назад

Само на националния ни празник ли ставаме патриоти?

08:00 | 02 март 2021 | Автор: Елена Бейкова 47 1305

Коментари 47

Какъв национален празник, какви пет лева? Ние празнуваме възцаряването на Александър Втори на престола. България си остава подвасална на Османската империя. На българите им увеличават двойно данъците. Националният празник на България е Деня на Независимоста 22.9.1908 г.

Не, разбира се!И на националните празници не ставам патриот.Глупаците свършиха.Първо оправете на хората стандарта на живот, пък после им разправяйте за Ботев и Шипка.

Щастливецът. ...доЧикаго- иНазад...май имаше нещо по ГърмящатаВода - та утре - май Пак. —— В Аушвиц/ГУЛАГ - Патриотизъм ?! ...та ясно че Е Извън ЗемитеНи. - откъдето Ще дойде И което Ни трябва.

Както се вижда май само на Националния ни празник ''вируса'' обикаля из планините на чист въздух според властващите.. Поредното им доказателство че на заведение може ама на чист въздух не става защото страх лозе пази по гербераски.

Заболеваемостта - Скочи. ..ДориОфициалната. ..и “избор’ между дондю1 и дондю2 (или #Кой да Е от Вси”наште” ) - НЕ е Избор.

Ама много бързо я понадуха че нещо лекарите пищят че понеже са малко ''заразените'' не им давали пълния размер на бонусите а и властта има ваксини да пласира.. Какво общо има честването на Националния празник там дето е ставало от столетие с властващите манипулации?????

Аз лично помня как миналата година Радев оскверни празника. Използвайки този ден за политическа пропаганда. Помня също и как оскверниха самия паметник. Съжалявам обаче да кажеш че не можеш да празнуваш празника ако не отидеш на Шипка е просто лицемерие. Факт е също че утре пак няма да видим на Шипка празнуване на празника-а ще видим поредната политическа пропаганда. С продължаващите вече една година опити за разделяне на българския народ. И то точно този който по конституция е призован да играе ролята на Обединител на нацията.

Българският народ е разделен в 1944 г. А "освобождението" от рушняците се превръща в новото робство от тях!

Патриотизмът на българина се изразява във високопарно бръщолевене, пъчене на гърдите, за пред камерата на 3 март, а в останалото време в дебилщина, простащина и мутренски изпълнения.

"Трети март е начало на нашето доказване пред света. Войната на Русия за освобождението на България беше НАЙ-ЧЕСТНАТА ВОЙНА В ИСТОРИЯТА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ 19 ВЕК." ПРОФ. АНДРЕЙ ПАНТЕВ ... Който разбрал, разбрал...

тия разбират само баце. затова си го избират. Професорите са комунисти.

Нещо не си спомням Русия да е започнала война с Турция специално за да освободи България. И вие ли ще се опитвате да променяте историята??

Простено ти е . Ти някога да си помнил нещо? Но виновни са създателите ти, не само ти.

Какви патриоти, какви пет лева!?! Този народ е бил най-добре, когато са го яхали като добитък!

Имаш предвид турското робство и разбира се времето на комунистическото робство 1944-89г . Ама и досега пак бивши номенклатури го яхат и то яко.

По тези земи е пълно с боклук, който дори не му стига акъла да отдаде почит на шепата луди глави загубили живота си в името на Отечество, свобода и т.н.

Само около 3ти март по медиите се допуска по-масово говорене за родолюбие, национално отговорни и смислени послания, споменаване на трагедиите през турското робство и комунистическите идиотщини.

Утре се очаква цялата сган от десни търгаши и лихвари да започне да плюе срещу Освобождението на България. Много по добре им е било под турско.

Плюуем на Съветския съюз. Вие плюете по Царска Русия, комунисти!

Трети март не е национален празник на България, а прикрит 9 септември, защото на комундетата много им е необходим законен празник, на който да се кланят на Россия! Истинските национални празници на България са 1. Денят на Независимостта и 2. Денят на Съединението. За всички страни и народи по света това са национални празници! Само в България за национален празник е обявен рожден ден на император!

джерка,Българо-руският протокол, подписан на 6 април 1909 година, урежда финансовите задължения на България, които произтичат от анулирането на васалния ѝ статут спрямо Османската империя.Френските и английските банки, които държат основна част от османския и българския държавен дълг, се опитват да използват дипломатическата криза, за да наложат на България пълен финансов контрол, но срещат решителен отпор от правителството на Александър Малинов.До компромис се стига след намесата на руския външен министър Александър Изволски. В началото на март 1909 той постига споразумение с османците, с което опрощава част от задълженията им към Русия, а в замяна Високата порта оттегля почти всичките си претенции към София. Толкова по независимостта.

Русия изтегля всички офицери от България в момента на съединението. сигурна затова уверява Сърбия че няма да се намеси в евентуален конфликт. много обичате да четете историята както дяволът евангелието.

Къв празник е това, без подаръци. Ааамаха. Нали ве демократчета ?

Какъв подарък искаш бре, комунделче? Не е празник, ама ако искаш имам една бухалка, може би главата ти плаче за нея?

Кога ще се научим да правим разлика между Царска Русия и СССР?

Когато в кухите кратуни замлъкнат залповете на Аврора.

Патриотизна се състои в това, да се противопоставим на всяка корумпирана свиня, дали тя е катаджия, дали друг служител на МВР, дали съдия или просто политик дето заради лична облага продава държавата и народа на който уж служи! Ние сме репресиран народ, икономически смазан с цел да не се множим. Заедно можем повече, въпрос дали ще се осъзнаем като един народ или просто ще изчакаме да бъдем заличени.

Саркози - 3 години затвор! Борисов - 3 мандата позор!

Свиквай идва Борисов 4-5

Най-големи патриоти сме на маса с "приятели", ракия и салата. Иначе с много малки изключения сме пълни нещастници.

Не приписвай своята глупост на всички, само комунделите сте така!

22 септември е национален празник! 3ти март не е! Тогава започва първата руска окупация на България.

Предпочитам руска окупация, на която се противопоставяме добре, отколкото съветската.

Не само на националния празник. Всеки път кат седнем на маса с рикия и два часа по-късно се фащам за тенката пушка...

И на 3-ти Март вече не съм патриот, ЗАЩОТО днес България се развива на две скорости - София и "провинция" и всички живеещи в "провинцията" са втора категория българи. Няма как да се съберем заедно с живеещите в София и да празнуваме, защото София и софиянци паразитират върху България и изсмукват ресурси само за своя град.

Стани бизнесмен, направи заводи и фабрики в провинцията и покажи на наглите софиянци как се прави.

А според теб, защо никой не е успял, след като е толкова лесно и само желание липсва ..... Защо българите предпочитат да отидат в София, а не да станат "бизнесмен, направи заводи и фабрики в провинцията и покажи на наглите софиянци как се прави." ??? Айде отговори на този според теб елементарен въпрос ....

Знам че някои хора мразят да им се казва но трябва - от кухия патриотизъм няма полза. Дава ти същото - куха гордост защото по случайност си се родил тук и се гордееш с нещо което ти не си направил вместо да се гордееш със своите постижения и да се стремиш на направиш повече. Да не говорим че тоя пуст патриотизъм постоянно ни дели на добри (сънародници) и лоши (в тоя случай македонците най-вече но е имало и ще има други). Много ми хареса една карикатура показваща патриотизъм - 2 страни взаимно си обиждат историята, хората и така нататък докато си мислят че техните са нещо супер велико. И не е някакъв парадокс това а патриотизъм в чистия му вид.

Те си прекалено интелигентен за ченге. Ще те уволншм!

Аве,я направо отменяйте националните празници, че патреотете да са патреоте целогодишно. Само коледата на кока кола трябва да се празнува.

3-ти март не е ли празника на Руската окупация на БГ? Какво стана с булевардите Толбухин , града Толбухин ( ТХ на номерата), Мичурин, пардон - Царево? Колко Български и колко Руски е този празник?

Предпочитам тази руска окупация, с която се справяваме добре, отколкото съветската.

Не разбира се, и на 2 юни за Ботев, и датите свързани с Левски, и на Богоявление и на Съединението, и на Независимостта и още много дати...и на всички тези дати родоотстъпниците плюят по всичко българско, правят се на космополити и либерали, белким станат по-модерни и интересни. Но не съзнават че така губят принадлежността си към род и родина, губят спойката и стават слаби и манипулируеми.

Принадлежността, както и вярата, са неща са неща дълбоко лични, а не байраци, забучени по балконите, мразенето на небългарите, напиването на националните празници и биенето в гърдите.

Напротив, не са лични, те са част от спойката, когато хората са обединени от някаква идея, вяра, етнос са по-силни и непробиваеми, то затова беше тази кампания за разбиване на семейството, традициите, вярата, образованието и какво ли още не. Вече човек е сам, не е част от никаква общност и е лесно манипулируем. А лично е какво правиш в спалнята си.

На 2 юни, освен Ботев, почитаме шумкари, комунисти, "антифашисти" и тем-подобна измет.

Даже и тогава вече не ставаме, заради Фигурант Радев и шайката прости комунисти, не знаещи какво искат! Измет червена.

Към новината