Брюксел бил ”дълбоко разочарован”

Предстоящият мониторингов доклад на ЕК за България ще бъде критичен, смята държавния министър в германското външно министерство Гернот Ерлер, който е на посещение в България.

Обратно в новината

Коментари - Брюксел бил ”дълбоко разочарован” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

и ние в България

Ирландците удариха звучен шамар на ЕС. Самият съюз е в криза. Така че, разочарованието ни е взаимно.

до разочарованите от Брюксел като Искандер-М- и др. явно ви е добре да живеете в хаос и мръсотия, а не в подредена, сигурна и чиста държава, каквито са повечето от ЕС; научете се да не пресичате улицата на червено, да не си хвърляте боклука от балконите, да се къпете...пък тогава плюйте по ЕС, който май се очертава като единствената надежда за оправяне; нали вие си избрахте тия политици, ве, какво сега пищите?

Дръжте се хора, че ни очаква още по-голяма финансова криза. Аз лично си стягам багажа и си махам от БГ. Омръзна ми вече много от всичко, което се случва в БГ. Тука ще останат само крадците, олигофрените, болните и пенсионерите. След още малко време, за крадците и партийните слуги няма да остане какво да крадат, съответно ще следва и гражданска война. Съжелявам за прогнозата си, но таково предчувствие имам. Дано да не съм права! И бог да пази България!

Когато чета подобни писания винаги си казвам:- Сега вече ми е ясно кой и защо е гласувал за БСП. Ти си един стар бастун, който цял живот търсеше идеологическият враг и сега отново го преоткри в подобието на Третият райх и в новите господари от Брюксели както винаги българският народ си остава за такива партийни секретари като теб - платени лумпени. Ти си просто един жалък плъх изкочил при първият по сериозен трус на кораба наречен България.

Тъй ли? Брюксел искал това, което искам и аз? Аз, например, искам свободен достъп до всички езвропейски страни без да ме питат колко пари имам; признаване на дипломата ми във всички европейски страни и изваден лиценз за работа в България да важи за всички европейски страни. Никакви ограничения за българи на пазара на труда. Отпадане на визите за САЩ и Канада за българи. Не искам бази на НАТО и чужди самолети у нас. Искам български неутралитет. Искам независимост и български банки като швейцарските. И Брюксел ли го иска?

Аз не разбирам защо някои се разочароват от Брюксел, като Брюксел иска точно това, което искаме ние. Българско национално радио на сайта си е цитирало Гернорт Ерлер т. е. може да прочетете точно какво е казал. А то е, че Европа и гражданите и са много разочаровани и очакват КОНКРЕТНИ НАКАЗАНИЯ ЗА ЛИЦАТА И ФИРМИТЕ, КОИТО СА СИ ПОЗВОЛИЛИ ЦИНИЧНО ДА ЗЛОУПОТРЕБЯТ с парите на европейските данъкоплатци. Много конкретно е отбелязано от кого идва разочарованието и смятам, че точно това е и общественото мнението у нас. Злоупотребата е цинична, и меракът на народа е извършителите да бъдат наказани, както и да се сложи край на финансовата самодейност в полза на бездънни джобове. Освен това много точно е наблегнато на лицата и фирмите. У нас има тенденция корупцията да се разглежда едва ли не като едностранен акт на корумпирани чиновници независимо, че тя включва на равна нога и рецепиентите, т. е. фирмите получили корупционната облага. И това е много важен момент. заглавието на текста: Gernot Erler: The image of Bulgaria is threatened, от 13 юни. И аз да бях данъкоплатец от ЕС и аз щях да възроптая, че българските мафиози, не само ошушкват сънъродниците си, ами слагат ръка и на част от моите данъци насочени във форма на еврофондове с презумпция да спомогнат за ликвидиране на бедността, а не за допълнително обогатяване на мошеници.

aaa, ne taka razo4arovani bili i nie sme razo4arovani 6oto ni sprjhte pari4kitedeto 6jhme da si gi delnem.

I az bjah razochrovan. Emigrirah duhovno, a sled tova i fizicheski, no za dobro!

Държа да подчертая, че последното нещо, което ме шокира в България, са поръчковите убийства. Напротив, смятам ги за абсолютно резонни предвид силната и безнаказана роля на мафията, която се разпростира на всички нива. И това не опира до една власт, до един цвят... След 89-та държавата създаде всички условия за беззаконие и корупция, а мафията е тяхно производно. При всички обстоятелства въпросният доклад е правилен, но все пак намирисва на некадърност в създателите му. След като смятат, че някой е шокиран от убийства на явни мафиоти, далавераджии и бандити... нещо не е в час изобщо!

samo Kostov!

Тия от Брюксел явно не са работили с български майстор. Идва взима ти пари, с които може да платиш заплатите на 10 професора от БАН. Най-често ще ти вземе парите и няма да свърши нищо. В най-добрия случай ще ти покаже лъскава фасада, а след това некачествената работа и умишлено скрити дефекти почват да лъсват един по един. Такава е и цялата държава, управлявана с манталитета български.

Поръчковите убийства са резулнан от сивата икономика.Лошото е че правителствените чиновници в България създават полусива-която никой още не брои.Например чиновниците от Националната служба за съзени в земеделието -софия ще си разпределян по хиляди евро за премии, хонорари,командировъ , обучения в чужбина от типовите бизнес планове на четирите мерки от Програмата за селските айони, които сами оцениха на стотици евро.да лапат мухите селскоснопанските институти,земеделски училища, селскостопанските специалисти и като цяро гражданското общество.

И аз съм дълбоко разочарован - живея в държава, която 20 години е олицетворение на хаоса, лъжата, измамата и тежката простотия. Никой не ни е виновен! Затова приветствам всички санкции и мерки за контрол занапред, които ЕС ще използва. По-лошо трудно ще стане, но може пък нещо да се промени, ако сериозно ни натиснат.

Не са прави тия от Брюксел, убийствата са С А М О 92.

skoro niama da sa ni blagodeteli 6ot 6a ni gonat zaradi na6te mili rodni blagodeteli

В България обществото е шокирано от големия брой на поръчковите убийства (по информацията на Гернот Ерлер те са 150 от 2001 г. насам). Да ви кажа, господа от Свещения Брюксел, те и убийствата преди 2001 са доста и също така шокиращи, а и тия последните ни шокират от доста време насам, има-няма 2-3 годинки вече, повремето на оня главен секретар на МВР и днешен формален кмет. Защо ги забелязахте чак сега мили наши БЛАГОДЕТЕЛИ?

Пролема е в простоията на народа, който избира основно БКП прослойката, комупирана, некадърна и неспособна.

И не ми казвайте че не става примери за това колкото искате дори и тук в България

Стига сте ревали за тоя АЕЦ!Да бяхте излезли когато се разбра че го затварят а и наще политици никога няма да се оправят защото са дребни селски тарикати! Ако искате резултати излезте на улицата и протестирайте Глас народен Глас божи И се научете най-накрая че нишо не се дава даром,само с мрънкане не става Сергей или ония от ЕС не висят в тоя форум нито пък ги брига особенно за вас. Но ако се вдигне шум тогава вече няма мърдане,Жълтите павета трябва да са окупирани ежедневно от протести пък да видим тогава....

ха-ха-ха.наистина ли са били толкова наивни в брюксел, или са се правели на такива?

и аз съм разочарован откакто сме влезнали у тоя съюз бел ден не мога да видя трябваше на реферндум да се решава това дали да влизаме там или не а и трябваше да се разясни какво ни чака а не само розово розово розово ... направо ни измамиха и на роби ни направиха а сега господарите не били доволни че не скачаме достатачно високо

Оооо те просто не знаят колко по-негативни доклади ще пишат като дойде на кормилото неоформения лидер на ГЕРБ...тогава ще настъпи истинският хаос.

Проблемът е ШУРОБАДЖАНАЩИНАТА и как да прилапаме от еврофондовете . Трябва да 'внесат' правителство , полицаи и съдии в България иначе няма да има фактически и ефективни резултати нито с корупция, нито с организирана престъпност , нито осъдени крали с милиони, нито с нищо - от шуробаджанащината няма отърване. Никакви пари от ЕС докато не се изчистят . Аман от толкова мръсотия в България и приказки, приказки и нищо друго .

Алоооо ,Управляващите!Кога най-после ще разберете,че ЕС не е като тъпите българи вярващи на лъжите ви!Ако можете да лъжете продажните българи,то ЕС не се хваща на такива лъжи!Скоро ще ви изпратят и бонус за благодарност-Няколко милиони евро!Това ли чакате алчни мошенници!Супер шут отзат ще отнесем!

През последната година България е положила много усилия в борбата с корупцията и организираната престъпност Мда е колко големи са били усилията по броя на осъдените провинени

През последната година България е положила много усилия в борбата с корупцията и организираната престъпност Мда е колко големи са били усилията по броя на осъдените провинени

E-e-e-h, gospodin Mikov, dori ne ste se nauchili kak triabva da se otgovaria v takiva situatzii!!! V tziala zapadna Evropa horata se uchat kak da sa pozitivni. Otgovora vi triabvashe da e neshto ot sorta 'Shte napravim vsichko koeto e po silite ni'. Vie sas vashia otgovor napravo ste kazali 'Abe naiama da stane'. Bravo, pone da vi biaha pratili na niakakuv menajerski kurs. Tozi na kogoto ste go kazali sas sigurnost e bil na takuv.

Znaem si kakva e situaciata...znam si zashto razocharovani.... a zashto nikoy ne se razocharova ot Italia...ot Berlusconi...vyobsht kak mozhe EC da ni kazhe neshto kato Italia, rodinata na mafiata, s koyato i do den dneshen ne sa spravili e dyrzhava osnovatelka na EC!

bratja stiga sme 4akali,trjabva sami da vurvim putja e strymen no kato stigne6 gore e hubavo taka 4e da zapretvame ruce.Ta nie sme edva 7 mil.za 5-10 godini max.mojeme da sme vurha.Stiga s tova obvinjavane na drugite,ako bjahme mnogo svjat otdavna da sme se opravili,cjal jivot 4akame na njakoi murzeleivi sme tova e.

Тази сган която ни упрявлява е банда долни мерзавци. Най-строги санкции, но срещу политиците, не срещу народа! Скапаните селяндури дойдоха на власт и ето какво стана. Назад сме с още 15 години плюс ония 45...

ха, разочаровани били. Е, и ние сме разочаровани от членството в тази метаморфоза на хитлеровия Трети райх. Затвориха ни блоковете на АЕЦ, та сега токът поскъпва през 3 месеца и с него - всичко останало. Изпозатвориха ни предприятията, а читавите ги изкупиха или ги разграбиха с помощта на местния башибозук. А сега се седят в Брюксел и ни командват като колония. Пардон, това се нарича марионетна демокрация, има такъв ТЕРМИН. Ще рече - вътре може да си правиш избори колкото с искаш, може да идва на власт всеки, все едно - командите идват от Брюксел и ТРЯБВА да се изпълняват. Ако не слушкаш - няма да папкаш и ще ти се случи някоя криза, при която недоволният народ в лицето на платени лумпени ще излезе по улиците и ще възтържествува демокрацията - разбирай - ще дойдат на власт послушни на Брюксел хора. Благодарим за грижата и вниманието, благодарим коленопреклонно господа бели господари от старите демокрации, бихте ли ни казали колко да се наведем и къде да целунем, за да ви стане на вас по-густо, та да ни подхвърлите някое коматче?

Два въпроса: 1. Искат ли БГ политиците да се борят с престъпността 2. Могат ли 1. - Не 2. -Надали

Ще бъдем навеки заедно с останалите държави от Европейския съюз или докато СМЪРТТА НИ РАЗДЕЛИ !

Прочетете статията на Карбовски в днешния Стандарт. Всеки, който е бил навън - учил или работил - свиква на ред. Ако пък краде коли в Испания и го хванат, отива в затвора за дълго. И другите си имат проблеми, и там партиите си правят черни каси, и там футболните клубове (като Ювентус и Порто, примерно) се дънят. Но когато някой го осветят публично - хвърля оставка и отива в девета глуха. Наш`те управници живеят с убеждението, че ще са вечно на власт. Лъжат народа си, лъжат и партньорите си. Мерзавци!

ni6to novo pod slanceto. trjabva da prestaneme da si cupime i sardime na kriticite. razbiram, da ne bjaha pravi-ok, no pri polojenie, 4e v na6ta mila rodina politicite ni6to osven dalaveri za sebe si ne pravjat, togava e prav 4oveka. Naroda sme vinivni, 4e gi tarpime onija lajnari da ni ebavat vsjaka minuta. A bjahme darjava za zavijdane. Sega nikoj ne iska da jivee tuk! Az bjagam v Germanija

трябвало с доклада да им пратим и успокоителни.... да не вземат да получат сърцеТУП. Българска работа, няма оправия.... докато полицията е мафия, а политиците ни шефове на полицията!!!

шъ съ оправим, ама не дотам... и някога, но не сега...

NEMOGAT DA SE SPRAWQT NO MOGAT DA NOSQT I DA KRADAT S GAZASI, MA6ALA OGAN MA6ALA STANI6EV

Тея пък сега се сетиха да се разочароват! Га ни приемаха в Евросъюза кво си мислеха? Ако беха малко по-умни немаше да се занимават с нас въобще.

kakvi kritiki-napravo v pandelata tezi na6ite politici!

Ами ако си размърдаш задника да работиш, лешперино, сигурно ще имаш по-висок стандарт. Онези знаят кого да избират, за да ги управлява. Бай Ганьо тариактът избира прости тарикати като него и чака някой да му подаде бозка да суче наготово. Разбира се, че сте налапа хй, като е такава лигава ква. Кога ли ще се сети, че за просперираща държава са нужни знаещи и можещи хора и работещ народ. Подарък свише ли чакате бе? Я не гледайте мръвката в канчето на западняците! Те са си го отработили по-честно, откокото вие сухия си залък. Бойе каква цигания сме! Още не са разбрали, че подаръците на площада няма да пристигнат, а се редят на опашката :)

Още нищо не сте видели. Дръжте се!

а като не бяха ни приели,по-хубави ли бяхме ? нееееееееее....европ си взе още една грижа

Една част от пишещите тук определено не знаят къде се намират. А някои са направо нагли, като се слагат над експертите от ЕС. Хора, огледайте се: какво сте направили през живота си и на какво то прилича /на нищо, т.е. на вас/. Най-голяма част от експертите в ЕС са учили, знаят и могат. Могат да правят общество, да въдворяват ред и да се грижат за народите си. Не са пръдльовци от вонящи панелки. Баси как са повярвали на бай Тошо лумпените, че са голяма работа! Тъпи като галоши нещастници! Давете се сами и оставете нормалните хора да живеят нормално. БСП отново показа същите жалки интелектуални и политически възможности. Жалко, че с техния електорат и на нас ни се свива бюджета, но няма да е за дълго. Вече пише в книгите, че откакто са социалисти, а не комунисти, 3 пъти са сривали държавата до икономическа и политическа криза. Друго наше правителство до сега статистически погледнато не е постигало такива резултати. САМО БСП! БСП! БСП...

Абе управляващи,боклуци, пъти хората Ви казват,че за нищо не ставате,защо се мъчите да ги убедите в обратното и мислите,че Ви вярват в Европа.

От началото на 2001-ва година досега са извършени 92 поръчкови убийства, извършителите на 26 от тях са разкрити... В тоя ред на мисли, срещу 14 бяха заведени дела, 6 бяха осъдени, от които 1 на повече от 10 год. ефективна присъда!! Всъщност не се сещам в момента кой е този 1, но сигурно медиите са виновни :)