Бисер Петков увери, че няма да се отнемат инвалидни пенсии

Социалният министър Бисер Петков и Национално представителни организации на хора с увреждания продължават спора си за реформата в ТЕЛК.

Обратно в новината

Коментари - Бисер Петков увери, че няма да се отнемат инвалидни пенсии | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Когато заловят някоя мутра и ... хоп, тя се окаже с ТЕЛК. Доста болна мутра се окаже.

Тоз министър и замесничката му Султанка Петрова са комуняги .

Крайно време е да хванете фалшивите инвалиди и да ги принудите да върнат неправомерно взетите инвалидни пенсии и то в десеторен размер! Ама проблема е че май изобщо не ви се занимава с това, а ви е по-лесно да измислите някакъв закон при който да бъдат ощетени истинските инвалиди, за голямо съжаление......

Нека истинските инвалиди получават прилични суми, но нека и да се освободи системата от фалшивите инвалиди, които са прикачени на дотации към пенсионната система. Не лъжете за такива неща! Имайте страх от Бога! Че не знаете дали ням да ви дойде нещо още по-страшно от измислените диагнози във фалшивото ТЕЛК решение.

Има много хора с инвалидна пенсия, която са придобили чрез заплащане на комисии. Мисля, че повечето са такива. И затова няма пари за пенсионерите. Това са здрави хора, които получават незаслужено инвадидна пенсия.

Познавам двама с телк дето ползват облагите за телефон, за данъци, за лекарства ама бъхтят като разпрани на лозето и градината си...Нямам нищо против инвалидите ама истинските а не такива дето гледат от къде какво да докопат защото видите ли оперирли ги я от язва я от простата и веднага им лепкат телки нищо че са по здрави от другите без операции..

Да разбирам ,че с вашта реформа болните ще са с по нисък %,с право на работа така ли? Само не знам къде ще я търсят тази работа и кой ще ги наеме,като те ще са все в болнични. То с болничните не никакъв проблема ,не си поискал за каквото се сетиш и не са ти дали, а в случая с ТЕЛК решение за болест -180дни годишно или с прекъсване 360дни няма да е никакъв проблем,ето това ще са вашите реформи.

моята инвалидна пенсия която имам след тежка коремна операция и 6 месеца химиотерапия заради онкологично заболяване. Е, кажете ми, може ли да се живее само с такава пенсия? нормално ли , човешко ли да се дава такава пенсия в ЕС? НЕ Е ЛИ ПОДИГРАВКА И ГАВРА?

Сега нямате онкологично заболяване нали??Оправяйте се и си гледайте живота, защото хора с по 40 години трудов стаж вземат толкова въпреки болежките си...Това че си преживял коремна или друга операция не трябва да е на 100% инвалидизиране защото не е реално...За година две разбирам докато се стабилизират, но доживот да се ползват облаги на гърба на другите ми се струва че не е реално - няма липсващ крайник нали????

Аз предлагам по този случай пак всички да гласуват за ГЕРБСПДПС! Предложението е прието единодушно!

Ще гласувам за когото си искам. Не приемам съвети от провалени селски ахмаци като тебе за кого да гласувам.

Герберска паплач ОПГ ГЕРБ да си ходят по бързо.

няма да отнемат,защото електоратът от орки е закачен там на хранилка

Докато няма работеща съдебна система ще е така. Невинните ще плащат за престъпленията на виновните.

Пари за глупости винаги има, но за деца и болни - нъц !!! Все искат да вземат на босия цървулите... И не им вярвам, че няма да орязват пенсии, преди дванайсет години пак имаха такава акция !!! Като не могат да се справят с фалшивите телкове, дай да порежем всички, да им имам и логиката...

пожелавам на този киѝто цъкна минуса да му се случи същото като на мен и на него тогава ще му се изясни за какво иде реч

Явно е имало защо да ви се случи след като толкова злъч ръсите:((((..

Троловете горе, които говорят за платените телк-ове имат ли си на идея какви са предложенията на министерството. Реално искат да изхвърлят от системата над 300 хил души, защото НОЙ е продънена дупка.

НОЙ е библейски герой. НОИ е осигурителна институция, която администрира бюджета на ДОО. А дали фондовете на ДОО са продънени дупки, явно ти знаеш най-добре.

Да се спрат телковете за циганите! Във всяко семейство има поне по двама освидетелствани! Защо циганите са с превилегии,телкове,не плащат ток,получават ппмощи! Стига вече,писна ни!

цели маали са с телк, цели маали епилептици! безкритичния лаф, че "няма да се спират инвалидни пенсии ида се преразглеждат телкове" е много вреден също! за наистина страдащи и болни хора-да, но не и доживотни пожизнени търтеи!!! рработещите стават все по-малко, пенсионирането става все по-късно, а някакви безсмислени организми през целия си живот не вършат нищо полезно, но ходят до банкомата за социални помощи и инвалидни пенсии, като че някой им е длъжен!!!

моята вече я спряха защото съм бил оздравял макар че в гръбнака ми ще стои импатирана шина от 23см захвата със 12 болта за костите докато съм жив така че не се надяваѝте на нещо добро.

Много хора имат имплантирани шини и пирони тук и там и работят. Ти някакъв специален ли си?

Спрете неправомерно получените телкове. Имам познати, които са с ТЕЛК, работят и след пенсия и по проекти и на две места, но са с ТЕЛК. Човек с Телк не може да работи по 12-14 часа на ден. Мирише на корупция и източване от моите данъци. Аз мога да живея с една мизерна заплата, но някои не могат и са си платили за ТЕЛК. Айде стига вече! Проверете и лекарите , които издават телкове.

ИНВАЛИД - ДОБРЕ НАПИСАНА ДИАГНОЗА ОТ ЛЕКАРИ ,СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ . ПОЛУЧАВАТ ПОВЕЧЕ ПЕНСИЯ ОТ РАБОТИЛИТЕ ПО 40 И ПОВЕЧЕ ГОДИНИ. ТЯХ ТЪРСЕТЕ И ОТНЕМАЙТЕ ТЕХНИТЕ ЛЪЖЛИВИ ПЕНСИИ . ОСТАВЕТЕ ВИДИМО ИНВАЛИДИТЕ ,ТЕ СЕ ВИЖДАТ И НЯМА НУЖДА ОТ РАЗНИ ТЕЛКОВЕ.

С онкологично заболяване не е чак толкова видно. Също с трансплантиран орган. Просто да знаеш.

silvia_v_dimova@abv.bg

Който ми е сложил минус е с интелектуален дефицит и е по-увреден, отколкото аз от рака.

Личи си, даже много си личи! Белезите от операциите на първо място. Освен това ако си с такова заболяване си диспансеризиран и ходиш в началото на всеки 3 месеца за изследвания, после на 6, на 1 година - докато си жив. Често изследванията са лоши, изписват ти лекарства, добавки и т.н. Много от нас имат вторично образувание. Всичко се пази в системата на онкологичните диспансери. Ако няма данни за теб - значи заболяването ти е измислено.

Единственото което сте длъжни да направите е да спрете издаването на ТЕЛК с фалшиви диагнози, т.е. да спрете корупцията. Ще можете ли? Защото начинът по който се опитвате да го направите е абсурден - да вземете от всички болни инвалидните им пенсии за да не се облагодетелстват фалшивите инвалиди! Знаете ли, че искам да не работя с онкологичното си заболяване, но не мога да си го позволя. Не мога да живея с малката си пенсия, но пък тя ми помага да вземам скъпи лекарства и добавки за да мога да ходя на работа без да боледувам често и работодателят ми да не потърси повод да се отърве от мен ако вземам често болничен. Мислете преди да правите промени защото хора като мен ще идат да скочат от първата висока сграда която им се изпречи пред очите поради невъзможност да продължим да се борим със ситемата за живота си.

Как ще отнемат, като избирателите веднага ще отидат към друга партия! Всеки път е така - вдигнат пушилка, че дойдат ли на власт, веднага ще сложат всичко в ред, спечелят и постепенно отстъпват, докато върнат старото положение. Но управляващите големите заплати са си ги взели вече. И всички са доволни. Ред може да се сложи, но никой не го иска.

900 000 инвалиди. Поне половината тъмнозелени. И "няма да се отнемат пенсии". И после се чудим защо парите за истинските инвалиди все не стигат!

Не стигат и никога няма да стигнат, защото за "комисиите "също си е хранилка , да си знаеш и да са ти на тепсия без да си мръднеш и пръста през 1 че през 2 или 3 години , хора които масово не заслужават ТЕЛК-но "органа" регулярно си прибира едни пари , един вид...ежедневна, ежемесечна, ежегодна ...пенсийка -необлагаема от рушвет ...а хора със свръх видими заболявания и дефекти - не плащат и не получават... да не говорим за колежката ми , млада 40 годишна жена на токчета 11 см. с диагноза ревматоиден артрит...милата...но ето - взема си заплатата без удръжки - що да не подхранва някоя гладна душица от "органите" тя рушвета си го възвръща...освен това от работа ще изгонят мен-здравия, а не нея - защото е "болна" т.е. извинете "ИНВАЛИД" и закона я пази... ...хайде да спрем до тук че...

Най-лесно се удрят инвалиди... Отидете в кое да е поделение на "Социални грижи", в кой да е град , постойте 10 минути и ще чуете и видите какво е отношението на служителките към инвалидите! То не са забележки за щяло и нещяло, викове и крясъци как можело да са толкова ненормални...! Ами че те са си ненормални, нали затова са инвалиди?

В интерес на истината, като отида да си подам документи за винетка, много добре се държат служителките !!! И сега като си плащам данъците също !!! Може би щото аз не съм грохнал, а видимо як и не смеят да ми о-кнат?!

Какви реформи може да очакваме от вас? Никакви.Здравеопазването ,това което го имаме не може да се реформира вече. Аз смея да твърдя,че България е на първо място по издадени БОЛНИЧНИ на здрави хора. Имате ли някаква стъкмистика поне? От там и проблемите с ТЕЛКа.

Какви болнични? Те половината "инвалиди" са фалшиви, ти кусур намираш за това, че някой се скатал 3 дни от работа.

За съжаление много си прав.Парите съ отиват за фалшивите болнични , но тях никои не говори нищо.Като си пенсионер изобщо нямаш право на болнични.Сега скапаната държава без да вниква в проблема ще се заяде с истинските инвалиди а тези /главно бледоликите които цели махали и села са решения/ няма да бъдат закачани защото са нашия любим електорат.Скоро идват избори и не трябва да се губи стадото което го поим и храним по всякакъв начин.Ако отиде циганката в Пирогов без здравни осигуровки и я изгонят ще дойде цялата махала със сопи и брадви , ако изгонят някой нещастен българин никой няма да дойде.Така е като сме вече малцинство.Шайката управници не си мислят , че някога могат и те да разболеят , но те толкова се накрадоха , че изобщо не ги интересуват пенсиите.Някои от тях имат толкова колкото е половината бюджет на цялата държава.