Никита Хрушчов незаконно дал Крим на Украйна

Предаването на Крим на Украйна през 1954 г. е било противоконституционно, обяви Главната прокуратура на Русия в отговор на въпрос на партиен лидер.

Обратно в новината

Коментари - Никита Хрушчов незаконно дал Крим на Украйна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Путин ви даваше и петрол без пари и финансова помощ и цяла Русия за търговия, айде сега да видим УСА какво ще ви даде - демокрация и всичко да плащате на десеторни цени, гледайте България и си правете сметката, тецовете които руснаците ни построиха, УСА ги присвоиха с един подпис.

Ами с надменното си и арогантно участие по форуми посягате на България. Издържате партии като "Атака" - това не е ли посегателство над България? А какво да кажем за калибрени национални предатели от категорията на Велизар Енчев?

А сега Главната прокуратура на Русия да каже дали Сталин законно е присъединил Украйна към Съветска Русия!!

Руснаците по комунизма развиваха тези хибридни теории за украинци, македонци и други измислици и сега сами паднаха в този капан...

Така е - хубаво си мислеха че българи има само в Татарстан, ма някой им подшушна че имало такива и през Дунава ...

Тоя дори и не те разбра ;)

Не знам си кой продал незаконно Аляска. Ленин незаконно направил съветска империя и избил милиони. Сталин незаконно избил още повече. Хрушчов незаконно дал Крим. Горбачов незаконно разрушил империята и ни продал и нас. Путин незаконно превзема Крим и Донбас. Плаши България, че не е негова. Да не сме ги ние избирали тия негодници. Изводът е само един : Долу незаконните ръце от България !

Кой точно посяга на България? Параноя?.

не е параноя... руското управление, било то царско или не претендира Черно море да му е вътрешно от преди 700 години. Вземи си прочети историята.

Къде бяха противниците на това "противоконституционно" действие на Н. Хрушчов през далечната 1975 година в Хелзинки, после през 1992 при предаването на атомните установки на Русия, един от ГАРАНТИТЕ за неприкосновеността на Украйна и запазване на териториалната цялост и независимост????????

Изпуснал си една въпросителна накрая, сложил си само 8 въпросителни знака

ли е следващата историческа "грешка" която ще поправят Путин и Главната прокуратура на Русия? Да не би и продажбата и да е била противоконституционна? Ами местните хора там дали искат поправка на историята? Или това няма значение - с изпращане на любезни зелени човечета всеки референдум ще е 99.99% резултат. Само преди 2 дни отбелязахме годишнина от 27 Юни 1968 - "...На 27 юни в чехословашките вестници се появява манифестът на интелигенцията Две хиляди думи. Както се оказва, точно този документ препълва чашата на търпение на съветското ръководство..." Помните след това какво стана, вкл. и с наше участие. Успешен ден на всички!

Помним, осуетена бе една от първите "цветни революции" в Европа, организирана съгласно правилата от наръчника на Джин Шарп.

"Ами местните хора там дали искат поправка на историята? Или това няма значение" . Както разбрахме, вече е недемократично да се питат хората, и напълно демократично, когато никой не ги пита ( косово, изтока и т.н. )

Хрушчов дал, "незаконно" полуострова на Украйна но без насилие и оръжие ?! Путин си го връща, "законно" с войска и оръжие.

не върна си Крим с референдум, а не по демократично /демоничен начин както краварите водиха война със Сърбия за да и откъснат Косово

въпросът с Крим вече е уреден и приключен. само киевските бандити и протестърските им фенове още го чоплят,защо и те не знаят...

Полуостров Крим!Първите заселници пр.н.е. са кимерийцие,по късно скитите.след тях гърците основават колония,15 в. пр.н.е е част от Римската империя!От н.е. е завладян от готи,хуни 4 в.,прабългари 5-7в.,хазари 8 в.,Киевска Рус 10-11в.,,Византия 1016г.,по късно кумани,монголи,а през 1441 г.е основано Кримското ханство до 1783г.,когато е анексиран от Руската империя!След Кримската война 1854-55г,част от местното население се изселва!От 1921г.е автономна република на СССР. През 1944 г. Сталин започва етническо прочистване и депортация на хиляди татари,българи,гърци,арменци,немци в Сибир,Казахстан и др.републики,съчетана с гладомора,и много жертви!.На мястото на депортираните Сталин заселва руснаци от Сибир и украинци!Така че руснаците са там едва от 1944г. в домовете на изселените!10 години по късно Крим влиза в състава на Украйна,като автономна република!Историята на Крим дълга,но тази на местно население от руси е много кратка и принудителна!

Не си писал нищо за пещерните хора там преди 10 000 години. Защо така, като ще пишеш пиши всичко.

То и Обонговци от Кравария нямаше в България преди един ден ома ни ги натресоха да ги храним и развъждаме. Никой с точност незнае как са се развили нещата преди Новата ера , а са само предположения на подкупни историци, които работят за определена кауза.

затова никога не сме искали да го завладеем. гарците от там май си знаят Язон..как там растат войници.. да са оправят. нема им са бъркаме.

кат наште партайци..е тъй става. оди обяснявай после.

голямата разлика между украинци и руснаци- да се обединят

Нямат нищо общо!Нито генетично,нити външно!

ДРУГАРКИ И ДРУГАРИ ДАМИ И ГОСПОДА(РИ) Пределно ясно и открито РУСИЯ ПОКАЗВА, че се ЗАВРЪЩА към ПРАВИЛНАТА И НАПЪЛНО АДЕКВАТНА П О Л И Т И К А. За тези, които не вярват в правилността на подобна политика УМОЛЯВАМ ВИ НЕ СЕ ЗАСЕЛВАЙТЕ НА полигона "Уй-край- на",

Кочината ке поВърне Крим...писано е !

Крим е руски и такъв ще си остане, независимо от безплодните напъни на няколко плювачи. Това са фактите и дискусията е лишена от смисъл.

В ДИСКУСИЯТА?

На лъжата краката са къси - доказана житейска истина! Естествено отвъд океана и представа си нямат какво значи това. Във Вчшингтон си мислят, че като крещят високо с всичка сила ще заглушат истината. Лъжат се! Тезата им, че Крим е окупуран от РФ рухна. Както и грижливо култивирания от тях мит за руски войски и "руската агресия" в бивша Украйна.

Много смешно!Тагикомично!Какъв мит,какви пет лева, гледаш избирателно като ударена мурзилка!! Всичко си е наред с договора за присъединяването при управлението на Хрушчов!След като са го дали,дали!1991г.рашистите подписват международен договор за гарантиране целостта на Украйна,включително и Крим!Договор може да се променя само с участието на всички страни по него и със съответните обезщетения,ако е нужно!Всичко останало по начина по който стана е тероризъм!

И понятие си нямаш от юриспруденция. Един нищожен договор не може да породи последствия.

С помощта на заблуда закараха хората да гласуват на референдум за отделяне от Ъкрайна и присъединяване към Русия. Този недемократичен акт не беше признат от прогресивното човечество и сега търсят други оправдания за анексията на Крим. Нещо повече хората осъзнали своята заблуда вече искат да се върнат в единна и демократична Украйна за да се ползват от благата на свободното придвижване на украинците в Европа и да се приобщат към вечните и непрходни евроатлантически ценности

Когато украйнците започнат свободно да се предвижват по Европа, ти Гордими ЕВРОПЕЕЦО НЯМА да има кво да правиш там!!! Защото негордия украинец ЩЕ бере ягоди и гроздето на още по-гордите европейци на половин цена от тая КОЯТО плащат на по- малко гордите европейци като тебе тебе};-)))) Така че ти тези евроценности и евробратсва ги ОСТАВИ за себеси};-)))) КОГАТО СЕ Е РОДИЛ УКРАЙНЕЦА - ЕВРЕЯТ Е ЗАПЛАКАЛ};-)))

когато руснака се родил ,целият свят заплакал!! Да се безпокоят идиоти като теб дето берат ягоди и грозде!!

Много ги разбирате нещата бе другарю руснак.

След някое и друго време ще се окаже, че Аляска незаконно е продадена на правителството на САЩ. Руските танкове трябва да преплуват беринговия пролив и с напълнени до горе резервоари с американска нафта да направят мощен пробив към Анкоридж. Ескимосите ненците и разните там други северни народи ще ги посрещнат с холандски лалета и български карамфили. След това ще насткъпи един мир в Аляска дето всички ще станат равни (по бедност).

ЗА АРМАДАТА ЛИ СТАВА НА ВЪПРОС, КОЯТО ЗАКЪСА НА ЧЕРВЕНИЯ ПЛОЩАД?!!!! ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАААААА

ква Армата е закъсала бе, тя спря за да тренира спиране ! Я си представи, че танковете тръгнат и не могат да се спрат чак до Брюксел !!

факт е че парите за Аляска никога не са достигнали Русия поради корабокрушение....дали това ще стане тема един ден....?

Май опорната точка на всички русофоби и соросоиди отива на майка си в ... Крим през 1954 г. е анексиран от украйна ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННО!!! "Нито конституцията на РСФСР, нито конституцията на СССР не е давала право на президиумите на Върховните съвети на РСФСР и СССР да разглеждат въпроси за изменение на конституционно-правовия статут на автономните съветски социалистически републики, влизащи в състава на съюзните републики".... КРИМ НИКОГА НЕ Е ТРЯБВАЛО ДА БЪДЕ В украйна....

Така е. Вашингтон сега трябва да скалъпва нова лъжа, за да оправдава действията си в бивша Украйна!

Какви действия?? Кажи нещо реално и смислено?? Русия защо нападна Украйна?? защо прати руски наемници и войници там??

БОЛШЕВИКИТЕ НЕЗАКОННО ВЗЕЛИ ВЛАСТТА !

и с убийството на руския цар!

Стягате ли се за международен трибунал за Боинга?

окупира 1944 година!

Не е Русия, а Украйна, войските са били на трети Украински фронт, набий си го в чутурата, тролче!

Добре ,че зеление човечета на пусин откраднаха Крим...нали бе мурзилките :) Правдата възтържествува според татарският ви обичай ...ма е писано россия ке поВърне Крим...мдааа

Оказа се, че въпреки огромните пропагандни усилия Крим е бил руски. Преди юридически не е напускал пределите на РСФСР, а сега вече и фактически в границите на РФ...

Според москалската пропаганда Москва винаги е права! Дори и когато е крива!

Да, геометрията на Лобачевски е гениална по своята проницателност и не е за умове под средния :)))

Какво да слушаме руския прокурор? Г-н Цацаров каза че Крим е на прабългарите...т.е. на нас..ха..ха

Ми не го слушай ве ЩЕРЮ ГОРИВНИЯ.!.};-))) Кой те кара? Слушай си БОКАТА и Чехлоренцо и си мизерствай спокойно, кво си ревнал като недокLатеNа вдовица на чужди гробища.!.};-))) В Крим хората ЩЕ се ОПРАВЯТ и без СОПОЛИВИ миниевропейци -който между врочим не могат да си ОПРАВЯТ собственната кочина.!.};-))))) ха..ха..ха

А ти питал ли си руския прокурор да ми пишеш официален отговор бе херпес ..ха..ха

Направо ще умра от смях с руснаците! Значи от времето на управлениет на Хрушчов до разпадането на СССР не видяха, че незаконно е даден от Хрушчов Крим на Украйна, а чак сега го видяха! За да се изкарат прави, ще изкарат и че имат сестра! Съжалявам да сте се усетили на време, а не сега!

като цяло дори след насирането на ес (санкциите) русия пак чака над година преди да въведе свои санкции ... така че - това си е вид учтивост сякаш

Още Ленин тегли кредит от САЩ и залага Кримския полуостров и дава Аляска на САЩ.Евреите са имали намерение да създадат Кримска Калифорния,след като минава падежът на заема.

Смени дилъра !

Глупако, Аляска е дадена от Екатерина Велика

То бива бива наглост и простотия ама като твоята продажническа м...а не бива.еврогейченце почакай скоро ще ти се изясни.

Последното изречение нещо не се връзва с действителността, тъй като до момента Русия е дала 36 млн долара.

Украйна трбва да плати са 60 години неправомерно използване на Крим.

А ТОВА УКРАИНА ЗАБРАВЯ И НЕ ИСКА ДА ДРУГИ ДА ЗНАЯТ

Според съвсем изперкалите напоследък москалски управници, целия свят дължи нещо на мужиците! Откачени, та нараво си плачат за психиатричното заведение!

Понеже няма личин, исикма да питам - иван, какво е прокатор? Той използва тази дума, но за мен е непозната. Прокатор.

Прокатор е нещо като личин. С други думи - правописна грешка.

ЗА ДА РАЗБЕРЕТЕ ИСТОРИЯТА НА КРИМ В ГУГЛ НАПИШЕТЕ таРтария -а не татарска република или татарстан - това са различни разбирания - И ЗАТОВА БЕГЕЕЦА НЕ ИСКА ДА СНЕ ЗНАЕ ЗА ТОВА - ПОНЕЖЕ Е ПРОКАТОР

Тартария минор или тартария майор? Моля уточнете какво да пишем?

Извинете, какво е - прокатор?

Прокатор от прокат ли произлиза? От прокатно желязо ли? Множесвено число на - прокатор е пракатори или ипрокатора? Благодаря!

Искат ери да ви пействам тук, статии 14 и 15 от Салинската конституция и да ми кажете след катоги прочетете, какво незаконно е направил Хрушчов и как е подарил на Украйна, Крим, за рожденния ден на жена си?

АКО РУСИЯ НЯМАШЕ ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ, АМЕРИКАНСКИТЕ ФАШИСТИ ДА СА Я НАПАДНАЛИ ХИЛЯДА ПЪТИ.НО.......ЩЕ ЯДАТ РУСКИ БОРШ, КАКТО ГО ЯДОХА НЕМЦИ И ФРАНЦУЗИ....

От къде черпите сведения за америкаския - фашизъм? Кажете ни, за да сме осведомени и ние например, кой е американския Дуче? Руския се знае.

Моля ДИР.БГ да посочи защо моят коментар (28.06.2015 14:57) е изтлит като извън темата, щом се отнася за Крим. Точно под него има някакъв коментар за светци и нищо за Крим, но е оставен. Аршинът нещо на мери еднаво май.

Защото в коментарът е подменена истината и съм сигнализирал модератор за това.

LeGrandTulup

Майтапчия.

Юридическите факти, бих казал дори сложни юридически състави обезсмислят пропагандната конструкция изградена от западната пропагандна машина по отношение на Крим и бивша Украйна. Спешно и е нужна нова мотивировка, зад която да се скрият истинските причини и с която да се оправдае войната, която англосаксите започнаха срещу РФ.

ТАМ КЪДЕТО Е ВЛЯЗЛА КОКА КОЛА ТРЕВА НЕ НИКНЕ.ПЪРВО - КОКА, А ПОСЛЕ- КОЛА.

Прочетете статии 14 и 15 на Сталинската конституция действала към 1954та година и тогава говорете за юридическите факти.

бегееяца или хамерската прокаторска маимуна мисли пак да ни лъже

сащ превели избори ? Х А Х А Две партии финансирани от няколко мафиозки групировки ? на практика една партия. ФАШИЗЪМ НА МАФИЯТА !

На кои православни светци е кръстен този прокурор? Не съм чувал нищо за Сабир и Кехлер. А може би са древни славянски имена, а ?

Дори само факта на разпределение на избягалите от Украйна по направления говори за: 1. Източника на проблема - Украинската държава; 2. Обекта на тормоза - рускоезичните и граждани; 3. Помощта откъде идва за угнетените - Русия; 4. Базата за съпротивление срещу украинските фашисти - поне 700 000 напълно отчаяни хора. Роднините и съчустващите им са в пъти повече, очевидно.

А факта къде е ? Забравихте факта и източника който го е произвел, да ни съъобщите.

Ако не знаете и този основополагащ факт, то не знам как участвате в дискусия по темата. Простия факт, че САЩ наляха 5 милиарда долара в дестабилизирането на Украйна и с тяхно участие и с помощта на ЕС се извърши противоконституционен преврат в Украйна. С инсцениране на убийство на протестиращи, които очевидно бяха застреляни в гръб от страна, където няма сили на властта. И до днес няма разследване на 100-те убити по време на метежа.

Представете се хипотетично ситуация, в която който и да е парламентарист, примерно М. Ташева, се обръща към българската прокуратура с молба да се произнесе, законно ли е връщането на Добруджа на България? Да получи някакъв отговор и този отговор да е подписан от заместник на Цацаров, чието име журналистите трябва да научат с питане към прокуратурата поради неизвестност и непопулярност. Е, с тази новина ни съобщават руския вариант на описаната хипотетична българска случка.

Безплоден напън...

Н е е безплоден. Привлякъл съм внивманието ти и съм постигнал в коментар да покажеш липсата ти на аргументи в спора.

Не става ясно нито какво общо има това, което казваш с Крим и Русия, нито какво точно искаш да докажеш.

Съжалявам. Проблемът ви е личен и няма да намерите квалифицирана помощ тук, за него.

Менят се времената, мени се и Путин. Вчера беше решен на всяка цена да заобиколи Украйна с ттгазови тръби, но днес вече е наредил да се преговаря с Украйна от слабата позиция в която е за цената на пренос на газ през Украйна. Вчера радваше сънародниците си с Турски и Северен потоци, днес отива да се моли на Киев. Скороще се наложи да каже - Крим ваш. Така, както му се наложи да вдигне телефона на два пъти и да моли Обама за помощ и разбиране. Ще му се наложи и да плаща грешките си.

Крим е руски само за общите 164г + 1 година "анексиране" с войска...Какви претенции имат руските окупатори.България и Турция имат повече години в Крим и трябва да имат повече претенции .Путлер ако ще челна стойка да направи на Червения площад или да се оваля като прасе в локва Крим не е руски и никога няма да бъде.!!!!Крим е на татарите и толкоз.....А какво пише руската пропаганда е без значение защото даже и руснаците в Крим вече са недоволни от инфлацията на рублата...За пример: Картофите в Украйна 22 цента,в Крим 64 цента...

Крим е РУСКИ и ТАКА ЩЕ БЪДЕ ВО ВЕКИ ВЕКОВ!!! ЗАБИИСИ ГО ТОВА В ПРАЗНАТА КРАТУНА И ГО ЗАПОМНИ, хилави ми НАТОвец с две кремаклиики и една строшена сабя.!.ха..ха..ха

Крим не е руски даже исторически погледнато...Руските окупатори са гости там. Избиха и изселиха татарите и се настаниха в домовете им като кукувици...

Умението да спориш включва, като неотменима част, признаването на безспорните аргументи. А отричането, че Крим е руски е направо глупаво. Тъпо е да се говори и за това, че бил Турски, татарски, български и т.н., по простата причина, че спора е върху приоритета на Украина и Русия. А погледнато строго в този смисъл, той безусловно е руски. Всеки уважаващ себе си спорещ, не следва да се опозорява с неумение да следи логиката на спора.

А може ли в спора да се използват доказателства и факти или да караме като вас с голи твърдения?

А зелените гниди на путин и ''референдума'' са законни ?! Само проста пръчка от пасола на кочината може да го вярва това... Крим беше откраднат и кочината ще го поВърне - писано е !

Що рече?

Путя е обещал на Обама, до декември да се изнесе от Донбас. От Крим до края на 2016. Затова сега на границата с ростовска област Русия строи стена и рие ровове. За да не може боклука който тя е пратила в Донбас да не може да се върне по родните места!! Ще се организират такива атаки като в Маринка, за да може този боклук да се утилизира на украинска земя!! Тоест "самоубийствени " атаки!! Където да загине повече руски мусор!!

Взимай си по-често хапчетата, или пък са ти ги заменили с черна спринцовка

Ти да не си от руско НПО? Съдя за това по русизмите и застъпването на американски тези, но доста неумело на български, та чак тезите не намират и минимално изложение?

- Владимир Владимирович, как можно прожить на пенсию? - Чо в США творится видели? - А.. - А в Киеве какой бардак? - Но... - Следующий вопрос