Пръстов идентификатор ще има и при личните лекари

Пръстовият идентификатор ще се въведе в първото тримесечие на следваща година и ще обхване цялата здравна система у нас, дори и личните лекари.

Обратно в новината

Коментари - Пръстов идентификатор ще има и при личните лекари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

отпечатъци, тия идиоти трябва да паднат от власт незабавно. Изобщо не ги обсъждайте, а подготвяйте сопите и камъните. Ние престъпници не сме та да ни взимат пръстови отпечатъци. Престъпниците са на власт. Българио, вдигни се!

Давате ли си сметка, че всяка бъдеща майка няма никакъв избор, тъй като раждането в домашни условия е забранено. И всяко дете родено в болниците също веднага ще се вкарва в базата данни

Това е върхът ! Българският народ се избива безкръвно ! Но, кой вкара търговците в храма ? Време е да се събудим и вземем съдбата си в свои ръце !

Ако всички откажат от чий дядов ще вземат отпечатък? Обаче, всички (поне 90%) ще дадат. Защо? Аз лично няма да дам.

Аз ли я източвам тая каса или лекарите? Да видим. На пациент му се предписват три дни болнично лечение за нещо, което може да се извърши и без той да лежи, а само да идва през деня. Казват му, че ще го изследват безплатно, може да си спи вкъщи и на третия ден да плати леглото, дето уж е ползвал и да го изпишат. През това време начисляват пари за изследвания, консултации, храна. Е, какво ще помогне в случая пръстът? На третия ден ще си го постави, ако трябва и три пъти. Нищо не се променя. Не пациентите трябва да отговарят, а болниците. Цялата система е сбъркана и откачена. Защо ако искам преглед при специалист трябва да мине през личния? С всичкия съм си и ако ме боли г.за няма да ида на очен! При личния - задължителен профилактичен и при хронични или нови оплаквания. Това с направленията е безумно, губят се дни, а сме на работа! Знам, че такава е системата на Запад, но май пак сме в криворазбраната цивилизация!

Повтарям, защото има закон за българските лични документи, който изисква снемане на биометрични данни! Има ГПК, който урежда начин за прехвърляне на нотариална заверка и даване на съгласие за прехвърляне на имот! Има НПК, който урежда способи за събиране на доказателства за доказване на престъпления. Здравният министър и неговите заместници компрометират много важно доказателство в гражданския и наказателния процес. Спрете тези идиоти!

са пълни престъпници.Подигравате се със собствения си народ!Алчни дупедавци.

И народа като не иска да дава отпечатъци как точно ще ги вземете?, с насилие или с принуда. Няма как де вземеш нещо което е мое и не искам да ти дам, освен с насилие. За това мисля че сте Фашисти. Сега искате да вземате а после може би да ни дадете по един печат на ръката или еврейска звезда на гърдите, или чип. Все Фашистки прояжи.

Въвеждането на пръстовите отпечатъци няма да подобри медицинското обслужване на българските граждани. Но защо искат да го въведат? Далаверата с четящите устройства е голяма. Парите вместо за здравни услуги ще се харчат за закупуване на четящи устройства и сервизно обслужване на същите. Но това е по малката опасност. Голямата е, че се въвежда тотален контрол и се отнема свободата на личноста. Сега глобата за гражданин, който не си носи личните документи и за загубени такива е около 50лева. Гражданинът плаща и ако са му откраднати. Не виждам престъпноста да е намаляла. Наглите пришълци от Азия и Африка са си хвърлили документите, но никой не ги глобява и получават и медицинско обслужване. Какъв е смисълът от въвеждане на тези отпечатъци?

Тъпаците, които реват за лична партида - какъв ви е проблемът? Не плащайте здравна осигуровка и си спестявайте за "личната партида". Да видим докъде ще ви стигне. Аман!

няма да им стигнат!!!

Абе, тук да не сме в първобитно общинния строй с неграмотници? Това е тъпо и обидно, със съдържанието си така, както го познаваме. Ако искат хората да не се обиждат, да кажат какво имат пред вид. Мисля, че ни правят на ненормални.

гледна точка.Искам юрист да ми отговори РЕДНО ЛИ Е ТОВА???

извинете ЮРИДИЧЕСКА!!!Уморен съм.

Ако се съгласиш е редно. Не виждам някой да протестира, затова ще бъде прието като мълчаливо съгласие. Има различни начини на контрол на средствата, но това е най-скандалния.

Като си спомня как му се радваха някои, мислейки, че на циганите ще се отказва лечение... Искат да се лекуват с личната си партида... Муньовци. Дребни души избират такива управляващи. За всичко се много учене, много работа и много пари. Бъдете здрави.

За всичко се иска много учене, много работа и т.н.

Истината боли.

Защо не казваш за снимките в профил и анфас?!!Всички през МВР-то, като затворниците с всякакви отпечатаци при личния лекар!!!България става по зле от времето на комунизма!!!Тък и човекът от снимката е явно от старите и печени комундета!!!

Не всеки е престъпник, но всеки ходи на лекар, да? Колкото и да висим на клавиатурите, полза нема. Братята американци ни скроиха шапките, а нашите нископоклонни управляващи слугинажи ще ни ги нахлупят.......

Следователно има за какво да висим над клавиатурите,защото НЕ ИСКАМЕ НИКОЙ ДА НИ КРОИ ШАПКАТА!!!!!КАПИШ!!!!!ТИ защо висиш!

ujabg

Няма да стане! Поне с мен!

А аз искам парите ми да се внасят по личната ми партида и как ще ги изразходвам аз ще решавам ,ясно ли е !И е време да си ходите некадърници !

Абсолютно съм съгласен с теб. Това е истината !!! Всичко друго е ала-бала ( или алъш- вериш, ако по ти харесва )

Каква ще им е личната партида?На 100 евро пенсия???Те ли са виновни!!!Дай да ги оставим А!!!

Интересно решение, а от какво ще вземат отпечатък ако човек е без ръце? В аптеката ако за 1 аналгин ми поискат отпечатък, ще им причиня щети за хиляди левове, а за бялата мафия еквивалента е спинцовка с въздух, бързо и неочаквано.

СПОРЕД МЕН един ХИРУРГ трябва да получава поне 4-5 хил. лв, за да няма оперирани, с цел източване на Здравна каса. НО ДА СА НАЙ-ДОБРИТЕ СПЕЦИАЛИСТИ, а НЕ ПРОТЯЖЕТА. ПОЛИЦАЙ -ВИСОКО ПЛАТЕН, за да ИЗПЪЛНЯВА ДЪЛГА СИ, на всички нива, както и ШЕФА МУ, за да НЕ РАБОТИ полицаят ЗА ШЕФА СИ. Тогава ще имаме високоефективна полиция и болнична помощ. УЧИТЕЛ - отговарящ пред РОДИТЕЛИТЕ и обучен от ПСИХОЛОЗИ и психоанализатори. УЧИТЕЛ, С КОНКУРС ЗА ЧАР, КРАСНОРЕЧИЕ, ОРАТОРСТВО, ВИЗИЯ, ЗНАНИЯ И СПОСОБНОСТИ. И ВИСОКА ЗАПЛАТА. ИНСТАЦИИТЕ, обслужващи БИЗНЕСА- с високи заплати. ИНАЧЕ - ЯКО ТАРИФИРАНЕ НЕЗАКОННО, което влияе върху ЗАПЛАТИТЕ и ВРЪЩАНЕ на ИНВЕСТИЦИИТЕ към БАНКИТЕ, както И ВЪРХУ ИНВЕСТИРАНЕТО ЗА РАЗВИТИЕ И ЕФЕКТИВНОСТ НА БИЗНЕСА.

имаш.Като те чета се чувствам като психиатър.

тъй то , ама ако няма ЛИЧНА отговорност , вкл. до 25 г затвор за злоупотреба със служебно положение - и при стохилядни заплати пак ще са безотговорни нагли използвачи .

Ако говориш за политиците ДА!!!Не те разбрах.

Права сте дълбокоуважаема госпожо! Само че високите хонорари да се обвържат с клауза за лоялност-да не пренасочваш пациенти срещу плик в друга или частна болница. И друго-да се изринат всички квазичастни "кабинети" заграбени от овластени от хабилитирани и нехабилитирани лица, където се случва явлението корупция. Но когато такъв есземпляр е хванат-както американските полицаи, лишава се от осигуровки, пенсия и бонуси. И всеки си прави сметката. Не случайно Исус е казал "Вън търговците от храма на Отца ми"! Честит Петковден!

е тази комисия за защита на личните данни?! Само за заплати ли?! ЕГН-та и другите ни лични данни се разнасят по всички възможни документи на всякакви доставчици на услуги, банки, мобилни опрератри, съдебни интитуции, работодатели и незнанйно още къде, при което до тях не имал достъп само този който не е пожелал! С други думи личните ни данни имат защита колкото вестници които се разнасят от вятъра по полето! Сега и с тези пръстови отпечатъци комплекта става пълен и всеки който иска може "да изработи" всекиго така че човек чудом да се чуди кога изобщо какво е ставало и от къде му идват всички лоши неща на главата. Но дори и да търсиш съдебна защита как ще докажеш че си невинен, след като в "уличаващите" те материали ще има и личните ти данни и пръстовите ти отпечатъци, а както е потръгнало може да има без наше знание и други наши биометрични данни. Личното ми мнение е, че безразборното ползване на личните ни данни и пръстовите ни отпечатъци няма да спрат кражбите и корупционните схеми в здравеопазването, а само ще са в полза не само на престъпниците, но и на политическите партии при манипулирането на вота на избирателите, защото след гласуването всички бюлетини се запечатват и носят от хора, които не се светена вода ненапита, а сега и при този електронен вот вече няма кой да спре манипулациите.

симо

Обещахме на САЩ обмен на данни в терористичната им война/.ВЪПРЕКИ ,ЧЕ ЕВРОПА КАЗА-НЕЕЕЕЕЕ.Това е идеален повод за кратко време да оформят БАЗАТА ДАННИ.Колко му е всички българи да се окажат терористи,поне да попълнят базата данни,която е огромна/според Цветанов/.

Точно тези данни ли им трябват.Нещо не вярвам.

КАТО МАЙКА ВИ КАЗВАМ, ЧЕ е много страшно да те изнудват нископлатени лекари и хирурзи. ТЕ СА ПРАВИ ЗА СЕБЕ СИ- може ли да се прибираш от операция и да търчиш по магазини, за да се нахраниш. Няма ли да им ТРЕПЕРИ РЪКАТА, ПРИ ОПЕРАЦИИ НА ГЛАДНИТЕ ДОКТОРИ? Аз не искам да лягам под скалпа на един ГЛАДЕН ЛЕКАР С ТРЕПЕРЕЩА РЪКА.Камо ли ДЕТЕТО МИ или РОДИТЕЛИТЕ МИ. Но това с пръстовите отпечатъци, което е с давност поне следващите 50 години,??? По-добре е да вдигнат супер чувствително заплатите на лекарите, които да минават през изпити и проверки, за да си заслужат заплащането. По-евтино ще е за държавата и по-малко ще са пакостите, нанесени на ненужно оперираните с цел "източване на здравната каса" Да се инвестира в апаратура за диагностика, А МОЖЕ и пръстовите отпечатъци да са НАЧАЛОТО на една бъдеща справедлива контролираща СИСТЕМА. НЕ МОГА ДА ПРЕЦЕНЯ- но съм против бъдещето с чипирането на хората и третирането им като животни в зоологическа градина, разполагайки с биометричните им данни. НО ЗА ЧЕСТНИТЕ ГРАЖДАНИ може би няма от какво да се плашат, освен тези, които ИСКАТ ДА НАРУШАВАТ ЗАКОНА.

НО тези пари за отпечатъците е по добре да,се използват за лечението на детето ти!!!За треперещите пръсти на лекарите - не са от глад ,а от крайна преумора.За много неща не си права.

прочети статията!Кое се отлага във времето и кое ще влезе в сила след третия месец на 2016.

ТОВА значи ли, че идните поколения ще бъдат жертва на пълен контрол и "чипизиране" на раята? Каквото замислят американците. Иначе съм съгласна с контрола над източването на здравната каса. НО, ДА ПОПИТАМ: КАК МОЖЕ ЕДИН ЛЕКАР, СЛЕД НОЩНО.А СМЯНА ДА ОБИКАЛЯ МАГАЗИНИТЕ, ДА ПАЗАРУВА, ГОТВИ ЗА ДА СЕ ХРАНИ? И да бил съсредоточен в УСПЕШНА ОПЕРАЦИЯ??? Аз лично искам ЛЕКАРИ, ПОЛИЦАИ и УЧИТЕЛИ да бъдат ВИСОКО, ВИСОКО ПЛАТЕНИ, НО след стриктен ПОДБОР, за да не им се налага ДА СТАВАТ МАФИОТИ. ТОВА СА хората, от коино ЗАВИСИ ДЪРЖАВАТА и ВСЕКИ ГРАЖДАНИН. Както и специалистите във ВиК, ЕНЕРГО, РДНСК и ДНСК, ХЕИ и ДВСК. АКО ИСКАМЕ тези структури да СЛУЖАТ НА НАРОДА, то да им се вдигнат заплатите на 2000лв, на лекарите - според заетостта, за да НЕ СЪЗДАВАМЕ МАФИЯ, която струва СТРАШНО СКЪПО на ДЪРЖАВАТА. Както и ПОЛИЦИЯТА. ВИСОКИТЕ ЗАПЛАТИ на тези хора са ПО-ЕВТИНИЯТ вариант за данъкоплатеца, отколкото ИЗТИЧАНЕТО на средства в КОРУПЦИЯ. Да не говорим за ЛЕКАРИТЕ, които разполагат с ЖИВОТА на БЪЛГАРИНА, все повече НАМАЛЯВАЩ или ТРУДОУСТРОЕН, поради ЛОШО ЛЕЧЕНИЕ или ПЛАТЕНА ИНВАЛИДИЗАЦИЯ. СТРАШНО Е, ПОВЯРВАЙТЕ, МИ!

и откъде да се вземат парите за такива заплати след като и сега работодателите крещят, че отчисленията за здравно осигуряване са високи и искат да ги намалят, а държавата не може да си събере парите от половината от населението. Как мислиш че при тази солидарна система може да се получи това което предлагаш?!!!!!

Към това да се прибави и тест на ДНК и по един свидетел от домашните за идентификация на лицето!

пръстови отпечатъци трябва да се правят и снимки в профил и ан/фас

"здравната" "система" да не е минала към МВР?

Здравната система винаги е била силова институция, но сега е на път да задмине полицията и армията по ценгесарщина, срещу цивилни граждани, с чисто досие, в мирно време. Какво ли още предстои? Това засега е само началото на установяването на още по-голяма Медицинска диктатура.

Сами ли да си носим въжетата или вие ще ни ги осигурите по касата срещу пръстов отпечатък!? Как да си носим отпечатъка на дланта или отрязан на верижка на врата!

И аз искам индивидуални партиди на пациентите ми !!! Така рязко ще намалеят разправиите в кабинета ми за направления и изследвания и ще остава време да си вършиме работата, а именно преглеждане и лечение на тези, които са избрали да се лекуват при мен. Всичко друго са глупости !!!

Ама ти няма ли да изследваш пациентите си?Как ще ги диагностицираш по точно. Я ми обясни.Това ,че Москов ръси глупости няма да ме спре да си гледам болните както трябва.

преди време си спомням гръмна скандал със застрахователни дружества, които имаха електроните досиета от касата за всички български пациенти. Набедиха някой програмист и работата беше дотам. Сега ще стане същото. Ще има доста хора разполагащи с база данни с пръстови отпечатъци и други едни хора, дето ще си ги напазаруват. После ще има - ама как така са продали апартамента ми без да знам.

народ,щом темите за противоборството между руснаци и американци са им по важни и за нула време набират над 500 коментара. Другата възможност е просто луди пари да се дават за тролене. А може би си мислят че са застраховани от това да попаднат в месомелачката на здравната система.

Как позволихме толкова нискочели хора да ни управляват?!

От къде се появиха тези псевдо-лекари и псевдо-ръководители чиято управленческа дей ност се свежда до това да се усвоят едни пари от едни наши фирми?Срам и за Москов и за Шарков -истинския ЛЕКАР лекува пациентите си а не се занимава с простотии!

аман от простотии... толкова години вече не могат да въведат здравната карта, да мога да видя какви прегледи и процедури минавам и кой колко точи, ама ще въведат пръстов отпечатак, та като те кара линейката в болницата, да се чудят да те спасяват ли или не, щото не са взели отпечатък... а междувременно пак половината от милиардите за здравеопазване ще се точат, щото големите играчи няма да се минат... това не е правилното отношение към пациентите - министерството на здравеопазването трябва да се грижи за качественото лечение на пациентите, профилактиката и подобряване качеството (и количеството) на живота. Министерството на вътрешните работи, с прокуратурата и съда трябва да се грижат за злоупотребите... ама не могат... и затова Москов и този образ Шарков вместо да мислят как да лекуват хората, мислят кой да лекуват - това е в разрез с хипократовата клетва и административен, а не здравен проблем.

Спрете злото, докато не съществува, задръжте болестта преди да се появи. Лао Дзъ Не ставайте роби!

Истинското предназначение на човек е да живее, не да съществува. Джек Лондон Добрите хора не се нуждаят от закони, за да се държат правилно, а лошите винаги ще намерят как да ги заобиколят. Платон Когато човек иска нещо, ще намери начин; когато не иска, ще намери извинение. Стивън Доли Младши

Тези управляващи тотално изкукаха.България икономически,демогравски,военополитически,здраве, образование,наука и сигурност на хората е в нокдаун,а те тръгнаха да се занимават с пръстови отпечатъци.Спомнете си за касовите апарати на сергиите,от които се нагуши СДС.Вероятно е за това ,че се превръщаме в неграмотна циганска държава.Не е лошо личните карти и паспортите също да са с пръстов отпечатък ,а не с подпис.Затрй Боже тия некадърни дебили управници, стигнали до дъното на некомпетноста..

Eеееееее измекяри долни,като отидат курвите ви ,копелдаците ви сестрите ви се лекуват с наи наи модерните лекарства, а вие отпечатак ще взимате.Hали ваще крадат беее еничари тия милярди нали ваще ги окрадоха еее аман от еничари партииини ,ама и вас господ ще думне ,не маика а кур..ва ви е родила помярката от магистралата.

Няма да ви простим това унижение! Няма да го забравим никога!

пространство... Застрашават личната ни сигурност.. и това е опасно. А за унижението...това е отделна тема. И тия хора искат електронно гласуване....

докога ще бъдем престъпници, а те щесе дуят. Първо с техните лични отпечатъци и явно след нова година няма да се лекувам, не защото не искам или съм нередовна, но по добре мрене отколкото да ме третират като престъпник

Така щели да си броят ....направленията. Да се видело...как така не стигат. Боже боже...абе Москов нали щеше да ги маха тия направления... От девет кладенеца вода носят,само и сама да ни докопат пръстовите отпечатъци.

Твърдението -МНОГО СТРАНИ ПО СВЕТА ми прилича на твърдението хомосексуализма е нормална практика в много страни по света, инцеста е обичайна практика в много страни по света, некрофилията, е обичайна практика в много страни по света, педофилията, зоофилията. Но драги ми другарю Шарков твърдението посочва и страните в които вие твърдите, че е така Другото е въвеждане в заблуждение. "Да не ви прави впечатление че в ...се карат много леки коли! Причината е липса на обществен транспорт"! Веднъж за Италия и втори път за Щатите .....

Жалки сте и унижавате българското общество с импотентността си!

Никой не може на сила да ви налага безумията си, под претекст, че е за ваше добро.

съобщават го като свършен факт до началото на следващата година. Абе това как става? Народно събрание няма ли да го приема? Москов сам ли решава с наредба?

Кои са другите държави ,които използват пръстов отпечатък в здравеопазването???

При демократа Ердоган... Москов от него взел интифата...поне само за Турция мънкат.

в много страни по света е въведено!!!

Умопомрачителната идея за пръстовите отпечатъци е плод на прозрението, в което изпаднал Москов след като по погрешка смръкнал две "пътечки" кокаин вместо една.

Предлагам освен пръстов отпечатък да се взема и анален секрет за да се разбере какво яде пациента и дали няма глисти.Преди да се въведе тази дивотия тези които го предложиха да представят удостоверения , че не са психично болни.Това се налага тъй като много от управляващите не са наред и го показват публично.Имат доста психични отклонения включително и личностни разстройства.Предлагам да има и дежурен полицай , който да ти иска и свидетелство за съдимост.Също може да се въведе и метал дедектор срещу терористи при влизане в болница или поликлиника.Колкото по-голяма идиотщина се е приемала в тази държава толкова нещата са се обърквали тотално.Не се казва само кои ще съхранява тези отпечатъци.Тъп народ слаба държава.

Мен ме е страх да им се подложа на пълна наркоза щото да не ми имплантират ДПС *джипиес бе или някъв друг чип

Да се въведе пръстов отпечатък за присъствие в Народното събрание. При повече от 3 отсъствия народния представител напуска НС и партийната група остава с по-малко хора. Да не присъстваш в НС и да получаваш заплата си е източване на бюджета.

Наистина тоталитарна държава. Разбрахте ли сега защо всички управляващи припяват в хор и "за" електронното гласуване. Тогава ще имат пълна инфо не само за здравното ви състояние, ами и за това как гласувате за каквото и да било. Не забравяйте, че всеки компютър в света има уникален "идентификационен код", т.е. е разпознаваем както пръстовите отпечатъци. Пък продължавайте и да си публикувате снимките и дейностите във Фейсбук. Тогава вече ще имат пълна инфо и за целия ви приятелски кръг и начин на живот.

дори със снимките ви ходят при черни магьосници да си разчистват сметките това е по преживяно

Ох каква сладка поръчица!

Газ към морето, дай, дай с БМВ-то дай, дай, там край вълните се правят парите дай към морето, дай, дай. С ръце като плесне и златото блесне мадами на плажа ти правят масажа, дай към морето дай, дай. Хайде тръгвай време е ,да отиваш на море под зелените смокини с гаджета по монокини боц маане, нека ми е зле. Дай газ на джета, дай, дай пръскай гаджета, дай, дай, Прави ги карай с кабриолета сменяй само четвърта на пета. калкани , скариди, паламуди, миди, там в механата се троши парата дай към морето дай, дай. Хайде тръгвай време е да отиваш на море, под зелените смокини с гаджета по монокини боц маане, нека ми е зле