Пуснаха под гаранция мъжа, разхождал опасния ротвайлер

Съдът пусна под гаранция от 1000 лв. Божидар Овчаров, задържан за инцидента, при който ротвайлер нахапа 7-годишно дете в столично училище.

Обратно в новината

Коментари - Пуснаха под гаранция мъжа, разхождал опасния ротвайлер | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Отивате в аптека, искате от аптекаря отрова за плъхове, слагате я в пастет, носите я на куче. Внимавате да я изяде кучето за да не стане сакатлък и да се отрови някой невинен. Можете да го прилагате и на домашни кучета. Хората които наистина обичат кучета и се грижат добре за тях ги научават да не ядът от чужда ръка, така че не се опасявайте от грешки всяко куче което яде от подадената му храна е потенциално опасно и заслужава съдбата си.

Подобни идиоти нямат право на живот, камо ли на свобода. Такива кретени трябва да са със забрана да притежават домашен любимец до живот.

Аз ли пропуснах или наистина не пише ,че агресивното куче ще бъде евтаназирано?

Сигурно ще назначат служебен адвокат на собственика на кучето. За другото дело в Страсбург. Заради стреса, който са му образували, когато са го задържали.

Ще го пуснат вий знайти ли кой той ве не се пипа !!!!

тежко е да се гледа тази снимка! малка, беззащитна, усмихната душичка, толкова отрано сблъскала се с ОЗЪБЕНАТА, жестока, но БЕЗНАКАЗАНА българска действителност... тук им е добре само на плъховете и на агресивните песове, на човеците-не! защото плъховете и агресивните песове има кой да ги пази, а човеците са оставени без никаква защита и възмездие...

Да се знае! Когато си във фитнес залата и си оставил кучето на приятеля си отвън, то това означава, че кучето е изгубено. Поздравявам майките на всички в съдебната ни система. И сестрите им!

Съд за кучкаря Бизен. Затвор за всички извратени.

в германния кучето щеше да бъде приспано веднага, а собственикът осъден по бързата процедура на минимум 100 000 евро глоба и ефективен затвор

и ни натискат да се присъединим към конвенция против насилието срещу деца, когато оценяват живота на едно дете на 1000 лв. - що за държава сме

Гледал съм и гледам куче. Обичам ги. Но удоволствието да имаш животно носи и съответните НАЙ-ВЕЧЕ морални задължения. Като гледах по телевизията този "човек" , ми се струва ,че при него такова нещо НЯМА! За това смятам ,е това куче трябва да бъде ОТНЕТО ОТ НЕГО! Не мога да преценя дали трябва да бъде въдворено при друг собственик или в приют/ за приспиване не ми се мисли/ ,но на този трябва ДА МУ СЕ ЗАБРАНИ ДА ОТГЛЕЖДА НЕ САМО КУЧЕ ,НО И КАКВОТО И ДА Е ДРУГО ЖИВОТИНЧЕ! Жалко за детето ! То вече ВИНАГИ ЩЕ ИМА СТРАХ ОТ КУЧЕТАТА. :-(((

Връзвайте ги тия деца и няма да има проблем

и занапред. В България никой не прилага закона като превенция, предотвратяване на престъпление преди да се извърши. А то е с цялата строгост на закона към безхаберници. Това е подигравка с болката на детето.

Поведението на кучето не подлежи на съд. Подлежи на съд поведението на собственика, който е длъжен да поправи вредите, които кучето е причинило в следствие на това, че е оставено без надзор. За това поведение на бездействие отговаря собственикът. Той носи гражданска отговорност. Но да се иска да се носи наказателна отговорност е неадекватно.

Обществената реакция е напълно адекватна, защото отвън не се вижда, че за случая собственикът трябва да плати обезщетение на детето. Обезщетение, обаче се взима след като се поиска и съд го присъди. За това трябва да се заведе гражданско дело срещу собственика. Наказателна отговорност той не може да понесе, защото детето е живо, а извършител е куче, което не носи наказателна отговорност... Само вижте колко е неграмотен съда и как определя парична гаранция на лице което не е причинило вредите на детето.

Зависи под каква форма са взаимоотношенията на разхочдача и собственика. Напимер: Ти услужваш, по съседски на комшията, с френския ключ. Само че той, вместо да си оправи чешмата, чупи с него главата на тъщата. Трябва ли да носиш отговорност, като собственик на въпросния ключ и да плащаш лечението на змията? Да се върнем на случката с кучето. Ако разхождачът беше официално нает, за тази работа, трябваше да има инструктаж как да подготви добичето за извеждане сред хора. И трябваше да има застраховка. В противен случай е налице престъпна безотговорност и нехайство, от страна на собственика. Ако пък е плащано "на ръка", със случая трябва да се занимае и НАП. Останалите хипотези ги оставям на адвокатите. Дано таткото на пострадалото дете успее да докара нещата поне до гражданско дело.

Пуснете и кученцето! Или то вече е върнато на законно-безотговорния собственик?

Публикувайте имената им! Ще им пуснем един ротвайлер с току що изгубен повод...

Кучето да се глоби,разхождача да се скопи ,а собственика в приют и ако никой не го поиска до месец ,да се евтаназира.

Мамка ви съдийска корумпирана

Двама кретени разхождат куче-убиец, има жертв дете с тежки физически травми и още няколко са пострадали психически. Не е нужно обяснение. Кретените в затвора, кучето приспано, жертвите обезщетени.

Знаете, че дворовете са пълни с фекалии и всеки "тузар" рано-рано си извежда добичето да се изходи и уринира точно на тревната площ, където е пилонът на училището с националния флаг!!! А не е изключено собственото му дете да учи и играе точно там! това са пълни идиоти и никаква милост към тях /финансова, имам предвид/!!!! Или искате гадните учителки и това да ви вършат, да ви събират лайната на любимците???

Е, щом съдът ни е толкова добричък към кучето, а не към детето, пожелавам на съдиите техните деца да бъдат така нахапани.

Не сме и очаквали нещо друго! Бащата на детето, виждаш ми се сериозен мъж, знаеш какво трябва да направиш! Съдиш ги до дупка, ако не стане, сам намираш как да им вгорчиш благополучието!

Севлиевската история с кучкарите се повтаря. И съдът добронамерен. Бащата да намира един плик с черна отрова за кучето и тези двамата калпазани и да ги праща в небето. Почиства и готово.

Според мен бащата на нахапаното дете трябва да намери и пребие и собственика и кучето

"Поводът бил изгубен 5 минути по-рано".??? А 5 секунди по-рано кучето си е изяло намордника.

бащата ако е мъж на място ще поеме нещата в свои ръце, видяло се е че наказания няма да има...

според мен с действията си (не само в този случай) съдът предотвратява последващи бягства от затвора и с това спестява много усилия и средства за залавянето на бегълците. за срама да не говорим...

Тъпо и смехотворно обяснение .Пет минути преди инцидента загубил повода на кучето.Ами значи поводът все пак е бил свален .В противен случай щеше да е загубил и кучето, заедно с повода. А намордникът също ли е бил загубен преди пет минути ?Може ли да се каже такова нещо пред разследващи, а те да повярват и да го пуснат ?При такива реакции на властите още много хора ще си изпатят.Явно никой не може да накара собствениците на кучета да спазват правилата.

Дадох Ви плюсче, макар в едно нещо да нямате право, че всички стопани на кучета не спазват правилата.Не сме малко и тези, които разхождаме кучето само на повод и носим пликчета, за да отстраним евентуални физиологични отпадъци от животното.За жалост съдийски решения, като това с нахапаното дете са в ущърб и на отговорните стопани на по-малки кучета, Такъв един ротвайлер можеше да нахапе или дори убие по-дребно пале.

"Ооо, Пепи! Току що докараха кренвиршите! Дай едно кило!" P.S. Скъпа Пепи, никога не съм виждал някой да прибира ла.ната на домашния си помияр.

Абсолютна подигравка с детенцето и семейството му. Айде закривайте я тая кочина, наречена "държава"... И да го беше убило пак нямаше да има присъди. Докъде стигна делото с убитото детенце от недохранения питбул, за който веднага се намериха осиновители?

Както е прието в България,прокуратурата си затваря очите за престъпление и съответно няма наказани-само едни пари сменят собственика си.

И за съдията, и за прокурора, и за собственика на кучето, и за разхождалия кучето, и за самото куче - куршуми!

Лъжат! Адвокатите ги учат да лъжат!

Така е, от адвокати и финансисти сме на това положение като държава

Що за правосъдие?Вместо и двамата да са задържани и със заведени дела по член, който дава ефективни присъди, те излязоха чисти като сълза!Безумно решение и наглост от страна на виновните!Били загубили повода и нашийника, та затова... Не дай си Боже, утре някой да загуби повода на домашния си алигатор и да реши да го поразходи...

Айде, готово.Животното не било виновно, хората не били виновни и те.Няма да има последствия за никого.Освен за осакатеното дете де.Жалко, но какво да направиш?Такъв му бил късмета.Да не се беше раждало в кучкарника булгаристан.

Александър Бизен??? Er ist Jude???

МИ УЧИ В ТОВА УЧИЛИЩЕ. ВСЕКИ ДЕН ТАМ ИМА ПО НЯКОЛКО КУЧЕТА РАЗХОЖДАЩИ СЕ СВОБОДНО. А ТЕЗИ СОБСТВЕНИЦИ ЗАЩО РАЗХОЖДАТ ТАМ КУЧЕТАТА СИ.НЕ СТИГА, ЧЕ УЛИЦАТА НЯМА СВОБОДЕН САНТИМЕТЪР НА ТРОТОАРИТЕ И ДЕЦА ХОДЯТ НА УЧИЛИЩЕ СУТРИН СНОВЕЙКИ МЕЖДУ КОЛИТЕ.

Абе поредната простотия с тия кучета толкова ли е трудно да вкарваш собственика в затвора

Да ще съди я.... с чугунен тиган напраимер ама така от по-тежките...

недай си боже ми се случи подобна трагедия, тези двамата ще изчезнат безследно!

... много си як, бе, бате...

Евала за ПОРЕДЕН ПЪТ няма да има ефективно възмездие. Съда отново е Майка Тереза. Браво

Съдът останал с пръст у гъст !!!