В Париж осъдиха български адвокат с открадната самоличност

Френски съд осъди на 15 месеца затвор българския адвокат Рангел Бараков само по трите му имена и дата на раждане.

Обратно в новината

Коментари - В Париж осъдиха български адвокат с открадната самоличност | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

френският съд се учи от българския съд

Я да видим сега, дали българският посланик в Париж ще скочи на френския съд

Личните данни използват когато вземат кредити, продават имоти тук в България ,а във Франция , ако той не е стъпвал там. Тогава защо само Бараков, а не някой друг, който ходи редовно във Франция ?

Хубаво е такива факти, по възможност, да се публикуват по често за да стават достояние на обществеността. Защото те служат като сигнални лампи за това, че престъпни намерения, както и всевъзможните начини за тяхната реализация (в случая - това е кражба на самоличност), винаги е имало, има и ще има - т.е. тези така наречени "странични ефекти", винаги са съпътствували развитието на човешкото общество в неговата еволюция напред.

Държавата ни разбира се не се намесва. В Испания ни налагат милиардна глоба а във Франция съдят невинен. Всъщност след време ще се окаже че им взимат всичко. Създават се прецеденти а боко естествено си чопли носа защото това не засяга бизнеса му. Тук имахме осъден убиец англичанин и го освободиха. Абе трябва всички тези от ГЕРБ да се изритат а след това и от БСП. Докато няма партия, която да се грижи за българите няма да се оправи нищо.

Милиардната глоба е за наркотрафиканти. Очакваш държавата да им помага ли?

Не съм запознат със случая, но недейте да съдите, че му е открадната самоличността. Голяма част от българските адвокати не са известни с високия си морал.

В нашият БГ рай всеки ЕТ може да ти направи копие от личната карта, да ти иска всякакви данни, за да може да ти напише фактура, например, за закупено кило сливи! Стига въпросното ЕТ, ООД или нам си там кво попълни деклерация, че иска да обработва лични данни. Така че, не е проблем всеки ромлянин да разполага с твоите лични данни, вкл. копие от личната карта! Пръстовите отпечатъци беше единственото, което все още беше под контрол, докато геният на един набеден за министър не реши, че всеки санитар-ромлянин може да има достъп и до тях, чрез въведената система за пръстови отпечатъци, чието съхранение се крепи на честната дума отново на някой ромлянин! Малко ли хора останаха без домове точно по причина збоупотреба с лични данни?

Личните данни на ВСЕКИ БЪЛГАРИН са на безброй места: общини, избирателни списъци, ТВ компании, мобилни компании, лекарски кабинети, учреждения, месторабота, библиотеки, банки, интернет, застрахователни компании, КАТ, пунктове за годишни прегледи на МПС, кредитни фирми, Енерго, ВиК, пенсионни фондове, туроператорски фирми....НЯМА СПАСЕНИЕ!

Айде скоро и Пръстовите отпечатъци в действие.

м че то трите имена и дата на раждане всеки може да ти ги намери ... има нещо збъркано в тези системи ... изроди !!! нет технологиите май скоро няма да ги вкарат в правия път .. а искат да минем само на карти ... предпочитам парите в кеш всичко друго е измама ...

Затова трябва МНОГО ДА СЕ ВНИМАВА къде и какви данни давате за самоличността си , включително и НАЙ ВЕЧЕ в интернет!!! Защото кражбата на самоличност е започнала от някъде ... , и процедурата после за доказване на истината е много тромава и тегава иска се правна помощ и то в държавата предявила иска! Така че внимавайте къде и как споделяте личните си данни!

личните ти данни не са под твой контрол, ти и да не ги даваш десетките органи, учреждения, служби и т.н., които ги притежават по служебен ред, могат да ги направят публично достояние за всеки, който има интерес да ги добие

ами направо си самозванец! Я иди да нощуваш някъде, когато си далеч от дома си, без да ти вземат всички данни от личната ти карта! Щеш не щеш ги даваш, инак ще спиш под звездите! Ако е една -две нощи може и да издържиш, но когато работата ти е такава че непрекъснато трябва да пътуваш и да нощуваш далеч от дома си не ще търсиш хотел, ами понякога ще си петимен да има къде да се подслониш и да поотпочинеш и хич няма да се замислиш кой и защо ти е взел данните от личната ти карта!

От данните се вижда, че българският гражданин не е поискал правна помощ и представителство пред френския съд. Не е уведомил полицията във Франция и не се е защитавал там. Трябвало е да оспори подписа си и да иска френски експерти да установят подправката и съответно да търси обвинение срещу измамниците. Лошото е, че френската процедура позволява по същия начин да бъде осъдено лице без призоваването му с подробни документи. Престъплението е ясно, но няма как да се регистрира дружество, без да са налице вашите данни. На практик съдът на Франция може да иде да пие една студена вода, но българинът не може да стъпи в ЕС, без да го арестуват на коя да е граница в ЕС.

Мен ме осъди английски съд за далеч по малка сума и вече 3-ти месец доказвам,че или са объркали имената или някой е злоупотребил с името ми.Почти съм на финалната права.Надявам се до Нова година да сме прикючили.

Това се случва на адвокат!? Ако се случи на обикновен човек,просто ви е бедна фантазията. Ето как ни защитават личните данни.

Много интересни неща за нашите адвокати. Щом има присъда значи има неоспорими доказателства. Нека да докаже обратното, нали е юрист. Колко още такива "адвокати" има?

Ако беше прочел статията в препратката към "24 часа" щеше да видиш, че изобщо не са го търсили на адреса, на който адвокатът е живял винаги. Май е права адвокатката му, че гнилите ябълки във френската правосъдна система са повече от тукашните. Това нещо е абсолютно невъзможно да се случи в България. Така че по-малко плюйте, повече разсъждавайте, когато медийната пропаганда налива омраза към съдебната власт.

Тъкмо се зардвах, че френски съд е осъдил наш адвокат, защото у нас те и съдиите са над закона, но се разочаровах от грешката. У нас е лесно да се откраднат лични данни, защото няма закони за защита, всеки идиот може да ти поиска дата на раждане, ЕГН, адрес, телефон и какво ли не: болници, лекари, хотелиери, електрически и водни компании, банки, продавачи, ,.... Шибана държава на простаци.

толкова по въпроса за защита на личните данни, е няма как да продължава тая простотия. навсякъде се иска ЕГН за най/малката простотия, снемат се пръстови отпечатъци в болници, дават се какви ли не лични данни. това е част от прекрасната глобализация няма какво да се лъжем.

Телекомите, здравните заведения, банките, данъчните, съдебните учреждения, полицейските структури, административните власти, куриерските фирми, работодателите, застрахователите, веригите магазини и всякакви други които по един или друг начин те обслужват с административни или други, например търговски, услуги или ти предлагат или доставят други стоки или услуги задължително ти снемат всички лични данни - три имена, ЕГН, месторождение и местожителство (постоянен и настоящ адрес), данни от личната ти карта (паспорта), а вече и пръстовите ти отпечатъци. При това има една "малка" но съществена подробност, заключаваща се в това, че самото учреждение, фирма и т.н. може действително да има надлежно издадено разрешение за събиране и обработване на лични данни, но тези данни се събират и обработват от служителите в цитираните структурни звена, които служители нямат персонално издадени разрешения за събиране и обработка на лични данни и от горе на всичко всички тези данни се съхраняват на електронни носители, които на практика не са защитени от нерегламентиран достъп от страна на заинтересувани лица, органи, служби та дори и от отделни държави! С други думи личните данни на всеки от нас витаят в електронния облака на информационните масиви и ние стоим голи и беззащитни пред целия свят, при което всеки може съвсем злонамерено да ни постави в каквото си поиска зависимо положение или в каквато си поиска ситуация! Сега този адвокат го искат да лежи във френски затвор, но утре може да се окаже че някой от нас е сомалийски пират, лидер на някоя терористична организация, сериен убиец, банков обирджия или в някаква друга негативна за обществото светлина!!! Но ние сме спокойни, защото си имаме Комисия за защита на личните данни, нали!!!

Къде е оня с "гнилите ябълки" да си види осталъка?Френския съд , та те били много експресни бре ?Видят ли славянско име и православен християнин веднага присъда , а джихадистите които ги водят за носа и ги крадат.....НИЩО!Ксавие , Ксавие , къде си бре съветнико?

Стои си някъде на топло и доволно потрива ръцете от мърсотията която свърши с неговите "съвети"! Не се ли усещат нашите дембели по върховете на държавното управление, че франсетата правят, струват, но все гледат да ни набутат в условията на Ньойския договор и то не за друго, а защото никога не могат да преглътнат обидата и унижението от нанесеното им още от Калоян поражение и победите на българските войници, макар и по-зле облечени, недохранени и с по-малко муниции и техника, над тях по време на ПСВ?!

Спец, всичко добре си написал, до момента "славянско име и православен християнин". Точно тези думи веднага те разконспирираха, като путлеристки агент за дезинформация, иначе казано - раш-трол! :)

в държавата Бряг на слоновата кост-Cote d,Ivoir.

Нека да сме наясно! Живях известно време в Еропата. Установих тотално неглижиране от европейците спрямо България, древна и съвременна. Ние сме по-долу и от циганите. В най-добрия случай европейците ни съчувстват. О българин, е какво пък, човек не избира какъв да се роди. Това не е виц. В Европа, древната ни материална култура се представя като романска или византийска. Съответно, духовната ни култура е пък славянска. По всякакъв начин ни трият от световното битие. Това не е от вчера и днес, - например: прочети Кандид.... на Волтер. Всички ние трябва да издигнем авторитета на България на международната сцена. Страната ни да не бъде позора на семейството ЕС.......

Не е точно така. Много често имената на бълХар се повтарят. Защо е така, не знам, но напиши в гуглето три произволни имена и ще видиш как ше ти излезнат над 50 резултата за различни хора с идентични имена. Има и други улеснения за който иска да направи беля. Еле па български турци заради избирателните комисии също имат достъп до избирателните списъци и данните вътре. Колко му е да си ги копират и препращат с такива цели. Хич да не говоря, че на днешно време може невинно да снимат с телефон в момента, в който се подписваш на такива списъци....или да кажем, изнасят списъци избирателни по райони и по училища, абе разни такива публични списъци и данни. Хич да не говоря как спокойно се копират данни от общини, болници, самия съд, архиви, и всякакви други източници..... Толкова е лесно да се откраднат данни.... В някакъв смисъл се чувствам много щастлива, че не съм в страната, защото така моите данни поне не циркулират нагоре-надоле всеки божи ден. И това е нещо на фона на тоталното безхаберие и беззаконие. В УК правилата са много строги и досега не съм видяла да се случват такива поразии, но и хората са запознати, още в училище се учат тези неща и хората знаят, и отношението е съвсем различно.

И ние се радваме, че си извън България! Проблем е че все още замърсяваш български форуми с присъствието си. О, неразумни юроде! Поради что се срамиш да се наречиш Болгарин...Или не са имали Болгаре царство и господарство Ти, Болгарино, не прелщайся, знай свой род и язик... Паисий (1762)