Страх в Киев – САЩ го оставят сам срещу Русия?

Близостта на Доналд Тръмп с руския президент Путин не предвещава нищо добро за Украйна. Затова в Киев вече се появиха първи планове за „болезнени компромиси”.

Обратно в новината

Коментари - Страх в Киев – САЩ го оставят сам срещу Русия? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

и компания - олигарси, милиардери и др. подобни украински "патриоти", докопаха властта чрез организирания и платен /по лично признание на В. Нюланд- 5 млрд$/ военен преврат. Обаче не изчислиха, че нищо не е вечно, особено взета с насилие и убийства власт. Или не допускаха, че американските им господари ще загубят властта и сега са в смъртен ужас, защото "който нож вади, от нож умира"!

Както вече се доказа, хибридната война на КГБ продължава с пълна сила, след като Тръмп, каза на хобита да се наведе и хравне за палците, ще му нареже ракетите за скрап, КГБ бързо преносочи усилията си към дестабилизиране на Украйна и някакви безумия че НАТО няма да помогне и Европаа и велите САЩ, няма да се притекат на помощ. Подклажани от вътрешни шпиони, тези настроения се засилват в самата Украйна, но спокойно братя украинци. България, САЩ, Германия и цялото НАТО и демократичен свят са ВАС.

РЕВЪТ ЗА 10 мрд. долара дарение, ако може. Те и досега имаха подкрепа само на думи, но им даваха ПАРИ. Стаха за смях

Към платения JMM Ами защо не сте я пуснали тази вода досега? От състрадание ли? Не. Не можете да изпитвате такива чувства. Какво тогава ви спира? Страх? Там бият през крадливите ръчички и господарите ти им се ще да свършат работата си с ръцете на слугите си. . "JMM ( регистриран ) 16.01.2017 23:13 . Не позна, просто предстои да пуснем водата в тоалетната и такива екскременти като теб и Путин да заминат в канала на историята. "

Към платения JMM. За нашите партии, че са продажни, напълно съм съгласен с теб. Набутаха ни в НАТО. Подариха ни заводи, инфраструктора, комуникации на всякаква паплач. А такива, като теб искат да ни убедят, колко тези партии страдали, че сме в ЕС. Това не е вярно. В момента главния им доход е от ЕС. И те много добрве го знаят. . "JMM ( регистриран ) 16.01.2017 10:09 . Ако не беше отделянето на Украйна, то натискът върху България и други бивши соц. страни щеше да е още по голям. Продажните БСП/БКП, Атака и други псевдо-патриоти щяха още по здраво да говорят за "алтернатива" извън ЕС "

Руснаците имат един огромен проблем и това е тяхната огромна територия в която живеят само около 147 милиона човека. За развитието на тази огромна държава с толкова малко хора, според мен има само два пътя. Настоящият въоръжаване до зъби с цел опазването на държавата си, но икономическият ръст в този случай ще е много нисък от което е възможно да произлязат доста вътрешни проблеми. Същевременно другите нации ще се оакат от притеснение и в крайна сметка могат да доведат до локални военни конфликти или пълна изолация на Русия, която в никакъв случай не е в неин интерес. Другият път е Русия да избере между EU и Китай с кого да се интегрира в икономикополитически съюз. Ако бъде създаден такъв съюз, той ще бъде най-силният в света и в следствие на него проблемите на човечеството могат чувствително да намалеят. Като цяло проблемът за нас Европейците е дали Русия ще избере нас или ние ще станем дълбоката провинция в света.

Русия е избрала ЕС, но някой друг има интерес от конфликт между нас и Русия и би пречил с всички средства на това зближаване. Ха познайте кой е той.

Тази украинска върхушка кога ще разбере че противник е не Русия а САЩ! Вижте България след като се освободихме от руското "владичество"!

там е проблемът - никога не сме се освобождавали от руско иго. Но за това трябва сами да се погрижим, а не да чакаме друг голям брат.

и за това съветниците на Бойко, Иван Костов, Симеон, Сергей са все западняци и последно все от САЩ!

Най-обичам да рева на чужди гробища.

Трябвало е да мислят навреме с горната глава, а не с долната.

Защо някой трябва да се интересува от Украйна.Те сами си разсипаха държавата.Да се оправят сами.Пари за тях няма.

Украинските пусита най-накрая, по трудния начин, ще разберат, че свободата живее на върха на копието...

JMM®

Много ми е любопитно, когато съвсем скоро Путинова Русия няма да я има(защото колелото на историята се повтаря и Русия винаги губи), то какво ще прави останал без работа многобройния мурзилски путинов слугинаж ?! Вероятно ще си наляга парцалите и лицемерно ще говори как винаги и с вътрешно убеждение е бил за демокрация, правова държава и пазарна икономика ... Гнус ме е от тази утайка на българското общество !

Всъщност - Русия винаги ПЕЧЕЛИ ! Купи си географска карта и я разгледай ! Последно спечели войната в Алепо, откъдето бяха изринати Терористите изпратени от САЩ ! Предпоследно спечели Крим ...

В какъв смисъл сами - нали народът бил зад тях ? То да не излезне, че вместо народа досега Америка е била зад тях а ? Каква изненада ... Нищо, плевньо ще е пръв на барикадите - след няколко дни ще има свободно време ха ха

е, как сами?! шерев, бегееца, варненската несайдисана лелка и други меки китки ще грабната по една пушка и ще ходят да громят руската агресия!

и чехльо може или той ще открие в новия си офис организация за правата на укрите ...

JMM®

Не позна, просто предстои да пуснем водата в тоалетната и такива екскременти като теб и Путин да заминат в канала на историята.

Украйна, от една от най-мощните държави в Европа само до преди 2-3 години, затъна като оловно топче в басейн! И вместо да извлекат облаги от положението си и връзките с Русия, съсипаха всичко прилично дето произвеждаха и го пуснаха за разграбване на олигарси, скрити под националистически лозунги! Само че и на Запад им светна, че с украински крадец е по-добре да си нямаш работа! Затова ще им подхвърлят по някоя и друга троха, за да живуркат някак си и да поддържат напрежение на границата с Русия и да се самоунищожават, защото нито им трябват украинци, нито им трябват украински стоки! Когато дойде отрезвяването за украинците, ще е необратимо късно за каквото и да било!

Първо прочетох "Близостта на Доналд Тръмп с руския президент Путин..." - това е грозна лъжа и манипулация. Няма никаква близост, ама НИКАКВА!

А заглавието не е ли грозна лъжа и манипулация? Първо насъскаха една шайка бандити за държавен преврат в Украйна и да тръгнат с рогата напред към Русия, а после, видите ли, били оставени сами срещу нея! Русия и сега не приема Украйна като чужда държава, а роднинските връзки между хората в двете държави са толкова много, че няма как един превратаджийски период да им повлияе в дългосрочен план. Скоро самите украинци ще бесят превратаджийте по дърветата и Русия отново ще си ги приеме като блудния син.

Никой не обича мънкащи и хленчещи държавици. Те носят само проблеми и нищо положително. Досадни са и тежат като бреме на останалите. Българи, не правете украински грешки!

Бо Бо

Украинци, бъдете умни и не се поддавайте на провокации, защото ще станете това, което стана България за 27 години американска диктатура - сриване от 32 място през 80-те години, до 62-то място в света в момента - актуални цифри от ООН (undp org). Защото за 27 години демокрация България се е сринала безвъзвратно със 100% и вече най-официално е страна от Третия свят, по стандартите от края на 20-ти век. Евроатлантика (САЩ, НАТО и ЕС) форсират настаняването на американски бази и налагането на най-нискокачествени ГМО стоки на ЕС пазар. Украйна е важен стратегически район на границата с Русия, поради което се вдига толкова шум. Иначе и Вие като нас сте последна дупка на кавала и сте управлявани от корумпирана политическа мафиотска структура изпълняваща единствено и само интересите на Евроатлантика. Факти-факти-факти...

Абсолютно правилно, но украинците са като нас. Ще извървят своя път към Голгота без да се вслушват в съветите на препатилите. След това ще се осъзнаят, но ще е безвъзмездно късно........

Демокрация, измислена от БКП?

Не пиши глупости и фалшиви статистики. В България стандарта на живот в момента е по- добър отколкото в края на 80те въпреки че сме паднали в икономическата класация(която по онова време беше завишена защото изнасяхме фалшиви данни) Направи си сметка колко хляба можеш да си купиш сега при цена от 0.90ст и средна заплата от 700лв и колко при цена 0,40ст. и средна заплата 175лв.При бензин 0,60ст в края на 80те и 2.00 лв днес пак си купуваш повече сега. Това са най-важните показатели. А в страните от третия свят средната заплата е около 55-60 $. Направи си сметка къде е България.

Марче, със сигурност някои са по-добре сега! Иначе нямаше да драпат със зъби и нокти да са във и около властта! Но тука става дума за държави, а не за отделни техни членове! Това, само ако не си разбрала за какво става дума!

Марче, ти си ми другарче :). Като виц ни остана една реплика на наша гостенка по ОНОВА време: "О, вие имате тоалетна хартия!". За портокали по Нова година се чакаше на километрични опашки, продаваха "вечерно' кафе - минало веднъж през машините и т.н. и т.н. Лъжат децата колко било хубаво...

Само дето хлябът беше 15ст., а един специалист с висше образование взимаше средно 250лв. Сега средната заплата за страната е около 500лв, максимум 600. Хлябът е 90ст. - 1.00лв. Лизингова вновка за апартамент - 30лв/месец при 250лв заплата. В момента - лизингова вноска за апартамент - 250лв при 500лв заплата за начинаещ висшист (срок на кредита - 20г за апартамент от 60 000лв) Та, викаш да смятаме, а?

JMM®

Ако не беше отделянето на Украйна, то натискът върху България и други бивши соц. страни щеше да е още по голям. Продажните БСП/БКП, Атака и други псевдо-патриоти щяха още по здраво да говорят за "алтернатива" извън ЕС

Три измислени и натаманени като държави ни напъват на некви тятри на некой си...

Украинците заслужават съдбата си, щом си избраха президент, който има две работещи и трета строяща се фабрика в Русия и който плаща милиони долари данъци в Русия, а в същото време обявява Русия за най-голям враг на Украйна. Никой не им е виновен за мизерята, която сами си докараха - четири пъти по-евтина гривна и между пет и седем пъти по-скъпи ток, вода, газ и парно.

Ако ЕС не помогне с инвестиции на украинците, Америка няма да го направи, особено сега. Следователно украинците ще станат проруски настроени ако мизерията им продължи още известно време и не видят помощ от ЕС. Тогава ще се помирят с руснаците, но ЕС ще загуби от всичко това. Пак до пустите пари опира и май е по- добре да се дадат за Украина, а не за менте бежанците дето вече немците не могат даже да се правят на хуманни, че всички разбраха за какво иде реч.

освен поробване,нямали да им помагат сащ??.. Ами този мултимилиардер пинчук от къде са му милиардите....Всички милиардери в Украйна и на всякъде в бившите ака наречени комунистически страни,"милиардерите"да върнат милиардите на държавите си и няма да има нужда от помощи.Престъпници

Не е зле и ние да се позамислим за задавщата се нова Ялта!

Много бързат да се радват руснаците. Трудно ще се борят срещу умни хора, богати с пари.Руснаците се бедни,пияни и прости,а ги ръководят бандити...

Ако мислиш, че украинците са умни, дълбоко се лъжеш ! Все едно да кажеш, че македонците са умни !

И 5 милиарда гущери... свършват! А резултатът - отрицателен....

В РОДИНАТА НА ШВЕДСКИТЕ ВИКИНГИ ИМА ОБЛАСТ РУС И РУСИ, ОБАЧЕ НЯМА ОБЛАСТ УКРАЙНА И УКРОПИ:))) ... КИЕВСКА РУС СИ Е РУСКА ЗЕМЯ :))

Браво ! Знаеш историята. По тази логика Русия е Киевска земя !

Нека влязат в НАТО и ЕС тъпите украинци. Ще станат като нас, място за американски бази( безплатно) и готов пазар за ЕС с ниска покупателна способност, със най - нискокачествени стоки.

НАСТАНА ВРЕМЕТО,КОГАТО КЪРВАВИЯ ПРЕВРАТ В У КРАЯ,ЩЕ БЪДЕ ПРЕМАХНАТ И ПРЕВРАТАДЖИИТЕ СТРОГО СЪДЕНИ!!!

JMM®

Това което си написал е удобно за Русия, но какво е полезно за Украйна ???

"Украинците сега се тревожат, че Тръмп и Путин биха могли да решат съдбините им, без да ги питат." За кои украинци става дума? За онези 25-30% (основно на Изрок, в Донецк, Луганск, Одеса, Харков), за които Русия е "близка братска страна"? Или за онези 30-35%, които мразят Русия и в момента силово налагат политиката си?

Защо всички курви като избягат в чужд бардак, си мислят, че някой ще започне да им прави подаръци? Мислят си, че след като свирките не помагат, че със сълзи ще трогнат новия добре избаран сутеньор, ама ще получат кукуш. А на другия ден ще трявба да носят много грим и тъмни очила.

Дръвниците дърпащи конците на Фъктория Нюланд , странно защо си помислиха , че като наброят едни 5 милиарда и хоп- ще вземат Крим и ще го направят НАТОВСКА военна база ! Е , НЕ стана ! И вече НЯМА да стане НИКОГА ! Имали бол пари - ДАЛИ ! Само , че както ясно се видя - даже И Украйна няма да могат да вземат ! А те между впрочем - вече и НЕ искат ...

кухланд,лидкал и лафка само чакат да ни дойдете и да ви вземем гривните,че и нашите пенционери са бедни!

Като влезнат ЕУ пазарите в тяхната страна и започнат изнасянето на икономиката им, тогава ще разберат кон боб яде ли!

Не Украйна, а украинските превратаджии са бита карта. Прелъстени и изоставени от американските си господари сега те ще оквичат света как видите ли Русия ги заплашва. Един ден самите украинци ще ги обесят а Русия ще гледа от страни.

За украинците няма абсолютно никакво значение, кой е президент на САЩ. 2014, 2015 и 2016 са три години от управлението на Б. Обама. Колкото американци той изпрати да умират за интерсите на Порошенко, точно толкова ще изпрати и Тръмп. Точно толкова би изпратила и Клинтън. Каквити сили успее да събере Порошенко в самата Украйна, те са му актива. И дали ще му изпратят повече или по-малко американско оръжие е без значение. Повечето украинци като ги въоръжат и бягат да си предложат услугите на Русия. През 2008 г. Буш молеше Медведев да му върне пленените американски оръжия, защото Грузия още не ги била платила и те де факто още си били американска собственост.

Крим е бита карта, така че пито платено, Украйна да си сърба попарата която надроби, а Русия никога повече няма да продаде земята си на тъпите украинци! Акйо те не бяха направили този преврат Крим все още щеше да си е в Украйна, не че е украинска земя!

Всичко по реда си. Украйна не е забравена от Америка. Америка не забрави Полша по времето, когато СССР-Русия беше окупирала половин Европа за 45 години и пагубното и' влияние се виждаше в Южна Америка и Африка. Америка освободи БЪЛГАРИЯ, РУМЪНИЯ, ЧЕХОСЛОВАКИЯ, ПОЛША, ГДР, ЛАТВИЯ, ЛИТВА , ЕСТОНИЯ и УКРАЙНА. Русия през това време допринесе разпадането на Югославия, довела до 300000 убити. Русия допринесе за разпадането на Чехо-словакия. Надеждата за кървави вътрешни борби се провалиха. От Чехословакия се появиха Чехия и Словакия, които живеят в мир и любов. Русия предизвика кървава война между Азербайджан и Армения, довело до откъсването на 2 анклава от свободолюбива Армения. 10 години по късно руския сценарий сработи с Украйна. USA-САЩ няма да оставят свободолюбива Украйна под гнета на руската империя!

Това е с черната маймуна Обама, но сега вече идва Тръмп и той надали ще си прави експерименти като черната маймуна Обама с шибаните украинци...ще ги пусне свободно да падат и да се оправят, никой не е луд да налива от пусто в празно!

Ти си укараинофил, а не българофил...българина не му пука за шибаните украинци, той гледа собствения си живот, да хапне да пийне,,,тези три работи и хич не му дреме за тъпите украинци които съсипаха държавата си !

Помня, десетки милиони американци се записаха доброволци в Полша през ВСВ. Някои загиваха и като ги съживят, пак отиваха там.

stan_posta@

Американците бяха неутрални и през 1939-та и чак до края на 1941 г. Поляците разчитаха на англичаните и французите, с тях имаха договори. Но англичаните безславно изтеглиха символичните си 100,000 войници. Французите заеха нещо от Рейнската област и заседнаха на място. От 1.9.39 до 17.9.39 германците прегазиха Полша. А ние сега се надяваме на същите тези англичани, французи, германци. Братя съюзници по НАТО.

От коментара не пролича защо се наричаш българофил, но ясно пролича, че си простофил!

Без Крим,Украйна не е нужна на НАТО.именно за това Крим е руски.

Над Тръмп има Сенат със сенатори, ако те нещо не са съгласни ще му "видят" сметката!

Най-големия проблем са хората с власт в Русия, Украйна, ЕС и САЩ, те са виновни за ситуацията и жертвите в Украйна.

и така тя Украйна си стои на мястото няма кой да я натовари на каруцата и да я отмъкне на някъде така че бавно ще се действа времето работи за Кремъл докато при Запада е обратното те трябва да бързат...затова на първо време г-н Путин ще действа по следният начин : ще се вдигат по тревога бойни поделения в граничните райони ще пикират свръхзвукови самолети на ниска височина ще се дрънка с оръжие и др.подобни ефектни действия за да се покаже решителност и да се създаде усещането за нетрайност нестабилност а там кадето има нестабилност там се появяват и сериозни опасения че парите отпускани за стабилизиране на новата власт ще потънат като вода в каца без дъно)))) затова г-да русофоби вашата радост е твърде преждевременна нали знаете Марк Твен навремето какво беше казал : Вестта за моята смърт е твърде преждевременна )))) но най голямата победа от тази ситуация е тази че населението в самата Русия разбра какво да очаква от Запада и ако е имало колебаещи се в подкрепата за г-н Путин вече такива почти няма подкрепата му в момента надхвърля 68% и при това трети мандат...затова западнярите и техните платени слуги ревете така по форумите...вашият рев е музика в ушите на такива като мен)))) освен това заради непремислените ходове на западнярите заслепени от своята алчност ще стане така че рано или късно Русия ще се завърне триумфално на Балканите и всички ренегати не само ще загубят всичко което са спечелили от плювателството си срещу Русия но и ще теглят голямо тегло ))))

Така е, руснаците лесно могат да стимулират нестабилност в Украйна, а докато тя е нестабилна никакво НАТО и ЕС не се мержелее на хоризонта. Което изчерпва ресурсите и търпението на населението. Но не може вечно да е така. В рушаща се Украйна страдат рускоговорящите от Новорусия. Трябва и за тях да се даде някакъв мир, стабилизация и спокойствие. Та има много още работа за Лавров.

Драги това което става в момента спокойно може да бъде поставено в графата огромна грешка която в близките месеци и години ще тежи все повече на Запада )))) хора на които може да им се има доверие от няколко години предупреждават, че Запада ще започне да допуска все по големи грешки и ето това е факт ...лумпен-простачорите вместо да плачат те се радват, че нео-нацисти направиха преврат в Украйна, класически, видим от всякъде и разпознаваем от всички))))) но в сляпата си омраза към Русия ритат с крачета потпърдват и подпикват от кеф и реват с пълни гърди че са победили завинаги)))) те и седерастите бяха победили с малко но завинаги но когато дойде време да се броят пилците се оказа че ги няма никакви....затова сега ви съобщавам една неприятна новина: в този живот номера е човек да има търпение и тогава рано или късно идва неговият момент на триумф ...г-н Путин е възспитаник на КГБ (подполковник )това е добре известно на всички но незнайно защо се пренебрегва факта че в това учреждение кариера могат да направят само хора с неоспорими морално-волеви качества)))) в Кремъл ще изчакат да поогладнеят Украинските чукове и тогава ще се пристъпи към подялбата на Украйна ..

Така е, но не съм сигурен, че на руснаците им е изгодно една поделена Украйна, от която имат едно парче, (за какво им е ?) а с останалите парчета пак враждебност и плацдарм за чужди танкове. Само се премества границата с 300 км на запад, това нищо не е. Ако е за делене на Украйна, руснаците са го правили 3 пъти. Заедно с Австроунгария и Германия - през 1772 г., 1793 г. и 1795 г., тогава част от Жеч-Посполита. Но сега Украйна им трябва цяла, стабилна и приятелска. Казвали са го многократно и няма защо да си кривят душата, това е най-добрият вариант за тях. Но пропуснаха много време. Докато се правеха на демократи и либерали 25 г. петата колона работеше в Украйна, водеше хибридна война и проми мозъците на цяло едно поколение в някакви дивашки "ценности". Това, което е насаждано едно поколение не може да се изтрие за 5 години. Трябва още едно или две поколения. Търпелива работа.

Полша е до Украйна, а това е сериозен потенциал - човешки и технически.

му-ха-ха-ха!

Там ще бъдат фабриките за сапун

Украйна се спомина вече ...от това печелят разбира се САЩ и ЕС, но голямата печалба е за Русия разбира се, защото прибраха за себе си много важен стратегически плацдарм (Крим) и спират да плащат за военноморската база на узурпаторите в Киев... има и губещи разбира се и това са най вече самата Украйна и новоприетите в ЕС държави от бившият Източен блок сред които е и България...Печалбата за САЩ в известен смисъл е спорна тъй като е разчетена за къс срок колкото да даде глътка въздух за още не голям брой предсмъртни гърчове и подритвания и подпърдвания , преди окончателно долара да се спомине ...Разбира се 90% от вас нискочелите , НПО-олигофрени (изключвам пишещите за пари тролове) ревящи гороломно (кой не скаче он москал ) си нямате и минимум представа какво ще се случи бавно и полека ))) ето какви бъднини на демократична ЕВЕНТУАЛНОСТ очакват Европа и (България в частност) в недалечна перспектива....Украйна е приблизително 50 000 000 държава спре ли да функционира администрацията спира всичко включително и пенсий и заплати и помощи и т.н.Гладът настъпва а гладният човек няма какво да го спре...Русия прибира тези които смята за свои а останалите започват да търсят спасение по единично кой на където види..изсипват се няколко милиона Украинци и Украинки за нула време в най близките до Украйна държави и криминалната обстановка ще скочи с десетки пъти (разбира се заради прекомерното предлагане на услугите на платената любов) ще бъдат свалени и тарифите на кувертюритеи ще започне т.н. война на проститутките, която ще върви паралелно с войната на гангстерите ))))))Украинец ще стане мръсна дума ...и ЕС ще започне да издиша като спукан презерватив и не след дълго ще се трансформира в множество малки ЕС-чета)))))).

JMM®

Ти си болен човек , трябва да се лекуваш. Не пиши повече глупости! Украйна ще я има и в бъдеще и ще бъде присъединена към ЕС, както и да се готви Беларус ... На Путя ще му се стегне около ботоксовото вратле.

сънувах мила мале

баце Коко

Да наистина имам заболяване което и майка ти милата забеляза с умиление наскоро та ми направи забележка, че все пак като вдигна самолета трябва и да го прибирам понякога в хангара))))

stan_posta@

Дано да е така, но самият комисар по присъединяването каза, че всякакво присъеднияване е спряно. Англия напуска. Докато не влезе в НАТО никоя държава не може да влезе в ЕС, правило. Никоя държава не може да влезе в НАТО, докато има конфликт на нейна територия, правило, а конфликтът зависи от Русия. Патово положение. В близките 15 г. никакво присъединяване на Украйна не се задава. За съжаление, да бъдем реалисти.