Рогозин: С контрасанкции Русия ”сама си стреля в крака”

Спирайки доставките на ракетни двигатели за САЩ в рамките на контрасанкциите срещу Запада, Русия фактически "сама си стреля в крака".

Обратно в новината

Коментари - Рогозин: С контрасанкции Русия ”сама си стреля в крака” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Русия е за мирно решаване на конфликтите в Сирия, а Сащ, Франция, УК стрелят с ракети.

Индия изместиха руснаците от третото място. Сега вече подредбата е следната: 1. Америка. 2. Китай, 3. Индия 4. ватенките Скоро и Европейският Съюз ще ги изправери. Тогава за да прочетете името на рАша, трябва да започнете от зад напред, ха-ха

Pesh0

всяка санкция има 2 страни и американските предприятия на които се забранява да работят с Русия са на загуба . Нито Русия ще остане без дъвки и кола , Нито САЩ без ракети .... но в крайна сметка и двете страни ще губят.

Сиатъл, бъдещият Детройт.

и там ли западна цветна революция като украинския майдан - малиии, говедета се готвят да затрият и тая държава, мани, мани, а дано не стане.

Никой не иска съветско-руското робство.Помнете ми думите : Ще дойде време, и Беларус и Армения ще се отърват от зависимостта на Русия и ще станат свободни държави. Тогава агресивни ватенки ще започват да обижда двете страни, както го направиха и с Украйна.

Шило

България, свободна държава ли е?

Тежък контраудар би било "приземяването" на американците. РФ трябва да ограничи/спре продажбите на титан и алуминии за САЩ. Да спре да "качва" американците в Космоса. Да спре да доставя РД-180 за САЩ. РФ вече прекрати договора за използването на Ан-124 от НАТО! Да се оправят както могат... :))

Ха дано... ще си увеличим продажбите с още 10%. От твоята уста в божиите уши. Що си мислиш че титан и алуминий има само в Рассия?

Нека Вашингтон опре до КНР, че тогава наистина Пекин ще ги "приземи" и ще ги качи на свои самолети! :))

а отгоре на това Мъск показа че частната му малка компания която се препитава с услугите си и не е спонсорирана от държава - направи повече изстрелвания и успешни опити за миналата година колкото САЩ и Русия взети заедно.

Нека Вашингтон зависи от частника Мъск за Космоса! :)) Силно им го пожелавам!

Старший вице-президент SpaceX сообщил, что компания завершила 2013 год с 10 процентами рынка (у России 60 процентов, ЕС 20), а в текущем 2017-м ее доля достигнет 45 процентов (у ЕС останется около 40 процентов, а у России всего 15). Планы на следующий год 60 процентов мирового рынка коммерческих пусков (у ЕС 30 процентов, у России менее 10). Роскосмос КАПУТ.

Напротив, руската фирма Титан се моли за отмяна на санкциите, защото друг производител веднага ще заеме тази нища. Ватенките не са единствени: Ето видеото, лъжец: В России из-за Санкций вслед за Алюминием тонет Титан:link/watch?v=RLKhjmckFc8

Сбогом Боинг! На път е да иде при американското автомобилостроене... :))

Тъпчо, титан не се произвежда както се произвеждат суджуци. Техологията за това производство не е като технологията за купуване на тролове дето ако един падне друг ще го смени. ;) както бяха колегите им партизани.

Реплика към "той" и "ерге" - ако "русские войски" са там, защо по площада има цивилни? Или не си спомняте 2014 в Крим - никой по площадите и инфо в изобилие. Нали така беше, май не бъркам...

аа, засега има! после, като спрат нета, набързо ще останат само униформените! другите с фадромата на камионите и в екарисажа!

то рогозин убаво е казал, ама в ереван трети ден хората се бият с русские войски по улиците! искат си свободата! властите блокирали телеграм! сигурно и нета ще спрат, докато избият половината град!

Нито дума от ДИР за ставащото в Ереван!

и там ли украински майдан, с любезното съдействие на запада? А пирожки Нулата и на тях ще раздава ли???

Помнете ми думите : Ще дойде време, и Беларус и Армения ще се отърват от зависимостта на Русия и ще станат свободни държави. Тогава агресивни ватенки ще започват да обижда двете страни, както го направиха и с Украйна.

разбира се, че ще се освободят! времето на вестник правда отдавна отмина! империята на злото се разпада необратимо!

С други думи думи да разбираме - с преизбирането на путин русия си направи сепуко....

Пак не си разбрал, обаче никът ти оправдава липсата ти на мисъл.

Абе дали Русия сама си стреля в крака ще видим, ама краварите са вече за смях пред цял свят с лъжите си, че били кацали на Луната. Като им спрат Братушките доставките на ракетни двигатели ще има само да подскачат и да гледат Космоса през масур.

Ами то с телескоп се виждат следите на американците на Луната!! Следите от бъгито. Знамето.

Да бе, виждат се следите на американците на Луната в абсолютно сухия прах, който без влага няма как да задържи отпечатък. Вижда се и веещото се знаме на вятър от атмосфера, която не съществува, т.е. от нищото! Е, който иска да вярва на небивалици, да вярва. Аз не вярвам, а и съветникът на Тръмп, професор Дейвид Гелентер заяви публично измамата с Аполо!

Българската крава - най-глупавата крава на света!

"Сам се застреля в крака" по повод Рогозин е по повод инцидента, когато той декември 2015г. при тренировка с пистолет на стрелбище се е самонаранил в крака и ележал няколко дни в болница. Треньор казва, че е от рикушет /има видео как Рогозин тренира по метални мишени от доста близко разстояние/, но знае ли се? Иначе, януари миналата година при поредния дебат старши сенаторът от Аризона Маккейн за пореден път поиска сделката за двигателите да се развали и да не се наливат милиарди на Путин. Обаче от Пентагона увериха, че ще се застраши военната космическа програма. Сделката е до 2024г., когато се смята, че ще имат работещ двигател. В пресата им се появи съмнение за това и цитираха 2029г. Това може да се провери, мисля че дебата беше на 8 януари, по спомен. Друг е въпроса какви са всъщност договореностите. Мисля, уверихме се на практика, че САЩ и Русия продължават да се придържат към двуполярния модел, въпреки изцепките на едно лоби в Щатите и едва ли някога ще воюват помежду си. Иначе - изтърват света и започват неконтролирани от тях военни конфликти, факт.

шило, днес 100 рубли се продават за 42 гривни, ама никой не ги ще!

А защо Тръмп обвини Кремъл, че изкуствено обезцени рублата? Той постоянно обвинява в това Китай, сега и Русия? Обезценяването на една валута винаги има двуяк резултат. Рублата се обезцени 10%, петрола поскъпна - коментирай, да видим???

бвп на россия 2013г. - 2 231 000 000 000 $ бвп на россия 2016г.-1 283 000 000 000 $ това достатъчно ли е??

Шило

А гривни кой купува?

Репутационният удар за Вашингтон би бил по-силен от финансовите загуби за Москва... Има резон руснаците да прекратят помощта за американците в сферата на Космоса.

А да закрият Роскосмос след това? Защото основното му финансиране идва от съвместни програми със САЩ и ЕС.

Неграмотен нещастник. Ракетният двигател "РД-180 е интелектуална собственост на Прат енд Уитни. Които имат цялата документация по производството на "РД-180". Като не щат руснаците - украинците ще го произвеждат. А също чети: США похвалились успешными испытаниями замены РД-180. Американская компания Blue Origin, которую основал глава Amazon Джефф Безос, провела очередные успешные стендовые огневые испытания ракетного двигателя BE-4. В Blue Origin отметили, что метан (или сжиженный природный газ) оказался отличным выбором для топлива. ВE-4 планируется устанавливать на ракету Vulcan замену носителя Atlas 5, разрабатываемую также ULA. Два однокамерных BE-4, устанавливаемых на первую ступень носителя Vulcan (фактически Atlas 6), в совокупности позволят развить большую тягу, чем один двухкамерный РД-180 первой ступени Atlas 5. В отличие от РД-180, работающего на керосине, BE-4 использует метан. Blue Origin также планирует устанавливать BE-4 на собственную ракету New Glenn.

американците не умеят да го произвеждат сами!

Трол недоклатен, престани да подвеждаш хората. Всеки който може да ползва Гугъл може да отвори уикипедиа и да види, че Прат анд Уитни могат да произвеждат такъв двигател по лицензно споразумение с русноците само за мирни цели. Ерго пак си плащат за всеки произведен двигател на Руснаците и ТОВА не е техен двигател и нямат пълната свобода да правят, каквото си искат. Причината да не го произвеждат е, че нямат готови фабрики за това. За производството трябват специализирани тежки машини и ако тепърва си построят и фабриките това ще оскъпи всички произведени двигатели за следващите 10 години.

Най сетне космическите таксиджии си признаха,че без Америка са за никъде и са живи само благодарение на американските подаяния

Щерев, не се разсейвай да пишеш глупости из този форум. Докато пишеш колегите ти на околовръстното ти крадат клиентите.

Ти там ли си

Ако те са таксиджии, значи ония са мурвите от околовръстното. Интересно, парцалите защо не могат да си направят двигатели за ракети? Зобта не прощава!

съвсем див.Този път правилно разсъждава.Усетил се човека,ама дали няма да има последствия за него,а?

да не вземе да падне от петия етаж.

Да живее руската рубла, койято е по-велика от долара! Ако не са американчетата да подхвърлят накой долар на русначетата горките ще умрат от глад!

"да се застреляш в крака" не е ли типичен американски израз. Товарищ рогозн, може ли такова пагубно западно влияние да прокарвате. По-отговорно, моля!

Живият живот е доста по-стар, по-сложен и по-интересен от холивудските бози, с които си се нагълтал.

Врътни две години назад и прочети новините за Рогозин.

Няколко пъти в коментарите се споменава Мъск.Като се замисли човек ще се усъмни че цялата му "дейност" е един комплот от добри намерения,средно добри действия и доста похарчени чужди пари.Електромобилите са много скъпи,производството им въпреки това е на колосална загуба.Ракетите му са на принципа "тука има-тука нема",нямат гарантирани изстрелвания.Често инвестиционните му намерения са спирани от "липса на държавни плащания".Изглежда използват несъмнения му талант за възкресение на "Американската мечта",която напоследък се запиля нейде по ръждивия пояс.

Кой ти каза че е на загуба бе кретен? Това че строи завод е нормален инвестиционен разход, които се води загубар но реално не е такава, а си е материална придоивка.

Електрическите коли са най-голямата заблуда в историята. Те НЕ СА ЕКОЛОГИЧНО ЧИСТИ!. Само премстват замърсяването на друго място. Замърсяването което причинява производството на акумулаторните батерии на една ЕЛ. кола се равнява на замърсяването , което прави конвенционална кола за 300К километра. Има много по-чисти коли като метановите ама гледам никой не ги рекламира, включая този капут Мъск. ЛЕсно е да тровиш децата в бедните страни с производство на акумулатори, за да могат богатите да си гледат кефа.

Руснаците явно са си повярвали щом са измислили медия с име Евразия дейли. Само дето в тая евразия освен тях никой друг не ще. Казахстан и Белорусия даже се дърпат от изцепките на Вовата.

Шило

Лукашенко, вече от "добрите" ли е?

Лукавшенко е дрът лисугер и нема да са набута между шамарите дето ги яде вовата.

Шило

Изгодата е взаимна. Всъщност, Тръмп спря санкциите, както и руснаците- "контрасанкциите". За коректност- всичко при руснаците беше още в проект.

ако Тръмп е спрял санкциите рублата да е още с котировки 56-57 за един долар.

Тези Индия изместиха руснаците от третото място. Сега вече подредбата е следната: 1. Америка. 2. Китай, 3. Индия 4. ватенките

Ти с право се най тъпият от платените кремълски ботове. Санкцийте не само не са спрели, а идват нови и нови. А доларът щял да стигне 300 рубли , аз вече ползвам рубли в тоалетната, по-евтино ми излиза от тоалетната хартия. Колкото повече русофили има в една страна, толкова стандарта и на живот е по - нисък.

бате... как така ша спирами двигателите ва. После кой ша ми пики нова германска кола. Кой ще взема на жената палто от норки. Язе на съм олигарх на който ще покриеш разходите от санкциите. Язе обикновен човек.

След тези му думи как сащ нямали изгода сега очаквам тръмпчо сам да спре вноса на тия ракетни двигатели:(((Не вадете думите от контекса защото хората знаят и чужди езици за разлика от вас.. Идеята в приказките му беше че с налаганите санкции от запада нищо логично и съществено не се постига защото на много нива оборудване и техника са взаимно свързани и тези санкции са само приказки за баламурници и за нарцистични изяви от страна на запада

Време е и САЩ и Русия да разберат, че санкциите не водят до нищо добро за света. САЩ трябва да преглътнат егото си и да разберат, че вече не са единствената супер сила. А и в тази студена война, единствения печеливш ще бъде Китай.

При всички случаи Китай печели.

Да се спре износа на ГАЗ да ги видим как ще карат без 30% от газта в Европа. Дреме ми че ще си прецакаме 90% от приходите.

Време е да поговориш с германския бизнес.

мислиш че няма кой да го достави ли? Останалите доставчици нямат повече капацитет и не искат да продават повече??? Не ставай смешен. Просто Германския бизнес ще трябва да го купува с 20% по-скъпо което ще оскъпи продукцията и с 2-5%... ще го преживеят.

Значи, германскиют бизнес, според теб не си е направил добре сметките? Когато казваш "други доставчици", редно е до ги посочиш. И кажи, кои са тези бизнесмени, до купуват нещо по - скъпо? Принципа е, купи евтино, продай скъпо.

щом 70% са ДРУГИ доставчици, а русия е едва 30... дали ги няма. има ги дори изложени в цифри черно на бяло в сайта на ЕС. Ако наистина те интересува -чети. Ама не ти пука. И тези бизнесмени ще си доставят суровината от втория най-евтин доставчик на пазара. това е. Не е голяма философия. Тръбите са същите.

Добре е да се запознаеш със стикера FairTrade и значението му. А накрая - защо е толкова разпространен в Германия. Пиша ти ОТ Германия.

А се води вицепремиер. Че за кво е тогава всичкото? Те нали и сега казват - "Ще ви купим за трийсе сребърника, но вие ще слушкате." Абе аланколу, ми вземи тогава продай и Крим, с парите ще можеш да разработваш нови подводници да речем, според теб умно ли е постъпил оня ваш цар дето е продал Аляска?

Какво по различно е казал от Путин????И двамата говорят че ще отвърнат след разбор кое е добро за тяхната икономика а не за да играят като запада ''на ти куклите дай ми парцалите''....И двамата говорят че на първо място ще е икономиката на Русия а след това глупоста на сащ и запада..Държавници които не си гледат собственото его а развитието на страната

Да се бяха сетили по-рано. Американците все по-рядко ползват руските двигатели. Фалкон Хеви беше с 27 двигателя на фирмата на Мъск.

говедата даже специални сплави за двигателите нямат и ги внасят от Русия.

Глупости. За какво да внасят сплави? Внасят цели изделия когато имат нужда от нещо специално, само дето вече няма такова.

Рогозин просто не може да разбере, че светът се разделя отново на две икономически зони. Едната - западната - от един милиард и втората - източната от 3 милиарда и половина. Втората ще доминира напълно, затова първата се самоизолира.

Втора може да доминира само на пазар на препарати за вана за пиене.

А на пазара за таблетки с гел за пране?

Точно тези "препарати за вана за пиене" се оказаха разковничето при случая Скрипал !!!

този глупчо може би не се досеща защо са и допълнителните производствени ракетни мощности на руската федерация .Китай изгладува свободата си и Руснаците трябва да си я изгладуват щом допуснаха глупака Горпачов да изтъргува свободата им.

Викаш в СеСеРе-то бяха волни и свободни, като птички?! То бива дебилизъм, ама вие надминавате вся и всьо.

Не е точно така, ако при излитане, американските ракети се взривят 2-3 пъти със техника на борда струваща милиарди, не знма кой ще е по на загуба. Има си причина, от наса да държат на руските двигатели, винаги съм се чудел обаче как не успяват да ги копират, въпреки че им ги доставят.

Опитваха... разглябят ги до последното болтче и пак ги сглабят. Но им липсват познания за материалите, от които са направени. Не могат да направят такива сплави.

един двигател рд-180 има мощност на 5 американски.Технологията не е измислена от руснаците,но имат материал който издържа на температурата при 100% изгаряне на горивото.Другите двигатели при същия процес ще се разтопят.

"имат материал който издържа на температурата" Те имат технология за производството на този материал, а двигателя е въпрос на конструкция и не е тайна за никого.

Пълни глупости! Има различни по мощност двигатели. F1 са 2 пъти по-мощни от РД-180. Ако говориш за тези използвани в ракетите на Мъск си близо, но 5 двигателя на Мъск тежат 2,5 пъти по-малко от РД-180. Демек голяма част от мощността на РД-180 отива за собственото вдигане. Затова и руските ракети не могат да качат и 2/3 от въможностите на ракетата на Мъск.

За какво име да правят свои, като взимат ватирани без пари?

След половинка боярищник можеш да се застреляш и в гърба, при това няколко пъти.

А след гел за пране?

Това е изключително малоумно изписано заглавие, нямащо нищо общо с контекста. АКО Русия въведе такива санкции (ЕВЕНТУАЛНО), което се разбира от текста, че няма да направи, би се получило такъв ефект. Ама такава е фабриката за фейк новини на западните малоумници и лакейските им медии.

Дир основно превеждат новини от ТАСС - телеграфната агенция на разпадналия се Съветски съюз

Някой няма ли да коментира ситуацията на договор за голям шлем в околошенгенска зона при контра и реконтра санкции?

Най-добрият отговор на Путин би бил да махне целия либерален прозападен икономически блок на Медведев и цялото му правителство. Още на 7 май.

И как това ще помогне на гладният руски народ?

а на американския гладен народ ще помогне ли?

Ще има зрелища.

Гладен ли е?

Рогозин иска да каже, ако спрем да правим двигатели за САЩ ще умрем от глад!! Скоро ще направят и връзката между глада и Крим, Украйна, Сирия , Грузия, Скрипал. Ще се сетят.

А краварите ще се сетят ли че има крим,грузия,сирия итн защото има Виетнам,Хаити,Ирак,афганистан,Либия итн?

и този го купих

Ами не въвеждайте контрасанкции, а спрете да тровите и убивате хора.

Дано и тебе да отровят.

3евзек

От кого ще печелят пари тогава?

Много добре им го казваш на краварите! Те инсценират всичко, те бомбардират и те убиват навсякъде по света.

Те ли разсипаха Сирия с денонощни бомбардировки по мирни хора?? Или това беше дело на асад и Путин??

Ми изстреляха 105 ракети и нито един убин, докато руснаците избиха 400 000 души с безогледните си бомбардировки.

Казачок, това го казваш на Т. Змей или на Джонско?

Западът също си стреля в крака със санкциите тогава. Рогозин просто не разбира играта, а говори.

По-голяма глупост не бях чувал! Западната икономика е така създадена, че може да вирее и без Русия. Това е още от студената война- "експерт" недонялан!

Паисий

щом може да вирее и без Русия, защо все с Русия се занимава, с руския газ, нефт? Защо се разширява в Изт.Европа? Защо изпадна в криза през 2008-2009 г. щом е самодостатъчна?!

написал си пълни глупости.

запада може да си го позволи, тук е разликата!! И западните санкции удрят руски фирми и олигарси.

На Рогозин, както и на милиони нормални хора по света, Западът му е през оная работа. Ако иска да стреля не в краката, а в мозъка си. На Рогозин работата му е да мисли за интересите на Русия. И в случая прави точно това.

Ти по какво си експерт? По малоумие ли? Я вземи първо прочети статията..

Дмитрий Олегович е абсолютно прав. Русия внимателно трябва да преценява своите контрасанкции. На враждебните и хаотични действия от страна на доказани британски и САЩисани комплексари, Русия трябва да отговаря с мисъл за своите национални интереси.

заглавие.

Най после пропуснахте да чуем и да прочетем един умен и не ибрикчийски руски глас...! Това е истината, другаря КГБ Путин силно се е заел да отреже клона на който стои Русия...!?!?!? Но това е нещо познато и изтъркано за Русия от 18 та до 21 век, в които е спечелила само втората световна война на страната на коалицията и можем да кажем и руско турската освободителна за нас война...

глупости! рогозин е заместник на медведев! до десетина дни цялото правителство си отива, и за някой от тях последствията ще са много, много , много неприятни! та рогозкин си гради нов имидж, ако изобщо го е казал това де!

ами радвайте се, не го критикувайте тогава. Започвайте да пишете хвалебствия за Путин.

Скоро никой няма да има нужда от руските ракети. Мъск ще се погрижи. Ама кой ще качва руснаците на МКС?

този същия Мъск ли, дето е пред фалит? Компанията му от 2-3 години е на загуба.

Загубата е относителна величина, но явна това за вас путлерастите е непонятно. След като купува и строи заводи е нормално да е "на загуба", но реално придобива материални активи. А показателното е, че акциите на компанията носят в десетки пъти много повече приходи от разходите за организиране на производство.

Как кой?! Който и досега - руснаците!

Изключено! Какви ракетни двигатели, какви космически кораби? Раша една кола не може да произведе. Само Новичок и Бояршчик.

илон мъск не лети с руски двигатели, нали?! илон мъск има повече успешни излитания за годината от рф, нали?! краварите направиха многократно използваема ракета, нали?! еее защо им е руски двигател??

"защо им е руски двигател??" - и аз това питам! Значи правилно руснаците няма да им продават вече...

Имат си план от 1997 г според който са договорили 101 двигателя, от които са използвали 80, остава още 20 по договор с УЛА. Но няма проблем и без тях да минат. Просто ще спрат да използват Атлас 5 и дори ще спестят пари. Вместо нея и УЛА ще ползват по-евтината услуга на Мъск и ли на Делта 4, която обаче е по-скъпа. Ще го измислят не се коси. Дракона сваля по 2,3 тона от МКС товар, няма проблем да свали и астронавти при нужда, та и там нямат проблеми.

ама защо продължава НАС и др. частин организации да купуват двигатели от Русия? Ех тоя Илон страшен всичко му се отдава??

Щом и тоя тъпир е прогледнал, Е ясно че руските контра санкции удрят само руските граждани!!

Западът "сам си стреля в крака с неговите санкции. Хем те губят, хем Русия стана по-силна и самостоятелна, поради необходимостта да запълни дупките от санкциите. Честито!

"Сътрудничеството тук е по-изгодно за руснаците, отколкото за САЩ" - казаха ви го

Паисий

остава да е вярно. Това че някой казал нещо, не значи че е истина. То и Борис джонсън дрънка много, ама.....