София и Москва подписват за ”Южен поток” на 16-ти

Споразумение между Русия и България за "Южен поток" ще бъде подписано на 16 юли, съобщи след посещението си в София руският вицепремиер Виктор Зубков.

Обратно в новината

Коментари - София и Москва подписват за ”Южен поток” на 16-ти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не разбирам защо АЕЦ "Белене" се смята за сделка в полза на Русия. Според мен това е разменната монета на Русия срещу нашето съдействие за "Южен поток". А защо за Русия това не е от първостепенен интерес? Много просто. Създаването на площадката на Европейския пазар на мощен енергиен играч(АЕЦ "Белене", България) Русия конкурира сама себе си при пласиране на енергийни носители. В случая Русия действа срещу своя личен интерес - пласиране на енергия в Европа. Независимо от старанията на Русия да стане страна с модерна структура на износа, все още е предимно ресурна тази структура. А значи АЕЦ в Европа реже клона на който се крепи руския търговски интерес и руските търговски възможности. Разбира се, сега интереса на Русия за тази сделка е мотивиран и от тяхна страна, но това са по-скоро корпоративни интереси на могъщата атомна индустрия, която пренася борбата с нефтената и газовата държавна корпорация на международна площадка. Кириенко, ръководителя на атомната индустрия е изключително амбициозен и с големи възможности в Русия. Ние можем да си изиграем картите, защото атомната индустрия на Русия има синергични интереси с интересите на България. Всички, които плюят по АЕЦ Белене, според мен, плюят срещу Българския интерес. Оптимист съм, защото те плюят срещу вятъра. А вятъра духа в наша полза и плюнките на плюещите се, ще се върнат върху тях.

голямата тояга на Зубков май май си свърши работата това че утре отиват на килимчето в Москва хич пък не се пише...Боко е в позиция партер и само дето ми играе джобен тенис пред камерите....

стъпи на немска земя.Още година протакане от наша страна за Южен поток и току виж следващата зима как ще ще се притвори кранчето за България. Дали ББ успя да разбере това, което му каза Зубков.

Жалко, много жалко, отново отлагане във времето - трябваше да се вземе решение април,сега стана септемри и докога????? Бях на 19 г. когато присъствах на първата истинска копка на шлицевите стени на АЕЦ Белене, станах на 47 и още съм свидетел на първи копки и отново питам докога???? Няма ли някой истински мислещ държавник да излезе и да отсече, ще се строи тази АЕЦ!!!!!! Това е печелившата кауза за България, всичко останало са кьорфишеци!

"Политиката е изкуство на възможното"- У. Чърчил

Ами сега ние какво ще правим с НАБУКО? Защо така ни нагласихте, бе,братя българи? По НАБУКО похарчихме повече от 12 млрд.долара! Че и нова атомна ще строите! Съвсем ни разбивате! Помоооооощ! Загиваме-еее!

"За прозрачно споразумение с Русия призова посланик Джеймс Уорлик - "Американският посланик у нас Джеймс Уорлик призова за публичност на споразуменията, договорени между българското правителство и Русия по енергийните проекти. "Българите сигурно искат да разберат защо цената на газа се е повишила с 30 % и дали няма през следващите 5 или 10 години да се повиши още. Ние обаче не можем да знаем това, защото тези споразумения са тайни", подчерта Уорлик, цитиран от БНР, преди срещата си с министъра на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков по тези въпроси. " " Тоя посланик е на всяка манджа - мерудия, нека да огласи договорите за американските военни бази в България, като много знае!

Него какво го засяга,да не ни е класен ръководител??Направо вече са отвратителни с това завиране навсякъде по света,все те да имат думата(за американските нахалитети говоря )

ТОВА КОЕТО ОЧАКВАХМЕ ДА СЕ СЛУЧИ СЕ СЛУЧИ. С появяването на Зубков Борисов се парализира и е готов да подписва всичко което му се подаде. Както писах преди това във форумите Зубков не е дошъл да преговаря а да каже на Боко какво трябва да подписва. КАКВО СЛЕДВА СЛЕД ПРЕКАРВАНЕТО НА ТРЪБАТА.??? Сега някои капацитети в областта на енергетиката ще разберат какво значи евтина руска електроенергия произведена от централи работещи на ЕКОЛОГИЧНО ЧИСТО ГОРИВО при цени различаващи се съществено от тези на българския пазар. СЕГА НЯКОИ СОБСТВЕНИЦИ НА ТЕЦ-ове В МАРИЦА ИЗТОК ЩЕ РАЗБЕРАТ, ЧЕ СА СТРОИЛИ ПЯСЪЧНИ КУЛИ КОИТО ЩЕ СЕ СРУТЯТ МНОГО БЪРЗО СЛЕД КАТО ЗАРАБОТЯТ РУСКИТЕ ГАЗОВИ ЕЛЕКТРОЦЕНТРАЛИ. А АЕЦ Белене след като сме решили да платим неустойки ще ги платим така както Зубков поиска - тихичко и без много шум. ЗА КАКВО ЛИ ИМ Е НА РУСНАЦИТЕ ТАЗИ АЕЦ. Тя ни е като воденичен камък, който със сигурност ни тегли към дъното на руските енергийни интереси. КАК РУСНАЦИТЕ ЩЕ МАТЕРИАЛИЗИРАТ ВЗЕМАНЕТО СИ ОТ НЕУСТОЙКИТЕ ЗА АЕЦ БЕЛЕНЕ ЩЕ РАЗБЕРЕМ МНОГО СКОРО. Що се отнася до втечнения газ който Първанов ще докара от Катар Оман а сега от Азерите, това просто няма да се случи. Правото на силния е да казва, а правото на слабия е да подписва. ИСКАМЕ ИЛИ НЕ НИЕ ПОПАДНАХМЕ ТАМ КЪДЕТО ТРЯБВАШЕ ДА БЪДЕМ СПОРЕД ПОДПИСАНИТЕ ОТ РУСНАЦИТЕ И АМЕРИКАНЦИТЕ ДОГОВОРИ.

Каква стана тя?! Борисов не брои сините за 2 сливи :-) Браво Бойко !

Одобрявам подписването на важни книги по силата на обективни фактори - понякога добри, понякога не толкова добри , понякога с тежки последствия.Това вече сме го изпитвали няколко пъти...Но защо сега имам усещането ,че става дума за подписване " като турски кмет"!

Да живее САЩ и Американското правителство! Благодарение на САЩ света съществува! САЩ съдържа в себе си цялата история и потенциал на човечеството! Най-великата Държава в момента в Света - Империята наречена САЩ. Тези които наричат американците тъпи погледнете се каква безмозъчна и долнопробна балканско-ориенталска измет сте! ЗАПОМНЕТЕ ЧЕ ОТСЕГА НАТАТЪК БЪЛГАРИЯ СКЪСВА ВСЯКАКВИ ОТНОШЕНИЯ С ПОМИЯРСКА РУСИЯ И ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ СЪС САЩ! Крайно време е България да изгради ракетен щит срещу Русия! Всички руски паметници в България трябва да бъдат унищожени!

Браво :)

Сега да очакваме другаря Костов заедно със скромното СДС за заграчат на умряло :)

Защо си мисля, че всичко ще си остане само на хартия?

Защото доста години в България нищо не се строеше. Крайно време е някой да се заеме с нещо конструктивно (в прекия смисъл на тази дума).

БРАВО БОЙКО! така се защитават национални интереси!

Мисля, че наблюдаваме промяна! Борисов май отваря нова страница в историята на нацията ни. След 2-3 години очаквам да усетим ясно положителните последствия от една честна политика, водена от патриот и истински мъж.

много насрани гербери тук много нещо .....

Я поясни за неразбралите,как се защитават национални интереси:)