назад

Сръбският външен министър: Не се караме с България, РСМ може само да ни сближи

20:25 | 18 февруари 2021 | Редактор: Аделина Томова 84 5071

Коментари 84

Сърбите не са ни братя и няма да бъдат. Геноцидът който са осъществили за 50 г върху всички българи в т.нар. С Македония не се измерва дори с този от турците за 500 г., още повече уж са също славяни, християни. Гадове! Плащат и ще плащат дорде се съберат под една круша според тяхното предсказание. Сърбия ще изчезне от картата на Балканите, но България - не, защото българите са Божият народ и България е райската градина. Всички, които са се отрекли от българската си идентичност, напуснали са страната и не желаят да се върнат - няма да оцелеят. Преди да се съмне е най-тъмно и студено. Но изгревът идва. Цивилизацията винаги е била тук от хилядолетия и пак тук ще остане през мрачните години, които предстоят на света! Писаното в Откровение на Йоана започва да се сбъдва. Конниците на апокалипсиса са тук още от 2000 г. Колелото се завърта и ускорява.

и покрай тях македонците не могат да понесат ние да сме успешни. Това ги побърква. Но понеже сега не могат да ни ударят в гръб - ще компенсират с приказки, още дълго. Но постепенно ще свикнат. А на кудукдякането на макетата, не трябва да се обръща особено внимание. То си е по инерция - от сбъркан народ какво да очакваш.

Ние простаци,до ден днешен не се научихме,че да изграждаме съюзи и стратегически партньорства. Защо загубихме всички войни и територии? Щот сме тъпи селяни,които могат да се пият и да се бият,но не и да мислят,защото нямахме нито един съюзник от нашите съседи. Погледнете какво направиха Гърците с изключително мощната турска армия-изгониха ги от Средиземно море само с дипломация и съюзи. Сега си представете,че преди 100 г. ние ди бяхме осигурили турска подкрепа с тайни споразумения,както Гърците и сърбите го направиха,помислете без емоция практично и рационално,какъв щеше да е изхода от балканските войни за нас. Днес нищо не е по-различно,Турция си е мощна и е до нас,само преди 30 г. Милошевич предложи на Гърците да си поделят СМ,тези държави са винаги заедно срещу нас,колкото и да не им се харесва на някои хора,Турция е единствената държава,която има положително отношение и топли чувства към нас и ние можем да използваме това в наш интерес,защото все още нямаме нито един съсед с който да сме стратегически партньори,а както историята ни показва,трябва да имаш някой да ти пази гърба иначе всеки къса от теб. Дали,ще поумнеем,не вярвам.

Добре си го казал ,Мирославчо ,ама не е баш така! Нали сме имали договор и с гърците и със сърбите преди войната с Турция! И какво става- "Братята "сърби ... изоотзад? Е ,благодарение на нашите капитани и момчетата им за две седмици - всеки на мястото си! Да целуват краката на "великите сили"/ най-вече на Австрииците ! Иначе ... бял кон на Белградски площад! Как да правиш договор с тях? А колкото до топлите чувства на турцит към нас...то и аз имам "топли чувства и добри намерения " към ... комшииката!

Към македонското девойче и Цеца Величкович-Ражнатович. И никой не може да и повлияе на тази "любов". Тава е положението!

сега ние ще ви скроим шапка.

хахахаха, Който има акъл, който мисли няколко хода напред, той може. А какво да кажем за сутрин едно, обед друго а на вечерта трето становише???? Кой на кого ще скрои тази шапка????

Сърбите , това е змия в пазвата ....

Не се прави на умряла лисица г-н министър.Вие и Русия сте в основата на наглото поведение на северномакедонците.Гърция им заби голям среден пръст в ануса ,но ние ще ги довършим.Крадци на история,на език ,на култура.До 1945 г. такова нещо нямаше ,изведнъж станаха най старата държава в Европа,наследници на Александър Македонски и Филип Македонски.Тезе кичови сгради в центъра на Скопие са такъв отврат ,че само като ги видя ми се повръща.Зайо Баю е лъжец и лицемер,но ще го яде дебел.

Лъжец и двуличник!!! Мръсен комунист.

Най-вероятно, но знае какво, как и къде да говори. а от наша страна.... се нещо друго имали предвид.

И ние не се караме с вас, но прекрасно знаем, че всичко, което каже Скопие е ваше дело, Б-я понесе толкова много удари, от вас, че всеки нормален човек се пита, защо сме си го причинявали в името на какво? Православие братство, дрън, дрън, сърбите са авторите на "Кървавата Коледа в Скопие 1944 г. , разбира се със съветско (руско) съгласие. Истински фашистко-болшевишки терор направо геноцид над българите в БЮРМ и Западните покрайнини. На 4 април, ще дойде Видов ден, за сръбските престъпления, към Майка България. Защото и те са наши макар и непослушни деца.

тия двамата тупани от снимката, пунтират че играят хоро на мегдана, но пияни като гъз

БЪЛГАРСКО ДОКАТО ЕВРЕМЕ! Или желаете ли Белград да е Българско село? Нищо няма даром или с договор, НАРОДЪТ решава! вРЪЩАЙТЕ ЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ С МИР!

Па шта? С гол гъз ли ще тръгнеш, кре те не?

Днес, нека си спомним, да помълчим, да помислим за заветите на Васил Иванов Кунчев /Левски/. А що се отнася до РСМ то що е маке все е лайно ооо,,,, А за Сърбия си има песен:"Съюзници, разбойници", а за нас, какво:: БНБ, ПКП, мисиркииии, Главанци, пачкиии, чекмеджета, 80/20 дебили професори и вся осталная сволач, това ли? НАРОДЕ ????

Колко лукав въпрос от Еничарите от Север. Провокиращо какво щял да каже за “ Бугарската блокада и за “ възмущението “ на пак тези “ Бугари” от откриването на Сръбски център в Скопие? Отговор на министъра е прекрасен , и е шамар за Северните. Тези люде ще се задушат в омразата си .

Ти си наистина искомплексиран, с промит мозък и определено липса на информация, подлегнал на влиянието на Шишко и неговото куче. Жално е ама какво да правиш, не си ти виновен, толкова си можеш!

БРАТЯ СЪРБИ ЗАПАДНА БЪЛГАРИЯ, БАВИМ НО НЕ ЗАБРАВЯМЕ.

ТАРАЛЕЖ В ГАЩИТЕ , ДОБРОВОЛНО ВЪРНЕТЕ ЦАРИБРОД И БОСИЛЕГРАД , ТОГАВА ЩЕ ВИ ПРИЗНАЕМ, ЗА МАКЕДОНИЯ БРАВО!! НАПРАВИХТЕ ОТ БЪЛГАРИ ХОРА , КОИТО СА БЕЗПАМЕТНИ БЕЗРОДНИЦИ, ЖАЛКО, БЕДНА СЛАВА НА ТИТО, НА КОМИНТЕРН И СССР! ТОВА Е КОМУНИЗЪМ, ПОГЛЕДНАТ ОТ 21 ВЕК...

БЪЛГАРИЯ, ПО-СКОРО ДА НЕ С КРЪВ. НИЕ ЩЕ ВИ ВЪРНЕМ ВСИ1КО СРЪБСКО, КОЕТО ЗА ЩАСТИЕ НЕ ПРИТЕЖАВАМЕ!

Сръбският външен министър е класи над българкия,която беше казала,че България е подпомогнала земетресението в Хърватия.Ъ-канетата й в интервютата даже не заслужават коментар,а само съжаление.

Eto vi diplomatichen ezik-i taka se pravi.Nikoga nqma da zabrqva pri edno ot poseshteniqta mi v sarbiq,edna jena na prekolonna vazrast sled kratak razgovor s maka v ochite me popita-zashto gi pusnahte da ni bombandirat? Da zatanesh ot sram.Te imat dosta prqsna prichina da ni mrazqt i vse pak...darjish nivo.po vaprosa za Makedoniq-mislq che i te sa veche dosta daleche i s pretencii-kakto vijdam sa tragnali po patq da se sasredotochat varhu sobstvenata si darjava i priqtelski vzaimootnosheniq s Russia-sled razpada ne samo Balgariq e izostavena ot tqhno vliqnie,no i te- da vijdate tam naroda da se kara,za politika rusofil ili rusofob?Nqma takova neshto -ima slavqni

"Ние сме регион, обременен с различни исторически събития. Ако копаем да намерим какво ни разделя, няма да е нужно дълго време, за да открием нещо. Уверен съм, че също толкова лесно можем да намерим това, което е добро и ни обединява. Знам за изявленията, чух ги и реагирах както сметнах, че е най-добре - не коментирах", каза Селакович. Ами културен човек, какво искате?! От нас само едно "болгар" "болгар" се чува и това е.

i remmember me...

Достойни, горди хора, патриоти! Най-близки са ни те и най-ни прилчат повече от всеки друг народ по света. За съжаление, исторически и политически през годините издигнаха тежки огради между нас. Има една такава хладина, несимпатия, а можем да сме много силни и успешни ако сме заедно и си работим заедно, и си търгуваме и си експлоатираме пазарите и всичко. Но това 200 години не е правено, как да стане за 2 години??? Жалко, много жалко за това Ето сега пак сме разединени- ние сме със Сащ, те с Русия. Сърбия и България са като два братя близнака, кармично разделени, отглеждани в различни семейства.

Ти и Зорба гърка харесваш, дето е убивал и палил българи, че и се е хвалил с това. Имаме една отвратителна черта да хвалим чуждото а да не виждаме своето, което често е по-добро. Ние сме отворен народ, което хем е добре хем не толкова, ако си заобиколен от хора шовинисти и прости провинциалисти, каквито са всички освободили се народи, около нас, от примитивната Осм. империя.

Пропускате много, ако все още не сте изпробвали CryptoTab Browser! Това е първият в света Chrome браузър с вградена функция за копаене /mining/. Всичко, което трябва да направите, е да инсталирате CryptoTab Browser и той ще започне да добива Bitcoin за вас. 1 Bitcoin се търгува над 45 000$. Без инвестиции, без рискове, без допълнителни усилия, без да променяте сърфирането си в интернет или навиците ви! Опитайте и вижте колко е просто и изгодно https://cryptotabbrowser.com/18757804. Ако го използвате регулярно след наколко месеца ще сте благодарни за решението си, а скептиците нека продължават да гледат отстрани.

Цароброд и Босилеград, нямате много време.

Братя Сърби, знаете много добре, че ньойският договор е несправедлив. Какво е е чувството да владеете чужда земя и народ? Върнете западните български територии ако искате да сте повече от ''кукла на конци'' и дирекно ще влезете в ЕС с огромна подкрепа от цяла България.

Сърбите имат министър и външна политика.Не като България.България с министри самодейци и никаква политика.Мъника СРМ се подиграва с Аспарухова България.

Прави са, ама направо ме е срам от тях. Голям проблем че еничарите искали да учат сръбски. Все едно живеят в някакви м ечти където макетата пак ще станат българи... Жалква работа. Злобата на неуспелия народ.

Нашите са злобни маймуни. Ония са 1000 пъти по-интелигентни.

ми не се карайте, бе срби! нали и вие напирате за ес?! ще трябва и на вас да подпишем!!

госпожа другарката Захариева с рокля за бременни???? Не че ме интересува, ама бременна ли е наистина или просто наудачен избор в резултат на беден вкус?

Захариева е ВЕЧНО ПАТОЛОГИЧНО УСМИХНАТА сигурно е на екстазита а вкуса и напомня модата на 50те в САЩ

Една дума не вярвам на сърбите. Досега малко ги беше страх, но се убедиха, че държат здраво положението. Прегледай Мк сайтовете, да разбереш какво става в Сърбия и как държат да покажат колко ги обичат. Мисля, че сега нашата основна задача е да пазим историята и територията си от агресивния македонизъм. Сърбите колкото и силно лоби да имат в СРМ, ще ги изоставят начаса, ако трябва да избират между тях и Войводина. Нали никой не си мисли, че германците са забравили изчезването 1945 г. на 500 000 германци от там. Крайно време да престанем да се занимаваме с тази измислена държава Македония, да се обърнем на изток по оста Украйна , Молдава, Румъния, Турция и през Черно море Грузия, Азърбайджан. Там е нишата в региона. Те, сърбите не са прости и не случайно ни примамват в това тресавище. Единственото предимство, че е близко до София, ама пътиша ше има след 15 години. Те ти пукат гумите на колите, ти ще правиш бизнес....

а глупаците от северните оставете на мира! Нека северния вятър ги освежи малко!

Така говорят сърбите сега, преди да са тръгнали за ЕС. Когато обаче седнат на масата за преговори и от страна на България им бъдат поставени част от същите въпроси - картинката ще се смени. Почнем ли да обсъждаме " Западните Покрайнини" и въпросите за българското малцинство със Сърбия ще се получи същият проблем. Дано сърбите си научат урока до тогава и да излязат малко поне по-умни от РСМ. Ще поживеем - ще видим!

за приятел, таралеж за възглавница.

Джамбазки много ясно очерта българския национален интерес, без граница от Дунав до Бяло море и от Черно море до Охрид!!! В първата част той е постигнат. Защо отстъпваме от втората част? Някои коментиращи даже вече са се отчаяли, че ще можем да го защитим, говори са за пълно отблъскване на македонците от нас! Това обаче е в сърцевината на македонистката доктрина!

Prasaj gi Vasite glupavi politicari denesnite I 100 godini nazad

Значи македонците няма как да ги образоваме че са българи ,те са със създадена вече национална идентичност - фалшива/истинска ,никой не може да го спреш да си вярва в неговите факти и учебници и история...а в историята винаги има разминаване в тълуването и винаги са премълчани някои данни за сметки на други данни и нтерпретации. С това не искам да кажа че македонците не са ни присвоили част от историята ,напротив ,само казвам че това няма как да се възстанови освен с военна интервенция и война ....неща несъвместими с времената в които живеем и най вече континента в който живеем.

Има, как момче, истината е по-силна, от пропагандата. И знаеш ли защо, защото проагандата управлява е лъжи и страх, но до време. Е това време свърши има Интернет.

идиотската снимка с идиотското здрависване. Здрависването се прави с дясната ръка а не със лакет. Това е произлязло още от времето когато хората са носели оръжие. Здрависването означава "ето моята ръка"

Това е новото здрависване. Заради Ковид не се докосват дланите.

Езиково и религиозно това са най близките народи. За жалост са разделени и противопоставени.

PEYTSCH

Няма да ви заобичаме от 1885 насам. Само мерзости...

Решението е много лесно и в същото време много болезнено за хората в СРМ.Подялба между съсъдите и драмите приключват.Защото там някои хора се чувстват албанци,други сърби,трети българи и тия с "идентитетот" просто са някакви незначително малцинство.Няма как така създадена държава да просъществува дълго.

Македония е Българска. Българите в областта от Османската империя- Македония, бяха 500 години под Ислямско Албанско/ Османско РОБСТВО и след това 80 години под Сръбско Владичество. След 1913 г, сърбите 80 години ТОРМОЗЕХА и ИЗМЪЧВАХА българите. Сръбските гадове и комунистите на Тито, наричаха- българите- фашисти и нацисти и ИСКАХА българите да се наричат македонци.. Сърбия може да си ВЪРНЕ Косово, ако България си ВЪРНЕ Македония и изгоним всички Исламски змии- АЛбанци/ Османци от Македония и Косово, да бягат към Турция.

Това със сърби не може да стане, с хървати да, но не и със сърби. България трябва да стане Конфедерация с Албания.

Не по думите, а по делата се съди за отношенията .......между приятели. ;Не по думите а по делата ще ги познаеш;

еми да сърбите си гледат интереса напред. Не седят да се ровят кой каъв е бил. Е го човека говори си и с нас и с Македонците.... а тъпири като теб най-много да ни вкарат във война......

Каква война бре тапир?Сърбия срещу НАТО ли?

Балканска война.... какво НАТО..... колко балкански войни е имало последните 150 години малко ли са? Преди 20 години беше последната, повечето я помним...... ако се сбием с Македония и Сърбия НАТО яма да се намеси, докато не стане тотален мазаляк......

Деде в кой век живееш?Членове сме на НАТО ,Сърбия -не.Да ти обяснявам ли какво ще им се случи само да си помислят някоя глупост?

Студена война!

Що, тя да не би да е спирала?

Един умен човек да има .... Браво на сърбите. С кръв и много мъка си научиха уроците, но ... евалата "Сръбският министър каза, че ако се занимаваме с въпроси от миналото, постепенно ще видим как хората от региона ще започнат да заминават в друг регион, където няма да водят такива разговори."

PEYTSCH

Ако не беше Русия щяхме да сме заедно. Избирате Москва. Окей. Няма ЕС. Окей. Кой където иска да дриска...

Посмъртно няма да искат ЕС

PEYTSCH

В ЕС само когато се признаят за БЪЛГАРИ. Ако ще и...никога. Не ни интересуват. Вместо да търсят сближения отисторията за бъдещето, те търсят омразата. Успешно. Бих затворил границата и бих скъсал дипломатическите връзки. Вето, Ембарго и Край. Кучетата да ги ядат.

ама яко са те надъхали то ВМРО а? и какво като се изпокараме и не дай боже и война си направим ще спечелиш ли? по-добре ли ще живееш? Какво значение имат всички глупости на каракачанката? Значение има ако Македония и България и Сърбия са успешни държави. Путуваме свободно. Ходим на почивки и живеем дорбе. Това трябва да ти е целта.

Все повече руски тролове се появяват в сайтовете,след като даже Путьо разбра,че сме единни по въпроса за макетата.

Балканите пак се заформят като барутен погреб на Европа!

заформят ни агенти на Русия. Според теб ВМРО в България и Македония какви са? Защо сеят омраза? За да сме барутен погреб Истината е, че тая история и всички други тъпотии за които се спори нямат грам значение. Има знаечение да се уважаваме като хора и да се спре кампанията на омразата.....има смисъл да се бута напред икономиката и стандарта на живота на всички.

Ако направят смесена историческа комисия със Сърбия, Румъния и Гърция ще бъде същото, и с тях няма да се разберат. Така ще е и със всички други народи от славянския свят!

пак я опънаха

Грехота е да не я опъват, да не е някой грозил я.

му са миролюбиви, но на сърбин вера да немаш... Толкова много са ни гърбили през годините, че тоя и добър ден да ми каже ще погледна през прозореца!

По принцип работата на един външен министър е да лъже. Ама сръбския mnogo laže - твърде много. И така 150-160 години вече ...

да отговори,защо трябваше да се дават български паспорти на северно македонци и на шиптъри -мюсюлмани?Кога ще се отмени това недоразумение,"двойно гражданство"!От него няма ползи а само вреда!Защо агент Иван не издава така масово български паспорти на банатски и бесарабски българи които за разлика от северно македонците се гордеят и радват да се наричат българи!Агент Иван ,ще бъде съден и вкаран в затвора рано или късно и за други престъпления!

А тая ППП защо не е в затвора след решението на съда за "подпотната стена" на Алепу

Няма дасе заниамваме с минлаото. Проблема е в настоящето - сръбски клиентелисти управляват СРМ, а младите македонци са закърмени с антибългарска пропаганда днес, а не в миналото. Това как ще ни сближи?

гербава калинка от Пазарджик е време да бъде отстранена от този важен пост и да отговаря и за "подпорният" хотел в който тя има конфликт на интереси!Съда обяви че там е извършено престъпление и хотела е незаконен!

А нещо Мунчо да кажеш ?Трол недоклатен

Недоклатен гербав трол,кой е този мунчо за който да се каже? Има ли си име и какво е направил обясни ако може за да го коментираме този мунчо?

Аз опитах да направя метеж,защото моя ментор Решетников за това ме добута дотам да вземам над 10 хилядарки заплата.Аз се ожених пак за една блудница,иначе нямаше как да стана пРезидент,с репутацията си на кръшкач.Но не съм виновен аз,просто казармата ти изпива мозъка.Аз казах ,че вирус няма,щото така ми казаха от Москва.Аз вдигнах юмручето си да правя метеж,ама по добре да си го бях набутал отзад,че лъснах като агент на Москва.Аз понякога ближа леки жени или развалена риба-каквото ми сервират.Аз съм тъп селяк ,злобен и невнятен,цял живот на гърба на държавата.Не ми се сърдете попаднах случайно на този пост,прост съм но няма да ме търпите още много.С много извинения от Мунчо. Дали разбра сега кой е Мунчо червен нещастен боклук?

Към новината