Родителите заобикалят училищата на децата си

Над 90 на сто от родителите определят избора на училище от страна на децата си за сполучлив.

Обратно в новината

Коментари - Родителите заобикалят училищата на децата си | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Даскале, по онова време, когато са възникнали училищата, учителят е бил наеман ЗА ЕДНА УЧЕБНА ГОДИНА. Учителят е трябвало да убеди родителите - защо да наемат точно него. И са го пренаемали отново в зависимост от резултатите в края на учебната година!

Освен СВЕРА учителят от ЧУ пише и ИЗЛЕЗНАЛ... е, хора, пращайте дечицата си в ЧУ и плащайте все повече и повече... хааааайде, надцаквайте се, тъпанари, за вас има мноооого ЧУ-та

Чудна работа! Във всичко друго сте за капитализъм и пазарни отношения. Като стане дума обаче за лечение и за училище - всички ДО ЕДИН! - ставате комунисти! Искате по възможност безплатно лечение и задължително училище. Да се лекувате без да се бръкнете и даскалите да си осигурят заплатите. Това беше при социализма! Свиквайте с новите реалности!

Това, че си се дипломирала трябва ли да ме наведе на мисълта, че си се дипломирала с отличие? Че и с тройки, пак се броиш завършила. А втора година в университета....какв точно трябва да ми подскаже този пример?

Училищата ни са възникнали спонтанно още през годините на турското робство.Тяхната мисия е неизминна и убедителна-да разширяват и да възпроизвеждат националното самосъзнание на ВСИЧКИ БЪЛГАРИ.Наложиха ни отвън нещо,което нарекоха демокрация,а пък тя стъпка корените на българските училища за да ги превърна в средища за образователни услуги.Въпреки,че образоватието и куртурата са исконни човешки ПРАВА,а не частни или държавни УСЛУГИ.Сега дори авторите на тези простотии се притесняват за съдбата на своите деца и внуци.Разтуриха народната просвета на България бързо,съзнателно и срещу пари.След това избягаха в чужбина,а нас-кучетата ни яли!Нали така,г-н Желев?

Когато синът ми беше в 7 клас, при мен дойде класната му, преподаваше му литература, и каза: Вашият син е много умно дете, то трябва да влезе в някоя престижна гимназия, но аз не мога да му осигуря нужната подготовка, намерете му частен учител. Не ми е препоръчвала никого, така че не става дума за форма на изнудване. Бях принципен противник на частните уроци, но тук се наложи да направя компромис. Е, имаше резултат - синът ми влезе в националната гимназия за древни езици и култура и я завърши с отличие, между другото.

Ей, аман от сектанти в тази държава, ей! Като хлебарките сте, цвета и големината си мените, но сте си все гнусни и все се мушите на хората...

Ти сигурно и чалгичка слушаш :)))

И частните уроци, и учителите са въпрос на избор. Никой никого не задължава да взема частни уроци. Нуждата от частни уроци, обаче, показва несвършената работа на учителя в клас... И не е верно, че родителите масово заобикалят училището на децата си. Я се опитайте често-често да ходите там, да видим няма ли охраната да ви спира и да ви казва, че не може да влезете, учителят е зает, директорът не разрешава и прочее. С една дума - родителите пречат! И щом (според Отворено общество) толкова много хора са доволни от резултатите на училището, защо не направят обучението доброволно, а формите на обучение - свободно и равнопоставено избираеми? Щом ученикът и родителите преценят, детето да се готви индивидуално, дистанционно, да има други форми на учене и оценяване. Ученикът сам да избира пакета от предмети, учителите, вида изпитване, начина на оценяване... Защо всички деца да са запрени в традиционната дневна форма, и то задължително? Защото нещата далеееч не са толкова розови, колкото ги изкарват. Защото даскалите си осигуряват заплатките! Не им се мърда задникът да си печелят децата, по-лесно е, когато децата са длъжни да ходят на училище. Затова и толкова е ползата от насилственото учене!

е то как да стъпиш в у-ще,като само глупости слушам от класна и от др.учители,те си мислят,че имам цял ден време....че нали съм на работа и бързам,ама тя ме вкарала в часа си и локум след локум...с неприязън ходех,добре,че ученика ми вече завърши

Ти май доста си го заобикалял, с тоя правопис ...

ми то и ас го заубикалям училиштето том само глупусти ми говорат

Вижте един процент в статията - ами точно 38 % от учениците са с ниски и направо минимални възможности и дадености, и точно на тях не им се влиза в час!!! Учителят за 500 лева прави каскади от чудеса, но все още не може да промени семейния ген......

СОРОС И ОТВОРЕНО ОБЩЕСТВО-ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ... ТОВА Е ПРОДУКТ НА ТЯХНОТО ВМЕШАТЕЛСТВО... да няма изклю4ени у4еници ,да няма изгонени от 4ас ,да няма не завършили... според тях е нямало турско робство ,българия е била дадена на концесия на султана

пише се часТни, а не часни; сФера, а не свера. Иначе за оценките си прав. Има и още нещо: т.нар. елитни училища също са гола вода. Първа немска в София, английската гимназия и прочее - това е въздух под налягане

С ТАЯ ТЪПА ЛАТИНИЦА , БЕ ХОРА ! СПРЕТЕ С ИДИОТЩИНИ КАТО евала , машала и др.простотии ! Абсолютно неуместно е за бг-форум !

Частните уроци са мания на родителите,не необходимост за получаване на знания.Надпреварват се да се хвалят,коя колко платила за уроци при еди кой си учител.Демонстрация за платежоспособност.

Ужасното е, че УЧИТЕЛ в ЧУ пише сВера!

Дано повечето хора мислят като теб. Защото според мен частните уроци са в джоба на глупака бръкни!

Родителят трябва да открие заложбите на детето си и да го насочи в посока да развива своите способности и да стане професионалист в професията си. Ако оставят всичко в ръцете на детето, то Митко Пайнера, ще трябва частно фолк училище да открие (как не се е сетил още...).

Това Отворено общество още ли е в България? Навсякъде в Европа ги изгониха, но тук си се разполагат като у вилата на Сорос!

Никой съвестен родител не трябва да праща детето си в т.н. частни училища. За тях, дещата са клиенти и ги глезят за да са доволни. Нищо не научават и след това са перфектни проститутки и наркомани.

satvorete tschasnite utschilischa tam dezata sa samo na novobogataschite no nischo ne utschat i sa tapi dezata snajat tsche im plaschat ispitite i snajat na kogo sa deza tova ne sa utschilischa tschasnite utschilischa sa nekadarnite deza na novobogataschite da plaschat kato imat pari

Зависи си от ученика. Аз без грам частен урок, си се дипломирах и сега дори завършвам 2ра година в университета.

Още по-лошото е, че учител от ЧУ пище освен СВЕРА

Отново платена публикация ! Въобще имали совобда на словото в България!?!?!?