Ромите от блок 20 може да загубят социалните си помощи

Директорът на областната структура за социално подпомагане в Ямбол Стефка Спасова е изпратила искане до националната агенция за отпускане на еднократни помощи на досегашните обитатели на блок 20 в ж. к. "Райна Княгиня".

Обратно в новината

Коментари - Ромите от блок 20 може да загубят социалните си помощи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

До г-н Борисов По време на така критикуваният от всички социализъм имаше друга социална политика .Тя изглеждаше така: Ако двамата родители работят семейните добавки получаваша майката, ако тя не работеше -ги получаваше бащата ,който работи.Ако никой от семейството не работи , то никой не получава добавкие.Сега обаче е друго .Работят двамата родители ,плащат си осигуровките ,внасят данъци - здравни и социални осигуровки , доо и всичко друго , но доходите им надвишават определения праг и не получават нищо .Техните деца не са дискримениране .В същия момент циганите не работят не внасят в бюджета нито лев , но получават помощи , семейни добавки и др.Защо не се дават пари само на тези които работят.Смятате , няма да го правят ли? Защо тогава всички хукнаха да си ваксинитат децата , защо хукнаха да отработват 14 дни на месец? ако им дават помощи и семейни само като работят -те ще работят ,а това ще донесе по - вече приходе в бюджета и ще ги накара да се регистрират с минимален осигурители праг ,ще се намали безработицата и ще се увеличат приходите за нои и зоо.На 420 ле ще плащат и плосък данък ,И така с една стъпка много приходи .И всички цигани ще бъдат интегриране , ще работят и ще бъдат в колективи и няма да крадат и да чакат да им подарява някой жилище , което след две години да разрушат.

Ахмед Доган да ги настани в сараите си!

Ма те нашите социални служби много добри бе! Работиш за 240 лв. - плащаш данъци. Ако си циганин - лежиш, крадеш, убиваш, изнасилваш - плащат ти 325 лв.

Забрави да кажеш: плащат ти тока, водата, парното, както и самолетните билети от Франция до България + пътни около 300 евро.

На следващото преброяване се пиша циганин, сядам пред кметството и чакам жилище, какво съм се замъчил с ипотека...

По 325 лева,на семейство,или на човек?Че те са 10-15 човека в семейство!Направете сметка,ако е по 325 лева на човек,колко ще получи едно семейство от паразити,никога не работили и нищо не внесли в това общество????Това е срам,позор за тези цигански управляващи мекерета!Че те тези апартаменти от които са ги изгонили,никога не са били техни!!!!Срам,ОСТАВКА на това продажно и антибългарско правителство от некадърници лежащи на гърба на този измъчен народ!

Когато имаха да го бяха оценили и съхранили.Ако им се даде отново нещо наготово трябва всички да спрем да плащаме и наий малките данъци и тези които ги подкрепят безъсловно да се бръкнат в собствените си джобове

НИКАКВИ ПОМОЩИ НА ТЕЗИ ЦИГАНИ!!! НИКАКВИ!!! Нека Цветелин Кънчев и другите ромски вождове да се самоорганизират, да съберат ари, да ги настанят по спбствените си къчи, да им направят детска градина.... Те не са част от социалната солидарност на българската общност - не плащат данъци и на работят. Това е достатъчно Акоискат да дойдат от комисариата на ООН по бежанците и да ги настанят в бежански лагер като вътрешно разселени лица но на територията на... Чад или Конго. Там ще им е хубаво, топло е... супер ще се чувстват там.

Защо се оплакват? Те сами са си разрушили жилището . Тоя блок нее направен за 100 лв. Не ги ли е срам.Все те с привилегий......

53-годишният Димитър Димитров умира часове преди да тръгне за Холандия и заради около 500 евро, които носи за пътуването, съобщи bTV. Побоят е станал малко преди 04.00 часа, докато Димитров и неговият колега Емил Йосифов, който също щял да заминава, спели на паркинга на ул. "Резбарска", в кв. "Хаджи Димитър". Нападателите са трима - едри и високи от ромски произход, сочи една от версиите, която все още не е потвърдена официално от МВР. Те пребили жестоко двамата шофьори, като Димитров починал на място. Като мълчим, ще ни бият, ограбват и убиват. Проблема е голям, нека задължим правителството да поеме отговорност към нас - данъкоплатците. Не ми се пише повече, просто нямам думи.

Българите работим, за да издържаме тези паразити. И аз искам общинско жилище, искам не едно, а поне две деца, искам да получавам помощи, не искам да плащам ток и данъци, ама мен никой не ме пита какво искам ... Аз съм длъжна да спазвам закона и да си плащам всичко. А те защо не го спазват? Не са ни виновни циганите, виновна ни е държавата, че им позволява всичко това. Къде е партия Атака сега? Дискриминирани били - и аз искам такава дискриминация. На тези, които защитават цигатиге ще им кажа - ами помогнете им де, лично - щом ви е грижа за тях. То отстрани е много лесно да се говори за толератност, но реалността е друга - поканете си някое ромско семейство на гости, общувайте с тях, интегрирайте ги. Имала съм контакти с "интегрирани" роми и мога да ви уверя, че по нищо не се различават от неитегрираните - същите нагли и крадливи. Пфу, гнус ме е от тях и неискам да се интегрирам с тях. По-скоро ще напусна България, отколкото да работя и да общувам с такива.

Явно от толкова много и размножаващи се,за които единствено се грижи държавата ,а всички останали трябва да работят за заплати,които са по-малки от помощите,и без грижи за жилище и храна,то не е трудно да се предвиди,че ще останат само те на края,а тук ще е разширение на азия, ЕС вероятно няма да излезе от кризата ,в която данъкоплатците консумират по-малко от подпомаганите,които раждат много деца,без обратен принос

Българите работим, за да издържаме тези паразити. И аз искам общинско жилище, искам не едно, а поне две деца, искам да получавам помощи, не искам да плащам ток и данъци, ама мен никой не ме пита какво искам ... Аз съм длъжна да спазвам закона и да си плащам всичко. А те защо не го спазват? Не са ни виновни циганите, виновна ни е държавата, че им позволява всичко това. Къде е партия Атака сега? Дискриминирани били - и аз искам такава дискриминация. На тези, които защитават цигатиге ще им кажа - ами помогнете им де, лично - щом ви е грижа за тях. То отстрани е много лесно да се говори за толератност, но реалността е друга - поканете си някое ромско семейство на гости, общувайте с тях, интегрирайте ги. Имала съм контакти с "интегрирани" роми и мога да ви уверя, че по нищо не се различават от неитегрираните - същите нагли и крадливи. Пфу, гнус ме е от тях и неискам да се интегрирам с тях. По-скоро ще напусна България, отколкото да работя и да общувам с такива.

Писна ми постоянно държавата да носи на гръб тези мързеливи роми! Тази напаст, която паразитира върху нас! Как да си плащам данъци и осигуровки и как да не ме е яд после, когато за децата сме чакали един месец за детска консултация, поради свършили направления, а тези търтеи получават всичко без да имат един отработен ден и един лев платени осигуровки!!! Е, не съм съгласен!!!!

за бога братя българи събодете се това го няма никъде по света ромите живеят на наш гръб а ние се правим че няма никакъв проблем

Време е ББ на намери начин да разкара тая паплач гнусна от България. Стига сме ги хранили и търпели мизериите.

Защо младите български семейства не получават от държавата тристайни апартаменти и помощи? Майките, които бяха надвзели някакви дребни пари, се наложи да ги ВРЪЩАТ защото са българки

"продължават да чакат общината да ги настани" - ей в тази държава е голямо шоу. И ще ги настани, така да знаете. Рано или късно, под едно или друго влияние, ромите отново ще получат общински жилища. Аз що казвам, че ипотекарите са баламурници. По-добре да бяхa станали цигани, отколкото роби на банките. Ей го, циганите за 2 седмици на открито ще получат повече от това за което клетниците ще бачкат 30 години и я го платят я не. Цигнин да си в тази държава - това е бъдещето!

Значи циганите-мангали разрушиха безнаказано държавно имущество и за това сега ще им дадът многократни помощи от по 300 лв?Е това ако не е булгаристанска мангалия!!!В БАНКЯ има доста изоставени сгради-да отиват там и една голяма поляна точно срещу батви бойко!!!

Иде зима и неприятностите могат да станат много големи.Да им дадат палатки.Да ги настанат да работят в чистота.Със закон да им ограничат раждането,щом не могат да се грижат за децата си. Да спрат да произвеждат просяци.Като не им харесва да отиват в Париж. Там Сарко ги чака.

огледаите се наван - обрасли поляни и мрасотя навсякаде. да не им се дават пари даром, а да им дадем шанс да си изработят прехраната. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Разбирате ли за какво става дума!! Това е чудовищно издевателство над нормалните, работещи хора! Помощи, социални домове, блокове - кой плаща! Нормалните хора се чувстват като роби, слугуващи на ненаситни и нагли паразити! Това няма край - даваш, те рушат и пак трябва да даваш и вечно си длъжен, и вечно си виновен! Докога бе - докато ни уморят или докато се хванем за гушите!

По=добре тях да хванем за гушите, че наистина вече ножа е опрял в кокала !

Няма ли закон за детето според който ако обстановката в семейството е опасна за живота и здравето му, то да се отнема и държавата да се грижи за него. За повечето цигани децата са единствено средство за правене на пари и затова не ги дават, но в случая те не би трябвало да имат думата. Помощите вместо за родителите ще отиват за децата, а по-малките може да бъдат и осиновени, ако не в България, то в чужбина.

Кой ще ти осинови циганче? Нали като порастне ще стане пак.....циганин или циганка.Нецивилизованият начин на живот или направо казано "циганията" е генетично програмирана в тях.

КАКТО МОГАТ ДА РАЗРУШАТ БЛОКА В КОЙТО СА СЕ САМОНАСТАНИЛИ, ТАКА СЕГА ДА ОТИДАТ В СТРОИТЕЛСТВОТО И БЕЗ ПАРИ ДА ГО ВЪЗСТАНОВЯТ! ДА ВИДИМЕ ДАЛИ ЩЕ РУШАТ ПОВЕЧЕ! КРАЙНО ВРЕМЕ Е В ТАЗИ ДЪРЖАВА ДА ИМА ЗАКОНИ И ЗА ЦИГАНИТЕ!

НЯМАТ ПАРИ,НЯМАТ РАБОТА.ИЗАЩО Е ТАКА?ЗАЩОТО НЕ СА УЧИЛИ НА ВРЕМЕТО И СА ИЗРАСТНАЛИ ОТ СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ.ВИНАГИ СА БИЛИ МЪРЗЕЛИВИ И КРАДЛИВИ.ДОКОГА ШЕ ГИ УЧИМ НА СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ?ВСЕ ИСКАТ НЕЩО.И ТОКА ИМ Е БЕЗПЛАТЕН И ВОДАТА.АЗ ЗА ВСИЧКО СИ ПЛАЩАМ.НО НЕ ИСКАМ ДА ПЛАЩАМ И ЗА ТЯХ.НЕКА ГИ ВЗЕМАТ МАЛКО ЗАПАДНЯЦИТЕ НА ОТГЛЕЖДАНЕ.ЩЕ ИМ ОГЛОЗГАТ И УШИТЕ.

Не вибаги са били мързеливи и не всички са мързеливи. Едно време работиха заедно с българите, но в зората на демокрацията се закриха много работни места, а някои решиха да изкарат пари от това. В селата край Ямбол има много цигани и 90% от тях работят в тецовете - не можеш да ги различиш от българите.

Браво на Стафка Спасова! Ей това е вече човек, който си върши работата както трябва. И точно по европейските норми и закони. Ще им се даде еднократна помощ по стандартите на живота, но както следва- при изработени досиета със съответните документи и регистрация. После да си търсят колая. Отказът за нови социални жилища е съвършено правилен. Едно нещо само не ми хареса, че още не са им дали ултиматум да напуснат обществената поляна. По чий закон са се настанили там и продължават да правят тези циркове. Нямали пари?! А до вчера откъде имаха?! А и нас какво ни интересува това. Ако ние нямаме тях дали ще ги заболи и дали ще се юрнат да ни помагат?! Зрели хора са да са мислили. Не бива да се позволява повече да манипулират тая държава. Щом сме в Европа- по европейски. Още веднъж поздравления за кмета и Стефка!

Ужасяващо положение! Къде са разните организации за подпомагане, БЧК и др. Не могат ли по една палатка да им дадат поне!

Много работи могат да се направят. Като се започне от самият кмет, който разполага със средства за подобни случаи, мине се през организациите, които споменаваш, и се стигне до депутата, в чийто район са. Той нали за това си получава заплатата, да се грижи за интересите на хората в района си. Какви по-важни интереси от това, че няма къде да се подслониш и как да нахраниш децата си.

Ами няма къде да се подслонят, защото САМИ си разрушиха покрива над главата си !!

Когато имаха да го бяха оценили и съхранили.Ако им се даде отново нещо наготово трябва всички да спрем да плащаме и наий малките данъци и тези които ги подкрепят безъсловно да се бръкнат в собствените си джобове

Въпросът трябва да бъде решен по-комплексно. Нали затова споменавам и хора на властта, а не само благотворителни организации. Съгласен съм с всичко, което казвате, но оставянето на циганите сами на себе си само задълбочава проблема, който се връща с още по-голяма сила върху самите нас. Никой не желае да се стига до бунтове и жертви, а от голяма маса гладни хора без перспектива какво може да се очаква? Затова трябва да се натискат политиците да свършат поне нещо от това, за което са избрани и за което ядат парите ни.

зашо само еднократна помош . треба да им се даде постояна помош. а и блок 20 не е бил достатачно здрав. треба да им се дадат нови по здрави жилиша. каква е тая дарява дето не мисли за гражданите си .

да ги настаняват онези,ромските организации дето все за правата им реват.

Тея толкова пари са окрали от нас във вид на ток и т.н, че въобще не искам да ги чуя, че съществуват, а камо ли да искат да продължат с този паразитен живот. Давайте ги на Сорос. Сигурен съм, че той ще ги интегрира. Той има финансовата възможност за това, питае любов и уважение към тях. А и самите цигани мисля, че само ще са ни благодарни за това, че ги интернираме из чужбина.

Те и социални помощи ли са вземали? Жилище без наем, че и помощи отгоре на това. И били дискриминирани? Защо не дискриминират така и българските семейства, а ги карат за всяко нещо да си плащат?

ха откъде на къде ще им дават помощи. да не са работили някъде или да ги е споходило бедствие. Аз ако се настаня някъде незаконно и разбия апартамента дали ще ми дадат 325 лева за това

Ела в моя апартамент, настани се, аз ще дойда в твоя, ще поразбием това-онова, така и двамата ще изкараме по 325 лева!

не бадеете зли и те са хора никои не заслужава такава садба да остане на патя .всички сме равни пред господи мисля че кметат не е прав

Да си чувал за "Ъ"?