назад

Тихановска обяви началото на обща стачка в Беларус

16:10 | 26 октомври 2020 | Редактор: Лилия Чалева 55 1850

Коментари 55

Стачката е обявена добре, а стачка има ли

Интересно, в статията: "Белоруссия отказалась впускать почти 600 «крепких парней» из Украины, Литвы и Польши" Разказва се, как през седмицата преди великата революция да започне, Баларусия е отказала на 595 яки и добре сложени момчета чужденци от Полша, Украйна и Литва да влязат в Беларусия. Защото не са успели да обяснят целта на пътуването, къде ще пребиваават и за сметка на какви средства. Та да стане ясно, защо е заплашвала домакинята Тихановская. И защо е било разрешено употребата на оръжие от полицията. И също, защо не е било употребено оръжие в днешния ден. та на този фон да сравним какво представлява коментираната статия.

Знаеш ли какво е "КРЕМЛИНСКИЙ БОТ"? Такова като тебе просто комунистическо долно човече

Ама разбира се, че съм кремлински бот. Колко правилно си забелязал. По коригирания Тълковен речник на българския език, това днес значи: всеки, който говори неудобна истина и не повтаря като безмозъчно зомби западните безумни умотворения и не живее в Света на Хари Потър, значи е кремлински бот, мръсен комунист, червен боклук, и корупционер. Както повеляват въведените в САЩ през 50-те еврейски политики в американския обществен живот. Едно и също, само малко добавки в терминологията. Има ред психични заболявания. Има едно, параноя, комбинирано със фетиш към г.за на господаря и задължително, остра нужда от господар. Коктейл от болести. Може и да не предполагаш, че има толкова болни и увредени хора. Но ако погледнеш в огледалото, веднага ще видиш един такъв. Драга ми човешка карикатура. Съболезнования. Но никой не е застрахован. Лекувай се човече, лекувай се докато не си изкрейзил съвсем и безвъзвратно. САЩ умират и са пред разпад, а Русия има възходящ тренд. До някоя година, това ще е факт. Ако не си стандартен въртипотурко, тогава наистина може да превъртиш.

Русия във възход..... Къде го видя това бе болен мозък. Москва и още няколко по големи града не правят Русия. Виж им (или може би виж си) селата, още са с дървените стълбове за осветление и електричество. Ония боклук Путин също като Лукашенко ги избива един по един, всичко що му е противник...... ЧАО. Това ли възхода им. Нали Путин се биеше в гърдите, че били открили ваксина срещу COVID 19, всеки ден нови 13-17 хиляди заразени. Дано не стават повече разбира се. Да ти пикам на шибания възход. И запомни че там където е стъпил шибания червен ботуш, трева не расте.

Ти Мартинчо, заради това пасеш трева от 20 - тина години. Щото те ТЪПЧЕ " ДЕМОКРАТИЧЕН" ботуш и има само трева. Или ти ядеш ЛЮЦЕРНА, която е с повече КРЪМНИ единици?

Аз искарвам достатъчно за да мога да си позволя овес, пшеница, царевица и всякакви други екстри

в едната акция участвали 50 човека , а в другата 100 човека . Смехория отвсякъде . Дир бг само за Беларус ли ви плащат , да отразявате "протестите" , те в България са многобройни сравнение "опозицията " в Беларус . Единия бил блогър , пък го арестували , пък сега жена му е лидерка на тяхната опозиция . Трябва да видят и чичото и лелята на тоя "известен" блогър и те да се кандидатират за президент . Сигурно такава опозиция има само при ескимосите и индианците

Шибаната курва това ли успяха да я накарат кукловодите. Аз като работя, работя за себе си, не за толупа! Тези хора изобщо осъзнават ли че са щастливци, че им беше спестен този цирк с к19?

Този Лукашенко не разбра ли, че има страшна "пандемия"! Каква е тази комунистическа диктатура-целият народ един върху друг навсякъде! Я веднага строга карантина, блокади, всички под домашен арест, както правят всички най-демократични правителства. Та да усети и белоруския народ какво значи западна свобода!

Когато еуфорията свърши, идва реалността, а тя няма да бъде розова за всички! Този филм сме го гледали вече!

значи си добиче.. чакаш само господаря да ти даде фураж и ти да преживяш щастливо цял живот. Накрая господаря ще те заколи и направи на кайма... каква съдба

А какво разбираш под "свобода"? Точно за такава "свобода" се бори и много умният украински народ. Днес виждаме в какво трагично и направо безнадеждно състояние ги докараха западните кукловоди. Та това е класическа неоколониална атака за завладяване на държава и източване на ресурсите. След като се нагледахме не знам колко пъти да го правят това, трябва да си безумно тъп за а говориш за някаква абстрактна "свобода". И да повтаряш една доста изпаднала и евтина пропаганда.

"Проведените,натрапени модели на демокрация не раотят. Това е просто обвивка, фикция, лишена от вътрешно съдържание и дори от подобие на суверенитет”, заяви Путин. Според него “там, където се реализират подобни схеми, народа за нищо не го питат, а ръководителите са не повече от васали, а вместо васала, както е известно, всичко решава господарят”.

рудсия цар Путин много пита руския народ..ха.ха иска да няма глас народен а само царски указ..ха.ха

Идиот! И на това отгоре неграмотен!

Незабавна свобода за мъжът на Тихановска за да миряса най сетне страната. Тази не е виждала х-- от бая време и вече се не трае, а като я гледам друг освен мъжа и едва ли ще направи толкова голяма жертва.

Вся власт советов / олигархов ... сакън да не бутнат Лукашенко ... той води Беларус към светли бъднини ... амин руски роби минавам и ви го слагам в устенцата боклуци

Нещо заваляш думите. Така се получавам когато си засмукал англосакския кор. И чакаш келепир за предано духане.

Че на Светлана и се иска спор няма, както е безспорно и това че няма да я огрее.

Светлана Тихановска успех. Българския народ те подкрепя.

от кога мангалите станахте българския народ бе манго?

ще спрете арменци и славянски цигани да наричате българския народ- "манго" .. Да не ви покажем пътя към азия и сибир.

Тази е един продажен боклук !

Всички врагове на Путин са наши приятели.

Да го тура на майка ти оттам , откъдето си излязъл , циганско копеленце

Че няма само ние да бъдем прееб.ни от демокрацеета.

То този байряк -бяло.червено .бяло много лесно става бял целия.

Тихановска обявила ама стачка дали има?

Лукашенко ще последва съдбата на Чаушеско.

Фалилията е ТихановскаЯ. Не е в изгнание, сама е поискала да напусне Беларус и е взела назаем 15000 щ.д. от Лукашенко.

Schilo

И там си имат трио. По-скоро соло.

Тихановска е голям виц! Добре, че е все още е полезна на кукловодите си за да и плащат масрафа... Но след поредната "анемия" ще си търси работа като чистачка!

хайде да се махат от власт досегашните в Беларус, крайно време е да падат тези главорези дошли на власт от 1917 в Русия и пуснали си ппиалата по цялото земно кълбо(те тия са плоскоземци де)

Schilo

Това не трябва ли хората от Беларус да си го решават? Колкото и да е фалшифицирал Лукашенко, ако е фалшифицирал, няма как да обяви резултат от 80%

Плосък мозък -плоскиземци бълнува!

До тук четем само западните медии какво казват. Както се знае, това си е чист опит за цветен преврат, спонсориран и организиран от САЩ. Изпълняват Полша и Литва, с надеждата за малко белоруски територии. А за тези реалности в тази сладникаво-блудкава пропагандна боза нищо не се споменава. Броя протестиращи е силно завишен. Няколко хиляди е реална цифра. Не се споменава, че протестиращите по правилата и разрешен протест, никой не задържа, нито репресира. Прави впечатление, че властта "репресира" само незаконните действия на "опозицията". Но това май няма значение, за "справедливия и честен западен манталитет". По друга информация няма нито едно държавно предприятие, което да е спряло дейността си. В няколко хилядни заводи, стачкуващи има в размер на десетки. Което никак не прилича на демокрация и волята на мнозинството. Но и това се премълчава. Паметта е хубаво нещо, ако припомним, последните опити за стачки в държавните заводи се свеждаше до това, група "протестиращи" да пречат на останалите да стигнат до работните си места. Което е една наистина изявена форма на "демокрация". Чудно нещо е света, като го гледаш през деформирано стъкло, което къде увеличава, къде намалява, а къде нищо невиждаш. За разпускане и деско забавление, може и да стане.

Тази проста путка ще си намери майстора жалко че я пуснаха да избяга.

Ех, педи, педиии Всички виждаме колко си изпаднал, та да проституираш срещу копейки Жал ни е за теб Несправедли е бил животът към теб, но ти не се отчайвай

ico_all

Затова пък на теб ти е крайно време да се отчаеш щото си неспасяем.

Най-смешното е, че ако успее тази стачка и свалят Лукашенко, тези държавни заводи предприятия ще ги продадат за жълти стотинки, ще ги затворят, нарежат и разсипят за нула време, и стачкуващите ще останат без работа - справка целия бивш соцблок. Тия говеда сами си режат клона, на който седят

Да допълня една подробност - 70% от износа на Беларус е към Русия. А Тихановская в в своята програма предвижда пълно скъсване на всякакви икономически връзки с Русия. Чудя се на тия зомбирани лапнишарани и тъпунгери, дето протестират,какви ще ги дробят после, като назначат тая дебилка за президент.

Сигурно мислят да стават бизнесмени-приватизатори. Но няма да има папо за всичките.

За да успее една революция трябва да е дерижирана от вън. Инъче може си висиш на площада да си носиш плакати нема лошо демокрация е имаш право, но промяна ... нема да стане. За справка жълтите павета 2020 година.

Съвършено правилно. Тези протести станаха просто част от пейзажа на жълтите павета. Не се бие през ръце, няма да има промяна.

И тук стачкуващи безработни. Абе откъде ги вадят тия бе!

Колхозния руски крадец - комунист може да го изръгаш на боклука само със стачка. Не го ли направиш, цял живот ще слушаш плещене за крадливата българо - съвецка дружба

Ще се докарат като у нас - много бедни, малко богати; много паразити, малко пчелички; внос на всичко отвън и протегната шепа за помощи. Но помощите за идиоти свършиха...

Ох тия, излъганите камили. Толкова ли са тъпи, та не виждат какво става в другите държави. А НАГЛОСТТА НА ТИХАНОВСКА Е БЕЗМЕРНА.

Тая и синдикален лидер ли е станала вече че и стачка обявила, явно след похожденията си на запад бая пара е договорила...Такава ''лидерка'' дето си мисли че хората са хукнали за нея да работят я пише бетер краварския дето с 2% подръжка иска да ръководи страна????? Сънародниците ти да бяха гласували за тебе ако толкова си правдива, защото ти си си осигурила мангизите ама те трябва да работят за да ги имат.

ico_all

Не харесвам Лукашенко, но Тихановская с тези призиви си е направо за затвора. Представете си ако такива призиви се отправят в САЩ, Англия или Франция какво ще му се случи на "демократизатора"?

Кой пък би си помислил, че тази домакиня може да бъде водач на държава?!

Към новината