Кабинетът похарчил извънредния бюджет?

Резервът от 1.149 млрд. лв., който даваше възможност за извънредни разходи на правителството до края на годината, е свършил.

Обратно в новината

Коментари - Кабинетът похарчил извънредния бюджет? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много харчи този Дянков,има няма пари-харчи и къде -без да е съвсем ясно и прозрачно.И как ще изхарчи резерва ,ако няма други пари.Много "умен "бе!Ако действително има излишък ,и се укрива информация ,а сигурно има ,за да си позволи да изхарчи резерва ,има с какво да го възстанови,но да говори вярно, разбрано и последователно,а не- един път има пари,друг път няма пари. Нарочно говори объркано,за не му се хване края.Но ако няма излишък,тежко му и тежко ни.

Надявам се, че знаят какво правят.

Внушението, че има бюджетен дефицит е манипулативно. ПРИ ГЛАСУВАНИ В БЮДЖЕТ 2010 РАЗХОДИ ОТ 18,91 МЛРД. ЛЕВА ДО НАСТОЯЩИЯ МОМЕНТ СА СЪБРАНИ 25 МИЛИАРДА ЛЕВА !!!!! Информацията за приходите от 25 млрд. лв бе поднесена от зам.министър на финансите в сутрешния блок на БНТ. Това, че бюджетното салдо не е в дефицит , а в излишък се потвържадава не само от увеличението на фискалния резерв на правителството , но и от факта, че правителството до настоящия момент не предприема никакви предведени в Закона за бюджет 2010 мероприятия за набавяне на ресурс за финансиране на планувания дефицит от 3,684 млрд. лв. Няма го заложеното в закона външно финансиране от 1,994 млрд. лв. , няма го и вътрешното финансирането от 1,485 млрд.лв. Няма и да го има защото салдото е положително!!!!! КАКВА Е СЪДБАТА НА МИЛИАРДИТЕ, КОИТО СЕ ОБРАЗУВАТ ОТ БЮДЖЕТНИЯ ИЗЛИШЪК???!!!!!! Тя по нищо не се различава от тази на появилия се в края на 2009 година бюджетен излишък от над 9 млрд. лева. Този излишък бе представен като дефицит , а парите ПОТЪНАХА НЕ ВЪВ ФИСКАЛНИЯ РЕЗЕРВ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО УПРАВЛЯВАН ОТ БНБ, А В ИЗПАДНАЛИТЕ В ЛИКВИДНА КРИЗА ЧАСТНИ И НЕБЪЛГАРСКИ БАНКИ !!!! Тайното споразумение при което правителството на Станишев прехвърли в частните банки над 2 млрд. лв. от фискалния резерв сам по себе си е е престъпен акт !!!!! Вместо към извършителите му обвинение бе повдигнато срещу Дянков, който бил разгласил"секретна" информация. За съжаление това поведение на Орешарски бе възприето и продължено и от правителството на Борисов. ОГРОМНИТЕ ФОРМИРАНИ БЮДЖЕТНИ ИЗЛИШЪЦИ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПОСТЪПВАТ В ЧАСТНИТЕ НЕБЪЛГАРСКИ БАНКИ ПОДКРЕПЯЙКИ ТЕХНИТЕ БАЛАНСИ !!!! Докога ще продължава това безобразие в името на баковата система да се жертва икономиката не е ясно. Сигурно е, че правителството Борисов е продължение на финансовата политика на Сташев. Затова и от страна на опозицията реакцията е като на съпричастни със ставащото. ВМЕСТО В ИКОНОМИКАТА СРЕДСТВАТА ОТ БЮДЖЕТНИЯ ИЗЛИШЪК ПОСТЪПВАТ В ТЕЗИ СКАПАНИ ЧУЖДИ БАНКИ. Икономиката загива а фалитите към същите тези банки се увеличават лавинообразно. ДОКОГА ??!!!

25 млрд лева не са събирани и в най-силните години от към бюджет , а именно 2007 и 2008 година. Не говорете глупости!!!

Яко се краде братче, докато замъгляват народа с екшан сцени от другата страна се граби държавата. Идеално изпълнение на правителството. Прави са народа иска екшън и не го интересува друго, че от ден на ден потъваме няма кой да го осмисли. Вече наистина става страшно защото зимата ще гладуваме и мизеруваме.

СПУКА СЕ И РЕЗЕРВНАТА ГУМА НА ПРАВИТЕЛСТВЕНОТО ВОЗИЛО. ИЗВОЗЕНИ СЕ ОКАЗАХМЕ И НИЕ, КОИТО СИ ИСКАХМЕ ГЕРБ.

Абе, много ми е интересно - положението е плачевно и още има хора, които се възхищават на ББ и сие! То бива, бива, малоумие, чак пък толкова! Няма ли кой да каже на глас, че царят е гол! Пенсионните фондове - празни, здравните - също, фискалният резерв - два милиарда ги няма, държавата нехае за осигуровките на държавните чиновници, умножете ги по месеците, откогато тези са на власт и сами си сметнете за какви суми става въпрос и кажете кой е главния виновник за дупките в бюджета и за цялата какафония в държавата! И престанете вече с предишните, защото година и половина управляват, или по-точно харчат на поразия сегашните!

След като свършат цървулите на босите, до погледнат в краката за своите!

на простаците им е виновен дянков, боко тиквата ще го смени с някой друг малоумник след месеци и какво ще стане? държавата пак ще потъне, а боко ще вика, че потъваме нормално и ще реже ленти и ще открива официално фалита на държавата. Омразния Костов даде тласък на държавата за 10 години напред, но инерцията все някога свършва, особено когато идва нанагорнище, а простия шофьор натиска спирачка!

Айде стига популизъм другарю.. Костофф завеща разрушена икономика, продаде на безценица предприятия които бяха доунищожени и закопа държавата. С малкото парици от продажбите на подставени хора вкара някой лев в бюджета и се затупа в гърдите.

Тогава все още имаше за разпродаване предприятия построени през омразния социализъм, но те свършват вече.

Най-после една позитивна новина. Вижда се краят на позорната система, въпреки желанието на малоумните да продължават агонията на капитализма.

по - правилно е да се каже- кабинетът похарчи наследството , останало му от омразната тройна коалиция и ни докара до третата национална катастрофа през последните 20 години след виденов и костов ... дерзайте братя българи- който оцелее при нашето некадърно управление , оцелее- е мотото на герб...

Само се чудя като беше толкова добро това управление за страната, защо го смениха? Тройната толкова се грижеше за нас пък ние не разбрахме ли? Масларова, дали пък не трябва да полежи малко? Или Меди, ако е за въпрос? Или могли - взели. Да се оправят другите...

Ами защото има много наивници на средна и тинейджърска възраст далеч от реалността живеейки с една бленувана мечта- казаното да се сбъдне

В епохата на компютрите не е ли малко множко администрацията в България ?! Освен пенсионна и здравна реформа, време е и за административна такава. Не е необходимо да се съкращават бройки, нека не се назначават нови хора на мястото на някои пенсиониращи се.

абе тази просташка държавица на практика е фалирала,пък нека разни заблудени глупаци си тънат в илюзиите,че като не са емигрирали са направили вярния избор.тази зима ще ги поотрезви смятам:)

Харчат за нереформираната администрация-бюрокрация. Страх ги е, отказаха се, нямат смелост да съкращават и преструкторират!!! Въпреки, че Дянков им го казва и иска! Абе ББ и ЦЦ, ножът не само е опрял до кокала, вече влиза в сърцето на държавата. Какво се страхувате да оперирате бе? Или режете тая раздута гащиния и кинкалерия, или потъва целия МОЛ!!!

Не знам докога г-н Бойко Борисов ще търпи Симеон Дянков. Не се ли убеди вече, че той е отчайващо некадърен. Сега пък пари за хеликоптери. За какво са им, къде ще летят със тях? До дъното ли трябва да стигнем, за да се разбере, че министър Дянков трябва да си ходи.

Забрави ли когато тия ги докарахте на власт директно от манежа какъв вой надигнаха за две хвърчила, които на всичко отгоре са били наложени от ЕС. Нали сме външна граница.Сега договарят от метрополията техника за многократно повече пари.

Откъде да знае? Нали трябва да го посъветва някой

Не знам за предишния, но от този кабитен със сигурност има някои, които си заслужиха раираните костюми само след година на власт!

Искаш да кажеш, че предишните бяха едни пионерчета ли? Помагаха на бабите да пресичат на пешеходни пътеки и по цял ден (само с свободното време, разбира се) правеха стенвестници :D 'Айде, няма нужда.

ми в сравнение с тия,май пионерчета ще излезнат...

Като няма хляб, яжте пасти, бе...

Хората не знаят че счетоводителите и финансистите са най-жестоките хора в света! Защо? Защото те са в края на "опашката," тоест каквото и колко нарoдът е работилл и е плащал данъци, финансистите "сарбят чорбата" тъи че те винаги са виновни - в една държава, в едно предпрятие, в една фирма и даже в едно семейство. Не обвиняваите Дянков - той "сърби чорбата" горкият; ами почнете да работите повече за да имате повече , толко просто. Как Кореа и Китай напреднаха толкова много? С работа, помнете хора, с работа!

В Корея и Китай има смъртно наказание за кражби в големи размери и затвор за дребни такива. Правиш неподходящо сравнение.

Не знам какво го "сърби" Дянков, но тебе знам къде те сърби. Колкото до поменатите държави там властва боя.За да дремеш по това време в интернет и да се изказвш умно- не работиш. С тоя патешки акъл само с бой ще влезеш във форма.

а такаааааа, я купете калкулатор на Пинокио, че нещо не може да изважда и събира...смешник цял свят се тресе от кризата само ти лъжеш бедния народец, че излизате от нея.

не може да събира и умножава,ама да дели и изважда е пръв ;)

Това момченце ще ни унищожи напълно.

Не плюйте по Дянков - какво е виновен той?!Дянков прави това, което му нареди ББ, изобщо всеки от министрите прави това, което му нареди Бащицата, или Краля-слънце, или както искате го наречете!

Напротив, прави това което му се нарежда отвън

Къде са тогава милиардите допълнително събрани"ИЗВЪНБЮДЖЕТА" пари от нас. За какво ли не въведаха ТАКСИ, ГЛОБИ, ДАНЪЦИ и т.н... КЪДЕ СА? За какво похарчиха бюджета, та и извънаредните???

много добър ход, правителството си изпълни задачата. Да живее България, Да живее Дянков

Аман от некадърници, които се упражняват на наш гръб! Пари се дават на МВР за безсмислени акции с гръмки имена. Помпа се рейтинга на ЦЦ за наша сметка и на ББ хич не му пука за нас. Иска да окупира всичките власти в държавата на всяка цена и после кучета ни яли.

крайно време е да си ходят всички и ББ и ЦЦ и СД.Стига са се упражнявали. То се видя, че не стават за нищо друго освен за стражари.

Споко..много сме над минимума за резерва затова ще си ги харчим по наше усмотрение.

Мдаа, тази зима ще е весело...

Дянков съсипа Грузия, сега ще съсипе и нас. Този терминатор по същата схема е смазал Грузия и е бил изпратен с камъни от там, прочетете инфо в гугал. Там успря да закрие техния БАН с нашия още се бори, но не го ли спрем ще успее.

Оффф, корабът потъва ... неприятното в цялата работа, че всички сме пасажери в него.

choko73

На доста хора ни писна този наглец да се гаври с нас, както никой друг в последните десетина години, но пак ще търпим, защото така сме свикнали! Няма ли край този премиер поне един специалист? Ако няма, по-добре да си ги събира всички и да си ходят!

е хеликоптерите са къде по-важни от болниците...мааама ви...същите сте като предните малоумни крадци