Босилеград не разреши митинг-шествие за Левски

Зам.-министърът на външните работи Димитър Цанчев се срещна с посланика на Сърбия Александър Църквеняков, след като сръбските власти са забранили отбелязване в Босилеград на 138 години от обесването на Васил Левски.

Обратно в новината

Коментари - Босилеград не разреши митинг-шествие за Левски | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На тия гадни сърбета им трябва здрав български юмрук.Чудя се какво прави нашата държава,а не им скръцне със зъби и ясно да им каже- СЪРБИ,БЪЛГАРИЯ Е В ЕВРОСЪЮЗА И ОТ НАС МАЛКО ИЛИ МНОГО ЗАВИСИ ДАЛИ И ВИЕ ЩЕ СТАНЕТЕ. !

Всичко се връща. За многобройните подлости на сърбите срещу балканските народи какво им се случи? Бомбандировки и им взеха насилствено косово. И тази подлост и коварство срещу Левски няма да им се размине. Господ забавя, но не забравя.

На всички вече отдавна е ясно сръбското велоломство и коварност. На всички са известни и отколешните мераци на сърбите да затрият къде що българско има. Този случай не е първият, няма да е и последен. Повече ме е яд само за това че комсомолеца Младенов се изхвълля като ч*я на песък. Точно ще го премести на сърбите от левия в десния крачол.

До кога ще търпим тия сърби с издевателствата над нашите сънародници.Били сме ги през войната като грънци-пак трябва,забравили са българското"УРА"!Да си вземем нашето,защото ако чакаме Великите сили/USA/-ще ни направят и друго Косово в Б-я!

Подкрепете правото на Българите да отбележат годишнината от гибелта на Васил Левски в парламентарна Р. Сърбия. Петицията има за цел да защити правото на българските граждани в Р. Сърбия. Да накара Българските политици да вземат отношение по възникналото напрежение по случая. Да внесат протестна нота и да изяснят обстоятелствата, като констатират проблема и се погрижат да не се мултиплицира подобно унизително отношение към българите в Р. Сърбия. Отношението от Сръбска страна нарушава основни международните закони и правата на човека. Целтана петицията също е да изяснят обстоятелствата и да се разбере как се е стигнало до подобно напрежение.

Имаше един министър "без портфейл", който в това правителство беше една малка "бяла лястовица". След 2 "жълти картона", извадиха му досието от "КДС". Никой обаче не протестира по този "шибан" повод. "Преклонена главичка сабя я не сече", но манафите се възползват имено от наведеното ни положение. Като не протестираме...поне вазелин да си купуваме.

Народе Български ,защо в дванайста гина ти, навръх Великден ,теб свинар на безчести и дълги векове отплата ще да помни, гърба на сърбина,коварен,вероломни ! /1913.Ив.Вазов

Не е приятно, но трябва да признаем, че в Сърбия има много обременени с предрасъдъци хора! Те дори не знаят, че Левски е получил това си име при тренировки в Белградската легия на Раковски?! Нищо не подозират и за проявените смелост и себеотрицание на същия този Левски при боевете с турците в Белград?! Срам, братя сърби, срам! Срамно е и това, което все още правите чрез "верните ви удбаши" в Македония и Западните покрайнини! Осъзнайте се!