Съдът забрани надстрояването на хотел „Маринела“

Административният съд на София обяви за нищожно издаденото от главния архитект на район „Лозенец“ разрешение за частично надстрояване на хотел "Маринела".

Обратно в новината

Коментари - Съдът забрани надстрояването на хотел „Маринела“ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ГлаДния архитект се жали че е ужилиен от районния архитект. Като не е лапнал стана сейр

Е,той веднага напусна!После се яви за гл.архитект ,на конкурс,по морето....А,сега си е в Крушаре.

"Ню Отани" е ЕДИНСТВЕНАТА сграда в Европа на Кишо Курокава. За незапознатите - Курокава е главен архитект на Токио 80-те и в света на архитектурата е нещо като "Моя приятел Франк Лойд Райт!" на Тодор Колев от "Опасен чар". Как тия пловдивски халтураджии смеят да секат японски вишни и да преправят европейски шедьовър? Стига чалга, полугражданко Маринела!

Вълчо и Маринка - символите на българския "преход", ще поправят грешките на Кишо

Т.нар. архитект що още не е в пангото? На Бургас селската архитектка също е за женския затвор в Сливен. Всички съмнителни разрешителни минават през фирмата на сина и!

Дай му на селяндура пари и му гледай простотията... Много простолюдие се навъди за 20 години и какво ще се прави по въпроса не е ясно. Държавата да им спонсорира някоя диплома, "барем" се очовечат всички тези примати.

Тук прескочат забраните,там прескочат законите...,но накрая всички падат в двата квадратни метъра.

Хубаво, ама тази новина не е новина - АССГ е първа инстанция и решенията му подлежат на касация пред ВАС. А там могат много неща да се случат.

А какво стана с вишните? Мартин Несторов ще ги възстанови ли?

След инвазията на селяните и циганите с избухването на демоосирацията, Лозенец се превърна от най хубсвия и тих квартал в най мръсния, презастроен и шумен квартал. Селянията дойде с автомобилите си и ги курдиса на тротуарите, защото уличките са тесни, а нане и вуте са свикнали каруцата да е у дворо. Старите жители не могат да ползуват тротуарите и ползуват улиците, по които препускат железните коне на селяндурите. Кмета е путка и нехае за това, дърветата са вековни и нощем е тъмно, защото не пропускат светлината от лампите, тротуарите и улиците не са ремонтирани от времето на Царство България. Парите от местните данъци се крадат от общинарите. Лозенец е една клоака в клоаката София, а София е най гадния и мръсен град в света, пълен с цигани и отрепки от села, палянки и землянки.. лпроклета да е шибаната демокрация, която даде слободия на простаците, циганите и разбойниците.

ветко арабаджиев- вълю каруцаров.

селяците с техните селски идеи,остава да направят една кошарка и една мандра някаде зад хотела.

Може и пред - какво им пречи? Има там все още едни тревни площи - да си пасат овчиците натюр, да създават без пари национален колорит! В едното фоайе ги доят, в следващото си заквасват млякото в казани, отцеждат, нарязват, и в коридора си заграждат едно пространство за отлежаване - с два климатика и микроклимата ще му докарат! Сиренето е готово за два месеца - после може направо в ресторанта и да се реже на ситничко, с мерудийки, с малко зехтин - ЕХ, Пей Сърце! ... И планината е наблизо - през панорамните прозорци добре се вижда, напомня им за родните Родопи! РомантИк! Кой ти гледа неква си архитектура, вишни и кайсии ... Една чалга като им пуснат на бактериите да им звучи и да ги вдъхновява - ще направят сиренето като истинско! Туризъм в Чалгаристан - ургинал и уникал! Ветко-стил и турбо-Маринел!

Живея в квартала от дете,преди да го вземе този олигарх хотела последно го държеше Зогравски той почина и наследниците го продадоха.Докато го държеше Зогравски а и от преди него,хотела винаги е излъчвал престиж и е бил олицетворение на култура и беше посещаван от интелигенцията на България.Но от както го взе Ветко той го обърна на бира скара(като застрои около него чалга барове да не се мине) и събра всички мутри и престъпници,превърна го в една чалга дискотека...

Този хотел едно време имаше все грандиозни имена. Витоша Ню Отани, Кемпински Заграфски. С това Маринела направо изби рибата. Що не го кръстиха Цецка. Така можеха и да разрешат надстройката.

А според мен едно име като хотел "Цура Юг" би му прилегнало отлично :)

При такива своеволия разрешилият трябва да бъде санкциониран по такъв начин, ЧЕ да няма права в бъдеще да упражнява професията си в държавни институции!!

Е,той веднага напусна!После се яви за гл.архитект ,на конкурс,по морето....А,сега си е в Крушаре.

САСИПАХА КРАСИВАТА СОФИЯ,СЕЛЯНДУРИТЕ.НЯМА КОЙ ДА ГИ СПРЕ!!!!!!! М

А така! Тия за какви се мислят - ще ми икономисват комисионни! Бой докато не платят! Тука пазарна икономика ли е или какво?

На бас със съдията и Борисов ,че ще го надстроят!!!На тях не им пука,те си мислят ,че ся господ...не защото са,а просто защото никой нищо не им прави.

Ветко е аверчее на Волен патриота он ши звьни 1 телефон на вицето Валери по проблема е решен

Убеждавам се за пореден път, че българина е много злобе и завистлив......

Хотел Манивела хахаха сбирщина. На селяндури

Е, нещо правилно най-накрая да се реши, че тези новозабогатели чалгари всичко ще съсипят. Многото пари не увеличават мозъчните гънки..., а силикона по телата.

Архитектът е уволнен и какво от това? А след като си позволи да даде разрешение за РЕМОНТ И ПРЕУСТРОЙСТВО НА ТАВАНИ а се изградиха двуетажни МЕЗОНЕТИ,днес блокчето застрашително се пропука и ДНСК обяви надстройката за противонезаконна какъв е този? Корумпиран,това е! За това си деяние получи това за което можете само да мечтаете.Ето защо квартала е презастроен а лежи върху свлачище и сипей! Бог да ни е на помощ!

Сигурно световноизвестният японски архитект Кишо Курокава, автор на проекта на хотелската сграда, се е преобърнал в гроба разбирайки, каква гавра се готвят да направят лозенските общински служители с неговата авторска творба. Със сигурност ще се намери кой да защити авторските му права, а ние ще плащаме отново масрафа на крадливите, корумпирани и вечно ненаказуеми чиновничета.

Браво!! Аман от лошия и пошъл вкус на сем. Арабаджиеви...

А сега право в ареста. Тези прости селяндури *сраха Черноморието с кич, сега разпространяват тази вулгарност и арогантност в София

И сега какво следва?!

d4

" въпреки изричните забрани за строителство на обекта, настройката продължаваше".... това показва само едно. пълна липса на държавност.

В една по-силна държава, вече ще работят булдозерите и съответно собственикът ще плати разходите. Чакам да видя...

деструктор

К'ви булдозери на последния етаж!

Уникално. Тези правната ни система започва лека полека да работи. Браво.

Само не разбрах от статията, този главен архитект на Лозенец Господинов уволнен ли е вече за престъпление по служба и дали го разследват за получаване на рушвет от Маринела Арабаджиева, или още не?! Ако не - Цацаратурата що не се самосезира от съществуващия скандал с незаконното строителство и развалянето на общия вид на някога толкова хубавия и представителен хотел и целия район там, ами още се плюнчи?! Пачките ли броят?! Ветко и Маринела са известни с щедрите си "спонсорски" прояви в цялата държава и особено към отделни нейни служители, ама понякога и цацаратурата трябва да отчете някаква дейност, нали?! Иначе за какво все пак им плащаме толкова много?!

Ветко? Човекът се казва Вътю, и аз се чудех що го пишат Ветко.

Всъщност е Вълчо.

БОЛИ ме у я за хот маринела

няма как да е главен архитект и да е некадарен

Бившият "Японски" е превърнат в царство на кича, простотията и еклектиката. Ама с такива собственици друго не може да се очаква. В тази държава парите ги дадоха на простаците - та тежко ни и горко!

като цяло съвременното бг общество показва абсолютна липса на естетически норми, в този смисъл не могат да бъдат обвинвани собствениците на Японския в липса на естетика - те не са изключение от обществото и не виждам защо трябва да им се сърдим. Паметникът 1300 години бг също е естетическа ценност но обществото иска на негово място да се построи плексигласов монумент с арки и колони. Също бул Витоша имаше страхотна атмосфера с трамваите, но обществото имаше нужда от улица по която да се разхожда между клетки на кафенета и пейки върху оцветени абразивни павенца, които приличат на малките камънчета, с които баба ми си изтъркваше петите.

Същия този архитект е издал също незакосъобразно разрешение за присвояване на 50-60 квм общи площи на блок в съседство с Маринела.

То целия "Лозенец" е презастроен (и строителната оргия продължава), а те сега за "японския" се хванаха. И дали ще се накаже поне някое нищожество заради "нищожното разрешение"... съмнявам се.

... аз съм общак... готов съм да бутам... безплатно...

Всъщност, ако не бяха пипали вишните, че да се разшуми толкова, досега това надстрояване да е завършило и да е забравено. Вълчо се задави с вишни.

ами тъпи алчни прости галоши. Да бяха правили ремонта без сеч и с малко повече пари -строежът отдавна да е забравен .

неприятностите им не са породени от вишните. Проблема е мерака им за КАЗИНО. Черепа сготви Ветко, вишните са само следствие

означава, че главния архитект на "Лозенец" Тодор Господинов или е некадърник, или е корумпиран! Да има разследване и наказание за този гл.архитект

А вероятно и двете.

А кои са проектантите, за тях какви са санкциите? Коя е надзорната фирма - ще и се отнеме ли лиценза?