Протурски военни части влязоха в Африн

Подкрепяните от Турция сирийски бунтовници са влезли рано тази сутрин в град Африн и са поели контрола над част от града.

Обратно в новината

Коментари - Протурски военни части влязоха в Африн | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

баба ванга пак позна, 3тата световна воина започнa от една малка източна държава

ние българите викаме на тия башибозук!

втори Кипър къде са западните димукрати??? Къде сте ве лингури?

влезнали, завзели два квартала, не срещнали съпротива, щото ония се изтеглили, ама боевете продължават! еее, дир, дир, кога ще започнете да четете новините които пишете, преди да ги публикувате??

скоро и Кърджали, гарантирано от екип Путин-Ердоган, хаха

харесваш ми, шегаджия си!

Какво стана с така наречената велика кюрдска съпротива? Градът паднаха като пясъчен замък, въпреки голямата и модерна логистика от страна на САЩ и ЕС. А пак са тръгнали да създават държава, нещастници. Какво става с тези които се съюзават с запада?- тюфлеци стават! Май и е заразно!! Две думи и за нас: Абе проф. Чукче къде си бе доморашло?! Нали турците щяха да прекратят операцията до две седмици от началото и да се изтеглят.. То много ясно защо държавата е на това дередже с такива експерти по холивудските филмчета. И тези коментаторчета на Дир дето от началото пеехте тука на кавалчета че операцията се забуксува, че кюрдите са имали много модерни оръжия, че имало голяма съпротива, не знам си кво си.... Кво стана бе дришльовци? Когато не знаеш какво е армия и война, си мълчиш чедо. Ай сеа си идете и гледайте Рамбо у дома.

е против Кюрдистан. Затова кюрдите не искат да се бият на фронта: от север руски съюзник....от юг руска марионетка. Кюрдите ще си върнат земята на Шумер и Вавилон....но няма да целуват руския патриарх на националният си празник. Българите зяпат и лапат мухите, вместо да са съюзници с кюрдите. Един ден ще се дели Турция.....

Аве още по времето на междузвездните войни на Рейгън през 1985а съм разговарял с (войник) майор който също бе потвърдил че "кюрдистан" е западен проект и е заплаха за самата Русия! И междудругото от самото начало на историята никога не е съществувала такава държава кюрдистан. А имаш ли си идея на така наречените територии Шумер и Вавилон колко тюркмени живеят в момента? Не знам вече с какво ви друсат по разни кабеларки и на всякъде. Събудете се

лесно е да превземеш град, трудно е да го държиш под контрол ...питай хамериканците и руснаците

А на теб кой ти каза че ще го държат бе, ще цепят направо към Манбидж.

Да не забравяме, че американския път срещу исляма тръгва именно от нашите български земи, от американския журналист Джанюариъс Макгахан. Описал зверствата на турците срещу българските християни. Благодарение на него отзвука в Западна Европа, Русия, САЩ е голям. И трябва да не вярваме сляпо на медийните лъжи които се разпространяват срещу Запада, Русия и САЩ!

въх, с това писание причини запек на всички путинибрикчии наоколо, да знаеш

Кюрдските сили са се изтеглили за да не дават излишни жертви но сигурно има някакво споразумение но и на Ердоган са оставили от кокала .Сирийската армия не се намеси най-вероятно защото руснаците не са я подкрепили .Така да се каже Ердоган празнува една договорена ,,победа".,,Свободната сирийска армия "това е башибозука който някои арабски държави и САЩ пратиха да свалят Асад.Турция разбира се също ги подпомага и използва.

През няколко десетилетия, от поредната "благородна" почва, пониква поредното сбъркано оловно човече, тръгващо на война срещу всички. Този път, "благородната" почва е турска и сбърканото оловно човече се казва Ердоган. Да очакваме интересно продължение. Междувременно, да се стягаме за война. Остане ли по-дълго на власт, сбърканото оловно човече няма да пропусне да се пробва и насам.

влязоха като аслани и се тръгнаха сато нас.ани

Единственият начин да "си тръгнат" турските войски от Сирия, е да бъдат прогонени. Турската тактика за военна експанзия е тактиката на лешояда / хиената. Нахвърлят се върху сигурна и слаба плячка (в Кипър през 1974 г. по време на преврата в страната, в Африн сега, когато Сирия е вече напълно изтощена). Ето защо, за да им се пресече всякакъв апетит за идване насам, е нужно единство на граничните балкански страни и добра подготовка за война.

В случая отново се доказва безсилието на международните институции и двойните стандарти в политиката. Винаги силния има право. Ако Сирия приемаше кюрдите за свои граждани, би-трябвало сирийската армия да ги защити. Или няма сили и не може, или не признава кюрдите за сирийски граждани. Турция извършва явна агресия, навлизайки в съседна държава и превземайки градове там, като единственото и право е това на силния. Как тогава да обвиняваме държави като Иран или Северна Корея, че се стремят към придобиване на ядрено оръжие? Явно това е единствен начин за сигурност. Все-пак, за сега всеки се спира пред възможноста от ядрен удар. Тъжно ми е за кюрдите, явно са смел народ. Това си е сражение между Давид и Голиат. И дано турците днес да се държат по-цивилизовано, от колкото ги познаваме от историята.

Изтрихте ми мнението че турците са провели масов геноцид над арменците??? СЕРИОЗНО ЛИ БЕ??? хаха Защитавате избиването на над 1000000 арменци??? Отричате турската агресия в Северен Кипър??? Сериозно ли???? Нима дир-ове не смятате че турците са агресор в Сирия? Дир-а вие сериозно ли бе?

дали има някои свестен които знае защо Tурция влезе в Cирия ? да ви обясня, ( имам в предвид на савестните дето умеят да мислят , а не само да псуват.) през 2017 от Aфрин-област са изстреляни 700 ракети кам турските погранични населени места с които са убити над 120 цивилни. много пати Tр поиска от Pф да вземе под контрол терористите от пкк да не обстрелват Tр, но никакав ефект. 3атова по 51"во постановление на оон , с което всяка суверенна дарjaва има право да защитава гражданите си от насилие предприе такава крачка , иначе не сме много мераклии да воюваме в чужда страна .

Глупости!!! Както турците са изклали арменците, така турците колят кюрдите!!! Турците са убиици и агресори!!! САЩ и Русия спят щото им е изгодно!

Не били мераклии да воюват в чужди държави, а какво правите в Кипър?

От 1918г Търция с анексира успешно територии на съседни страни: 1921г - обл. Карс (прогонено арменското население оттам) 1922г - малоазиатското крайбрежие на Гърция завзето - прогонени 1,5 млн християни); 1937-1939г - анексирана СИРИЙСКАТА област Александрета (ХАТАЙ тур) - прогонени 1,45 млн нетурки 1974г - анексиран е 40% от остров Кипър - прогонено е оттам гръцкото население. 2018г - завзет е Африн и областта му (с размера на ХАТАЙ) от турски паравоенни сили под флага на Сирийската своб. армия - кюрдското население се прогонва - на негово място се заселват благодарни сирийци от бежанските лагери. Въпрос на време е кога Турция ще се насочи към гръцките острови и "духовните братя" от България (източно от линията Русе - Смолян). Резултатът - прогонване (геноцид) на българското население от 40% от земите му.

лажеш гад, ако те имах за човек бих си позволил да си губя времето да ти обясня , но от тебе не става и cacık ( таратор ).

стефанее забравил си операсия ,,ефрацки щит,,в северна сирия 24 август 2016 год. ха хаааа..

Турски тролове (Rodopi, Fatih) - истината боли; нали затова е по-просто - 'ти си гад,лъжец и таратор" Вас Ви боли от истината, нас от слабостта.

Това си е агресия от турската държава .Къде е ООН?Къде е Европейският съюз?

мълчи, Путин избори прави, на Тръмп пък космосът му крив та гони Тилерсон:)))

Турците в момента извършват престъпление срещу човечеството, за пореден път, а запада мълчи. Убиват цивилни, убиват бременни жени, убиват деца. Но всичко се връща!!! Защо турците не излязат срещу една нормална армия, а излизат да се бият срещу цивилни, жени, деца?

с вази е дявола защото говориш лажи и не искаш да видиш истината. това което си писал не е вярно, затова сте заедно с дявола и ако продалявате да сте заедно ще си намерите белята. бог ще ви накаже защото сте в страната на злото. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Заплашваш ли нещо? М?

лъжец си, нито на един цивилен косъм не падна от главата. Африн е цял целеничък, без нито една разрушена сграда.

Имаш ли доказателствата за да наречеш някого лъжец? Ако ги имаш - представи ни ги! Инак това е поредното ти внушение и поредната ти лъжлива новина, която разпространяваш!

ядат ги ...

закъсня ахоти вече пирово време мачът свърши

Къде са ни сега МЕЖДУНАРОДНИТЕ ЗАКОНИ

В малкото джобче на Гутериш.

Ami ste si trayat stoto te gi snabdiha 30 godini s orajiee sega razbraha darvoto i gledat dase otarvat samite te ot tyah.

Ето това е което ни очаква и нас. Вече знаем за духовните граници на Ердоган. Затова вече се налага да изхвърлим лакеите на колонизаторите от властта. Налага ни се да създадем собствена войска и да насочим ракети към Истанбул.

Равносметката на операцията "Маслинова клонка": Два месеца бойни действия. Убити : турски войници- 50+ Башибозук-200+ Кюрди-1000+ Цивилни-300+ Това е за сега. Така независимост не се отстоява, един 20 милионен народ трябваше да окаже и повече съпротива, но не би. Товае и проблема на кюрдите-липсва им едиство и солидарност между клановете. Може би и за това си нямат държава.

Грешна информация имаш : ч2 търси Аскер ,128 свободна сирийска армия около з000 терористи , няма данни за цивилни жертви. Дори да има загинали цивилни те не са умишлено убити.

Сигурни ли сте, че са протурски, а не проидилски тези военни части, м?

освободен, ред е на Мюмбич, Мусул, Ербил и Керкюк ...

Сирия е слаба и няма сили да убие чуждата армия нахлула на територията и. Русия е единствената страна поканена от Сория, да доведе своята армия. Всички други са натрапници-окупатори!

разбра, сърби ли те боли лите ...

Франс 24 твърди,че града е превзет от турската армия и са загинали около 1500 кюрди- по предварителна оценка.Вероятно избиват всички,които не са успели да избягат през хуманитарните коридори осигурени от ръшаните.

1500, а са 3500, не са кюрди, а са терористи ...

Ти какво очакваш? Че Султан Ердоган ще остави кюрди в Афин ли? Че за какво тогава навлезе в Кюрдистан? Подлъгани и изоставени от американците с кюрдите е свършено.

кюрдистан? В Шекер махала ли е, в Столипиново ли е, в Каталуния ли е? Къде е?

Какъв е смисълът да ти отговарям, след като ми трият коментарите? Все си мислех, че редакторите и модераторите би трябвало да се избират по определени критерии! Най-малкото трябва да могат да правят разлика между и преносно значение! Нали, г-н Красимир Тодоров?

Да се чете: "...между пряко и преносно значение". Извинявам се за грешката!

Всяка фантасмагория е подвластна на фантазьора. С прост език ако имаш случай би го направил но набеждаваш други ж. ид

какво търсят Русия,Турция и Иран във войната в Сирия ? Всичко наречено контрол на тази територия,но не и глупости от сорта демокрация и свобода. 1.Русия е застрашена икономически от износа на газ от Катар през сирийска територия и от там до Европа.А той е много по обем.Затова прави и боенни бази там. 2.Същото важи с пълна сила и за Иран,икономиката му зависи изцяло от износа на газ. 3.Същото важи за Турция, но и да държи в шах кюрдите за държавна независимост. Всички те искат парче от баницата ,но ще останат с празни ръце.

Африн е превзет от турските военни сили и градът си е на място цял целичък, не е в руини като Ракка, Халеб, Гута, Идлиб и Мосул. Който разбира нещо от тези работи трябва да му е ясно каква е разликата на турската армия от другите армии.

Шило

А преди това беше една единна...Вярно е, може и да си прав- за малко да стане от Сирия на Ислямска държава.

Шило

Очакван развой. Щатите изоставиха кюрдите, не се опитаха по никакъв начин да ги защитят и това е резултата. От друга страна, тези, същите кюрди не се споразумяха с Асад за някакво засилено самоуправление, по този начин нямаше как силите на правителството да осъществят контрол. Говоря за осъществяване на контрол без насилие.

Американците подлъгаха и изоставиха кюрдите на произвола на турския аскер. По същия начин ще постъпят с булгаристанци когато аскера окупира Кърджали.

Шило

Пепел ти на езика!

Шило

Що бе, преди да отиде Русия, какво беше положението?