15-годишен преби до смърт съученик

Сбиване между двама тийнейджъри доведе до смъртта на 16-годишно момче във Варна, съобщи говорителят на Областната дирекция на полицията в града Жени Жейнова, цитирана от "Фокус".

Обратно в новината

Коментари - 15-годишен преби до смърт съученик | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пише, че момчето е умряло, защото си е ударило малкия мозък в бордюра. Това прилича на нещастен случай, макар че този който го е биел има вина!

До Пламен Опитвам се да разбера какво искаш да ми кажеш и не мога ! Освен това ,че си направил куп правописни грешки отново и че не мога да видя мисъл в коментара ти ...... А иначе наистина съболезнования и за двете семейства - тъжно е.....

ужас! Това е рузултата от комунизма и тормоза на майките, които се чудеха как да си гледат децата- сега вече не се чудят-не ги гледат-работят, хойкат .............. Жалко за детето-лека му пръст

защо не ми помествате мнението- няма обиди или нецензурни изрази

Защо не ми пуснахте коментара? писах, че няма гражданско общество! фЧе преди 20 г. проф. Румен Вълчев-сега във Бургаския свободен говореше за гражданско образование и кой го чу?

Има един професор във Бургаския свободен университет- беше за малко министър- Румен Вълчев, той от 20 години говори за гряжданско образование- и никой не чува и няма гражданско общество всъщност за това са стояли и са гледали клюкарите като убиват детето. Нека се върнат старите норми и правила, да се учи каквото трябва в училище и учителите да имат подобаващи права. Родителите да са отговорни пред закона като не полагат грижи за децата си.

Мога да кажа че до една степен е виновен и родителя,той трябва да възпита детето си, да му обръща повече внимание,да се интересува от него,как е в училище, и т.н :) Такаче възпитайте децата си правилно зада няма за по-натака такива проишествия

Това не е инцидент, уважаема госпожо. Това е предварително замислен акт на агресия, който е довел до непредумишлено убийство.

Abe kakvo razvivane 4ove4e.. az zavyrshih predi 2 godini .. i si misleh che e pulna anarhiq.. sega e 5 puti po zle.. strashno jalko e .. jalko i strashno dori che taka si zaminavat decata .. i oshte po strashno e che veche go priemat za normalno i v taq shibana darjava veche da ubiesh e geroistvo.. ne mi se misli sled 10 godini kakvo shte e ... vsqkakuv dr komenatar shte e izlishen .. mom4eto nqma da se vurne.. kurvq6toto surce namaika mu nqma da spre da karvi.. moje samo da se zamislim nad vsi4ko tva i ot stoticite po malki tuk a bilo i po golemi koito 4etat tozi forum pone 1 osuznae.. za kakvo stava vupros pak 6te e dobre.

Чета и не мога да повярвам на това което пише.Това си е пълна трагедия за всички засегнати от безумната случка.Но да ми говорите какво е било преди така наречената демокрация,само защото сте живели в заблуда и информационно затъмнение си е лично ваш проблем.То затова повечето от нас имат едно високо мнение за себе си,а се чудят защо другите имат отбратното мнение.Защо не погледнете статистите за детската престъпност от преди 1989 и то по точно в частта и за убийства и тежки телесни повреди.Ако го направите ще останете толкова учудени от броя им,че просто не е истина.То си е като с загиналите при ПТП,дето през 1968 са загинали 2 пъти повече отколкото през 2008...Това е истината и колкота да се опитваме да се изкараме как всички сме били послушни и покорни в училище,то това си е чиста проба самозаблуда.Ама явно така ни е удобно.Разликата от тогава и сега е само в това,че сега имаме достъп до информация,която тогава нямахме.Ако това беше станало преди 30 години,за него щеше да се говори в тесен кръг хора,а на другия край на родината изобщо нямаше да се чуе даже,че нещо е станало.Това е истината за нас и нравите ни за ТВУ-тата и Детските педагогически стаи,които си съществуват и сега.Кои деца ходят на училище сега и са на по 14-18 години,не са ли децата и внуците на възпитаните в чудните добродетели на социализма или греша.Погледнете се в огледалото защото някой ден може и да не се познаете с порасналите ви крила. За случая мога да кажа само че искрено съчуствам на родителите за загубата им...

Основна отговорност за децата носят именно родителите. След тях идват учителите...след това непознатия на улицата. Това е истината. Само че родителите работят по 8-10 часа на ден, нямат време да обръщат достатъчно време на собствените си деца, уморени са, нервирани са на еди кой си...карат се, карат се и на детето си и т.н. Учителите пък нямат и кой знае какви правомощия. Какво може да направи учител, когато две 15 годишни деца се сбият? Да ги разтърве? Ами ако те посегнат на него какво? После учителят виновен, той биел децата...(малко ми напомня на футболните хулигани и полицията). На улицата пък никой дори не се оглежда да види какво става около него...а и да се оглежда какво? Същите въпроси бих задал? В подобен случай само и единствено полицай би успял да се намеси и да предотврати подобен инцидент. Защото все пак голяма част от децата малко или много имат някакъв респект като видят полиция...Но не става родителите да излизат в 8 сутринта, да се прибират в 8 вечерта...междувреме детето да стане в 8, след това да иде на кафе, после да отскочи евентуално до училището, после пак на кафе, после по градинките и т.н. В същото време учителите не им се занимава да пишат отсъствия, защото това е нож с 2 остриета. Първо, директорът не би позволил да бъдат изключвани деца ей така, просто щото не идвали на училище, защото после той трябва да премахва паралелки, да съкращава персонал, да се намали интересът към въпросното учебно заведение. А да не говорим, че учителят като няма никакви права може и той да изяде боя от някой ученик гъзар. И междувременно да рискуваш всичко за 400-500лв на месец...няма как да стане. Затова и учителите подминават с лека ръка тези проблеми, единствено могат да звъннат един телефон на родителите да им каже, че детето им не идва, не учи, бие се и т.н. и толкоз. И след това родителят си казва оф, ми кво да правя сега, не мога се занимавам, отивам на гадната си работа. Спор няма, че има много учители, които просто не са за тази работа...просто не стават. Даже и минимални усилия не правят. Не бяха много, тепърва ще плъзват навсякъде... Проб е комплексен, основна роля играят родителите и учителите. Когато някой от тях прекъсне веригата КРАЙ!!! Било то родител, било то учител. Да вметна, че се направиха опити за по-голяма ангажираност на родителите като се създават така наречените родителски съвети или там както го наричаха. Но явно и то не сработва. Много жалко за ПОРЕДНИЯ случай на насилие между деца, довел до този трагичен край.

Гледах снощи коментарите на свидетелите и ми стана мъчно за народа ни . Оскотял, щом бият други деца а не нашето, защо да се намесваме. Стоят и гледат а през това време детето е умирало. Азлобата в децата се взима от родителите, от възпитанието. А че ние нямаме време да възпитаваме децата си ни се връща.

а относно убиеца, кото бил в шок- защо не дойде шока му предварително, след като е тренирал кикбокс и много добре знае какви могат да са последствията. Нали всички такива подобни спортове започват с първия урок- това е аз САМОЗАЩИТА, НЕ ЗА НАПАДЕНИЕ!!!

Според мен нещо трябва да се промени в дисциплината на онези училища, наречени техникуми- варна, механотехникум, дорвообработване, електро и тн, намиращи се в един и същи двор. Аз лично присъствах миналото лято в двора на точно тези техникуми на такъв уговорен бой- учениците, които се мляха в буквалния смисъл бяха на по 17 и 18 години, без капка свян че с ебият кат омалоумници пред полгедите на поне 20-на възрастни и поне още толкова малки деца- площта на техникумите обикновено събира след 5 часа много майки с деца. аз не с естърпях, станах и им направих кротко забележка да не правят това поне в институцията училище, поне да не бъде пред погледа на децата, които играят пред тях. Вместо смирено да ми се благодари за намесата, получих куп обиди и съвети да си гледам там копеленцата, за да не се изсипят сега полицаи- бащата на едно от биещите се бил полицай- и мутри. едно от момчетата даже тръгна да ми удря шамар. Добре че беше съпруга ми, който отвърна на посегналия със същия шамар. Свадата не стигна до тук, имаше момичетакоито снимаха с телефоните си и се хилеха като пачаври в буквалния смисъл. на въпроса ни как могат да се държат така, момичета ли са или какво, приятно ли им е да гледат разбити носове- отговора им беше- че кво от това, голяма работа. РОДИТЕЛИ ВЪЗПИТАВАЙТЕ ВКЪЩИ ДЕЦАТА СИ, НЕ ЧАКАЙТЕ НА УЧИЛИЩАТА И НА ПСИХОЛОЗИТЕ ДА СВЪРШАТ ВАШАТА РАБОТА. естествено че вкъщи всичките ни деца са златни, но навън?! Запитахме ли се всички ние какво се случва навън, без ад ни слагат вечер пред очите онези розови очила?!?!?!

До Лид 0510 Не мислч, че това беше най - подходчщото место за коментиране на правописа на когото и да било. Но щом си почнала, на ти още един такъв. Ти има още доста да се възхищаваш, най - малкото заради това че не знаеш къде се поставят запетайките. За останалото, ще си замълча. Съболезн и на двете семейства. Едното остана без дете, а другото ще си го гледа през решетки...

Не мисля,че е лесно да се възпитат качествени хора, за това трябва много обич,работа,постоянс саможертва ако щете.Но нали затова сме родители да дадем най доброто за децата си но то не винаги е материално.Покажете пътя на децата към науката, книгите, труда. И нека не бъдем така бездушни кагато до нас става нешто,как ще спите спокойно Вие които сте наблюдавали всичко това.Жалко за детето.Моите съболезнования.Майка съм на син и дъщеря,които надявам се успях да възпитам добре.Да могат да се трудят учат и да успяват да преодоляват трудностите в живота.Моля бъдете всички по отговорни към самите себе си и децата си. Каквото посееш това ще жънеш.

До Елка 1234 Браво на вас! Най-после да срещна във форума човек ,който правилно да разсъждава върху проблема! Възхищавам ви се - и за това ,че сте забелязали , че повечето не знаят и грам правила от стилистика ,пунктуация и т.н. и страшно ме дразнят като започнат да обсъждат теми , но написани с грешки и за начина ви на мислене по проблема . Вчера имах рожден ден и естествено настроението ми цял ден беше чудесно- до новините вечерта! Стана ми толкова неприятно ,че аз съм била щастлива и празнуваща цял ден , а един детски живот е свършил в това време.... Почуствах се като предател- но това е защото съзнанието ни на нас е такова /родените около 60-те години на миналия век/ и допускам какви ще са коментарите на по-младите /щото нали ние сме вече мнооого стари според тях/ - че съм хамава , не в час и т.н. И как да им обясним на тия млади, че и ние сме били като тях и сме минали по същия път , ама на друго сме научени..... И ми е толкова тъжно....

наистина българският народ е трайно....неангажира

Според мен за вина на родители вече не може да се говори,аз също съм родител и смело мога да кажа бях непрекъснато като биг брадър за детето си, редовен без отсъствия от родителски срещи и какво от това.Късно разбрах, че в класа на детето ми се събирали и обсъждали неговият проблем пушене на....,а ние случайно разбрахме.Класният дори не си направи труда да говори с нас,/но е споделил какво е пушил разрешено при престой в Перу/, а ние бяхме 5 години без неизвинени отсътвия, грижовни и разбиращи младото поколение и питам аз, какво от това.Кой според Вас носи основно вината , за мен това е училищната среда, след което улицата /в малки изключения семейството/, та кой родител не мисли за своите деца, та нали за тях работим и сме гласували пълно доверие на школата, а другото ние в къщи можеме да доизгладим....Според мен в училището има много неграмотни селяни, безотговорни и гладни учители, въобще не им иде отвътре какво е педагогически подход, така е било и вероятно скоро няма да се подобрят нещата, дано само бог да опази младите хора.

Тъжно, страшно, депресиращо - и злощастната новина, и болшинството от коментарите. Сякаш ежеминутно се оглеждаме в криво огледало, сякаш в полусън чакаме нещата да СЕ ОПРАВЯТ. Жалко за двата съсипани млади живота, защото те са решили така да се докажат като мъже. Още по жалко за всички нежни свидетелка на боя - що за потребност задоволяват. А най страшното е да си представиш, че някое от твоите деца можеше да е в такава ситуация. Да се помолим и за децата и за техните семейства, а след това да се опитаме да поговорим за нещата от живота - с надеждата че ще се чуем... И хора, хайде да се опитаме да помечтаем...

Горкото дете в разцвета на младостта си. Как пък от толкова свидетели никой не се е притекъл да ги разтърве, че и възрастни хора са гледали сеир както казаха снощи по новините. Тези хора дето са гледали сеир нямат ли деца. Опази Боже! Жалко за момчето, съболезнования на родителите дано намерят сили да преживеят тежката загуба

Predi 20 godini ima6e cennostna sistema,nqkakvi dumi4ki kato trudolubie,4estnost, i t.n. za koito mnogo hora im se struvaha sme6ni.Celi 20 godini minaha,nqkoi da e 4uval prez tva vreme,za nqkakva cennostna sistema v BG?

Много ми е жал за живото дете. Починалото си е починало. Лека му пръст. Гледах сутринта по ТВ коментари за децата от учителите. То и по-малкото Тодор, било психически много разстроено. Кой мислили, че това ще стане, особено пък двете деца. Категорично твърдя, че възрастните са виновни. Какво гредат, как се бият две деца, а другите отстрани деца отстрани ги насърчават и гледат сайр. Сега да вземат да ги опердашат и родителите и свидетелите. Да накажат и децата от агитките. Това детенцеТодор, цял живот с такава травма на убиец. Направо ужас.

Престани с тоя бордюр бе! Ако не беше бордюр, щеше да е ограда, или нещо друго. Бордюрът е виновен, бордюрът е убиецът. Що за глупост. В Разград, в училище Никола Икономов най-близкият бордюр беше на сто метра, загина 14 тодишно момче при сбиване. Сбиване между кикбоксьор и епилептик, виновен - бордюрът. Главата ти е паве.

заглавието си е много подходящо да почива в мир момчето!

Убягва ми ролята на момичетата. Те какви са? Що за хора са, как мислят? В ролята на секунданти ли са били, журналистки. Все едно момиче да каже на друго - хайде да отидем да гледаме тоя и тоя как ще си разчистват сметките, ще викаме за тоя. Да ги нахъсват ли са отишли?

смъртта е настъпила не от пребиване а от УДАР НА ГЛАВАТА В БОРДЮРА.

Интересно, ако се беше случило с Вашата персона, каква щеше да бъде прогнозата/диагнозат

Отдавна казвам, че е нужен съд за малолетни и непълнолетни. Така и децата, и родителите ще се стреснат. Сега какво? Арестуват гаменчетата, четат им по едно конско и ги пускат. Мнооого страшно! Уплашиха ги! И на кого да приличат? Нали днешните герои са мутрите и любовниците им? Забравих - и Б. Борисов, който им разказа как в училище пердашел другите хлапета. Има на кого да подражават.

На двете почернени семейства съболезнования. Просто се питам докъде ще стигнем...

Стига вече си чесахте езиците де! Нещастен случай е цялата работа едното дете си е ударили главата в бордюра и game over. Всички сме се били като малки, явно сме били късметлии.

всички държави в които се лансира насилието или н

А зяпачите, които са гледали сеира и са насърчавали биещите се, трябва да се осъдят за подстрекателство и съучастие в убийството. Къде им е било гражданското самосъзнание. 80-90 % от българите нямат такова.

Кой да ги възпитава? И родителите им,и учителите им бяха на възраст с единия крак в комунизма, с другия-в приватизационния капитализъм:) Самите те не бяха подготвени нито граждани да бъдат,нито деца да отглеждат! Хукнаха бизнес да правят,а през това време някой създаваше мутрите,чалгата и порното,барабар с пошлите предаванияНяма никаква загадка тук-въпрос на морал. Защото някои казват,че времената били такива и затова и ние трябвало да бъдем такива.Докато който си го има вродено,си остана същия! Пак всичко опира до модела,граден вкъщи-живият пример на обкръжението е модела за нормално съществуване. Ето и плодовете,за съжаление,убийствено гнили

родила съм две деца син и дъщеря смятам ,че семейството изгражда характера на децата,в семейството се формират критериите,таткото е прозорчето към света

Mi taka shte stava kato se slusha misho lainara i upsurt i sofimarinova i ustata i na baba im farchiloto. ai da go duhat vsichkite de peiat za na maika si putkata i tn..

Разтягаме локуми. Колеги вярно е това, че за всичко сас виновни родителите, че не са въпитали децата си, но нека да се върнем още малко по назад в редицата.... защо родителите не са възпитавали децата си на добро.. всеки го знае тоя отговор...Защото 70-80% от родителите работят от сутрин до вечер (дневни и нощни смени)разботейки в напрежение и нерви 50% от тия родители си изкарват нервите на семейството защото няма на кого другиго. Едно дете расло в скандали и побоища няма какво друго да стане от него освен подръжател на родителите си.. Но и те не са виновни, виновна е системата, че така ни преебава. Голяма част от работодателите са нелоялни, и държавата нищо не прави всичко в на автопилот. Родителите ми са учители, всеки ден слушам какви неща говорят учениците м/у тях си, отделно какво говорят и на уяителите. Май е време да се въведе пак шамаровата система. Айде сте живи и здрави и дано не се случват подобни неща за напред. Лека му пръст на детето, почивай в мир

Охрана в училищата и около тях с право на БОЙ, а не пенсиониран порталаджия с цигара в уста и люпещ семки, друго спасение няма. Бог да прости детето.

от това което слушат вечер от родителите си как ебът майката на работодателя който не им и платил заплатите как ще го пречукат и т.н ред други простотииРед трябва в тази държава -засилено полицейско наблюдение и създаване на страхопочитание от властите на реда към простия народ

жалко ,много жалко за момчето!лека му пръст!за тази цялата агресия сме виновни и ние родителите..

Каквото и да кажат родителите в къщи на вън действителността е друга -кеч мания и секс това е развлечението в най добрия случай на компютъра и кръвожадни игри

Много злоба към сънародниците в чужбина. Имам и сили и възможности, но ми омръзна да се боря с такива като теб. Отивам там, където ще е нормално за децата ми. Не в среда, която обитават такива злобни, заядливи и прости хора. А дали и къде и в кой форум ще пиша това е единствено и само моя работа. Не давам акъл, а си изказах ЛИЧНОТО мнение. Никого не сме загърбили и за радост децата ми са по-грамотни и възпитани от теб. Никой никъде не получава наготово, а напротив българинът иска да му е наготово и затова е злобен. Хайде със здраве, че от такива като теб ми става радостно, че сме се махнали.

Ами като гледат децата че на много побойници им се разминават и убийства и кражби и какво ли още не си мислят че всичко могат да правят безнаказано Днешните деца живеят с идоли от кеч манията еминем дето псува в песните и поп фолк в който повечето се пее за секс Родителите са безсилни след като децата излязат от вкъщи

Всяко второ лапе се има за гангстер в България и си мисли че е недосегаемо :) бих казал честито и на двамата. Ако не се правиха на такива тарикати щяха да си имат нормален живот но неее те трябва да се бият :) Приятно лежене в затвора гангстер!

В едно от съобщенията пише, че родителите са известни. Какво ли значи това? Известни с какво и къде?

Много ми е чудно, защо всички веднага скачат на родителите. Ами аз мога да ви кажа, че ако детето си е урод, каквито и мерки да прилагаш като родител, нищо няма да постигнеш. А на тия години, родителите са последното нещо което ти влияе. Много по-силен фактор е училището, средата и какво ли още не. А като гледам какви уродчета са децата днешно време, направо незнам как някога ще трябва да си направя свои.. Бог да пази България.

Стига сте съдили без да знаете подробности. Момчето е умряло но още не се знае причината. Може де е и от някакво заболяване боят само да е помогнал. А и кой не се е бил поне веднъж в живота си. А ако не е то нещо нему е наред. Сигурно се е изпедерастил. То целия свят се е изпедерастил. Веднага доживотен затвор.