Турски съд обвини наши граничари за убийството на бракониер

Турски съд изпрати обвинителни актове на бившия граничен полицай Михаил Цонков и трима негови колеги за убийството на бракониер. 200 души подкрепиха обвинените.

Обратно в новината

Коментари - Турски съд обвини наши граничари за убийството на бракониер | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дирниците пуснаха новината преди няколко дена в секция Бургас. Как не ви е срам да работите за жълти стотинки?!?!?!

Vinetou

Тук проблема е по-дълбок. Турците не признават нашата морска граница край Резово и твърдят, че инцидента става в техни води. Позволим ли да осъдят граничарите, признаваме турските претенции. БЪЛГАРИ, да се обединим в защита на нашите сънародници и неприкосновеноста на границата!

нашите(служебното правителство) трябва да използват момента, скоро руснаците ще се се скарат с турция.руски спецназ на южната ни граница и бастиони на морската, иначе, турци , гърци, албанци, румънци, ще ни опоскат.диверсанта борисов в затвора-за подривна деиност

Ние нямаме ли юристи, които да разбират от българско и от международно право, та се допуска подобен абсурд? Политици нямаме ли? До колкото знам, в момента всички се натискат за властта, но само толкова, служба в полза на народа не се предвижда. Хайде хора, ултиматум за безродните ни хрантутници, да се покаже веднага кой остави турски съд да се разпорежда в България и не реагира веднага остро още на първите опити за вмешателство. Само наказателен вот и лишаване от власт и твърди искания към новоизбраните е спасението.

Това, което става е малоумно. Има решение на Европейския съд, което оневинява нашите гранични полицаи. Защо нашия съд не зачита това съдебно решение?

да се съдят граничари, че охраняват граница. А всъщност това ядосва Турция, граница има и тя е с ЕС.

Турция свали цял самолет, който нарушил границата.

Ой! Ой! По-кротко! Там руснаците доказаха, че самолета е свален над сирийска територия, което е още по-лошо. Явно султан ефенди ердоганя смята, че това са негови лични територии. Доколкото чух, предявявал претенции освен към наши земи, също така към сирийски (там руснаците го порязаха) и към иракски (там май са на път американците да го порежат). Та, той смята тези земи са законно свои и смята, че може да раздава правосъдие из тях. Затова трябва да бъде поставен на място. В никакъв случай не бива да допускаме такава пародия, да прецакат граничаря, защото това ще е краят на независимостта ни (ако е останала такава).

Проблемът за мен е в това, че Районен съд - Бургас е предал турските обвинителните актове на нашите (вече бивши) граничари. Т.е. фактически признава правото на турската юрисдикция върху територията на България. Какво друго доказателство е нужно, за да видим че страната ни е просто една територия, която турция вече счита за своя.

Съда+прокуратурата+политиците ще ги предадат без всякакво забавяне, за марионетките законите не важът, важното е да правят фелацио при всеки удобен момент.

Турците са си позволили "ръкопашен бой с граничари"? Какво очакват? Те, какво правят, когато някой напада тяхната полиция или граничари? Да благодарят останалите глупаци и престъпници от бракониерите, че са живи.

Ако тиквата беше на власт, щеше да ги екстрадира незабавно, само че сега турците могат да си гледат работата! Какво търсят в наши води бракониерите, че и оказват съпротива на органите! Най-логичното е да получат олово в тялото! Жалко че не са ги пуснали всичките да плуват с тежести на краката и да нахранят рибите! Реджепе тук си никой!

тиква си ти щото нямаш елементарни познания за държавно устроиство. тиквата не екстрадира сам. екстрадира мвр (тиквата) след решение на съда за български граждани, или на данс за чужди.

Няма ли някой вече да удари с тояга през краката разпасалите се тулчоля?

Ако бяха на власт крадливите национални изменници от ГРОП отдавна да са предали граничарите на османските си господари.

Е сега трябва нашите катаджии да почнат да проверяват колите на преминаващите турци как са? Имат ли си всичко нужно? Как са им гумите, коланите и тем подобни. Посланника слага ли колан? Как са му дакументите? Има ли застраховка? 20-30 пъти на ден през 1,2 километра ще е достъчно. Ако 200, 300 от преминаващите поседят 1 месец по арестите за изясняване на обстоятелства също ще е интересно.

Законите имат ТЕРИТОРИАЛНО действие. А тези морска територия е БЪЛГАРСКА. Следователно ако бъдат съдени е редно това да е от български съд и по българските закони. След като е имало разследване и то е приключило не виждам как турския съд ще иска каквото и да било - не е в тяхната територия.

Вижте коментара на "какво става в бг" Там добре са го обяснили какви некадърници има в правосъдието на тази територия, наречена Българска държава !

Агите много бързо научиха европ_далските пинизи и сега ще се поупръжняват с нас, а след това ще емнат и брюкселските зелки с техните номера.

Що се не евете в шиваните задн.ци бе!!!!

Абе оня башибозук ,дето сгази хората с 200 км. и избяга като истински смел представител на получовешкия им етнос с помощта на черкезкото посолство, защо не му преявят някакъв иск, ала бала към роднините му в анадола едно друго??? Е такива са черкезите, смели са като са 500 души срещу 1, прадедите ни 100 000 души войска в балканската война са ги измели 2 милиона орки!!! Да продължават да се отварят!!!

Хахаха, сега с цялата си простотия нашите да ги екстрадират, тогава вярно не си залужава да вдигнеш ръка да защитиш тая кочина от черкезите, те гледам точат зъби пак да превземат Европа...

Трябва да бъде повдигнато обвинение от наша страна за нарушение на границата, бракониерство, неподчинение и нападение на длъжностни лица, самоуправство и пр.

Турският съд няма право на екстериториалност. По- страшното е, че те може да посочват, че турският гражданин е убит на турска територия, за която може да имаме спор. А непредаването на нашите войници да е повод да ни нападнат и обсебят земя, за да я припишат като своя. На първо време трябва съдът ни да им откаже и посочи, че е упражнена власт на наша територия и подсъдността трябва да е в България. Освен това трябва да се посочи, че по нас е стреляно първо от турския бракониер и в отговор е стреляно по него.

...на балгарска територия ваjaт балгарски закони !!!...Gиокче да баде обявен за персона нон грата ...Mестан в затвора !!!...граничарите наградени с наи-висока дарjaвна награда !

Шило

Турците да правят като вятъра. Лошото е, че момчетата не могат да отидат да почиват в Анталия.

Драги ми българи събудете се ! Даже някой да е извършил престъпление срещу чужд гражданин на българска територия ,..то може да се наказва единственно по българският наказателен кодек в български съд !! Ако престъплението е извършено от чужд гражданин на наша територия ,тогава също бива съден от български съд и да излежава присъдата си тук ,или в неговата страна ако има подписано такова междудържавно съглашение ! Това ,което виждаме сега е гавра с България и нашия суверенитет !!

Мястото на произшествието е спорно. Освен това и чужд съд може да обвинява когато са засегнати съграждани.

Няма такава песен.

Това е пълен абсурд, човекът на служба, изпълнявал задълженията си ще бъде съден от турския съд. Къде е държавата, президента, служби. Народе, излизай на улицата и вън всички политици.

Смехотворно е дори че се е стигнало до тук и ще бъде още по смешно ако историята продължи. Дано държавата влезе в ролята си и покаже един среден пръст на примитивите които си мислят че сме техен вилает.

едно време щяха да ги наградят, а ако бяха наборни войничета щяха да им дадат отпуска, а сега ги съдят, затова че си вършат работата... няма такава малоумна държава с такива управляващи уроди! уродите трябва да бъдат изметени незабавно!

....време е да им се покаже мястото на турците !!!....време е и ген. Pадев да вземе отношение по вапроса а не да ми шикалкави за HATO и за EC !...време е правителството ни да вземе отношение !...на турците шут в газа и в Aнадола !...ако ли пак не могат да защитят собствените си граничари ,които изпалняват далга си ...то тогава да признаят офицiялно ,че нямаме дарjaва и дарjaвност а ние да се вдигнем и да се борим за каквото можем !!!...това ще означава за саjaление,че сме предадени от ватре и само формално сме дарjaва !

Лицата имащи отношение от бургаския съд да бъдат уволнени незабавно!

В България ,турските закони ли действат ,или все още българските !?? Този граничар е действал на българска територия при българско законодателство и правила !! Ако вече сме станали турски вилает ,нека го кажат нашите предатели !?? По същата логика ,ако полицай в България застреля турски гражданин при неизбежна самоотбрана и по правилата за използване на оръжие ,също може да бъде предаден на Турция !?? ...или ако някой тук каже нещо против Турция и Ердоган ,също ли ще бъде предаван на турското правосъдие ?? Егати гаврата !?

Ние май нямаме Държава , Местан се крие в Турското Посолство и след това Ердоган прави в чужда членка на ЕС , Турска своя Ердоганска Партия ! Изпращат Съдебно решение Турски съд , да съдят Български Държавен Служител ! Каква е тази Държава , какви са тези Управляващи ! Ако бяха ГЕРБ веднага щяха да ги предадат на Турците , както двамата турци които предадоха които арестуваха на Дунав Мост , слава на Господа че Гробарите не са на власт !

Този проблем не го ли решихме вече? Елементарен е от правна гледна точка. Емоционалната такава ме кара да се замисля дали не е добре всичките ни граничари, до колкото ги имаме, да излязат да пострелят на пусия по границата. Да видим кой идиот ще открие в учението казус бели.

Има ли президент, премиер, министри? Отново никаква реакция. Пореден позор за тая васална територия.

каква е тази процедура те пращат обвинителен акт, наще тука насрочват по него заседания...процедурите по екстрадиция не са ли малко по различни? Всъщност има ли такъв иск?

Процедурата е елементарна за всеки юрист. Щом питаш значи не си такъв.

Каква добавена стойност има в твоето изказване? Защо си направи труда да кажеш НИЩО? Кажи ни да знаем поне, човекът не е казал, че е юрист. Инцидентът не в юрисдикцията на турски съд, но може би наистина има механизми да се поинтересуват какво става ако не са удовлетворени от местния съд?

много ми е интересно ако български гражданин влезеше в ръкопашен бой с турски полицай какво ли щтеше да стане .ако случайно го усъдят нашите будали то граничарите е по добре да си дадът оставката защтото те нямат никаква правна защтита от държавата и излиза че динко и перата са били прави .

няма вече охрана на държавни граници, отживелица са, всеки ходи където си иска и прави каквото си ще

Справедливо е! В Турция трябва да бъдат съдени, турски съд да се произнесе

Ти у ред ли си? Или гмо-хамбургерите, дето те тъпчат в мазето на БХК ти заместват мозъка?????

Още един специалист по ГМО!

доживотна присıда.

или куршум за всеки нарушил законите на България и чрез оказване на съпротива посяга на живота и здравето на български граничар който си изпълнява задълженията по служба и охранява държавната граница! Доживотна присъда и за всеки български гражданин, който доброволно се постави в услуга и работи в интерес на чужда държава и с действията си вреди на националният суверенитет и националната сигурност на България!!!

Поради каква причина? Пробвай да се обосновеш поне малко.

и турски съд чии го дириш още тука, в България?! Бягай си в Турция! Никой нито щете спре, нито ще заплаче за теб, защото никой няма да разбере че от държавата ни е изчезнало едно голямо нищо!

Bсяка чалма или фес извършила нарушение за незаконно преминаване(нахлуване) на морска или сухопътна държавна тераториална граница на PБългария да се застрелва на място!

Tочно така след 10-тина 20 застреляни, потокът от желаещи да се ебават с нас и с нашите държавни граници, "натурално", от само себе си ще спре!!!

И ГЕРБ и БСП да се замислят сериозно на чия страна са в този случай,защото това е малкото камъче,което може да обърне колите и на партиите им и на държавата.Недоволството от случващото се да се разглежда като снежна топка пусната по лавинен склон.Днес 200 ,утре 2000 а след месец 200000 и нашите скъпи политици ще клекнат ама дали ще се изправят след това никой не знае.Да посегнеш на граничар по света е като да посегнеш на националния флаг-това не се прищава!

и кой районен съд точно, джанъм, адже ба!?

Ето как се подкопава държавността! Утре, останалите полицаи като видят турски бракониери и ще завиват на обратната страна! Ще си викат:"Що ли ми трябва да се меся?"!А тожа турски съд да взима отношение за акт станал извън Турция -просто нямам думи! Дори не трябва да им се отговаря!!!

Kрайно време е нарушителите на държавните териториални граници на България да бъдат отсрелвани(както през социализма се знаеше, че граничарите стрелят на месо), така като се разчуе "новината", та живо пиле няма да иска да мине покрай границата, а не да я нарушат там бракониери и други нарушители!!!, и само искам да попитам ако аз отида да крада(бракониерствам) в турски води или да си преминавам турската граница ей така и когато Aскера ме спре да не се подчиня а да водя ръкопашен бой, питам няма ли да ме направи на решето, не само мен, но и другите 3-4 там придружители бракониери?!

Kalin

Тези хора заслужават награда за изпълнение на служебния им дълг!

Откога българскияг съд подгъзува на турския? Оня браконер си е получил заслуженото. Всички в защита на нашите граничви полицаи. Били са в пълното си право да го направят при изпълнение на служебните си задължения.

Не ми е ясно защо турски съд има претенции над нещо, което се е случило на наша територия.