”Ислямска държава” замисля халифат в Централна Азия

"Независимая газета" обрисува възможните заплахи за Русия и бившите съветски републики в Централна Азия от страна на групировката "Ислямска държава".

Обратно в новината

Коментари - ”Ислямска държава” замисля халифат в Централна Азия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

лесна работа нека се заберат и една термоядренна бомба би сваршила добра работа. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Тъкмо "Ярс"-овете не са тествани в реална ситуация. Да не говорим, че очакват съвсем скоро възможности за тестване на пето поколение бойни самолети. А за ситуацията в самата Русия - предвид настроенията и мисленето на повечето руснаци дори и при кървави вътрешни атентати духът им няма да се прекърши по никакъв начин. За цветни революции да не говорим в такъв момент. Обаче едни позабравени "погроми" в типично руски стил от 18-19в. по пазарите срещу мургави хора са съвсем възможности. И отново съвсем възможно да дадат пример за други нации, малко по-западно разположени, преди да станат съвсем Лондонистан, Френски емират и подобни.

На никой тук не му идва на ум,че увеличила се масовост на Идил при това дори от христиане се обяснява много просто.Ако изключим Русия (привържена на традиционни ценности) в западните страни става пълна деградация на морал.Свободата на индивида е стигнала до там, че дори обсъждат законността на сексуалните връзки на кръвни роднини (инцест), уж, било избор на свободната личност, гей-бракове узаконяват вече дори и в бившите соц. държави (Естония), до скоро в Нидерлинди е имало партия на педофили, отварят заведения на зоофили, садомазохисти и др. Нормалните хора протестират срещу тази содомия, но остават не чути и дискриминирани от агресивно извратено малцинство, подкрепено с езуитски закони на свободния свят. А обърканите хора (не мюсюлмани) попълват редовете на радикален ислям.Западът е катализатор, помагач и развъдник на радикалния ислям, а САШ им помага директно с пари, оръжие и инструктори. Какво се чудим?

Халифатът е вече във Вашингтон ведно с Чифутляка !! Ха наздраве от Тексас.Просто изплувах до ранчото на Буш....

Какви ценности в Русия, я виж рускините колко са се разпищолили хахахах.

В САЩ не обмислят ли?! Защото следващия халифат и Майдан, и гражданска война трябва да са там. стига вече са тормозили другите държави.

От га ги чакам аз тия кратуни да се заядат в Путин... Е ся на гъджвите ще им свирят задниците нато на парен локомотив свирката!!! Путин ще ги изчакада втасат и ще изпълни над тях кратка демоверсия на това което Русия го може.

Обмислям командировка в централна Азия тролчета - изроди мои. Ще помагам на колегите да внушаваме на правоверното население там : " Ще има безплатно ядене пиене ей тези три работи на ония свят". По много...ха кво му плащаш 40 девственици в рая...ще подпалим централна Азия а ха хаа

По 20 години тежък принудителен труд за военопленници по дърводобива в Сибир и строежа на ЖП линии и газопроводи и нефтопроводи до Китай. Богат набор отруски бой през weekend-ите, и 24x7 студ или комари...

Колко пъти да ви казвам бе ефендилер, който е влязъл в Русия, не е излязъл.Справка Франкрайх и Алемания.

Аз от там се връщам бе, нещастник скъсан. И идея си нямаш какъв е светът на тази ширина.

"Джон Макейн се среща с халиф Абу Бакар ал-Багдади, лидер на ИДИЛ, в Алепо през април 2013 г. Ислямска държава е проект на САЩ и Саудитска Арабия" твърди Едуард Сноудън. Голяма грешка ще направят ако влязът в Русия.

Хитлер не е успял да завладее света тея са тръгнали да ог завладяват.

Принципно нямам нищо против мюсюлманите - да си вярват в Аллах и Мохамед колкото си искат! Имам приятели мюсюлмани и редовно им честитя религиозните празници, както и те ми честитят Рождество Христово и Възкресение. Но съм абсолютно против радикалния ислям /джихада/, според който неверниците трябва да се избиват, ако откажат да приемат "правата вяра"! Аз като православен християнин не съм тръгнал да трепя мюсюлмани, защото не искали да приемат Христос...Такива животни не следва да се третират като хора и трябва да се унищожават като вредители - на кубичен метър с всички възможни средства!

Замислят халифат на луната, една дивизия мизерници по чехли са ги оставили да беснеят по границата и си направиха егати PR кампанията с тях.

Копипастъри! Аз отдавна съм намисли да си направя халифат на Балканите!

Гадна руска провокация.Ако имаше намерение Турция за минути щеше да стигне Дунав.Но турците са приятели и съюзници на България и българските политици са в отлични отношения с турските си колеги.Не знам защо искате да има война на Балканите та постоянно палите кибритени клечки?Това само хора които не мислят доброто на България може да напишат.

Ще стигне до никъде! Те тополките бързо хвърчат и са адски трудни за прехващане! А като гръмнат става още по-гадно!

Тъй, тъй... Той Бат ти Бойко совалка направи да ходи да бие теманета на Ердоган. Бойко се фука с магистрали, не щеш ли Ердоган има строителни фирми и без да се фука и накрая читаците въртят лопатата за 2000 евро на месец щот на толкова са свикнали, пък българския инженер по проекта бачка за 600 лв. Комисионката - само те двамата и Аллах си знаят...

Неграмотността, традициите от 13-ти век, липсата на технически напредък, безсилието на ислямя да се противопостави на западната религия, принципи и правила, доведоха до връщането на Средна Азия с векове назад. Брадите, чалмите, пижамите вместо бельо, рязането на глави, простотията и вонящата мизерия са някаква странна реакция на неграмотните и озверели малли, старейшини и всякакви реакционери. Създаването изкуственни халифати е чудовищен акт на регрес, на заплаха за живота, за изкуствен отпор на западния начин на живот, на фалшив патриотизъм и кухи постулати. Халифатът е новата чума на века. Нова страшна заплаха и за нас в България, където цигани се правят на мюсюлмани, плодят се неконтролируемо и с помощта на продажни правителства, където се ражда тумор, обгрижван от Турция. На хоризонта вече ясно се вижда агонията ни като светска държава и място, желано от пустинни разбойници без вода и храна. Те вече са тук.

Ти съ майтапиш?!?!

Лека - полека Путин започва да стяга примката около ИДИЛ. До оня ден желязно мълчание, вчера оръжие за кюрдите, днес анализи, че ИДИЛ може и да се окаже пряка заплаха за Русия. До дни очаквам заплахата за Русия да стане официално реална и Путин да отприщи ада за тия изроди. Очаквам буквално да ги размаже, най-вече за урок на САЩ и претенциите му в международен аспект. Да не говорим, че в качеството си на оперативен офицер от КГБ Путин е много наясно кой от какво произлиза и кой какви мръсни игрички върти...

А руснаците отдавна правят етническо прочистване.Такова имало в Крим където татарите са мнозинство(Кримските татари са тюркски народ, приел исляма през 13 век, които са 3-та етническа група в Автономна република Крим, Украйна. Към края на Втората световна война тогавашният лидер на СССР Йосиф Сталин ги изселва от Крим и ги заселва в далечните източни райони на Съветския съюз - така те оформят своята диаспора в страните в Средна Азия.)

Хич не ми е чужда идеята за етническо прочистване! при положение, че държавите са съставени основно на принципа на народността, би било редно максимумът от чужди етноси да е в рамките на 5-10% максимум, спрямо популацията на основния етнос. Иначе нещо държавността се размива /държавата на етнически принцип става безсмислена/...Разселванията и разчистването на територии все пак са познати като прийом от доста векове...И българските ханове навремето са го вършили това...

тия татари за които ревеш са се домъкнали в Крим от азиатските степи и след като са изклали местното население, решили че става вече тяхно... след време започват да тероризират и всички земи наоколо, като примерно нападат села и отвличат хора за да ги продават като роби... та с оглед на това аз се учудвам че даже все още има останали някакви татари в Крим

Армията на ислямска държава е предимно от наемници,които не са и мюсюлмани по рождение.Щом като разполагат ръководителите им с толкова пари и искат да завладеят света,трябва да им е ясно,че с открит фронт няма как да стане и ще го направят с идеологически приоми/емисари,ислямски училища,джамии и пр./.Но зависи кой ги ръководи!? Ако НАТО иска, може да установи голяма част от самоличността на наемниците-не араби,а не да чакат да се отреже нечия глава.Така,че съгласен съм с коментарите за "игричките",кървави.

Ако се надигнат мюсюлманите в Русия,Путлер капут. Равил Гайнутдин, председател на Съвета на мюфтиите на Русия, заяви миналата седмица, че броят на мюсюлманите в страната е 23 милиона, и че той бързо нараства. Те са коренни жители на нашата страна, а не мигранти или имигранти, и живеят тук от незапомнени времена, подчерта той на среща на Европейския мюсюлмански съюз.

Щерев не се напрягай излишно. В САЩ мюсюлманите са повече, като почнеш от известния бивш боксьор Мохамед АЛи - Касиус Клей и свършиш с Майкъл Джексън. Все правоверни мюсюлмани.

В САЩ те са свободни хора и не са под диктаторски режим както в Русия.Даже и след 11 септември американците останаха толерантни и почнаха да гонят истинските терористи които може да не са само мюсюлмани.

Защо слагаш мюсюлманите под един знаменател !!! Та по-голямата част от тях са против ИДИЛ както в арабския свят така и в Европа,Русия,САЩ и др.

приятел бъди спокоен! и за теб ще има вазелин

Ще има доста работа за спецназ в близко бъдеще, в резултат на което СССР-2 ще стане реалност, защото няма друга алтернатива. А природата не търпи вакум.

Абе каквото и да си говорим, численото превъзходство на останалите религии над исляма е смазващо. Една коалиция САЩ-Русия-Япония, а защо не и Китай е в състояние да укроти експанзията на радикалния ислям за векове! Въпросът, обаче, е - има ли добра воля за това?...

Ако 100 милиона китайци с пушки тръгнат към халифата, след година време ще се върнат 200 милиона и всички в халифата ще бъдат комунисти.

Цело нато се бие с 2 шепи мангусти и не може да ги гътне, а те си правят планове и сметки за държава . Пикливото НАТО да се скрие поне, че е голям резил да не се е справило до сега .

ъхъ, така е .. това че и в Русия взе ги е шубе от ИД си е изненада..

УСА си разиграва войнички за да може да точи пари от НАТО и да и върви военната промишленост, дори 30000 да са , неграмотни с автомати и картечници , кого могат да заплашат, стрелят във въздуха да отчитат присъствие и да си заслужат заплатите, нали ако им пуснат 3 самолета с напалм и от тях ще остане само пепел. Тази история може да приключи за 24 часа, но УСА нямат интерес от тази работа, напротив те ги обучават и ги снабдяват с оръжие, използват исляма за да ги мотивират и да им излезе по-евтино.

До отидат и по-на изток! Там ония дръпнатите ще им покажат!

По-добре да не ходят, повярвай ми. Там има много мюсюлмани.

Опастността от тая нова зараза е много по-голяма за България, отколкото за всяка друга страна в Европа или бившият СССР. Защото там я съзнават и имат желание и сили да се борят с нея. В България управляващите мислят само как да изкарат до края мандата си, а който има проблеми, нека се спасява сам. Софиянци виждат промяната с очите си в центъра на столицата, който всеки ден все повече заприличва на ориенталски град. А над всичко това се носи воят на Аллах Акбар.

В Москва повече "се носи воят на Аллах Акбар. "..ха..ха Гледах репортаж за курбан байрям в Москва.Ами направо ахнах от удоволствие че ги превземат от вътре.300 000 на молитва по улиците на Москва .Като мравуняк е..ха..ха

колко % са 300000 от 11,5 милиона? А колко са мчслитата в БГ? Та кой е по уязвим можеш ли да кажеш ?

дя-до

За радикалния ислямизъм си има радикално решение - радикална изолация и унищожение.

Еми нека да си припомним как се справи др Сталин с тях след войната. Поголовно в конски вагони и Сибир. Джихад в мините до откат. Путин накрая ще му омръзне да се прави на демократ

Доста хора са съгласни, че Путин се прави на демократ... Странно.

dimosa

Ако не се правеше на демократ досега украинската криза да беше приключила

Е, да си дойдем на приказката - кой има интерес от това?Планът на чичо Сам се осъществява с све стъпки напред една назад. Важното е да се гътне Русия и покрай нея да омекне Китай. Да не мислите че 10год- война в Афганистан- там няма нищо,диви племена и чукари,тъкмо руснаците ги превъзпитаха и ужас- уса и пудели взривиха района,същото е и в северозападен Китай с мюсюлманите,тези уж халифати в Ирак,Сирия и Леванта кой ги организира и въоръжава и храни,прехвърлиха от Либия главорезите-мисионери и боклука на света,сега война с/у "халифата",съсипаха ирак сега ще им помагаме със въздушни удари,кой купува уж петрола от халифатаджиите!? там ембарго няма ри, като с/у Русия, Ердоган не беше ли лидер на мюсюлманска партия за ала-бала и БГ пак буферната зона м/у изтока и Запада като преди 6-7 века- и какво стана!

Наистина в руските информационни канали залагат на ИСТИНАТА и ОБЕКТИВНОСТТА.Знам, че такива като Щерев и Бегеца ги четат ииискат да заглушат гласа на ИСТИНАТА, но е ясно, че ще се провалят. В руските медии има много обективни коментари и анализи. Ето за този случай накратко. САЩ вече ще действат не директно, а ще обучават чужди войници които да се бият за Хамериканските интереси. Така бе с АлКайда така ще стане и с ИД но при ИД конфликта ще е много по-голям. Така че спокойно не обръщайте внимание на ДЕЗИФОРМОТОРИТЕ, а четете руските новини!

Да четат "зависимая газета" и да гледат атака тв ,нал?..ха..ха Ти се майтапиш.Само за 2009 г в Русия са избити 132 журналисти които пишат истината!!!!!Та кой ръси лъжи и пише опорните точки на вражеска държава (Русия) си е подкопаване на българските национални интереси.

Щерев обречен си! Колко и да се пънеш ИСТИНАТА ще ПОБЕДИ! Лошото е, че до тогава ще трябва да ти търпим дезинформацията.

Вредните плевели се пръскат с РАУНДЪП и се унищожават до корен!!Друго няма!!

А и може ИД да освободи волжките българи под руско иго.

Румелийската рая да не се обажда много-много от турския кенеф!

доколкото знам,powecheto otволжските българи са приели християнството.a "ид" коли християните. какво ти освобождение?...

Тия примитиви освен да убиват невинни хора нямат други способности. Само изтребление до крак.