назад

Шефът на ВМС: Открихме останки от падналия МиГ-29, но шанс за черната кутия почти няма

14:20 | 17 юни 2021 | Редактор: Надежда Христова 165 11851

Коментари 165

Свален е от фащ за да може перуката да дрънка колко са стари самолетите и да вземат комисионни за още 50 годишни фки

Свален е от ФССР...мъчат се да ни сплашат капутите русифлистици, искат да им купуваме таралясниците на дърва..

Важното в случая, което военните не казват е че самолета е свален....

Как да не го казват , точно това казват с тази увереност, че няма да намерят черната кутия. Явно тази черна кутия не бива да бъде намерена, защото има нещо нередно в цялата работа.

Абе тоя дето пише глупостите - дали е докосвал вода със скорост към 100 км/ч? Понеже става дума за 1200-1300 в случая..

Да ви шибам вас и вашите партньори да то дадохте за курбан момчето!И да му вдигнете паметник на момчето до трабанта на Сопол Паси! Няма е вече България!

И тези лентяи наричащи се воени ще ни пазят и защитават Боже Боже цял самолет търсиха една седмица и то къде е паднал а за кутията да не могат да намерят доказва колко са некадърни но иначе жалката ни армиика е пълна с генерали които сигурно и пистолет не са държали в ръката си но с тези незаслужени лампази вземат огромни заплати а нищо не вършат търтеите

Не са толкова некадърни, колкото продажни мазните шапкари!!!

Думнали са МИГа по грешка Сега се крие за да не падне рейтинга на Мунчо Шпаклата Оставка на хунтата!

За съжаление ще станем свидетели на скриване на истината за смъртта на майор Терзиев.

Няма да я намерят.Другите намират в океана,българите и в басейна няма да намерят.За пагони получени за партийна служба е страх народа да разбери,какво е станало.

Просто не искате в действителност да се намери.

При взрив във въздуха ще останат по-големи части: от корпуса и най-вече от крилото. Разбира се ще са разхвърляни на голяма площ. Характерът на останките и площта на която са разпръснати говори за това, че самолетът се е ударил о водната повърхност с висока скорост, под голям ъгъл, почти вертикално. Иначе казано, самолетът е бил в режим на пикиране (стръмно спускане). Причините за пикирането може да са много: 1. Целта е била значително по-ниско. Преследвайки я, пилотът не е имал достатъчно височина да изведе самолета от пикирането или поне да го изравни. 2. По някаква причина, пилотът е предприел рязка маневра, което е довело до влизане на самолета в свредел. В тази ситуация, в тъмното, без визуални ориентири шансовете са нищожни предвид предполагаемата височина. Въпреки всичко, всякакви спекулации по адрес на нашия пилот са неуместни. Защото халипав човек, не би бил там, по това време, на това място. Мир на праха му

"...изтребителят ... се е разбил на хиляди парчета ..." Това говори повече от ЧЕРНАТА КУТИЯ. Хилядите парчета разпръснати на такава голяма площ са се получили още във въздуха, а не във водата. Причината за това е взривяването на боеприпасите при полет. Това взривяване може да се получи или от неизправен боеприпас, или от неправилно монтиран такъв или от ... ВЪНШЕН ТАКЪВ (т.е. станал е мишена на някого и ...БУМ!!!). Записите в кутията едва ли са успели да регистрират нещо при това положение. СТРАШНО, ГРОЗНО, ТРАГИЧНО, НО ФАКТ!!! ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА НА МАЙОР ТЕРЗИЕВ!

е взривен във въздуха! Въпросът е кой и защо го е взривил! В сравнение с въздуха водата е сравнително плътна среда и при врязване на самолета в нея не може да има толкова много малки парчета на такова голяма разстояние! "Приятелски огън" или атакуващият светещата мишена е станал нечия мишена?! Каква е истината?!

Удар с водната повърхност при висока скорост е като удар в стена,не е странно че се е разлетял на хиляди парчета ,отделно течението ги е разнесло..

Истината не е това което ни се казва! Жалко за пилота и семейството му! Черноморският басейн е под постоянно и непрекъснато наблюдение с всички налични наземни, морски, въздушни и космически средства и нищо не остава скрито от тях!

Ако самолета се е разпаднал на малки парчета при удара с водата, те нямаше (не могат във по-плътната среда) да се разпространят на такава голяма площ.

Ама ти нищо не разбираш водата е като бетон само в горния граничен слой и при голяма скорост на проникване на обекта. След 3-4 метра и падналата скорост на обектите под някаква определена скорост. водата вече не е по плътна от метала. Представи си удара в горния слой на водата. Самолета среща преградата, раздробява се на части някой от тях рикошират и се връщат пак във въздуха с намалена скорост пак падат във водата обаче преди това са се разпръснали във въздуха. В долните слоеве продължава раздробяването на други части и всяка поема различни посоки. Това е като падане на метеорит. Удря се раздробява се и частите плавно поемат към дъното обаче вече на по-голяма площ.

То и на 11-ти септември, черните кутии на самолетите бяха неизползваеми, а паспорта на пилота терорист се оказа невредим.....

Братушките отново са ни помогнали. Черната кутия, която всъщност е оранжева никога няма да се намери.. Да почива в мир пилота ни! чАо

Защо като падна самолета, след като България няма потенциал да намери кутия в море-това е като да търсиш игла в купчина сено-все едно да изхъврилш телефона си в морето и да се надяваш да го намериш в огромната морска шир, защо не беше потърсена помощ от нашите приятели от САЩ-а и нали от тях тайни нямаме-налиш сме съязници в НАТО и всичко ивм казваме, а и учението в черно море не е тайна? Когато не можеш да се справиш сам, търсиш помощ от приятел. Не мярвам САЩ да откажат помощ за търсене на кутията, ако нашите власти ги бяха помолили. Каквито и тайни да има в черната кутия-САЩ са наши приятели, а освен това молбата към САЩ следва да е-не да разчетата черната кутия, а да я намерят, и без да я разчитат предадат на нашите власти.

кви приятели са ти САЩ?

НАТО били предложили помощ още в началото, но нашите я отказали!

МИГ-29 са ненужно мощни, харчат прекалено много гориво и за капак му трябва парашут при кацане, който всеки път трябва да се прибира, да се сгъва, после да се разгъва, да се преглежда, да се кърпи и то почти всеки път, защото се трие в пистата, а и се пърли от струята нагорещени газове от двигателите! Двигателите не са никак лоши, но няма смисъл от два. Най-добре би било да се разкачи единият двигател от всеки МИГ и да го изпратим в САЩ да го преработят за Ф-ките, а те вместо да ни правят двигатели - да ни продадат с отстъпка по един блок-70 и да ги закачим на останалите МИГ. И от парашути няма да има нужда, за черната кутия ще се предвиди по-добро място! Абе, кой слага черната кутия между двата двигателя? Може да се помисли за автоматичен пожарогасител - един флакон с течен азот, който да обледени черната кутия в случай, че ѝ се повиши температурата, може да се разработи и катапулт за черната кутия и парашут, за който да се използва материал от спирателния парашут, който няма да бъде необходим повече. Освен това, цялата авиация може да се оборудва с американски помпи - най-мощните и най-добрите, такива като на газовия хъб "Балкан" с риверси, за обратна тяга и да няма нужда от тези примитивни парашути, дето все ги кърпят и сменят, вместо да летят! Ама като дойдат новичките Ф-ки, още с найлона върху седалките...

_stankow

Смях се с глас ! Поздравления за майтапчийския коментар ! :D :D

Ууууу!!!!

Ако перифразираме Дядо Вазов-"Не се търси туй що го е нямало" работата е ясна. Някой от ВВС показа ли нещо удостоверяващо, че самолетът е имал изправна оранжева кутия.

Да, изобщо имал ли е работеща черна кутия? Или и от това е пестено пари?

То това е ей така, вдигаш капака и започваш да изхвърляш което не ти трябва. Петокласници ли коментират тука, ебаси?

Черната кутия отдавна са я прибрали американците, за се не се разбере, че са го свалили, за да тренират.

Защо се подиграваш с паметта на човека бе гнусар!

Не аз, а ти се подиграваш с него, като си затваряш очите за истината, само и само да се подмажеш на правилните. Американците редовно убиват "съюзници" с приятелско огън, защо го изключваш сега.

Да припомним на тези с теорията за ракетата. МН17 Самолет упал в районе города Торез, обломки разлетелись на площади в 50 км2

Може ли да се изключи приятелски огън-от друг самолет, от нашето ПВО,или при стрелбите-примерно от артирелия и тн? Това разпръскване на самолета, и категоричното,че черната кутия не може да я намерят е много подорзрително! Че черни кутии на самолети, пътнически, ако падне в окена са намирани, а сега много категорично заявиха,че няма да бъде намерана кутията-дали не се цели потулване. Защо не е потърсена помощ от нашите приятели и съюзници от САЩ-нямам съмнение,че те могат да я намерият. Нали сме първи съюзници, защо не е потърсена помощ от нашите приятели от САЩ да намерят кутията?

Те са окупатори и най-вероятно те са свалили самолета, за това неможе да се открие черната кутия. Ако се открие ще лъсне американския зулум като насрано бебешко дупе.

Няма как да се разпръснат части от самолета на площ от 1кв км освен ако не се е взривил над водата. 1кв км се равнява на 1000 декара или 1млн. кв метра, за дълбочина от 70метра няма сила, която да ги изстреля на такава площ, когато водата оказва съпротивление. Ако се посипят от въздуха във водата съм съгласен.

Остава и добре да си представиш какво е тънък алуминий да се пльосне във водата с над 800 км/ч....

1000 метра в посока не са чак толкова много като се има в превид силата на удара и силните подводни течения,а колкото по-малки части толково по-надалеч

Това не е Атлантическия океан. Титаник е паднал на 4000метра дълбочина и двете му части са почти една до друга. Там няма подводни течения сигурно. Тук в Черно море на 70метра дълбочина тайфуни се веят като в центрофуга и частите отлита далече. Ако пуснеш един камък там дали ще се измести повече от метър докато падне на 70метра. Колко тежи един камък, колко тежат частите на самолета?!

Когато пътническия самолет беше свален над украйна с ракета, беше всичко на много части. Ако падне самолет поради дефект-е на едно място корпусът. Съмненията,че самолетът е свален от приятелски огън са налице със страшна сила.

"Приятелски" в кавички, защото рюшняците не са ни никакви приятели, а са ни най-големия враг! Според мен те са го свалили, а нашите военни крият черната кутия!

на колко квадратни милиметра се равнява? 1км2 си е километър на километър. Когато нещо се движи с 800км/ч изминава за 10 секунди 2 км. Сега ми кажи че отломките са паднали за по-малко 5 секунди.

Сега щом смятате за нормално във водата парчетата да са разпръснати на толкова разстояние, то при взрив във въздуха на колко километра трябва да са частите 10-20км?

МН17 Самолет упал в районе города Торез, обломки разлетелись на площади в 50 км2

Там говорим за пътнически самолет 10 пъти по-голям и летящ на височина над 10000 метра. Като пресметнеш сега за нашия случай, при полет на височина 1000-1500метра какво излиза?!

Прави впечатление мълчанието на Русия, особено при такъв инцидент на практика на тяхната граница.И повода е удобен да коментират натовското присъствие в Черно море. Или знаят какво е станало и чакат удобния момент да изкарат наяве истината-кой как си е свършил и не работата. Абсурд е да нямат перманентно сателитно наблюдение на региона особено по време на учение.

Много холивудски продукции си гледал.Братушките са сложили за тая цел черна кутия.

ОК, ама все пак си мълчат.Де я Мария Захарова да ни се подиграе на учението?

Много вероятно е рашките да знаят вече, дори да са локализирали черната кутия на самолета и да ни гледат сеира, а като им се издръвчим да ни натрият подобаващо носа. Е ли че сме "натовска" държава?!?

Тук много разбирачи ама някой знае ли как се управлява изтребител миг29 в тъмното.Аз прочетох някъде,че друг самолет го е водил до целта,а това означава че не е толкова лесна ориентацията.

Човек - осъзнаваш ли какяв идиотизъм си написал? Някой друг бил водил в тъмното МиГ-29 до целта!!! По добре вземи и прочети за какви задачи е произведен този изтребител и какви са възможностите му

Няма как да се е разбил сам, взривили са го. Не говори наизуст

Смешна държава със смешна и жалка техника,в това се превърнахме...лизачи на запада,унищожиха и допотопната руска техника,нямаме западна и от двата стола-на земята! Братушките ще ни превземат само с оркестъра си! Нали го бяха открили миналата седмица,сега пак го открили,накрая ще хвърлят боб при врачката!

По стара традиция - катастрофира ли самолет и причините защо не са много ясни - веднага тръгват всякакви басни и фантасмагории. Намеса на извънземните обикновено е на първите места в класациите. Което по принцип доста напомня на басните за ваксините, чипирането и 5G мрежите. Май че едни и същи ги измислят и пускат тези партенки. Сега последно кой е свалил МиГ-а на Терзиев - американците, руснаците, китайците, иранците или марсианците? Последните е разбираемо защо - да си правят експерименти и да могат да изследват пилот землянин. Ами другите защо?

Защо се крие истината и се играе театро от самото начало!? И без кутията трябва да знаят какво се е случило! Защо толкова упорита се лансираше несъстоятелната версия за човешка грешка?! Какво се прикрива - негоден боеприс, рециклиран в Русия; неизправност въпреки ремонта в Полша; приятелски огън; издънка на сърбите или атака от руснаците! Аз за друго не се сещам. За мен това са възможностите. Едва ли някой вече се съмнява, че нещо се крие и че самолета е взривен във въздуха! Кажете истината!

" самолетът се е разтрошил на хиляди малки парчета." ... ха сега да обяснят как става това чудо??

По принцип на МИГ-29 няма никакъв смисъл да се поставя черна кутия, защото самолетът е така конструиран, прекалено мощен, на всичко отгоре с два двигателя...и при поражение или при удар в земята, саморазрушава се с мощна експлозия, като всичко изгаря и се топи. Първоначално това е било предвидено да не попадне във вражески ръце. Черната кутия се е изпарила при жестокия удар с 950 км/ч. Протекъла е мигновена термоядрена реакция. Цяло чудо е, че все пак са намерени някакви следи, като мазни петна от трансмисията, част от кардана, пружинката на предна лява предкрилка и някои други компоненти.

Термоядрена реакция?!!?! Дано се шегуваш.

При 950-1000км/час водата е като бетон и от там хиляди парчета.

А възможно ли е да е ударил целта със самолета (таран) .....?

Потвърдил е, че мишената е поразена, след което някой е поразил него.

Взрива е бил един .

Как тогава е потвърдил, че мишената е поразена преди да изгубят контакт с него? Това е официална информация!

Хипотетично е възможно. Но ми се струва малко вероятно. В тубата има много клипове със стрелба на Миг-29 с ракета по падаща мишена. Почти винаги, веднага след пуска, изтребителя завива в дясно или ляво и не чака поразяването на мишената.

Но като гледам колко настървено крият, явно ще да е извършено от нашите "партньори".

А ако са руснаците или сьрбите, нямаше ли да крият?

Няма и да я намерите. Някой вече се е погрижил. Това, какво е станало, май си мислите, че хората са балъци. Пилот с опит, абсолютен професионалист да загуби ориентация?!?! Ало... Не е очаквал откъде му е дошло. Жалко, че за некадърността на някой, плащат други, невинни.

Пилоти от нато на модерни изтребители в едно интервю казаха ,че в тъмното е в пъти по-трудно да се управлява , а на тия стари кочини не мога и да си представя. Ако те удари ракета имаш предостатъчно време да катапултираш,защото тя удря двигателите отзад

А защо не викнаха някого с по-добра техника, да речем съюзник...

Преди да спекулирате че не може да стане това или онова вземете за база за сравнения паднали Японски ф-35 (самолет за 128 милиона долара) 9 април 2019. Напълно идентична ситуация. Черната кутия е открита няколко седмици след инцидента повредена.

в океана на 1-2метра дълбочина зелено гномче , ти откъде се научи да пишеш на компютрото

Самолета е стрелял по мишена или е бил мишена ???

За руснаците ли?

Свитнали са го - Путя, и ся мунчо се чуди какво да изпетелчи. Затова и наще лъжат, че няма нужда от помощ. Щото ако се обадят на НАТО ще лъсне всичко много бръже !!!

Ти май си фен на дързост и красота. Кух си като кратуна!

Толкоз тъпи зелени чорапи има, начело с пРезиденто.

вече носи бели, курнела му ги купи.

Хиляди малки парченца могат да се получат при взрив над водата. Няма как цял самолет да се разпадне на хиляди парчета при един удар във водата.Дори не е летял с висока скорост.

С каквато и скорост самолета да падне във водата на теория няма как да се раьпадне на 1000 парчета при това на 1 кв км. Странно защо ни вземат за неуки и балъци. Тези мохабети може да метнат само на Борисов. Прост е и ще им повярва. А черна кутия драги е противоударна, противовлажна и има punger който дава сигнал мин 30 дни... Всички в урановите мини и после в ада мамето ви мръсно

Щабар значи тия са от твоите… мноу сте тъпи нали :)

хайде сега двамата глупаци да ми обясните как хората от брега са видели светещата мишена ама не са видели огромния взрив от взривилия се самолет? След това ще обясните как и самолета дето е пуснал мишената не е видял експлозията на този самолет, не засякъл летящата ракета и не е видял огненото петно от горящото гориво във водата. Сигурно експлозията е била невидима ракетата също е била невидима.

До ама разбира се А сигурно ли, че никой не е видял нещо такова?! Сигурно ли е, че онази експлозия е била от поразената цел?!

900 km/ч не е висока скорост ли тва са4 сек за километър с тая скорост водата е като бетон

особенно когато казват в радиус КМ ...

"вижу ремонт оказался очен, очен удачний ! предлагаю к висшему державному отличию директор концена "миг" а пуст ети чморики сосут моя болшая труба которая они сами платили ! ха ха ха ! дебили , бляд! ха ха ха не магу! ! само платили мне мою трубу и взяли кредит у мен ! нат таких дебилов, бляд! нет таких в мире ! ""

ИДИОТИ ! НЕКАДЪРНИЦИ ! АМАТЧОРИ ! Открили друг път, намерили това, дет плува на повърхноста ! Тия некадърници фуражките си немогат намерят ! ЗАКРИВАЙ ТИЯ ХРАНТУТНИЦИ !

Имбечиле!

Само да попитам : Възможно ли е след острия ъгъл на атака , догонвайки бързо падащата цел след като я поразява с ракета идва момента за излизане от този ъгъл . И трябва рязко да насочи самолета нагоре . Няма взрив , а останките са пръснати на голямо разстояние . Може ли самолета да не е издържал претоварването и да се е разпаднал във въздуха ? Ако е така трябва да се спрат полетите на Миг-29.

във всички случаи трябва да се спрат.

Ако е продължил атаката и след като мишената е слязла под 5 хиляди метра (което е забранено), може да не е му е стигнала височината за да излезе от пикирането.

Защо не поискахме помащ от НАТО за издирването, кой свали самолета е въпроса?

пут кин

Каракачанката и Муньо пак ще реват колко велики са руските бараки.

Защо никой не иска да каже това, което всички си мислят? Самолета е свален от ракета. Въпроса е - чия?

Няма кой друг да е освен "братушките". Долу се пенявят някои рашистки тролчета, но си е така.

глупости, руските ракети не могат нищо да свалят !

Няма причина някой да сваля тези бараки. Това, че епаднал самолет не значи, че някой го е свалил.

Май имаме камикадзе. Мишената е свалена … Но въпроса е защо крият. Ясно е че руска ракета е виновна. Въпроса е дали изобщо се е отделила от самолета или е предизвикала взривяването му…

Никой няма интерес от намирането на тази кутия !!

заради приятелския огън, ли?

Не е пилотска грешка, самолетът се е взривил.

или някой е помогнал да се взриви...

За да се разпадне на малки парчета и те се разпръснат на голяма площ самолетът се е взривил във въздуха.Нека съществата със униформи ясно да отговорят само този изтребител е стрелял по мишената когато е станало произшествието? И ракетите на изтребителя ремонтирани ли са и къде? Да престанат шапкарите да ни правят на идиоти като крият истината!

Багер да засилиш с 900 км/ч към морската повърхност, и той ще стане на малки парчета!

Само че няма да се пръсне НАД морската повърхност и да се разпилее на такава площ. Сега схвана ли, писателю несретен?

Черната кутия отдавна е открита от зелените човечета, затова не я намирате и се посирате.

Към новината