Нова система на МФ откри 30 длъжници за ден

212 запитвания от разпоредители с бюджет са подали заявления за проверка за наличие на просрочени задължения на фирми към НАП и Агенция „Митници“ вчера.

Обратно в новината

Коментари - Нова система на МФ откри 30 длъжници за ден | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

пак става дума за кокошкарски вземания големите закона не ги лови и никаква система

Не познавам Бизнесмен който да има да дава Пари на Бюджета . Въртят сукат и все имат да взимат . Единствения сигурен източник за пълнене на Бюджета в България е - 1 . Данъците от Работниците на Трудов Договор . 2. Данък Сгради . Всички останали разни такси , ДДС и Други се Крадат от Бизнеса .

Мдаааа, лека, полека държавността в нашата страна се завръща. Справедливост е това от което всички имаме нужда, по-малко, но всеки ден и постоянно.

Това работи повече от година за договори над 100000, така че тази новина, не е новина.

поняко се чудя какво значи насилствено да слушаш но има и такива хора вижда как човек се блъска но продължава да го прави е има далавера казано накратко жив и здраве дае за всеки влак си има пътници но щом цени тъпия и простия добро няма да види и ги вижда че не стават но продължава е това е да си тъп и упорит

Тия в данъчното са за вършени идиоти. Само 50 години им трябваха за да започнат да си приспадат данъци. Остава още 50 години, за да могат да ги прехвърлят, ако си надплатил за предната година

Не плащаш,.... глоба, затваряне на фирми , ЗАТВОР ??? КАКВИ СА ТЕЗИ,... ''ИЗПЪЛНЕНИЯ '' ?

Kaлинките от ГЕРБ имат напредък, за 10 години власт освен събиране научиха и изваждане "приспадане" . Обаче ако ги накарат да изчислят процент или лихва започват да светят на червено. Лихвата за тея пари ще я изучават в следващия мандат.

1. Герб е бил на власт 5 години и нещо. БСП бяха 4 мандата, от които два непълни, слава Богу! 2. ГЕРБ направиха НАП да функционира, даже тези дни търсиха обратна връзка за качеството на сайта им за е-услуги, който е некадърен и е направен при БСП разбираемо. 3. Именно след известно управление на ГЕРБ се случи да подам устен сигнал до телефонен оператор на НАП, като след 3 минути ми се обади отговорен служител и внимателно проведе диалог по жалбата ми. Донакъде аз не бях прав, но онова, в което бях прав, той обеща че ще бъде подобрено и че го вкарва като задача. ГЕРБ не са онези, за които сме си мечтали, но на фона на резила и разрухата от остналите - са нарпаво мечта. Докато няма по-добре алтернатива, по-добре да вършат работа, колкото могат. При все непрофесионализма все пак успяват и то в пъти по-добре от алтернативите! Понеже има политическа воля. При комунистите и турците има единствено идея а кражба и разруха. А разрухата умножава електората им, понеже в заможна държава комунисти не могат да властват, те са майстори на бедните и непрокопсаните държави. Оттам и неизменният мотив към негативен подбор, т.е. простият да е начело, умният да е на колене, с всички последствия от това.

30 ми те само за един час са толкова не само за ден ма нап де спят с пиянките по 100 на ден ще да са ебаси напредъка

Тези явно са изкарали вече курс по счетоводство и финанси, та предлагат (съвсем естественото) приспадане като нова екстра! Честито! Имаме напредък в НАП!

САМО ЗАТРУДНЯВАТ РАБОТАТА НА СЧЕТОВОДСТВАТА НА БЮДЖЕТА ДА ВЪРШАТ РАБОТАТА НА НАП. И ПОСЛЕ СЕ ХВАЛЯТ, ЧЕ СЪБИРАТ ПРОХОДИ .АКО НЕ СА ПЧЕЛИЧКИТЕ ДЕТО САМО ГИ ПЛЮЯТ ЩЕ СЪБЕРАТ ДРУГ ПЪТ

Мда...От известно време се работи в тази посока- друг да върши работа,която следва да се върши от органа по приходите.

Каква новина само ... Направо си е чист спам.

30 длъжника само..?! Веднага да сигнализират програмистите, че системата не работи ;))

Най-големият терорист (не ни трябват вносни) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Въпрос към това новоеъведение: Имам фирма "А" и фирма "Б". Фирма "А" е длъжник към бюджета. Фирма "Б" има да взема? Какво ще хване системата?

Gugnelid

Настинка?

Такава ситуация не е възможна. Ако фирмите са ООД-та, то ти си само съдружник в тях. Длъжник е фирмата. А пък от друга страна, не е възможно да имаш две фирми ЕТ.

Вълчанов

... т.е. фирма "А-ООД" ще си е длъжник, а фирма "Б-ООД" ще си получи нейното.

Само да не се окаже че като почнат да вадят документите ''длъжниците'' ще да се окажат измислени..В нап ако си редовен бая време и нерви ще ти трябват да доказваш това защото си е пълна бъркотия и въпреки електронното подаване на данни ще ти се наложи да разпечатваш и ксероксираш за да ги убеждаваш в своята правота и тяхната некоректност понеже даването от страна на държавата е дълъг и мъчителен процес за издръжливи

И какво - сега лявата ръка ще знае какво върши дясната ръка?! Пуашим се!

Шилo

Браво! Това е добра стъпка в правилната посока. Сега остава да приспаднат кредитите на Шиши от КТБ и всичко ще е ОК!

Добре че ви набутаха Шиши в ушите за да имате какво да приказвате защото явно няма с какво да мислите

Браво, открили топлата вода...

не откриват и прибират парите на тези, дето харчат повече, отколкото декларират? Или гарван на гарвана око не вади?

Харченето на пари кеш, няма как да се отчете.

А защо до сега не е било така?Явно е било лична изгода за някого.Това го няма никъде по света освен в Б-я.