назад

САЩ започват най-голямото си военноморско учение от Студената война

21:13 | 03 август 2021 | Редактор: Надежда Христова 96 6288

Коментари 96

Браво на САЩ. Българите сме на страната на САЩ

айде стягай мешката и бегом марш в Афганистан или Ирак да се биеш на страната на САЩ тогава

"Който търси - намира!" "На зло куче - зъл прът!"

Сармата решава войната!

то винаги се намира някой който "да му свие сърмите" и да му покаже, че не само силата е важна, но и броя на тези които участват в разправията и с какво имат в ръцете си. В конкретният случай показваната от САЩ сила има не само твърде равностоен като военни и ресурсни възможности вероятен отговор, но и обстоятелството, че територията им е една и ще бъде атакувана от много посоки, а може би и от много други. Да разчиташ на решителна намеса от страна на "съюзник" когато въпросът опира до физическо оцеляване е твърде неизгодна позиция, защото досегашния исторически опит доказва факта че в съюзниците първо гледат своя интерес и след това помагат!

Русия и Китай си провеждат ученията в собствени води и на собствена територия а САЩ и НАТО реват на умряло колко лоши са Китай и Русия, че си правят учения на собствена територия. САЩ провеждат ученията си в МЕЖДУНАРОДНИ ВОДИ, и на чужд терен (ин екшън) - Афганистан, Ирак, Либия, Сирия … и това избибиткания евро-атлантически джендър демократ намира за съвсем в реда на нещата. Дали света ще прогледне някой ден? Кога света ще се насити на американското, британското, евро-атлантическото лицемерие и наглост и ще им каже БАСТА?

Русия само с три подводници и новите оръжия ще ви потопи корабчетата още птеди да си сложите каскета…

сащ 40 години пари за учение събирали, че с този астрономически дълг. мани, мани.. ббаахаха

За чий хуй те са си отделен континент кой е тръгнал да ги напада?

В конвенционален бой без атом Америка няма шансове нито срещу Русия нито срещу Китай. Руснака умее да воюва а китайците са много. Само дано този път действията да се водят на американска земя, с разрушвния, жертви и много болка. Инак няма никога да си седнат на алчните задници.

Много дрон, много трилион. Дай им поне 1% шанс.

че "ватниците", както презрително се изразяват някои, не са толкова изостанали, защото не само въоръжените им сили, но и граждански сили създават зони практически недосегаеми за дронове и крилати ракети?! Това го постигане само чрез сателитите си, но и чрез упражняване по други пътища и начини електронно въздействие върху системите на управление на оръжията, което ги прави безполезни, защото практически "се губят" в пространството и не достигат целите си! Така че тезата за много крилати, много дрон и милион е неправилна и като производствена печалба изгодна, но като военна полза е никаква!

Какво е общото между Китай и Русия, че и двете са комунистически провинции на Великия Монголски Хаганат, снабдяващи снабдяващи Великия хаган с войници и роби във войната му срещу Западната цивилизация и България. Да кажем твърдо не на монголската варварщина!

Какво е общото между Испания, Португалия, Англия, Белгия, Холандия, САЩ? Всичките те са завзели чужди земи, под една или друга форма и са използвали робски труд! Да кажем не на колонизаторството и на робството!

Ограбвайки света във всички войни САЩ вземат и най голямото богатство на човечеството - Умове, при това отгледани и изучени.

Зъл Педал си май а?

Яде настървено буйове

какво друго може да направи САШ освен военно учение или да избомби някоя държава, май-големите агресори на света

Скоро ще дойде Ковидов ден и пенсионерите-русофили ще заминат при ДС агента Патриарх Максим, да пеят "многая лета" в памет на Путин!

объркал си новината ве олигофрен, тук е за САЩ и военни учения

какво означава истинска военна мощ а не рисуваните филмчета на Путин с измислените мега хипер свръхзвукови ракети с които плаши гаргите

Изпитанията на обещаващата американска хиперзвукова ракета AGM-183A ARRW завършиха с нов провал. Хиперзвукът не стартира двигателя по време на тестове над военноморския полигон Point Mugu в Калифорния. ВВС на САЩ съобщиха, че ракета, наречена Booster Test Vehicle 1b, е успяла да се отдели от бомбардировача B-52, завършвайки поредица от операции преди изстрелване. След маневри за разделяне обаче ракетният двигател така и не успя да стартира.

"Радиодиалог между американски боен кораб и Северозападна Испания" и ще видите на какво разчита и е способна тази морска сила, само гледайте да не паднете от смях! Пък и имаше "един случай" когато цяла флотилия се озова в другия край на света вместо там, където бе изпратена, но хайде да не се смеем повече ....

Американците имат най-яките принтери за кинти... толкова амбалаж са напечатали, че докараха екологична катастрофа на земята и както е тръгнало и нова .., ТРЕТА Световна Война ще запалят...

ше им трябва

зад океански палячовщини... :)))

САЩ се свиват парите и желаещите да умират във вечните войни, Ирак, Афганистан, Сирия свършиха ,а Европа може би като се изключи Украйна ,но и те доста жертви дадоха е напълно не подготвена реално да води война нито с Русия, нито с Китай или с техни проксита ,така че няма избор ще се прибират у дома американците и ще чакат по-добри дни.

В Ирак, САЩ се биха със Саддам, в Афганистан се биха с Бин Ладен, в Сирия. с ИДИЛ. Явно, такива като теб си падат по въпросните... Приятелите ви са ислямистите от Иран, Ал Асад и подобни! Дано се чувствате добре...

В Ирак САЩ се биха за НЕФТ В Авганистан САЩ се биха за най-големите плантации с ОПИУМ В Сирия САЩ се биха за нефтените нахоходища в източна Сирия, които източват в момента и за новооткритото огромно газово находище в Средиземно море/ Та за какво ли се бият САЩ?

не е въпроса с кой са се били, това са само някви имена, а за какво?

И без това са прекалено слаби за реалността. Къде ли не ги еваха по света, също като павка >>>, тя затова си мисли, че е от нато и е велика и раздува тук след поредния екшън с черните морячета.

Евали са ги... бунак, изкараха луди пари, как се еве тарикат, адвокат, дявол, евреин, богат, дай идея, ще кажеш че в тези войни ги молиха ли молиха да отидат?? Всичко е план, ако беше Бг, даа, прехеваха ни, ок, ама да прехевеш армено-гръко-еврейо-шотландцо-... и т. н., е това няма как да повярвам.

Гренландия се топи, те на войници си играят

Точно 2 часа работа за руските хакери.

САЩ издишат. Последни напъни.

Господине, после да не влезете случайно в нашите американски платформи да си споделяте мнението.

Ихтамнетите усетиха в Сирия каква месомелачка са САЩ.

Може да се изнервяте, колкото си искате, но това са фактите, НАТО има 50% от световния БВП и милиард човека. А вие много ли сте сигурни, че при война, в Русия няма да надигнат глава всичките поробени от тях народи?! Изобщо не е само Чечня. Много с розови очила гледате на Русия. Ама много.

Само Китай са един милиард . Нали се сещаш че ще има и други съюзници. Корея Виетнам

Кой ве Китай ли? Ами те Китай най-много мразят руснаците :)

Виетнам?! :) :) Първо, виетнам мразят Китай, много повече отколкото мразят САЩ, преди няколко години пак бяха пред война! Както и Индия и Китай. Реалностите не ви пречат изобщо на мечтите! Не че знаете нещо извън тъпата пропаганда... Абе щом опряхте до КНДР да ви спасява...

Китай си гледат техния интерес . Нали знаеш че всичко в Щатите е китайско

Пълзи и не смърди. Ти чете ли приетите поправки в Конституцията на РФ? Прочети и тогава драскай глупотевици. Да те питам пак, колко струва един Самолетоносач? А, колк струва един " КИНЖАЛ" или за по сигурно един " Циркон"? Айде УА.

Абе нещо май много хора си помислиха, че тъпотията и психарията са някакво предимство...

МиуиМи тъпчо асоцииращ се като гладиатор, я преди пак да ръснеш се поинтересувай колко 400км обхват имат боготворените от теб циркони и колко 1200км обхваг имат хиперзвучките които НАТО разполагат септември в Полша ? Нали се сещаш , че този обхват е достатъчен да изпържи шеломов в бункера докато брули орехи в близката горичка с циркониите ?

пак ти казвам,че може да имаш и 2 милиарда роби,но не значи ,че ще намериш сред тях 1 милион войници, камо ли качествени! И намали тия цифри че си смешен. Между другото най мощните икономики в света нямат нищо общо с натото ти !

И кои са "най мощните икономики в света" бе смешник , венецуела и северна корея ли ? А роби са единствено крепостните в рашка говняшка та .....

Китай Япония Южна Корея Индия Бразилия от кога са в натото ти ,а?

МиуиМи дебилен смехурко , най-мощната икономика в света е тази на САЩ , факт ! САЩ са в НАТО , факт ! Ти си дебил , факт ! Когато фактите говорят , дебилите духат бояршника !

Както някой каза по надолу за проблем 2000..... Вече сме 21 век рефрешни се

Тъп си за трима и викаш ура. Пии малко хапчета ваксинирай се прочети това онова

Ама да не закачат китайците че само американски джендераси ще ми станат. Тези как дръпнаха американците само могат да гледат. Те и затова не се намесват много в тихия океан

Когато САЩ воюват, винаги се изправят срещу слаб противник, за да им е гарантирана победата на 200%. Те никога не излизат срещу равен. Толкова за "великите" воини!

За САЩ всички са по-слаб противник. Едно време Ирак се водеше за 5тата армия в света и беше разбита за няколко дни. Сухопътната офанзива беше под 36 часа.

ако не бяха британците в Ирак щеше още да смърди на тюленски трупове. и няма как Ирак да са били 5 армия в света през 20 или 21 век ! За капак арабели като войни го има само в древната история!

Байдъна СЕ ПОКРИ след срещата с Путин и...му изпраща ПОСЛАНИЕ. :)

Аман бе! Ще стане някоя беля накрая.

Гледам тука всички недолюбвате САЩ, ама защо посяволите заради това залюбват е други?

но скоро ще дойде Видов ден и на краварската наглост ще бъде сложен край, но каква цена? На цената на една цивилизация и една планета даваща възможност за живот.

Кога скоро, дай малко по-точно?

Не може да са отрече че американската армия е ЦАР в логистиката и координацията. В това отношение, НИКОЙ не може да им стъпи на малко пръстче. Ако утре си обяват среща с руската или китайската армия някъде по света където е еднокво далеч за всички, американската армия ще пристигне първа с всички екстри и съпровождащата я поддръжка и може да им писне да чакат докато другите двама се дотътрят до там. От друга страна, нямат шанс ако се намират до границите на Русия или Китай...да не говорим пък за ядрема война - от Китай и Русия ще остане нещичко, но от САЩ няма да остане нищо!

От Китай и Русия ще остане това, което и в момента е в първобитен стадий... А и ако наистина си експерт, би трябвало да си наясно, че американците са много по-подготвени за бърз първи ядрен удар. Но това са нереалистични варианти. В конвенционална война Русия няма никакъв шанс срещу НАТО. Това е абсурдно.

кой точно ще воюва срещу Русия,че не се сещам повече от 3 страни да имат армии там,ама едната няма да си мръдне резания да воюва за сащ. еле па британец да иде да брани чужди интереси..... ще идете вие джендърите и ще сте страшилище за чеченските бригади ,сакън да не ги уморите от смех.

Можем да си чешаме езиците до второто пришествие. Аз мнение по въпроса нямам. Цитирам хора в сферата и от 3-те страни, както военни от тези държави които се събират на едно място по нета за обсъждане на такива въпроси, така и от лични контакти (имам бивши съученици на сравнително високо ниво в 5-ти флот и на по високо в руската армия).

НАТО е 1 милиард от най-развитите и богати хора, които имат 50% от световния БВП. Русия е 150 милиона човека, с 1% от световния БВП. Стига...

ти ли си сред най развитите и богатите или полските подлоги или испанските и италианските мърли или или или.?! Тва ,че имаш 1 милиард роби готови да ти плащат рекет, не значи ,че можеш да воюваш с тях .

Пълзяща твар, НАТО-то били 1 милиард. И? То НАТО-то имат и 1 трилион долара Военен бюджет. И? РФ има военен бюджет 67 милиарда долара. Та, колко струва един Самолетоносач? А, колко струва един " КИНЖАЛ" или за по сигурно един " Циркон? Пълзи и не смърди.

Краварите имат ли достатъчно памперси

Жалките напъни на пиндосите да усерът моретата

Кофти върви.Вируси катаклизми, войни,виртуални пари, чипове, камери май нощта идва

САЩ имат 28.5 трилиона долара външен дълг. На гол тумбак, чифте пищови.

на един трол с много имена!Такава демонстрация на сила от САЩ,гарантира миран свят в следващите най-малко 25 години!

кажи тая глупост в Ирак , Сирия, Либия ... ако си чак такъв голям мъж.

Мисли,ако не се нараняваш;защо емигрантите от изброените от теб страни дават мило и драго да отиват да живеят в привлекателните САЩ,..

мигрантите напъват за Германия, ако не знаеш. За сащ напъват само фасулковци , дебилен! Нещо ти е трудно с мисленето !

голям мир... силен взрив е треснал преди малко да изпрати последните миротворци от сащ и да запали дупарите на техните подлоги . Талибаните превземат Афганистан отново.

явно са ти промили последната и единствена мозъчна клетка с пушек от трева и амфети...

Последни напъни да са в центъра на вниманието, но вече икономически не са първи, вероятно и военно не са. Така както налагат санкции наляво и надясно, няма да се учудя ако скоро някой не ги санкционира тях за да им дойде акъла най накрая.

САЩ си останаха в миналото хилядолетие.

Дори не е смешно, тъжно е! Тези самолетоносачи в днешно време са абсолютно безполезни против Русия и Китай ...

Да видим края на учението? Жертви, потънали съдове, наакан и обезумял персонал.... Още от сега знам, че цената на памперси те отива нагоре!

освен тези 36 корба ще има и няколко подводници клас Song , за които командващия учението няма да знае ако не му се покажат визулано накрая

A защо просто руснаците не им потопят смешните самолетоносачи с Кижалите си... ударът по измислената им икономика, градяща се предимно на изнудвание, откровенни лъжи и печатане на фалшиви банкноти ще бъде тотален... тези смешни самолетоносачи струват трилииони, а ефективността им е само за плашене на гаргите... а икономиката на ФАЩ се гради само на подклаждане на конфликти. Русия и Китай просто трябва да са по-смели... никой няма да си мръдне пръста за ФАЩ ако ги ударят ...

Защото от мястото на атаката ще остане стъклено петно с диаметър няколко хиляди метра.

Щом за Царь Бомба не си чувал .. :)

Ама и Русия и Китай заминават/ икономически /Плана на Империйте е да разкажат играта на Европа и демокрацията.

некой от всичките 5 флота ще се пробва в южнокитайско море,че нали уж искат да плашат китайците , та да погледаме шоу

тоя педераст дето е измислил тая капча...пожарния кран да му влезе в гъза

те по добре да си пазаят петоъгълника и белата хралупа,че като някой там пръдне по яко и се насират масово!

Време е да осерат и други морета, Черно море вече се води кафяво от джендъри. А Китай и Русия ще си го преместят... То не е като по филмите за супермен и рамбо в реалния живот

ще поизпотят малко руснаците и ще им поизтръскат джобовете.

а те щот кравешките гюбрета ич няма да си изтръскат джобовете ве та ева у дебилния гюбрясал тролякоцървул.. ббаахаха

някой одбър човек да им потопи всичките гемии - ей така, за назидание... Сигурно ще изпаднат в 100-година депресия...

що за тъпотия си написал ,явно от неистов страх и злоба.

Към новината