E.ON поиска 14% увеличение, ЧЕЗ - 13%, ЕВН - 5%

Трите електроразпределителни дружества предложиха на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) по-високи цени на тока с 5 до 14%, които трябва да влязат в сила от 1 юли.

Обратно в новината

Коментари - E.ON поиска 14% увеличение, ЧЕЗ - 13%, ЕВН - 5% | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тая сутрин ги слушах по БТВ. Чистата печалба на ЧЕЗ била 15 мил. а на ЕОН 5мил. Радвай се народе!!! Тея са за разстрел - само рекламата по тел. е повече пари. Шефовете им взимат повече пари заплата. Няма оправия и няма да има щото сме овчо племе.

Що не си го забодете отзад ЧЕЗ, Е.он и EVN.

Направо не се живее вече,пълно безобразие !!ДОЛУ ГЕРБ!! УУУУУУУУ УУУУУУ

Защо само петнадесет процента спокоино може и да е тридесет така и така цената на тока в сметките много отдавна не е определяща по последната получена сметка електричеството е отценено на петнадесет лева а тоталът е четиредесет

Ами честито!

България, за да си върне поне част от суверенитета и да не позволява да бъде източвана нагло и безмилостно от чужди държави,трябва да осъществи ренационализация на стратегическите си активи - енергоизточници,вода,банки,телекомуникации,земни богатства /златодобив/ и др. Друг изход няма! При настоящето положение държавата ни има статут на черноафриканска колония от 19-20 век! Там положението е било същото като сега у нас,същите са били и хищническото ограбване и експлоатация!

А бе тъпанар,кой ти каза да пишеш подобни глупости!То ако беше така,досега БСП -търговците да са изнесли всичкото зърно ,а задника ти да хване мухъл!Прави се баланс,лай..р смотан и с това се определя износа и потреблението!Като не си наясно питай!

Да съгласен съм да протестираме,даже и да искаме присъди но...1.Пред "Позитано"20 и пред "Президентството" на "Дондуков"2!Протестираме затова,че Първанов с верни "зърнари" изнесе сърното от страната и предизвика покачване на цените на брашното и хляба!2.За изнесените от БСП 10 млрд.лева от страната от банковата система,за да саботират сегашното правителство!3.За опоскването на валутния резерв от" Станишев и разбойници"при загубата на изборите през 2009г.Хайде всички на протест срещу наглите комунисти!

Абе олигофрен. В рамките на ЕС НИКОЙ не може да забрани износа, освен ако нама стихийно бедствие или слаба реколта! Няма кой да изкупува качествено зърно по реални цени в БГ и то се изнася. А и Първанката не е в изпълнителната власт. Той ли ще ми диктува какво да правя? Всеки производител, продавайки стоката си търси най-добри цени и това е основата на пазарната икономика. Имаш пазар и добра цена - печелиш, нямаш -губиш.

Егати наглеца. То Тройната ламя ряпа да яде! Прахосахте фискалния резерв (8 млрд. лв!), източихте Здравната каса и НОИ и сега виете на умряло?! Все по-нагли ставате!!!

То бива наглост, то бива лакомия, ма вашето никадего го няма бе. Кви увеличения бре, мислете за намаляване на цените.- изроди мръсни. Що от нас пак ги стържите тези пари, когато сте си подписали договорите нима не сте си съобразили цените с печалби ремонти излишаци. Като не можите да се справите Все от нас да мине. До кога от нас да мине. А излишаците от приключването на миналата година що са в чуждите банки а не в наще. Що не ги инвестирахте за модификация. Дано по скоро ва измислят и да каталясате всичките.-шарлатани долни.

Сигурно и уверено, вървим към Австрийско робство. Трябва да изгоним тези мухоморки още тази година! А ЕВН се очертава най -голямата клоака.

Сигурно и уверено, вървим към Австрийско робство. Трябва да изгоним тези мухоморки още тази година!

Нагли рекетьори! Лигавия хамстер- Золфелнер от ЕВН е /винаги тук и винаги да краде от нас!/. Е известно е, че не е виновен който яде баницата а който му я дава. ББ беше решил да им опъне ошите, но отиде в Австрия 2010 в ЕВН и след срещата уредена му от ТТ с фешън преческата се замлъкна. Там където не става с .... става с много ....

Наглост! Като са тръгнали да правят безнес, сигурно са били наясно, че трябва и да инвестират в електропреносната мрежа, ако искат тя да им служи по-дълго време, което от своя страна предполага и разходи!... То не може да се работи само на печалба!... Ама тарикатите естествено няма да бръкнат в собствения си джоб, а ще ги вземат пак от хората!... Да не споменавам, че всички тези дружества, идвайки на българския пазар, използуват вече готова, изградена електропреносна мрежа и най-вероятно през всичките тези години едва ли им се е налагало да правят някоя по-крупна инвестиция! Е, господа...то след още една-две години и да искате, няма да има какво да вземете от все по-обедняващия български народ... освен да ни вземете душите!... То май само те ни останаха!... Аз пък искам ДКЕВР да одобри тези увеличения. Може би тогава най-накрая на давещите се ще им просветне, че Спасението на давещите се е грижа на самите давещи се. (Илф и Петров). По Конституция всички форми на собственост са равни. Защо тогава делят сметките?! Частните лица да плащат една сметка, а бизнесът друга?! Цената на тока трябва да е еднаква за всички! Иначе трябва да променим Конституцията!... Като ги слушам, бизнесът им е на загуба и е много неизгоден. Следва логичния въпрос - защо не са си били камшиците оттук в такъв случай?! На какъв точно принцип това часно дружество е въвело таксата достъп?! И все с инвестиции се оправдават, досега трябваше да са подменили всички кабелни трасета, включително тези за високо напрежение (И защо ми калкулират те достъп до мрежа високо напрежение, след като те са собственост на НЕК?!) И то със златни кабели!... Ами нали като си направят инвестициите, след това като решат да продават, ще си ги вземат доста отгоре! Защо ние да плащаме за нещо, което след време ще влвзе в техния джоб?! Някой плаща ли ми, че съм си купил жилище и ми е инвестиция?! Може и просто да е сравнението, ама нещо не разбирам - как се оправдават за личните си изгоди?!

Тези мародери траябва да се махнат от БГ. В тази криза и безработица какво искате бе?

калитко ти добре ли си пи4?маи не си?я вземи се бласни бе идиот.зимаи си там бокото и аиде да ва няма ама не забравяи и другите партии вземете и тях

Сме били само 500 години под турско,200г. под гръцко,45г. под комунистическо и сега 20 г. ни газят новобогаташите. Всъщност ние сме постоянно под някакво иго.Сега сме под игото на крадците ог ГЕРБ.По лош от това блато в което продължаваме да затъваме едва ли ще стане.Нека вземем мерки и на 03.03. да Ни видят,че сме живи.

Искам пак (поне за малко) под комунистическото иго! Но не и това на Герб, а от началото на 80-те години. Хей, живот, здравей, здравей... Няма мутри, няма кражби, евтинджос. Е ще карам лада или трабанта, но какво от това?

Абе до кога ще си траем бе

Тези само линчът ги оправя, толкова са се самозабравили....

Разликата е само в континенталната ни принадлежност,водим се в ЕС,но всички европейци знаят каква мизерия е тук,а една обща безсрочна стачка е необходима за тази държава.По лошо няма накъде.

Хора, основният проблем който виждам е, че няма кой да ни организира. Само с желание протест не се прави. Трябва желязна организация, а желаещи няма.

Великите не предвиждат протести у нас, нашето правителство е изпълнително и послушно. Затова няма кой да го организира.

С тия доходи и тия цени ,съм си в затвор вече 20 години,то не беше комунизъм,капитализъм,валутен борд, стискайте зъби,докога,живота ни минава,а на нас ни се казва стискайте зъби.Не искам повече да стикам зъби,да излизаме па каквото става да става.

И аз съм за! На 30 години съм, със страхотна професия и семейство, а не виждам смисъл от живота. Не искам да бъда роб цял живот, не искам да съществувам. Искам да живея.

ИЗЛИЗАЙ АЙДЕ, ИЗЛИЗАЙ И ОТИВАЙ ДА СЕ СКРИЕШ В ДРУГАТА СИ МИША ДУПКА! КАТО ОТИДЕШ НА ПЛОЩАДА ЩЕ СИ САМ СРЕЩУ НАРОДА, ЗАЩОТО НАРОДА Е С ГЕРБ! ГЕРБ И БЪЛГАРИЯ СА ЕДНО ЦЯЛО, БЕЗ ГЕРБ НЯМА БЪЛГАРИЯ!

КАлитко, спри да викаш по форумите/писането с главни букви се счита за такова/. Пий си Бойкоуспокоителните и си стой в мишата дупка. Ако народът тръгне на протест, ти няма да го спреш. Рано или късно това ще стане, не щото управлението е некадърно, а защото на хората им писна цирка за тяхна сметка.

А вие какво очаквахте? Понижение на цените ли? При такова калпаво и неработещо правителство с въпиюща неграмотност и некомпетентност , това ни очаква-хиперинфлация! Време е за избори! Тия да си отиват с мир (за сега), преди да са нанесли още вреди на държавата ни!

махайте се чехи-мехи и разни други, да не ви махнем ние. Нищо няма да остане от офиси и каси. Интересно в Италия как се оправят всякакви електро с два пъти по-ниска цена. Ще ви изметем-електро, топлофикации, води, нефтохими, не близкия изток ще ви стори, а напрово в центъра ще се озовете. Насрахте се бе, казва се сутринта, във виена дизела по-евтин, говедото размахва отчети към 21.02, а репортажа от бензиностанцията не поглежда. Ще има революция и в булгаристан, то робство, робство, ама напрао се осмърдяхте

Ало, редакторите на дir.bg! Защо махнахте материала за лекциите на Дянков в USA? Не ви харесаха хонорарите му ли? Той си ги е заслужил.

Сигурно не им хересва гласът му. И на мен ми се повдига!

Казвайте къде е протеста! Този път всички ще сме навън. Не искам да става емигрант.

Омръзна ми от Вас.Като сте толкова на загуба продавайте и си отивайте! Българският народ не Ви е канил тук,а продажните ни политици!Бойко нали щеше да намаляш цената на тока ??? Какво стана??? Или да питаме министър ТРАЙЧО??? Колко пари взе от тях???

Тунис> Египет > Либия Следващата е България

Има една лееека разлика между България и Сев. Африка: Опозицията в Либия е подкрепяна от ЕС, а САЩ са готови да им дадат оръжие. В България ЕС и САЩ подкрепят правителството.

Предлагам господата от ГЕРБ много сериозно да се замислят да не бъдат ОТЛЮСПЕНИ скоро, че май ни се клати столчето вече!!!!! Аман от монополи и БОИКОВИ глупости, да тарпелив ни е народа но докога ли?????

А Те нашите избранници не четат Ако четат не разбират Ако разбират не им пука Кой да им плати Пак ли ще чакаме ГОСПОД Тогава за какво ни е държавата

Какви теми бяха обсъждани в Япония- за изграждане на соларни паркове,какъв бизнес ще развива мултимилионерката Цвети изграждане на соларни паркове.Познайте каква е цената на 1кwh и я съпоставете с тази на АЕЦ"Козлодуй".Последната е в пъти по-ниска и затова не им е изгодно да има следваща АЕЦ,няма далавера,докато тока от възобновяеми източници е страшно скъп и ще бъде плащан от потребителите.Даже в момента тока все още е много евтин,начисли ли се зелената енергия ,тогава ще се върнем към газените фенери повсеместно.

Къв народ сме само мълчим и търпим.Ама и едни симпатяги прости избрахме да ни раководят нямам думи.Всичко става двойно дали олио дали захар сега дизела тока...да не ги изброявам всеки от нас ги знае.А кво правим ние?Мълчим като гъ....!Смотан народ.Вместо ББ и компания да ги изритаме като .....ние мълчим и търпим.До кога?Ще ми се оправдават с Виденов Станишев и Царя.Да ама Не.Квито и простотии да са вършили такова чудо не сме виждали.Робски души сме и 500 години са ни били малко!!!

когато ми увеличат и пенсията със толкова,колкото е увеличението на храните ,тока,парното ,лекарствата и водата,тогава ще плащам- до тогава ядец.То бива издевателство над хората,но тези съвсем се уляха,през турско не е имало такъв грабеж.

MAFIA интернешънъл!!

MAFIA !!

Аз пък мисля вече е време да си ходят да си вдигат цената в техните държави!

Интересно ако им позволят 20% да вдигнат тока, дали поне 2 години ще си траят и няма да искат ново. Аз не вярвам. Само протести до дупка. На който не му харесва да се изнася. Май много се унесох, знам че няма да стане.

Престъпните дружества-монополисти май само калитко ги защитава.Този път не трябва да се оставим да ни излъжат.

Дали не е време да се противопоставим, ама наистина СТИГА ВЕЧЕ ПИСАНЕ НЯКОЙ ДА КАЖЕ ЧАС И МЯСТО И ДА ГИ ЗАПОЧВАМЕ МОНОПОЛИСТИ, ОЛИГАРСИ, КАРТЕЛИ И Т.Н да помогнем на правителството да се справи ако иска

Присъединявам се,даите дата и час.

Бойкооооо, нещо ти намаляха темите, по които да се хвалиш! Само едни пътища ти останаха, вземи да свършиш "Струма", че втората изселническа вълна идеееее. И ти за нищо не ставаааааш!

БОЯТ НАСТАНА, ТУПКАТ СЪРЦА НИ- ДОЛУ ПРОДАЖНИТЕ БЪЛГАРСКИ УПРАВНИЦИ И ПОЛИТИЦИ-ВСИЧКИ СЛУГИ И АГЕНТИ НА ЧУЖДИ НАМ ЗАКОНСПИРИРАНИ ИНТЕРЕСИ! НА ОРУЖИЕ БРАТЯ БЪЛГАРИ,ДА ИЗГОНИМ ПРОДАЖНИЦИТЕ ЧУЖДИ ЕНЕРГОБИРНИЦИ.......

От къде Цветето има 200 мил. лева а бившето и гадже бил спокоен по отношение на данъчни проверки.Конфискация на незаконно забогателите, на откраднати пари от народа.Нека да не спираме до тук -Ив.Костов, Ахмед Доган,Царя,Боко,Цветанов,Първанов.

започнали ли сме? Кои сме "ние"? Кога започнахме? С какво, че не разбрах! "Дъвчейки старателно храната си, ти помагаш на обществото" Илф & Петрофф

Ти можеше да поискаш и 37.28%, но очевидно е чувството ти за мярка! За което ти благодаря! В един разграден двор, като това нещо, наричано някога с гордото име България, нема никакъв дерт да си поискаш квото си искаш. И не си виновен ти ЕОНЕ, тия гредзеи дето си бихо в гърдите, че ще те таковат, те са виновни... но млъкни сърце! ЕОН, ти започна пръв, затова мисля да поведа партизанска война с теб като обуча 30-40 цигане по електротехника...и ще им закупя читаво оборудване... и ще видим кой-кого! Повтарям - ти започно пръв!

Ако някой си е погледнал сметката , ще забележи , че реално консумираната енергия е 1/2 от сметката. Другото отива за какво ли не. За държавата основно и за разни "собственици" на преносни мрежи. Иначе казано , ако сметката Ви е 100 лв. потрвблението Ви е 50 лв. Останалото - ДДС , разпределяне , зелена енергия и всякакви от тоя род. Както при горивата - обмитяване или производство - 700 лв. на тон , което значи около (заради относителното тегло) 70 ст. на литър. До 2,40 лв. првете сметка за какво "помпане" става въпрос на гърба на крайния потребител. Оправданя от сорта на на "ЕС казаха така" или в ЕС е така са меко казно глупави. ЕС казаха да няма корупция , бедност , лоша инфраструктура и разни други неща. Е питам , защо не изпълняват тях , а само тези дето взимат повече пари от и без това бедните (вече) хора. Оная помия ЦК на БКП не можахме да я изчистим , ма тия могат да го отнесат вместо тях.