Извадиха 18-килограмов тумор от корема на жена

Гинеколози от пловдивската болница "Медлайн" извадиха 18-килограмов тумор от корема на 85-годишна жена и спасиха живота й, съобщиха от лечебното заведение.

Обратно в новината

Коментари - Извадиха 18-килограмов тумор от корема на жена | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Та на колко бебета се равнява този тумор? 4 или 5?

Само убийства и тумори напоследък...хубава страна, хубави новини...гнусотия

и къде на село гинеколог

И познайте колко 85-годишни баби ходят на годишни профилактични гинекологични прегледи... То у нас не останаха и много на тази възрадст, де!

Излъгаха ви докторите! Прасенцето то си е мое, но тя, не ме харесваше !

Е тази баба ще трябва да запали у църквата една от най-големите свещи и да му дръпне една дълга благодарствена молитва за избавлението ! А за чичко/лелка доктор- некой лев волно пожертвувание, че и те деца хранят.

Най-вероятно са преувеличени тези 18 кг. Статията цели просто реклама на клиниката в Пловдив

"...каза д-р Михнев и припомни, че всички здрави жени трябва да посещават специалист един път в годината за преглед и за вземане на цитонамазка. Само по този начин няма да се стига до такива неприятни последици. " Огромният проблем е, че за профилактични гинекологични прегледи личните лекари не дават направления, защото все не им стигат. Трябва да излъжеш, че имаш проблем, за да получиш направление. Ще кажете, че може дасе плати. Така е, но не може за всяка една профилактика да плащаме. Има жени с високи заплати и те могат да си позволят. Но има и такива, на които им е трудно да заделят, защото прегледът се плаща отделно и допълнително за цитонамазката. Вярно, че здравето е преди всичко, но понякога парите просто не стигат. Не е въпросът за кафето или цигарите или новата дрешка. Има и жени с пари, но с ниска здравна култура......

На мен фирмата ми плаща ежегодна профилактика. И при нея не откриха нищо, само бързо и при мен се увеличи корема, но не се притесних, реших, че напълнявам. При следващ преглед установиха огромната миома. Допускам, че или са си гледали работата през пръсти, или пък наистина тези тумори нарастват с бясна скорост.

Миомите понякога много, много трудно се откриват. Така са се "скрили", че едва когато започнат физическите проблеми - при Вас растеж и подуване в коремната област - при моя колежка много силни менструални кръвотечения, гинеколозите започват да "ровят и човъркат", за да намерят образуванието. Понякога наистина растат много бързо.

Днес за втори път чаках за направление и за втори път не стигнаха до мен. Не знам шефа колко още ще ме трае за да си изкарам.

това е физически невъзможно

Това е нав рекорд, поставен от болното българско население. Преди време рекордът беше 15 кг., поставен отново в България. Какво ли не правят нашите управници, за да ни уморят, но все могат и не могат. Жилав народ сме, ей. Не се даваме на нашите олигофрени.