назад

Трябва ли неваксинираните да плащат за лечението си от COVID-19?

08:05 | 15 октомври 2021 | Автор: Елена Бейкова 133 6117

Коментари 133

Явно на лекарите не искат да лекуват антиваксъри , щом искат да им плащат допълнително. Лошо им се пише на антиваксърите, ако съм на тяхно място сам ще предложа да си плащам , че да не се разминат в очакванията какво лечение ще получат от хора , които нямат особено желаное да ги лекуват . Всички опорки на тарикатите удариха на камък, нито вируса е грипче , от него боледуват повече неваксинирани, същите влизат по-често в болница и умират повече от ваксинираните, оказа се че ще се лекуват и при хора , които нямат желание да го правят. Язък , че толкова народ измря подведен от тези лекета.

Съветвам те да си ревизираш информацията. Това, дето си го нагвацал няма нищо общо с действителността. Желателно е да прочетеш и малко закони и наредби, както и медицински документации по отношение заразяване, разпространение, лечение, контролни групи и т.н. И най-вече слез от облаците и не дърпай дявола за крилата.

Да плащаме и част от заплатите на лекарите , защото заради нас работят. И да поемаме разходите за ток на болниците , както и коледни подаръци да купим на медицинския персонал. Понеже заради неваксинираните ,заведения , театри и др. търпят загуби може да поемаме и техните разходи. Разните там министри работят всеотдайно , ежеминутно и извънредно , трябва и техните заплати да поемем ( то не , че сега не ги плащаме ). Абе най - добре , който е ваксиниран да бъде облекчен от всякакви данъци и такси и всичко да се поеме от неваксинираните. Аааа и неваксинираните да купят още смарт часовници , че да има за всеки съвестен гражданин и още ваучери , и не на последно място още ваксини. Смятам , че сме длъжни да ходим вместо тях и на работа , че те много се изтормозиха психически заради лумпени като нас и имат нужда от почивка.

Тези които искат да се ваксинират и тези които не искат , са платили ваксините . И в двата случая обаче се плащат здравни осигуровки. Та кой какво трябва да плаща , че нещо не вдявам

А трябва ли ваксинираните да плащат за лечението си от ковид? И то напълно! Щото от моя джоб са бръкнали за ваксина!

Трябва на свободните хора със свободно право на избор да им се плаща всичко и пари да им се дават

30 години, колкото и да ни беше неприятно и противно на моменти, се опитваха да ни учат на толерантност към различните, било то цигани, хомосексуални, мигранти и т.н., а сега се опитват да измислят частни случаи по отношение на толерантността и то за нещо, което е гарантирано със закон.

А в такъв случай ТРЯБВА ЛИ ДА ПЛАЩАТ ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ? Я на това да дадат отговор "светилата" продънили вселената с това ВАКСИНИРАЙТЕ СЕ... Вече и хладилника като отворя и от там това чувам....

що не искате бе? Няма вирус беееееееееееее Аре на Шипка бееееееееееее УстаФка беееееееееее ХЕм няма вирус, хем иска здравната каса да плаща. Е като няма вирус от какво ви лекуват? От грипче ли? Аре бе... Да ви плати само за аспирина... той грипа не се лекува с лекарства, а сам се лекуваш.. аре в 6та глуха....

Ченгесар.

Когато диабетиците, затлъстелите, пушачите, алкохолиците и наркоманите започнат да си плащат чак тогава и неваксинираните.

Наркоманите си плащат лечението. Алкохолиците и пушачите по закон плащат акциз. Просто схемата им е друг вид солидарна. Няма проблем неваксинираните също да плащат някакъв вид акциз с всеки билет за влак, кино, дискотека, за всяко посещение в ресторант, в зависимост от големината на сметката... Има решения.

Трябва ли пушачите да плащат за лечението си от белодробни заболявания ? Трябва ли хората с наднормено тегло и лош хранителен режим да плащат за лечението си от сърдечни заболявания ?

трябва. пушачите трябва да си плащат за това.

Трябва ли да заведеме дело срещу обществена медия която лобира за необобрен медицински продукт опасен за общественото здраве????

"Опасен за общественото здраве " ??!!! Абе хора вие на Марс ли живеете?? По света се ваксинираха близо 4 милиарда души ние ли българите сме най-умните ? Болниците са пълни с народ,за тези които си мислят,че е майтап и те и така си умират да попитат някой който работи в реанимация как се умира от тежка белодробна недостатъчност.

Ваксинираха се благодарение на психотормоз и притискане. Имат все още и доверие в институциите.

Оставяме настрана, че ваксините са лично, а не колективно предпазно средство и в този аспект отговорността към обществото няма нищо общо. Не за друго, обществото е колективен субект. Да задам казус. Неваксиниран, спазващ всички изискуеми и назначени противоепидимиологични мерки бива заразен от ваксиниран, например от инкасатора за вода, разболява се и влиза в болница. Що трябва да плаща, след като вече го е направил два пъти. Единият през осигуровките си, другият през данъците си, от които е платена ваксината на инкасатора, който е причинил заболяването му. Що не плаща приносителят на вируса или субектът издал сертификата му, че е безопасен. Всъщност, в този случай сертификатът не се ли явява документ с невярно съдържание?

Много добър и адекватен пример, но ожесточените защитници на ваксини въобще няма да го харесат

Няма проблем. Спираме да внасяме здравни осигуровки, системата фалира и ваксинаторите оставате на улицата.

Значи утре излизам с колата с износен гуми незнайно количество спирачна течност и без да спазвам правилника за движения. Като првтрепя някой то за това няма аз да съм виновен а световното лоби за производство на гуми и тия задници които искат да ми ограничат правата с цял правилник за движение. Аз вина няма да имам а ония тъпак дето си мисли да ми ограничи свободата пресичайки на пешеходна пътека. На близките ще им какажа че е виновен някой друг не аз

Това сам ли го измисли или сте цял екип ?

Все едно да питате, трябва ли пушачите да плащат лечението си от различни видове рак. Айде, у лево!

Пушача и наднормения не претоварват болниците, така че другите с нужди да могат и те да си ползват екстрата " медицинска услуга"

Ако искате не ваксинираните да плащат за нещо, по-добре им прехвърлете задълженията на ТЕЦ София. Сега сериозно! Ако откажете безплатна здравна помощ на 80% от населението, за която събирате осигуровки от всички, то най-вероятно тези 80% ще спрат да плащат за нещо което им се отказва в последствие. Не превръщайте здравето в търговия, че ще ви излезнат криви сметките

Ако спра да плащам здравни осигуровки и ако трябва да плащам само когато се разболея от ковид няма проблем. Това означава, че никога никой няма да плаща нищо, то от вирус който се разпространява само в медиите не можеш да се заразиш. Също така, защо ваксинираните ще ходят в болница, нали са ваксинирани!!! ПАРАГРАФ 22

Хора, пОспрете се малко! Спрете с обидите и просташкото държане към хора, които се опитват да стигнат до някаква истина, задавайки въпроси, макар и "тъпички"! Никй не е повече от другия пред Създателя! Имам едно предложение. Щом толкова безцеремонно, с ругатни и тежки обиди, със заплахи и гаври, се опитвате да доказвате тезите си относно ползите от КОВИД-ваксините, то нека тогава да излязат пред обществото учените глави, да аргументират ползите и вредите, и... Правителството, на база необорими аргументи и факти, да въведе извънредно положение и задължителна имунизация за народонаселението! Така, както имаме и други задължителни имунизации, нека стане задължителна и анти-КОВИД имунизацията с тези ваксини! Защо не се прави това, а сте тръгнали по съмнителният път на дискриминация, противопоставяне на групи от обществото и др. подобни похвати, отдавна отречени? Защо, щом сте убедени в правотата си, не поемете отговорност и да узаконите задължителна анти-КОВИД имунизация, с точно тези препарати? Хайде, така се прави, а не с предизвикан хаос и брожения, в резултат отказа на хората от "доброволното" ваксиниране!

А ВАКСИНИРАНИТЕ,които се разболеят от ковид /а има такива случаи/ ????????? Те СЪЩО трябва да си плащат, защото веднъж вече държавата им е платила за ваксината, която ги пази. Ако ваксърите са се разболели, то проблемът си е техен - като на неваксинираните!!!!!!!!!

А тези, със здравословни проблеми, които не могат поради това да си сложат ваксини? Те трябва ли да плащат?

А прекаралите Ковид трябва ли да се ваксинират или да плащат?

А трябва ли здравно осигурените да плащаме ражданията на неосигурените малолетни ромки, а после и отглеждането на изоставените им деца?

Темата е друга. По твоята тема ако правиш много деца няма да ти пука за ромеите а така както я подкатахме явно те са бъдещето на България.

Не, не е друга. Все още не е незаконно да не си ваксиниран. Кой закон нарушават не ваксинираните?

Дали трябва не знам но знам,че ги плащаме и никой не ни пита.

Трябва да плащат и допълнително по 10 тояги .

Искам да изкажа безпристрастно (спрямо темата Ваксинация) мнение свързано с начина по който се представя информацията в медиите. Пример 3000 души болни на ден и 91% от тях неваксинирани. На пръв поглед изглежда страшно - 10 пъти повече неваксинирани. Да ама не, или са неграмотни писачите, в което дълбоко се съмняват, или по вероятно е да разчитат на нашата неграмотност. Защо така - ами това са числата извадени от контекст - защото знаем броя на ваксинираните общо е 20% или 5 пъти по малък от неваксинираните. Следователно тъй като извадката на ваксинираните е 5 пъти по малка от на неваксинираните, то пресметнатите в началото 10 пъти трябва да разделим на 5 за да разберем колко по рядко се заразяват ваксинираните - а именно 2 пъти. Т.е. излиза че ваксинираните се заразяват 2 пъти по рядко. Ако трябва да прецизираме и това е далече от истината, тъй като много добре знаете че ваксините се препоръчват за лица над 18 години, т.е. ако изключим и тези под 18 години разликата става още по малка. Лично аз мисля че важния въпрос не е дали да се ваксинираме, а дали сегашните ваксините наистина помагат и да държим на това да си получим именно ваксина, която наистина да реши въпроса окончателно, т.е да лекува , а не просто да ни прави зависими от поредната "дрога".

Безпристрастното мнение, което се повтаря непрекъснато от всички противници на ваксините откакто започнаха да съобщават какъв е броя на неваксинираните приети в спешните отделения или починали. Статия тук в дир, която явно сте пропуснали. Използването на едни и същи думи фрази и събития, безпогрешно показват поръчковите коментари. Край на цитата. В процентно съотношение в момента имаме най-много болни и починали от ковид в целия свят. В количествено отношение-от 100 починали 95 са неваксинирани. Значи както и да си въртите процентите това е голата истина.

Мисля че в темата няма нищо смешно. Но щом ви изибива на смях, на мен ми става ясно що за човек сте. Колкото до плащането, сигурно имате в предвид, че зад мен стоят огормни концерни от вида на Файзер, Майзер, Джонън Янсен и подобни. Моля ви се наистина не ставайте Смешен.

Напротив изключително е смешно когато повтаряйки едни и същи неща се опитвате да се представите за различни хора изказващи безпристрастно мнение. Защото това нещо дето сте го написали го чета в различни варианти по 50 пъти на ден под всяка статия относно covid. Смешно е, когато противниците на ваксините дето твърдите непрекъснато че нямало да се разболеете или ако се разболеете това ще е като един лек грип, изведнъж ми става изключително неприятно че ще трябва да плащате в болницата за да ви спасяват. Нали няма да се разболеете толкова тежко че да ви е нужна болница? От тази гледна точка такива писания като вашите на мен лично са ми изключително смешни.

И относно темата на платените коментари още като писахте ми прозвучахте познато. И се сетих два коментара по надолу има един скоментар от ник нейм "Странно". Стила на изказ изглежда същия, ще ви дам съвет поне сменяйте числата - това 95 повторено два пъти е лесно видим шаблон. Относно мен - уверявам че никога не сте ме чували по форумите, защото изключително рядко си позволявам да пиша. Особено глупости.

Един и същи човек-поради простата причина че аз не се титулувам с разни никове от типа разказвач или по-долния където е абсолютно същия стил като вашия или още 5 коментара надолу които са с абсолютно същия стил като вашия. За разлика от вас дето се титулуват е аз използвам първата част на всяко мое изречение и хич не ми пука, поради простата причина че не го на нито нормативи нито плюсчета нито каквото и да било. Това за брой коментари които сте написали надолу ви го спестих като се надявах че сам ще се сетите но явно чак до там не сте стигнали. Така че продължавайте в същия дух. Ако мислите че аз съм единствения който забелязва повтарянето на едно и също в коментарите на такива като вас в дълбока грешка сте.

Като гледам май четете, ама избирателно и не внимателно. Никъде не съм казал нещо против ваксините, а още по малко да подценявам силата и съществуването на вирус... Това би било близо до богохулство в днешни времена. Единствено коментирах ВАС, хората свързани, обвързани с медиите, те с брънките нагоре, до строителите на новия ред. Колкото до вируса - накрая даже казах, че трябва ваксина, трябва ваксина която да сложи край на всичко това. Но от къде ще дойде... Явно ще трябва да поживеем и да видим (които оцелеем де).

Нас хората свързани с медиите? Моя милост свързана с медиите, дето ако ми се съберат двайсетина коментари и то най-вече за да дразня хора дето си мислят че никой не вижда какво са написали и всеки е длъжен да им ръкопляска..... Ами супер тогава тези хора дето пишат всеки божи ден хиляди коментари, висят непрекъснато във Фейсбук и разните му сайтове за световна конспирация и дето това дето пише във Фейсбук е с по-голяма сила от реалността, те пък какви ли ще да са???? А реалността показва точно това-заради медийни манипулации заради опити включително политически да се прави пропаганда-в момента България умират повече хора отколкото в която и да е държава. И болниците се задръстват от точно такива които вярват на тая пропаганда и смятат че ваксините ще ги убият чипират променят ден като осакатят и така нататък. Пък и реалността показва че 95% от починалите и приетите в болница са неваксинирани.

Радвам се за вас, ако сте искрен и аз греша. Харесвате ми, готов сте да разговаряте, да обсъждате. Нямам против, но времето ме притиска и не мога да вися повече тук. Ако искате да не занимаваме хораа повече тук. Каня ви на бира да си поговорим - изглеждате интересен събеседник. Как да е намерите - е в днешни дни знаете как е - вашите приятели от dir-а със сигурност събират информация кой от къде пише. Попитайте ги да ви дадат някой координат - нямам против да продължим на по бира. Успешен ден!

Антиваксерите да си плащат всичко и да нямат право да излизат от къщи. Ако не го правят да заминават за 6 месеца в затвора.

Да трябва да плащат 100%.

1000 лева на месец са осигуровките върху осигурителния максимум. На какво основание ще ми се откаже лечение, поради факта, че не съм си сложил незадължителен препарат??? Или човек, който не е внесъл 5 лева в здравната каса през живота си изведнъж с една инжекция придобива предимство пред мен, на неясно основание??? Странно… глупави мнения. Популизъм. Освен това без ваксина и при стриктно спазване на социална дистанция, непътуване в чужбина и т.н. човек разпространява по-малко риск за останалите от един ваксиниран, който се вее без маска, пътува, ресторантира и кръчмира всеки ден като изпуснато куче, въпреки че може да е безсимптомен разпространител на вируса.

Твърдите че ще се осигурявате на максималното възможно. И въпреки това, демонстрирате учудващо ниска обществена отговорност. Значи, когато някои смятат че собствените му интереси стоят над интересите на обществото, то такъв човек Радко има високоплатена работа. Колкото до конкретния случай-на вас са ви дали възможност да не попадате в болница, като се ваксинирате. Тъй като имате право на избор вие отказвате. Но за сметка на това пък, въпреки твърденията на всички противници на ваксините, смятате , че задължително трябва да ви спасяват независимо че вие на практика вече веднъж сте отказали вариант, при който е 95% вероятност да нямате нужда да ви спасяват. Ами някак си не се връзва не виждате ли? Или вие сте от групата която смята че има само права но не и задължения към обществото?

В момента имам 2ма колеги с две ваксини,истински,не менте,които са в болница с Ковид.Те трябва ли да плащат ако са ме заразили като контактектен?

До тука вие сте може би стотният човек който обяснява как има познати колеги и така нататъка в болница, след като са били ваксинирани. Ако вземем в предвид всичките изказвания на такива като вас излиза че абсолютно всички в болница трябва да са ваксинирани. За съжаление цифрите тотално ви опровергават. И още нещо-това повтаряне на едно и също едно и също едно и също някак си не се връзва.

Ти па щото смени плочата за 15+ "изсирания"...

Ако успееш както казваш да задържиш в къщи всички не ваксинирани спреш ги от пътуване и ги задължиш да спазват дистанция лично аз ще ти платя всякакъв вид лечение каквото си пожелаеш да в не всички не ваксинирани предлагам ти само 10 такива да накараш да спазват мерките които ти предлагаш даже не и по целия свят само от България.

Драги лекаре, не забравяйте, че се раните с точене на националната здравна копанка. 80 неваксинирани като си спрат вноските, ще им ядете дренките. Много трябва да си глупав, за да си пожелаеш нещо подобно.

Господата от ББА явно неправилно са формулирали идеята, защото: - Когато човек доброволно участвува в някакъв медицински експеримент, то договаря и някакво възнаграждение/обезщетение с организатора на експеримента. - Доброволецът-ваксър се съгласява да участвува в експеримент напълно безвъзмездно, разчитайки на евентуална хипотетична облага - няма да се разболее тежко, няма да умре и др. от сорта. - Доброволецът-ваксър, обаче, при неуспешен изход от експеримента (разболее се тежко, а и, не дай Боже, може и да се гътне), разчита, че другите от народа, чрез принципа на солидарното здравеопазване, ще го излекуват. Което и става на практика. Значи, какво става? При ваксъра-доброволец принципа е, че ако има полза, си е само за него, а ако стане гаф, ще помагат всички. Така, че правилното искане на господата от ББА е, лечението на неуспешните вакс-експерименти да се поеме от този, който провежда експеримента, а не солидарно да му плащаме издънките.

95% от приетите в болница както и от починалите са неваксинирани. Пък ти продължавай да си пишеш глупости. А да пропуснах-в момента има над 3 милиарда ваксинирани. А в началото на пандемията когато за първи път се появиха ваксините вие твърдяхте че до шест месеца почти всички ваксинирани ще умрат, а пък оцелелите ще бъдат с изключително тежки увреждания. Ако имате склероза не е мой проблем.

Нали противниците на ваксинирането твърдят че няма нужда от болнично лечение. Твърдят че лекарската мафия убивала хората в болниците. Те твърдят че хора които нямат вируса ги пишат болни от covid за да приберат едни пари. Добре де, след като няма нужда от болнично лечение какъв е проблема за вас? Така или иначе няма да влизате в болница, ще си се лекувате в къщи с чайче и супичка защото това е един лек грип и така нататък и така нататък.

И що да плащам? Че ми взимат малко осигуровки и данъци ли? 1300 лева всеки месец отиват не в джоба ми, а в държавата. От които близо 200 лева са здравни осигуривки. На всичко отгоре попаднеш ли в болница се започва с едни пари, едни такси…. Избор на екип, “дарения” и какво ли още не. Ще лекуват и още как.

Ти изглежда взимаш заплата повече от 15000 на месец с тия данъци и застраховки... Ти нямаш грижи бе пич.

Ми не се оплаквам. И не, не е 15.000. 3000 е бруто. И чисто взимам малко над 2700.

Да, трябва докато стигнем поне 70% ваксинирани. От 30 в интензивното за деня 28 са неваксинирани. Ден в интензивното струва 4000 лв според данни из медиите. Всеки да си провери колко здравни осигуровке трябва да е внесъл, за да си е платил ден там. И д умножи по 7-10. Не желая солидарност с твърдоглави идиоти.

Процента на хоспитализираните и починалите нс ваксинираните е много по-малък и това е потвърдено в целия свят. Това са хора предимно с тежки странични зболявания и на възраст повече от 80 години. Проблема сте вие които задавате такива глупави въпроси. Това са безотговорните егоисти, които се интересуват единствено от себе си без да мислят че вредят на останалите. Лечението в болница струвало 2000 лв, плюс всички допълнителни разходи за усложненията и другите социални последици върху населението плюс подържането на огнищата на вируса. Затова неваксинираните трябва да си поемат цената на егоизма както става в Германия и други държави.

Моя роднина с две дози на Пфайзер, здрава и права, едва не умря от ковид.

Ковид няма православните не го хващат така каза руския патриарх. Тва е бич божи за европейците.

А не може ли някак по-кардинално и окончателно да бъде решен проблема с неваксинираните? вярно, съотношението в БГ е кофти, 20:80 и ще е малко трудна реализацията на окончателното решение, но... пропагандата, както е казал един джуджак с куц крак, може всичко! В действителност, най-трудно се поддават тези от 55 нагоре, та там трябва да се търси решението на пролема. Е, след 10-15 години всичко ще си е О.К.

Вижте сега, като пръскаме покрай недисциплинираните антиковидари си заминават и добрите ковидари, но няма друг начин, целта оправдава средствата

Сам си си обяснил конспирацията :)))

Гледам повечето коментари и си обяснявам защо сме толкова мизерни и на дъното на всички класации.

През последното денонощие в България 14,73% от далите положителна проба за COVID-19 са били имунизирани. 9,85% от влезлите за лечение в болница също са ваксинирани. Сред починалите за деня 6,12% имат ваксинация. А кво прайм с тези, дето хем са ваксинирани, хем са хоспитализирани, а други пък дори и поумрели? За тяхното лечение/погребение/ кой ще плаща, след като те сбственоръчно подписват, че няма да търсят обезщетения при заразяване? Правителството, т.е. ние, останалите? Кой??

От 100 починали 95 са неваксинирани. Ти си го смятай както искаш.

Има и едни дето дават по 1000 за фалшиви ваксинациии аз заам за поне 10 човека

И това е по идея на корпоративна адвокатка председател на сдружение на няколко частни болници!!!

А разходите на болен от сърдечно-съдови заболявания, поради наднормено тегло и/или тютюнопушене? Дайте да накараме всички, които пушат, пият или преяждат, които НЕ спортуват - да си плащат леченията.

Лечението на усложнения от Ковид19 е с удължена пътека и не си мислете,че се покрива на 100 процента от НЗОК. Има и европейски пари

През последното денонощие в България 85,27% от далите положителна проба за COVID-19 не са били имунизирани. 90,15% от влезлите за лечение в болница също са неваксинирани. Сред починалите за деня 93,88% нямат ваксинация.

Даже е странно малко при около 20% "напълно" "ваксинирани", които ни уверяваха, че няма да се разболяват, няма да влизат в болница и няма да умират, а то какво излезе...

Съгласен съм да си плащам даже цялото лечение, не само от Кромид. Но в замяна искам да ме освободят от данъка наречен здравна осигуровка

С имаш ли 100 хил за сърдечен стент напр? Или си Супермен...

100 хиляди за стент? Я посмали малко.

Кви 100 хиляди те гонят бе? Това нещо не струва и 1000 лева без труда, дето по твойте сметки трябва да е 99 хиляди за няколко часа работа, да могат алчните търгаши да точат. Точно като няма откъде да крадат ще си дойде всичко на истинската цена. Иначе познавах хорица дето дофтурята им взимаха и последните пари под формата на "дарения", точно за стендове и пейсмейкъри и не живяха и месец след "спасението"

Добре, Ганьо - страшна логика. Само че, като влезеш в болница и заемаш 1 легло - от ограничена бройка. Ако има някой да бере душа, няма къде да го сложат понеже болницата 50% е за идиоти като тебе запазена и съответно - пълна. Значи заради тебе, прост Ганьо - ама истински прост, някой друг дето истински се нуждае от болнична помощ, няма да може да я получи понеже броят легла, лекари, мед. сестри и апаратура е О-Г-Р-А-Н-И-Ч-Е-Н. Разбра ли сега, прост Ганьо, за нищо не ставащ, къде е проблема - не в твойте кирливи 30лв. на месец здрвана вноска.

Абе оставете ги антиваксите на мира, и без това като влязат в болница не е сигурно, че ще излязат на собствен ход. И без това треперят по цял ден, че ги дебнат вируси, ваксини, Бил Гейтс ги преследва, от самолети ги пръскат с графени, вкарват ги непрекъснато в концлагери, една ракия в кръчма не могат да изпият...

За "ваксинирането" е по-несигурно между 4,08% и 8,6% са такива, които не излизат от болницата при 4,01% смъртност.

Естествено, че трябва. Ганю разбира само, когато го ударят по джоба. Иначе е тарикат - стига да има друг да плаща сметката

Кой плаща данъци, както и осигуровки? Нали затова ги плащаме, ако искат двойно таксуване за едно и също нещо - това в престъление!

Добре, Ганьо - страшна логика. Само че, като влезеш в болница и заемаш 1 легло - от ограничена бройка. Ако има някой да бере душа, няма къде да го сложат понеже болницата 50% е за идиоти като тебе запазена и съответно - пълна. Значи заради тебе, прост Ганьо - ама истински прост, някой друг дето истински се нуждае от болнична помощ, няма да може да я получи понеже броят легла, лекари, мед. сестри и апаратура е О-Г-Р-А-Н-И-Ч-Е-Н. Разбра ли сега, прост Ганьо, за нищо не ставащ, къде е проблема - не в твойте кирливи 30лв. на месец здрвана вноска.

А болните вакснати трябва ли да плащат за лечението си? А колко евро директиви се нарушават с с отказа от здравеопазване? И може ли да не плащаме здравни осигуровки? А римляните ще продължат ли да ползват здравеопазването без никакви осигуровки? С може ли да ви ЕПМ?

Болниците са задръстени с неваксинирани. Аз, с друго заболяване, не мога да разчитам на болнично лечение, когато ми трябва. Моите права не са ли от значение? Болниците не са само за неваксинирани болни от ковид, но така се получава в действителност.

Има над 50 хиляди легла, а с ковид пътеката, която става все по-тлъста са заети под 6 хиляди. На 8-мо място сме в Европа по брой лекари и на 2-ро по брой легла. Няма да свършат естествено, възможно е това да се направи изкуствено. Миналата година помним клипа с циганите в ковид отделението, видимо здрави и играещи кючек.

За първи път чувам, че леглата лекуват.... Лекарите са по частните болници. През март обикалях София с обикновена пневмония, навсякъде приемаха само ковид пациенти. С познати се уредих....а тогава видях как от Токуда връщат линейка с ковид пациент, защото ковид отделението беше пълно. Не ми разправяйте теоретични глупости за брой лекари и легла.

Честно казано, все ми е тая - аз в болница за респираторно заболяване няма да стъпя при никакви обстоятелства, нито имам намерение да храня алчните търговци на смърт. Кромида ме удари доста тежко миналата зима и си замина за няколко дни с народна медицина, чайчета и някои лекарства на растителна основа дето СЗО се пенявят, че не помагали - по това може да познаете кое всъщност работи, ако тия бандити го отричат значи действа. Но понеже много народ се паникьосва и опира до търговците, все пак е редно да се напомни, че тия кърлежи се хранят от нашите осигуровки и си цоцат независимо дали лекуват или не - редно е след като ще ме карат да плащам(не че ще ходя), да ме освободят и от задължението да внасям здравни осигуровки

Тогава да си плащат лечението и всички пушачи, пияници, болни от грип и изобщо всички и също така да ми върнат всички здравни осигуровки внесени досега и повече да не плащаме такива!

А с акциза за цигари и алкохол не си ли плащаме? Само за цигарите акциза е 80% от цената.

не, не си плащате акциза е данък "лукс" имаш излишни пари харчи си ги, но първо си плати, докато при осигуровката си един вид застрахован плащаш, но може никога да не ти се наложи да ползваш. това, че държавата харчи парите не по предназначение и за 30 години разби една от най-добрите системи за здравеопазване в света, това вече е друг въпрос

Ходи неваксиниран по цял ден без маска по молове , кина и градски транспорт ,заразява си и после "Олеле спасете ме ,излекувайте ме"

Аз имам хашимото,единият лекар ми каза да се ваксинирам,другият каза по добре се пази и аз пенсионер съм,живея в къща и избрах да не се ваксинирам защото било автоимунно заболяване.Е как да плащам,изолиран съм от хора и само с специална маска съм до магазина и аптекатаь

ти като си ваксиниран, защо ти е да влизаш в болница, нали по-леко го изкарвате заболяването значи само с една карантина би могъл да минеш, и второ ами ако ти или такъв като тебе ме е заразил какво правим тогава?

КАК ХИТРО БИГ ФАРМА И ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪВЕТСКИ СЪЮЗ ГО НАГЛАСЯ НА ВАКСЪРИТЕ Първо - “няма нужда от трета ваксина”. После - “няма нужда ЗАСЕГА”. Последва - “трета ваксина само за 65+ и хронично болни”. Сега - “всички ваксинирани МОГАТ(при желание) да получат трета ваксина на Pfizer”. Утре - “без трета ваксина няма Зелен паспорт - няма права и свободи”. В СТАРИ КОМЕНТАРИ ваксърите не бяха съгласни да се плаща с общи пари болничното Ковид лечение на неваксинираните. А НЕВАКСИНИРАНИТЕ ДАЛИ СА СЪГЛАСНИ С ОБЩИ ПАРИ ДА СЕ ПЛАЩА ЗА БОЦКАНИЯТА НА ВАКСЪРИТЕ? Трета, четвърта, пета игла това си е пристрастяване - вид наркомания. Откъде накъде антиваксърите да плащат за кефа на ваксърите? Който иска да пълни гушата на Pfizer, да вади от джоба си…

Една ваксина струва многократно по-малко от лечението в болницата.

ХА-ХА-ХИ-ХИ След ваксините идват тромби, парализа, инсулт, инфаркт и прочие. Ха да си ги лекувате със здраве! :)

Наваксаните и те се нуждаят от лечение, почти толкова колкото ненабодените, поне според данните на наште служби. Сигурен съм, че лъжат и процентът васкинирани и починали в болниците е в пъти над обявения, просто ги пишат друго, а не ковид

И Пеевски откраднатите милиарди от КТБ, тогава пак ме питайте за тия отрови....

Я се шибайте боклуци, и в концлагер да ме вкарат няма да си сложа знака на Звяра, шибани сектанти от сектата на кил геноцидов, а защо не искате и не давате да ви инжектират децата, а!? Нали са полезни тия експериментални инжекции!?

Към новината