назад

Танева призова търговските вериги да зареждат родно производство

20:52 | 26 март 2020 | Редактор: Калина Петрова 110 5934

Коментари 110

Пожеланието е хубаво,ама същата тая скукумингелица изтепа прасетата,овците и козите.

А, КЪДЕ са БЪЛГАРСКИТЕ вериги????

Козите избихме, след това избихме прасетата.

Сега е момента да се види кой колко чини като човек и като граждани на Република България (независмо дали си българин, турчин, циганин, арменец или марсианец)? Аз пазарувам и потребявате стоки и услуги, които стимулират БЪЛГАРСКОТО., особено ракията.

това т.н. родно производство бе тъпи герберасти като таковахте мамата на леката и хранително-вкусова промешленост, на животновъдството, на зеленчукопроизводството, на овощарството и т.н.? Загробихте всичко до което се докоснахте. Вие освен да крадете, за нищо друго не ви бива!

Ама баш се затърка

Престанете вече с идиотщините си след като се знае че съсипахте родното проиводство.. Ами като немогат да го изнесът заради транспортния хаос естествено че някъде трабва да пласират агнешкото и за това цените ще да са ''подобаваш'' за избиване на загубите от износа и балъците ако имат спастрен някой лев ще да си купуват по малко за адет и мирис поне като са затворени в къщи.

Има ли?

Има ли?

Основно свинско месо?????

Ааа,сетиха се най-после след 10 години управление,когато държавата вече е 'ИЗТОЧЕНА'

Българско никога не съм купувал, няма и да купувам! Това са най-големите боклуци на планетата! Така уча и децата си! По-добре най-голямата гадост от Европа, но не и българско!

Ми смени си и езика! Що окаш на български още, тупан такъв!

Купувай си Анадолско тогаз

Азьо, като свършат центовете и клошарско ще проядеш, глей си работата, отрепко.

Ти си долен мангал, изчезвай от България и никога не се връщай. Заедно с децата.

Сега е моментът! Купувайте от българската квартална бакалия, а не от германският хипермаркет! Нека парите ви останат в България!

В кварталната бакалия е много по-скъпо, защото кварталния бизнесмен реши, че сега ще си оправи живота. Освен това не е чувал за фискален бон. Така, че пазарувайки от него, подпомагам само него, а в големите магазини работят български граждани, които получават реални заплати с реални осигуровки и след това са реални потребители на други стоки и услуги.

Големите вериги изнасят яко кинти от България, нищо не внасят. И продават вносни боклуци. Това, което дават като заплати е нищожно на фона на това, което измъкват от тук. Затриха всякакво родно производство. Това малко ли е?

И сьщо така са обещали да има подарьци за всички от дяди Коледа и да си ги тьрсим под елхичката.

Министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева е много права . И дето троловете да пишат за рубли да станат овчари и ще взимат добри пари не рубли.

Ще са единствените, които ще печелят в този "пир по време на чума"! Като гледам как хората се запасяваха и още се запасяват.....Но скътаните парички скоро ще привършат, хладилниците ще се поизпразнят, тогава накъде? И как? Ако Цецко, Сашко, Ивчо и Васко върнеха дори 1/3 от "усвоеното", щяхме да се оправим и за нула време да излекуваме болните и накупим необходимото. Картинката поне щеше да изглежда другояче. Излиза, че поради неведоми мотиви "вода газим - жадни ходим"!

С какво да купуваме след като половината население е вече безработно или в неплатена. Да се обзаложим колко жертви ще вземе вируса и колко икономическата криза след това

Все едно живеем по времето на комунизма.а европарите ги лапаме.. срамота. Ние ще купим внос , бедните да ядат българско.

Във верига не влизам отдавна, купувам си всичко от кварталните магазини.

Трябва да ИЗХВЪРЛЯТ всички китайци, които са в БЪлгария, към границата с Турция и към Китай. Китайците РАЗПРОСТРAНЯВАТ КОРОНА- вируса, за да разболяват хората в Европа и да ВЗЕМАТ парите на богатите( а бедните ще измрат). Китайците правят ДЪМПИНГ и искат да ОТКРАДНАТ бизнеса , работата и парите на българските фирми и работници.. И затуй трябва пълна ЗАБРАНА за китайски магазини или ресторанти в БЪлгария. Хем да НЕ ни заразяват с коронавируси, хем да НЕ ни вземат Бизнеса и работата. АКо Б.Борисов не иска да изгони китайците, трябва да го утрепят и после да изгоним китайците, за да имаме Пари, Работа и да сме Здрави.

Абе и аз искам да ми е 25см ама не е, министър ката знае ли че родното е по скъпо?

Шматароци мамини-аз съм селскостопански производител,продукта ми е директно в най-големите търговски вериги в страната.Знаете ли колко % е надценката на веригата върху моят продукт-34 % си е нормата.При разните акции-свалят на 20 %.Нали се сещате,че част от това е и една добра печалба...И сега,да не си помислите,че тая печалба остава в България.

Старо правило, не коментирам дали е правилно е: 1/3 производител 1/3 дистрибутор 1/3 търговец Така гледам е формирана и вашата цена. Ако не ви карат да поемате бракуваното, с изтичащ срок на годност е справедливо. Заради тази формула е натиска и на цените надолу. Аз лично сам съм си дистрибутор, работя с две от големите вериги и честно казано разбирам вече защо е такава формулата. И складовите пространства са скъпи и доставката по отделни магазини е трудна - едните имат над 20 в София. Доставката(само чакането) е около час за всеки, изисква специализиран транспорт и съответния човешки ресурс. За съжаление на този етап не мога да си позволя 1/3 за дистрибутора, но ако ми се вдигне обема на доставките, ще ми е по-изгодно да го направя.

Танева - не се презапасявайте, имаме хранителни стоки за две години напред. Ама камионите спряха на границите и храната привършва, защото бе повечето внос, а българското земеделие и животновъдство изоставено от държавата, а то е от сферата на националната сигурност.

Не работи ли зеленият коридор?

По-важното е какво купуват потребителите .Особено важно е сега да се подкрепя местната икономика,защото това се отразява на всички ни.

~Чуждите вериги да зареждат от български производители... доообре

Това учудва ли Ви? Зареждат от много места и голяма част са местни. Просто купуват от където им е изгодно. Ако мислите, ке тия капиталисти ги интересуват политики.щ.,забравете. Печалбата е цар.

Моля НЕ ПРОПУСКАЙТЕ да включите в представителното изследване за КОРОНАВИРУСа РАБОТЕЩИТЕ НА КАСА в големите търговски вериги на СУПЕРМАРКЕТИТЕ. Там е най-големият човекопоток !!! Считам, че голям пропуск досега е това, че работещите на каса в големите супермаркети не се проверяват за коронавирус. За мене работещите на каса в големите супермаркети са най-застрашените от коронавирус наред с медицинските работници, работещи на първа линия с болните, но имащи информация, че контактуват с болен и снабдени с подходящо защитно облекло,докато работещите на каса, непредпазени с адекватно предпазно облекло, а неминуемо контактуващи на недопустимо близко разстояние, ежедневно, с болни от коронавирус без симптоми. От друга страна, ако някой от тях, работещи на каса, е болен без симптоми, той също може да представлява опасност да заразява всеки ден за стотици клиенти.

А, сетиха се за родното производство. Плевнелиев наложи вето на Закона за защита на конкуренцията, придобил популярност като Закон за търговските вериги, защото чуждите вериги щели да бъдат поставени в неравностойно положение...

За бога, братя, не купувайте. Искате пазарна икономика с протекционизъм. Много държим на българското, но купуваме по-евтиното, независимо от произхода. Еееее.

Що махате с минусчета? Вие сте тези, които купувате турски домати, полски картофи и китайски лук. Вие сте тези, за 5 лв. по-евтино сте набутани във веригите. Във фейса сте силни, ама нема да купите яйца от бабата на пазара, щото са с 5 ст. по-скъпи.

Яйцата на баба ти от пазара не са минали медицински контрол, може да имат салмонела.

То щото турските домати са изледвани в сертифицирана лаборатори и "Монсанто" химията е полезна за поколението, ама това е друга тема.

Страшен пример за яйцата от бабата на пазара-трябва да съм се сбъркал,за да купя от бабата с 10 кокошки,дето от тях през зимата снасят сами 3 и е събрала две кори яйца за 25 дни,гледани на двора,в калищака,с някоя салмонелна инфекция.

То само с призиви няма да стане

Така е,само с призиви не става,трябва и малко мисъл.Защо трябва да си купиш стока от български производител,но от чуждестранна верига.

Колко години продажните депутати отказваха да приемат закон за стимулиране продажбата на бълг. продукти от големите вериги. Сега даже и да стане, има ли готовност съсипаното и раздробено селско стопанство да се организира? Пък и с призививи и лозунги не става - соцът отдавна свърши. С две думи, тая безхаберничка заедно с Ангелковата спокойно могат да се пратят на борсата, а министерствата им да се закрият до два отдела в някъде из другите минисерства. А оше по-добре, ако след като ги разжалват да ги пратят в Банско на заточение - хем на курорт, хем да папкат бълг. манджи!

Вие го съсипахте родното производство- сега чакате от него -

Много, адски много ми се иска да подпомогна земеделците, т.е. производителите. Но тях ДИРЕКТНО, а не търгашите след тях които продават на 3-ни и 4-ни цени и лапат голямото парче без да са си мръднали пръста. ...ама как да го направя като и излизането от СФ е блокирано!!!

Ми значи няма да ядете агнешко

Какви български продукти, унищожихте всякакво българско земеделие и животновъдство. Всичко е вносно по пазарите, нищожно количество родно производство има само. Ни картоф, ни ябълка, ни чесън, ни краставица, ни домат, нищо, нищо не можеш да купиш българско вече. Хубаво било ние да се тъпчем като бройлери из офисите, а всичко да ни внасят. Това било хубаво.

Като я гледам тази , май е болна от безмозъчно Коронавиросно ! Тя ни изби Домашните животни и сега иска месо ,яйца , мляко , масло и Патки ! Тя има ли !

Супер! След пандемията ще купувам директно от производители без прекупвачи. Довиждане търговци скъпчии. Хем за фермите повече пари, хем възможност да избирам качествени доставчици. Браво!

До сега кво ти пречеше да купуваш бе мушмурок? М? Високата цена може би?

Много смешна Министърка ! Изби без да са болни животните на хората и им унищожи поминъка , сега хитрува и се прави на честна ! ОСТАВКА ! Тя е срещу Българите и България !

Дето се вика тя е пияна, но утре ще изтрезнее. А Вие завинаги ще сте глупав.

Тя хубаво е призовала, ама като съсипахте родното производство? Изклахте прасетата, птиците, телетата, козите и овцете поради недоказани болести. Земите пустеят заради разбитото земеделие, доведено до там, че да внасяме дори БОБ!!! Леща от Канада, царевицата (консервираната) всичката е от Унгария, пише си го на етикета, независимо от фирмата, която я предлага на пазара, домати, краставици, чушки, зеле, картофи, ако щете, лук, - все от внос. Чесън от Китай. Яйца от Полша, гъби пак от там. Родното производство е минимално и няма как да задоволи нуждите на цялата страна. За огромно съжаление! Защото нашите храни са качествени, имаме климат, имаме почви, имаме опит в селското стопанство. И хора, дето да работят, все още имаме. Ама управниците в последните 20 години съсипаха всичко!

До скоро бяха 1000 лева, колкото за едно сиромашко погремение.

Трябваше като при комунизма един том Карл Май с един том съчинения на другаря.... - на един лидъл задължително и завод от Фолксваген . А то сега 40% от паричките на народа директно при немците, а заводите - йок.

Това му викат търговски баланс.Войната между Китай и САЩ е за изравняване на вноса и износа.

Ми той Тръмп за социализъм се бори значи.

Интересен призив. Но днес една шефка от селския бранш каза , че 80% от плодове, зеленчуци и прочее е внос и каза, че за последните дни има увеличение на картофите с 50%, а на лука ( дето го яде Стоичков у Америка и подсмърча) с 30% а на пазара 100 г. чеснов лук струва 1 ЛЕВ, И че на практика за българското остава 20% но се пита на каква цена ще бъде?

Нямам нищо против да купувам само родни зеленчуци,но тяхната цена е много по-висока от турските и македонски,защо е така?

Няколко са причините. Върху нашите производители действат строги регулации, които ги няма извън ЕС. Затова без субсидии цялото ЕС зеленчукопроизводство е на по-восока цена. Другата са цените на труда. Може да ви е странно, но дори нискоквалифицирания труд поскъпна драстично преди тази криза. На мен ми искат 1200 с осигуровки, братовчедите, с образование 3ти клас. В същото време, по селата освен тях няма кой да работи. Проблема не е в 1200 лева, а в производителността и начина на работа на един необразован и доста примитивен човек. Нито отговорност, нито мисъл, нито мотивация за повишаване на добива имат.

Танева призова търговските вериги да зареждат родно производство. Ма то умря ма.Нямя го.

Танева била призовала... Ами вземи ги и помоли. Или пък им направи магия за любов

А кой ще си купува агнешко? Върхушката от няколко хиляди фамилии.

По хубаво от сиренето на Лидл в синята кутия няма...

И без това ще разчитам на родното, защото вносното няма как да дойде

е откъде бе джанъм?!?

Родно производство !!!! КЪДЕ КОГА!!! Та те съспаха всичко с годините да станат богати прекупвачите и тези които ги подъжат.Какво ли не направиха да ги затрият, а сега да родно да търсим(или размаразено от други държави).

Обратно към съветско-турската орбита ли ни побутва тая кака? Зер Джуджето тръгна да "помага" на италианците и наште управници започнаха да залягат. Тая кощрамба не спря да се излага.

Да приемем, че аз съм селскостопански производител и искам да произвеждам и продавам. Ами аз първо не мога да си опазва продукцията от орките, които с каруци обикалят по селата и опоскват всичко, дето се яде. Ако го хвана и набия -мен ме съдят. Ако не го хвана - съм на минус с хиляди пари, кои трябва да връщам на банките. Безизходица! Чакайте на българите

Към новината