Избираме кой от три празника да почетем днес

Днес се отбелязват три празника и всеки българин може да избере кой от тях да празнува.

Обратно в новината

Коментари - Избираме кой от три празника да почетем днес | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ето как се съчетават двата празника: "Виното в двойни дози, бурен секс във всички пози"

Младите празнуват Свети Валентин, а възрастните Свети Трифон.

През 1969 г., като част от по-голям опит да намали броя на празниците с чисто легендарен произход, Католическата църква премахнала празника на Свети Валентин от официалния си календар.

по добре празнувайте новите заплати на депутатите!!!

Трифон Зарезан + , Валентин -

Пияни от любов към един буквар...

човек е влюбен, всеки ден му се вижда празник :). Солунските братя ги честваме на 24 май. Ритуалът по зарязването на лозите е само днес. В него има смисъл, не го отричайте като езически, защото новите религии, каквато е християнството, са заимствали много от старите, каквато е била предишната българска религия, само че са "забравили" да ни кажат. И много хора днес са склонни да заклеймяват добри дела като угодни на рогатия, а се кланят на църкви, пълни с ДС агенти или пък такива, които перат парите на мафията. Добри мисли, добри думи, добри дела!

"На 14 февруари Българската православна църква отбелязва църковния празник на Успението на Свети Кирил Славянобългарски. Константин Философ, наречен Кирил, произхождал от семейството на знатните солунски славяни - Лъв и Мария. Учил е в Магнаурската школа в Цариград. Завършил образованието си с прозвището "философ" и бил назначен за патриаршески библиотекар и преподавател по философия. На него били възлагани различни поръчения с обществен характер. Отегчен от суетата на този свят, Константин избягал тайно в манастира на малоазийския Олимп при своя брат Методий, където създали славянската азбука и превели свещените книги на Православната църква на езика на солунските българи. Кирил починал в Рим на 14 февруари 869 г. и бил погребан в църквата "Свети Климент Римски"." Това е! Другото е от рогатия!

Младежта (която предпочита да пише на шльокавица), за съжаление, благодарение на родителите си и на родителите на родителите, неглежира и няма капчица съзнание какъв точно е подвига на св. Кирил Славянобългарски. Не случайно се нарича равноапостолен, но те не знаят и какво е християнство, нито какви са ги вършили апостолите и защо. Вино да се лее, да се прави "любов", другото са подробности!

За съжаление, никой не ме обича. Но за щастие, и аз не обичам никого, така че не съм нещастен или самотен.

Направо за съжаление...

е масово при младите хора. Привнасянето на чужди традиции е точно този празник ,а доказателството как се постига е....че това става чрез младото поколение.

Така ще е, докато ние - старото поколение, майките и бащите им лапаме мухи и блеем...

И Свети Валентин,и Свети Трифон са езически празници,едното е празник на оргиите и разврата,но се чества под фалшивото има Свети Валентин - уж ден на любовта,а другия е празник на гуляйте,което също е изменено,като ден на лозаря...

Мдаа само църквата малко е присвоила и модернизирала езическите празници и надстроява езическите храмове. Да се замислиш ще ти е доста трудно!

Прекаленият светец и Богу не е драг. Твърде малко сме запознати с т.нар. езически религии, че да разсъждаваме за тях. Това, което знаем със сигурност е, че БПЦ се управлява от агенти на ДС, а Ватиканът пере парите на мафията. Ако в тях не виждате ясно рогатия, значи правилно го пишете с главна буква.

статията: 1. Свети Трифон 2. Свети Валентин 3. Свети Вазелин

Виното и любовта вървят ръка за ръка!Не виждам нищо лошо вечерта да се започне с винце и в бутилката естествено да поставим собственоръчно отрязана лозова пръчка, а като се сгорещим и вдигне градуса на настроението да си продължим с любов;) Наздраве на всички за любов и здраве!

Мисля че от трите празника, почитането на Св. Константин Кирил Филосов е най-важния за всички православни и българи, защото без неговата просветителска дейност, заедно с брат си, сега нямаше да бъде запалено огънчето на просветление. Собствен език, православието и собствената църква са стожерите, чрез които сме оцелели. Сега е време разделно и има опити за провокация и разрушение, но ако пазим заветите на дедите ни ще ни бъде като народ и държава.

Из личното досие на Кирил, брат на Методий Име: Кирил Фамилия: Филосов

Св.Валентин е католически празник и НЯМА нищо общо с българското!!! Налага се от търговци и подайзадници!!!!!!

Който иска да празнува Трифон зарезан и по сто пъти в годината , както много българи правят , аз не пия и почитам днес българския празник Свети Валентин!

То и аз не пия, но не отнемам правото на тези които пият да празнуват, защото само могат да ти покажат смисъла да не пиеш :)

Всъщност в България никой не празнува католическия Свети Валентин, а от известно време на 14 февруари се празнува Денят на влюбените.

Истинските българи трябва да отпра- знуват Деня на лозаря. Свети Валентин е празникна тре- тия пол. Нека да почетем и Дядо Добри!

Смешник трябва да си от бай тошовите!

Я трай бе, джендърче!

В по училищата ние учениците от горните курсове това ни е любим ден на св. Валентин , празник на любовта! Супер е , целувам ви и вие опитайте стига с това вино.

Днес българин бъди, Избери си две от три!

Аз лично празнувам свети Валентин с полвинката си , защото на 1-ви Февруари почетахме Трифон нарезан!

И аз празнувам с полвинка. Наздраве.

Днес българинът няма никакви празници. Свети Валентин е католически, а ние сме православни. Трифон зарезан беше на 1 февруари , защото тогава го празнува православната ни църква по новия папски календар. Дано осъзнавате в какво недоразумение и заблуда сме попаднали с този нов стил. Хората си искат стария стил но църквата ги натиска с католиците.

Как да нямаме българите днес празник. Именно Св. Кирил Славянобългарски е един от големите светци, който почитаме днес

Ами направете го популярно това инфо. Аз специално за пръв път чувам. Медиите ги вълнува преди всичко да рекламират бизнеса със сърчица.

Сигурно е по папския календар. Въобще не ме занимавайте с новия стил.

Не го ли почитаме на 11-ти (24-ти) май заедно със Св. Методий на празника на Св. Св. Кирил и Методий. Пълно объркване е сега това. Ако си направи човек труда да помисли върху написаното, излиза, че днес няма никакъв празник - Трифон Зарезан е на 1-ви февруари, Св. Св. Кирил и Методий - вече посочих кога, 11-ти май би трябвало да е точната дата, а темата за измисления Св. Валентин не ми се коментира, щото ми идва да хвана тенката пушка и да ги почна наред ония отгоре, дето ни натрисат измислени "ценности"!!!

Веднага ли да започвам с виното или да почакам до обяд?

Аре, стиг,а ве. Ние тука и се напихме и жените си набихме, а вие още се мотате. (Малейй, да ме не чуят тея от ислямската кунвеция, че ше заокат пак).

Дълги години се чудех защо се казва Трифон Зарезан. Сега вече знам - Трифон зарязал лозето и се напил.

"Празникът на Свети Валентин" не е български и не се почита от православните българи. Могат да му се радват евентуално българите католици. И, разбира се, кухоглавите поклоници на алафрангата и циливилизацията.

Ами,разбира се най-българския,Свети Валентин, най модерен е.И въпреки че нищо не разбирам от вино,ще пия една ракия в чест на Свети Трифон Зарезан.А на здраве на всички,които ще зарязват днес

Няма такъв български празник с-ти валентин. Краварските комерсиални измислици какато хулуин са само за промиване мозъците на младото поколение и повече пачки пари. Продават си долнопробните боклуци по най-различни измислени поводи. Запазете българските обичаи даже и само с една чаша вино !

ПЛАН за деня : Бутилка червено, порция сърчица и после идва успението...

Как ще избираме, като единият е на 13 века, а католическата помия е на 13 години...

Извинявам се на Дир те са пусн али статия а аз писах коментар в по горните но ще го пусна и тук- Колеги от форума ха наздраве и да ви е честит Трифон Зарезан на едни и честит на влюбените или загубените за другите те си знаят .Ха наздраве с греянка ракийца сутринта па ще видим довечера колко булки че бъдат или пошляпани / в разрез с конвенцията / или ощастливени :))))))))) !

"Днес се отбелязват три празника и всеки българин може да избере кой от тях да празнува." Честити празници на всички българи! И на джендър-ите, честит свети Вазелин!

ха ха ха ха ха това беше готино ти ги утеПА баш за празника ха ха

Ако сега подаря на колежката цветя за Свети Валентин, дали ще ме съди след 40 години?

Имаме брак от 30 години. Жена ми е дикататора в къщи. Моето мнение за нищо не се зачита. Всеки си е в неговата стая. Няма секс по нейно желание, има само психически тормоз, всеки си е в отделна стая. Раздели парите преди години, когато аз печелих много повече от нея, сега тя печели повече, но нейните пари са си за нея. Нищо няма да и подаря, мечтая да се разведа с нея, не ми трябва за нищо.

Ама колко си прав! Лелеее, всички ли имаме еднаква съдба?

Преди брака си отваряйте очите на четири. След брака затворете едното. И не позволявайте на долната глава да надвие горната. И до ДИР: Вие следите ли ме? Защо сте ми дали код номера на колата ми?

Стига си ревал ами се включи в редиците на защитниците на ИК! Ще те разберат хората. Пък ако си смениш и пола, веднага можеш да съдиш жена си за тормоз на сексуална основа...

Не става в случая. ИК защитава само жените, а пък човека си е нормален, не иска да си сменя пола.

Кирил и Методи биле солунски славяни! Създали, славянската писменост! НО!!! превели богуслужебните книги на БЪЛГАРСКИ!-И КАК е станало това?-От славяните, нямало следи, ЗАЩОТО изгаряли мъртавците си! -А нещо да кажете за МАРСИЯНЦИТЕ, участвали в създаването на българската държава!-Ще кажете че и от тях няма следи!?-А ми няма?-Сигурно са връщали мъртавците си на Марс.

Изберете, и оставете и другите да изберат.Нека поне за празници да не се караме.Респек.

Днес е Трифон Зарезан. На Първи февруари е рано, да се зарязва. Кирил (и Методий) ги честваме на 24 май и това е един от най-големите ни празници. Свети Валентин не е православен празник. Нека влюбените да си го празнуват, но да не забравят, да споменат и Трифон. Но да не забравят: ако отношението им към любимия човек е по-различно през другите дни на годината, те просто не са влюбени.

Едното върви с другото! Начи, празнуваш св. Валентин на бутилка вино (няколко !) с комшиите Киро и Вальо...

Ако съм Пенка, би било чудесно!

Батето беше казал-С една Валентина отиваме да празнуваме Трифон Зарезан!

За мен има и четвърти - баба ми има рожден ден, да ми е жива и здрава.

Кой е казал, че трябва да се избере един от трите и да се празнува само единия празник. Аз ще празнувам и трите празника. Който си го може, си го може.

Брат Валентин Зарезан - 3 в 1... :)

"На всички именни днес честито!" ?!?!?! Някой май от доста рано е "зарязал":)))

то и с празниците в дира стана като с джендърите -да сме си избирали...Като дойде ПФ на власт след няколко месеца, затваряте!

Наздраве на всички, празнуващи БЪЛГАРСКИТЕ И ПРАВОСЛАВНИТЕ празници! А за тези, които искат да празнуват св. Валентин, да не забравят да купят подарък на любимия човек!

Двата ХРИСТИЯНСКИ !!!

Те и трите празника са християнски.