назад

"Спутник V"е 97,6% ефикасна при реални имунизационни условия

21:47 | 19 април 2021 | Редактор: Калин Каменов 291 13807

Коментари 291

Pfizer е първата ваксина, създадена по технологията за матрична РНК. Преди това по тази технология са правени ваксини само за животни, тоест това е ваксина за кучета и котки. Тази технология е абсолютно експериментална по отношение на хората, за разлика от ваксината „Спутник V“, чиято технология е тествана в продължение на 17 години в противотуморни ваксини, използвани във всички страни по света. Днес в Русия няма нито един човек с тежки усложнения след инжекцията, няма нито един починал човек. За разлика от Pfizer, където има огромен брой усложнения и над 100 души починали починали в Норвегия, САЩ, Германия, Израел, Швейцария, Финландия, Швеция, Португалия. Не знаем как ще се държи американската ваксина в бъдеще, тъй като това е технология, която изобщо не е изучавана върху хората. Според ръководителя на Центъра „Гамалея“ Александър Гинсбург, руската ваксина “Спутник V” ще предпазва от COVID-19 в продължение на две години, докато ваксината от американската компания Pfizer – около четири до пет месеца.

Мутрата я не ще, да не му се скарат кукловодите,.... Продажна твар

Трябва да се използва и в България.

Браво

Браво

Скоро ще установят, че всъщност е ефикасна 980% при нормална пътна обстановка и трае 60 години. Извън хладилник.

На лъжливото овчарче никой не вярва, дори да казва истината. След като Русия и Китай ползват всичко за пропаганда, трудно може да се вярва дор и на предполагаеми "научни" данни, ползвани за пропаганда.

Колко елементарно мислене трябва да има човек, за да вярва че Спутника е безопасен и няма странични ефекти, при положение че единия от векторите и технологията са абсолютни същите като при J&J, която също разследват за тромбози. Въобще цялото това лаене по оста Русия-Америка (ЕС) е толкова нелепа, че няма на къде. Всеки човек с малко акъл и четене ще разбере следното: 1) Всички ваксини, било то тези новите, или старите ползвани от години, дават странични ефекти и хора умират. Просто нищо никога в историята на медицината и лекарствата не се е гледало под такаа лупа. И никога не е било толкова лесно чрез медиите, всеки да реши че е специалист и да раздухва тъпотии насам натам с "компетентни мнения". 2) Всички ваксини са ефикасни, най-вече за предотвратяване на тежко протичане, влизане в болница и смърт. Реалните данни до тук го показват. Всичко друго са форумни приказки. 3) Ваксините настрана, всяко ЛЕКАРСТВО дава някакви странични ефекти у някои хора - някъде няма, накъде леки, накъде тежки. За това има специалисти, койти са казали това е баланса на полза-риск, това са противопоказанията. За това има лекари, които да следят и да кажат за вас този баланс как е. 4) Ако всички лекарства се гледаха толкова стриктно и се раздухваха странични ефекти в медиите, щото всеки вече е специалист по клинични проучвания и протоколи, лекарствена безопастносто и регулации, то вероятно 70-80% от лекарствата нямаше да ги има. 5) Нищо не е насила, и това размятане на определения и от двата лагера (проваксина и анти) не е редно. Всеки си презенява, всеки си носи отговорностите и в двата случая. Ако трябва някой от такъв форум да ви каже дали да се ваксинирате или да не се ваксинирате, имате по-голям проблем.

Хомеопатичните лекарства нямат странични действия. Вярно е, че сега ще ми наскачате да ми обяснявате как те не лекуват, че в една доза има една милионна молекула от реалното лекарство, но е факт, че те нямат никакви странични действия. И да добавя, че хомеопатичните лекарства не са някакво шаманство, а са абсолютно законно позвлени за ползване в много държави.

това са официални данни след близо 4милиона ваксинирани с две дози и изчакване на 6месечен период в реална епедимеологична обстановка. За поплювковците, които си чешат езика и плюят само където видят Русия да знаят, че към днешно време над 30милиона руснаци са се ваксинирали и над 70държави или купуват или водят преговори за покупка включително Австрия, Германия, Италия, Унгария ... Само наште"светила медицински" дето ни управляват не разбраха, че западняците ни ползват като опитни зайци и всичко що излезе на пазара от запад ние го купуваме с предплата преди още да са го произвели като F16 дето още завода не е построен ама ние тупнахме едни 2милярда за технически остарели вече хвърчила които в тая криза бая хора щяха да нахранят и да не забравя Май.ата на посерковците дето ще плюят

Може ли да ни кажете от къде черпите тази информация? Кой държави реално поставят руската ваксина, а не с кои са подписани споразумения за производство и доставка, защото според това което пишете би трябвало да поставени поне 100 милиона от тази ваксина в световен мащаб. Никъде не намирам информация и за сериозни сранични ефекти и смъртност, което напрактика е невъзможно или и за това изчакват 6мес и всеки починал влиза в статистиката на починалите от съответното придружаващо заболяване?

Русия е към 150 милиона, и от тях са ваксинирани със спутник само под 4 милиона?

Ще ни кажат ли колко са починали в следствие на Спутник или те са единствената ваксина в света без странични ефекти! Аман от тази руска пропаганда! Продали били на над 50 държави, но са поставени само 3,5мил. ваксини или те както винаги и сметките и проучванията си правят когато им е изгодно!

След като 60 ( шестдесет ! ) държави ще използват руската ваксина в това число и някое европейски, тези които хулят тук руската ваксина наред ли са ? На какво разчитат? Освен на малоумниците като тях. Не осъзнават ли пикаят срещу вятъра и изглеждат комични и намокрени.

В едната статия ...изхвърлят АЗ , в другата се хвали Спутник . Дир.....супер сте. Сайт за свине ли искате да е това. Има ги достатъчно в Бг. Да идва Спутника ,да се боцкат свинете и ще гледаме ...грух..грух по улиците.

Грешка при превода. 99,999 % !

Чудя се, има ли нормален човек, който да вярва, че в путинярски маймунистан има произведено нещо качествено .... Тези от руслямска педерация копче за дреха не могат да направят, "ваксина" ще ми пробутват, при условие че мога да се доверя на доказано качествена американска или европейска ...

Тези,които са ненармални според теб са 1,5 мрд-хора и 60 държави.Съвсем твърдо излица,че ненормален си ти.Какво правиш сред здрави хора, изиот пълен.

А в България кога ще се появи?

Няма да се появи, защото българите нямат нужда от руска пропаганда ! Понял ???

руският учен Денис Логунов каза че руския боклук дето продават е най- добрия..ха.ха А Чехия е поредната държава която се отказва от руската ваксина.

Резултатите от изборите показаха нагледно, че 90% българите са .... Логично е да им се мъти главата с руска пропаганда и овцете да блеят, че руският ветеринарен боклук е ефикасен ....

Да, ама нас вирусът ще ни умори, но няма да ни имуницират със Спутник

Два обезпокоителни факта: 1. Европескта агенция по лекарствата одобри ваксинаната Астра но на практика се оказа , че не е добра и хората се отказват от нея. 2. Същата агенция протака до безкрайност оценката си за "спутник". Извод: Налага се Кьовеши да провери обстойно тази агенция и нейния шеф.

А защо удобно пропускаш, на колко човека е поставена Астра Зенека и на колко "спутника" ... И защо приятелска на путин - Турция, не избра Спутник, ами заложи на китайска ваксина ???

А защо Европейската агенция не дава оценка и за китайската ваксина?

Всички руски ваксини са 100% ефикасни и без странични ефекти. Ако на някой руснак му стане нещо,то е от водката,а не от вассината.

Щом е руска. ....ясно. при тях няма грешка всичко е нагласено както те си знаят. Чудя се защо не е99.3% Путин не се боцна със Спутник. Сещайте се....тя е за свине. Тук в България ги имаме достатъчно. Да идва по бързо.

Щом е руска. ....ясно. при тях няма грешка всичко е нагласено както те си знаят. Чудя се защо не е99.3% Путин не се боцна със Спутник. Сещайте се....тя е за свине. Тук в България ги имаме достатъчно. Да идва по бързо.

Щом е руска, не е ефикасна. За България само Астра.

Бих се ваксинирал само с руската ваксина,а не с разни неизследвани генни терапии.

197%процента е

197%процента е

е твоята соросоидна простотия

се удря в бордюр и крещи --- Путин ! Идиот отвърнал бордюра !

Дир бг направил голяма грешка - забравил теб да попита как да изпълнява своя работа.Пиши инструкции.

Абе ЕС ни затвори 4 блока, магазини, заводи, вие искате да ни ПОЗВОЛИ руска ваксина.

искат ЕС да се върне само като икономически , а не политически съюз, което е правилно. Той така възниква като съюз за стомана и въглища след ВСВ. Сега го превърнаха в империя и разпадът му е предвидим. САЩ направиха от ЕС и НАТО васали и прислужници .

Къде ни е здравната диверсификация?

И колко тромбози докладват вие разлика между Москвич и мерцедес правит ли

Schilo

Явно правят. А ти?

Нещо ново ще изпееш ли,пенсионер? Остаряло е вече, пенсионер деградиран.Времената са други.

ходиха до Ниш и си поставиха Спутник. За втората инжекция им бяха дали ваксини и ги поставиха в Бг.Двама възрастни с 2 деца на 14 и 16 г. Месец и половина след втората инжесция нямат никакви оплаквания и не слагат маски

Честито ! Можело е и да не се връщат в България, след като толкова им харесват стоки от извън ЕС

Schilo

Пфайзер стока с произход ЕС ли е? Модерна? Астра Зенека, Джонсън?

Как смятат руснаците "ефективността" - 4 милиона ваксинирани, от тях са се разболели само 3% = 97% "ефективност". Как смятат другите: - X% са се заразили от ваксинираните - Y% са се заразили от същия брой неваксинирани Дели се X на Y. Ако се приложи това при руснаците, население 160 милиона, 145 милиона, заразени 4.7 милиона (3.2%) WFT?? Излиза, че ваксината помага за 0.2% само, ефективна е 6% ХАХАХАХАХХАХА блядове

Тъп си до там, че чак вдлъбнат!

Schilo

И, колко е тогава ефектимността на Пфайзер? Тъпй работа, тролска!

Единственият трол с този руски байрак си ти .....

Schilo

Нима? А бе, след като ви покаже човек, че сте много прости, трябва ли непременно да го набежзвате за някакъв? Да, не пея в градския ви хор, щото пеете отвратително фалшиво.

Тва твоето е мутренска математика? Няма да ти обеснявам защо.

А бе Боклук, КОЙ ти затвори 4 реактора бре. Мизерник ПРОСТ. Тъп и кьорав като теб се радва на Билс и Кауфланд, без да помисли дори че печалбите отиват ПАК на запад.

Не е важно колко човека ще починат,важното е да не купува руската ваксина.По-точно руски ваксини ,защото имат 4 -вида.Така българското правителство, доказва своята еврогейска,юдо-масонска ,неолиберална принадлежност към ЕС и НАТО.

Спокойно може да се преселиш в "рая" на Путин ... Защо си натискаш парцалите в ЕС ???

Ако ще и 1000 % да издокарат ефективността на ветеринарният продукт, то аз живея в ЕС и не вярвам в нищо идващо от руслямската държава Путинистан ....

ъ

Не разбирам, защо е необходимо да се рекламира през няколко дена нискокачествен продукт, произведен неясно как в подобие на държава от третия свят

държава от 3тия свят сме ние...1ви по бедност а Русия са 9 по икономика в света...те са 150млн нация ние от 9млн за 10 години станахме 5млн

Каква икономика е пРосия днес - подритвана е навсякъде като мръсна мастия

Ха,ха,а колко много болни имат

Ако не беше руска,а американска Бойко отдавна да бе купил 10ина милиона дози.Как да им вярваме на тези неговите "експерти" когато дори пред угрозата да измре целия народ правят "политика" и въртят търговийка?

Абе трол, има си правила в ЕС !!! Сега чупката и ходи да се боцкаш ти с руски боклуци ....

Schilo

Има ли? Наистина ли? Та, що пуснаха тогава Астра Зенека?

Да, ЕС има правила !!! А какво и има на Астра Зенека ??? И нима руските боклуци да са по добри от Астра Зенека ???

Първо ше отида да боцна майка ти ,а после и тебе педерасче недоклатено.

Schilo

Възмутения, сигурно нищо и няма, та затова я спряха впоследствие.

Щом имат правила, защо Холандия предлагат Спутник V

Може и хиляда процента да е ефективна ама политиците не я искат. Заради нея измислиха 18 руски агенти та да се развали сделката за внос за Чехия.

"измислиха 18" ?!?!?! Ти явно не си нормален ??? Никой нищо не е измислил, руските гниди са си реални ...

""Само за последните 24 часа това са 217 души като така общият брой на жертвите на COVID-19 у нас достигна 15 412."""" """2 434 са новите случаи на коронавирус""" За тези резултати ,дали трябва да се надават викове "конгратюлейшънс". Може да се каже ,че под "вещото" управление на едноличните правителства на Борисов ,България достигна дъното ,но като допълнителна екстра продължава да копае в него.Браво. В държавата цари спонтанен хаос,организиран от Борисов и шайката му.Дават се инструкции ,които не се спазват ,и изобщо не се контролира спазването им.Преди години едно от правителствата на Борисов и най-вече една счетоводителка ,МенТа Стоянова, със скромни когнитивни и аналитични възможности и умения, надаваха вопли и викове ,колко много болници и колко много легла има в България,колко много лекари и мед.сестри. Приеха активна програма за ликвидация на болниците ,леглата,намаляване броя на медиците.Никой не вземаше под внимание ,че България има шосейна мрежа ,по-лоша от най-изостаналите африкански държави ,че на тези шосета линейките не могат да достигнат бързо до болните, за да ги закарат във високо-технологичната болница.Не взеха под внимание ,че България при нейният пресечен релеф,няма и един санитарен хеликоптер, а са необходими поне 10-12 броя разпределени позиционирани в подходящите региони , колкото до за санитарна авиация не се говори.Трябваше да достави поне 700-800 линейки, от които поне 30%-35% да са с повишена проходимост ,за да могат да достигат до хората в труднодостъпните места ,където в обезлюдени и занемарени селца също живеят хора и те не трябва да бъдат оставени на произвола.Има поговорка "кладенец не се копае по време на суша, той трябва да бъде изкопан"И какво направи правителство ,ами едно голямо нищо.Под некомпетентното управление на правителството на Борисов,държавата пое твърдо и уверено нагоре по ла-няната река без гребла.Борисов нагло лъжеше правителството ,че се вземат мерки ,което не беше истина ,а обикаляше с джипа и се снимаше пред всеки ,багер,трактор,каруца,лопата и бригадирска количка.Ръкуваше се с други еднокнижници като него. Подарява сака ,панталони ,долно бельо ,носни кърпички ,с една дума ,народен човек.Изтеглиха заем ,които ще откраднат както му е редът ,все пак тези чекмеджета трябва да се пълнят.Няма нещо ,за което ГЕРБ да са се захванали и да не са се провалили.За Борисов и заобиколилите го сервилници ,израза ,"Положението е под контрол " придоби нов смисъл.За тях свободното падане се нарича да контролираш падането.Кой гарантира ,че тази пандемия е последната и няма да има други и тогава пак ли ще настане поредната бъркотия,в която правителството или по-точто правителствата на България състоящи се от разни недоучки ,партийни номади, сервилници ,инициативни простаци пак ще се оплетат в кълчищната

Който го влече да си сложи от руският ветеринарен продукт, аз подобна глупост не бих си сложил и не вярвам в нищо руско. Няма нищо руско, което да е качествено, и всичко е само фалшива реклама.

Прав си! Видяхме им Новичока, ако и Спутник-а им ги е такъв не ми го хвали. За това лющи БЕЛИНА и винен оцет и всичко ще ти е наред.

И какво от това? Руската ваксина не е одобрена за употреба в ЕС! Одобрените ваксини съща са добри показатели! Голяма реклама на дрисливата Русия! САЩ имаг хеликоптел на Марс! Хахахаха Какви са тези надсвирвания? България с Русия ли е с НАТО ли е с ЕС така и не мога да разбера Вземете се уточнете!

Алекс ,много си тъп,Астра Зенека също беше ОДОБРЕНА в ЕС Джонсън също .И какво общо има хеликоптера на Марс с ваксините?

И защо е "тъп" - защото не харесва руски боклуци ??? А общото с хеликоптера е в нивото на технологиите - докато пРосия трови хора на Земята, успешните държави и народи, завладяват други планети ....

Попитах го за Астра Зенека и за Джонсън и Джонсън които бяха одобрени от ЕС.За мен е по важно народа да е здрав и не ме интересуват в момента на здравна криза хеликоптерите , бягането от реалните проблеми не е решение.

Ето го решението https://youtu.be/5i_CEu09L6Y

Иван Костов ще ви ваксинира с Астра Зенека

Направо е 101%. В Словакия много са доволни. Искат още..

айде демократите да отиват при бил геитс

Ударихте дъното. Може би ще искате отрицателен PCR за, прочитане или писане на коментар? Брутално!

Към новината