисабонец и До еврократ/18.10 ч.

Тази вечер всички свободомислещи европейци сме ИРЛАНДЦИ ! Долу разните политико - икономико - еврейски мафии, които владеят Европа! Баста!

То и ние не искаме много неща, но ирландците са едно ниво над нас, защото знаят и какво искат, а знаят и какво имат и не си струва да загубят. Едно таков простичко и много полезно нещо са пенсиите, които за много ЕС страни ще си останат само мираж, освен ако... негативите им не се разпределят върху останалите. това не го искат нито ирландците, нито англичаните, а и кой би го желал на тяхно място! има и много други реални причини за негативният им вот и много по-малко патриотарски емоции патриотарски емоции. нашият случай обаче е съвсем друг, поне на етапа до който сме я докарали. Просто трябва много да внимаваме на какви хора залагаме да ни представляват в това състезание. Мисля, видно е за всички колко много ни струват два минали погрешни избора - катъри в гонка със жребци

Аз не съм го чел т.нар. Лисабонски договор, но е факт, че колкото повече закони и уредби има някъде, толкова по-голяма е бюрокрацията, т.е. по-лошо за обикновените хора, каквито са болшинството. Жив пример е Миглена Кунева - натискаше да ни приемат в ЕС ( и сега е с 5 цифрена месечна заплата в евро пак с нашите пари) и сега постепенно почват да изникват прикрити проблемчета. А рано или късно една държава достига някакво по-високо ниво в развитието си и в т.ч. и за хората живеещи в нея се повишава стандарта, но е най-добре да става по пътя на еволюцията, а не с моментни изхвърляния на шепа разпореждащи се с власт същества.

Ирландия ,накратко, смята, че страните на ЕС трябва да взимат самостоятелни решения там където това е приемливо. Една такава област е данъчната политика. Има разногласие между ЕС и Ирландия е по въпроса за общата основа на корпоративния данък common consolidated corporate tax base (CCCTB), която трябва да бъде приета през президентството на Франция през 2009. Пиша го на англ. за справка в Интернет. Макар, че засега CCCTB няма да бъде задължителна за страните, които не желаят да я приемат няколко страни са против - Ирландия, Естония, Литва, Словакия и Великобритания, защото се страхуват, че това ще бъде първата стъпка към хармонзация на данъците. Мисля, че засега нашето Министерство на финансиите изчаква. Идеята на CCCTB е да направи по-лесен трансграничния бизнес. Работата по този данък досега малко беше забавена, защото се предполагаше, че ще повлияее негативно референдума в Ирландия.

Не ни пречинявайте това.Почакайте!През последните години непрекъснато се мъча да си върна земятра на дедо ми.Ядец!Около мене са все бивши милиционери,горски ,бкп инструктури и цялата комунистическа паплач.Сега разбрах защо БСП винаги е силна.На селяните са дадени като пришълци в градовете земята на дедите ни.БСП с разни постановления ги защити.Сега 2-3 апартамента получават от земята на дедо ми.А на мойта фамилия пръст в устата.За да се разтури соцпарияката трябва да се отнеме от селянията земята на дедо ми.Да се отменят разни постановления.Майко моя ,за тези копелете не важат и натуралните актове от турско време,за тех важат постановленията.Ако не станеме една държава,соцпариата винаги ще ебава мамата на нас гражданите,ветерани от войните,а прадядо ми е бил и укривател на Левски.Ирландци,каК МОЖЕ ДА МИ ПРЕЧИНИТЕ ТОЛКОВА БОЛКА.Пияндета,тъмъм България се оринтира по посоката на вятъра и вие бутнахте ЕС.

Raicho irlandtzite sa kelti a ne vikingi.Long live the republic of Ireland

демокрация - това е една фантазия. Европа е по пътя на САЩ, а именно концентриране на властта в ръцете на малка група алчни и властолюбиви малоумници. Уви, докато властта е в ръцете на овълчени, алчни и безскрупулни хора - демокрация няма да има, ще се доближаваме все повече към тоталитаризъм! Уви - сами ще си го поискаме, защото все повече затъпяваме, защото съвременния, модерен живот ни превръща в абсолютно безмозъчни малоумници - идиокрация:( Тъпи шоу програми разсейват хората и им промиват мозъците с отпадък... Затова рано или късно това което не се случи с Лисабонския договор, ще стане по друг начин... и никой няма да пита хората за това, и хората няма да проявят интерес, защото изобщо няма да се усетят тъй като са били заети да гледат Биг Брадър и Музик Идол... докато в един сладък момент ще влезем всички дружно в къщата на Биг Брадър... Поздр за Ирландците! За съжаление това няма да е достатъчно да спре реализирането на тенденциите за световна империализация и отнемането на човешките свободи!

Днес съм доволен от резултата! Самият аз вече можах да кажа веднъж моето Не! преди време, но този път продажните ни политици искаха да заобиколят мнението ми... Братята ирландци ни помогнаха да опънем самодоволния главен инициатор на този съкратен договор - те направо го съкратиха до нула! Браво, демократи! Всичко, което е срещу Сарко, е в името на ДЕМОКРАЦИЯТА! Честито!

Аланкоглу, за твое сведение чрез Лисабонския договор се цели намаляване влиянието до МИНИМУМ на локалните парламенти в държавите членки и затвърждаване ролята на европейския парламент на степен МАКСИМУМ, Предвижда се създаване на собствени посолства на ЕС във всички държави не-членки, като целта е премахване дипломатическите отношения на държавите ПООТДЕЛНО с тях. Наред с всичкото това и един тон друга помия, която да ни се стовари на главите изневиделица без дори да сме разбрали откъде ни е дошло, като например единен президент (държавен глава) на ЕС - Тони Блеър (масон 33та степен). Е мерси, аз казвам НЕ. Бог да пази Ирландия!

Браво на Ирландците, единствени те проявяват здрав разум за момента. Доколкото разбирам и в Гърция напират за рефендум, какво се случва в останалите държави?! Този договор трябва да се отхвърли категорично от повече държави, сега е момента!

Не можаха ли ирландските управници да спретнат поне едно предреферендумно купонче с бира/уиски/-скара,пе и пляски,шапки и фланелки и някоя друга гърла?

ами да са им обяснили, бе мом4ето ми - ти кво - искаш като в милицията - я се подпиши на тоя бял лист - А? проблема, мом4ето ми, В СВЕТОВЕН МАЩАБ е, че хора със съмнителен интеуект и още по-съмнителни намерения узурпират властта. а после плачат...

ами да са им обяснили, бе мом4ето ми - ти кво - искаш като в милицията - я се подпиши на тоя бял лист - А? проблема, мом4ето ми, В СВЕТОВЕН МАЩАБ е, че хора със съмнителен интеуект и още по-съмнителни намерения узурпират властта. а после плачат...

Ирландците са гласували против Лисабонския договор по презумпция, че по този начин гласуват срещу начина на разширяване на ЕС. Това е така, защото България бе приета за негов член.

tova e edna strahotna i obnadejdavashta novina!

BRAVO NA IRLANDTSITE!!!

Аман от еврократи даващи акъл в тая държава.

TAIA IRLANDSKA PESEN E PISANA V USA I UK - AMI DAITE DA POMISLIM KOI E PROTIV SILEN EU I PORADI KAKVI PRICHINI? ... XAIDE IZKAJETE SE...

Това е един достоен народ! Не мухльовци като българите...

Ирландците може да са малък народ, но направиха голяма крачка към отстояване на своята независимост.

Разбирам, че всички коментиращи са сред 5-те % от 500 милиона граждани на ЕС, които са чели Лисабонския договор. Не разбирам след като сте така добре запознати с ЕС, какво се възхищавате на ирландците. Знаете ли колко е спечелила Ирландия от ЕС и че именно благодарение на ЕС Ирландия сега е това, което е, а не е като България? Но и те като нас, пази боже сляпо да прогледа, забравиха от къде са тръгнали.

Misleh si az 4e ot bulgarina po-tupo nqma, no qvno sum gre6al!

много е вероятно някой ден и да бъде приета общоевропейска Конституция, ако ЕС просъществува достатъчно дълго след присъединяването на България (помните ли стария виц, че всяка империя, включила България в границите си, се разпадала, затуй САщ така и не обявявали война на България през '90, когато водеха война на почти целия Балкански п-в .). Но днес обикновеният европеец още не е готов за това, а, както знаем, насила хубост не става!

Лисабонският договор ОПРОСТЯВА правилата и НАМАЛЯВА броя на евродепутатите и комисарите, като цели да направи ЕС на 27 по-прозрачна структура. За съжаление, нито ирландците, нито пишещите тук имат и най-малка представа за съдържанието и целите на този договор. Каква демокрация, когато хората в Ирландия просто не разбират за какво, по-точно - СРЕЩУ какво гласуват?!!!

Лисабонският догомвор ОПРОСТЯВА правилата и НАМАЛЯВА броя на евродепутатите и комисарите, каато прави ЕС на 27 по-прозрачна структура. За съжаление,

Лисабонският догомвор ОПРОСТЯВА правилата и НАМАЛЯВА броя на евродепутатите и комисарите, каато прави ЕС на 27 по-прозрачна структура. За съжаление,

Достоен народ ,а не мърша -като нас!!!! Браво!