Синдикат се обяви против шпионаж в детски градини и училища

Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" се обяви против видеонаблюдението в образователните институции.

Обратно в новината

Коментари - Синдикат се обяви против шпионаж в детски градини и училища | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Подкрепям изцяло мнението да НЯМА видеонаблюдение в детските градини и училищата. По скоро трябва да има доверие между родители и учители. Това е разковничето.

Напоследък е модерно да виним учителите за всичко. ОК! Но, питам аз, къде са майките на дрогираните им дечица, които се крият зад училищните сгради и т.п., за да дръпнат от новата дрога? Къде сте, мили, защо не стачкувате срещу наркодиларите, срещу тези, които скланят дъщеричките ви към проституция? Страхувате се, нали? Някой може и да ви гръмне. А, застарелите учителки, с ниските заплати - тях лесно и в затвора можете да тикнете. Помислете и ми отговорете, но точно и смислено.

Да МИСЛЯТ!!!Ха ,кой ги учи на това???

всяко дете с вградени камера, микрофон, Уиндоус и безжичен интернет! това е целта на #европата!

Това би било грешка, така се поощрява развратат, освен камерите и охранителите трябва да бъдат контролирани, дори и ако трябва с датактор на лъжата, това в училището не са животни това са пдеца, освен разбира се не изгонят турците и циганите. Мюсюлманите и цветнокожите са животни през всички възрасти.

1. Нито държавата ни е нормална държава. 2. Нито болниците и здравеопазването. 3. Нито хипермаркетите са като западните. Всичко тук е изкривено. Та ще ми разправят, че в детските градини всичко си е наред.

функциите на синдиката при учителите се свеждат единствено и само до допълнителния платен годишен отпуск, до календарчета и химикалки подарени в края на годината, до една вечеря в квартална кръчма, до т.нар. синдикална защита на 2-3 души и нищо повече, но къде е синдиката когато тези учители вършат "чудеса" пред учениците си, обиждайки ги постоянно, играят с телефоните си в час, изнудват родителите с частните си уроци, психически неустойчиви и неподготвени, пушат цигари ведно с учениците, постоянно демонстрират безсилие и това общата маса , разбира се има и изключения, които биват асимилирани от посредствените,г-жа Синдикалната чак сега се обажда по наболели въпроси, но не може дистанционно от щатите да бъдеш "лидер", а пасмината ти да не знае къде се намира, особено от детските градини до обучението в 4 клас - учениците пребити, "научили" нови изрази, не само видеоконтрол, но и тестване за пригодност, срочни трудови договори, платеният отпуск да е както в другите държави - съобразно трудовия стаж, не може само да се взима от държавата, трябва да дадеш,за да получиш, да се изкорени пошлостта и посредствеността и промени системата

Не разбрахте ли, че това с камерите се въведе да мачкат и манипулират учителите, за да траят и бъхтат за жълтите си стотинки!! Само унижения, заплахи и страх!! Реформа, кво да прайш. А вие си проверете тоалетната чиния, да нема некоа камерка и да лъснете.....

Проблемът в образованието, здравеопазването, нивото на инженерите и т.н. се решава по дългия начин за 20-30 години от момента на въвеждане на прилично и атрактивно заплащане. То желаещи веднага ще се появят, но да се върне високото ниво ще трябва да стане по естествен път след 20-30 години конкуренция в съответната професия. Другият подход не работи - първо да им се вдигне нивото, пък после ще подобрим заплащането - това е то - параграф 22. Разтурянето на една система става бързо, за няколко години, докато за изграждане са необходими поколение-поколение и половина и то само да се покажат видими резултати, да не говорим за пълно възстановяване.

Няма нищо лошо да се наблюдават класовете и какво става там - като родител съм твърдо ЗА. Също така трябва да се помисли и за правата на учителите - не може някои разхайтени деца да ги правят на луди гугутки. Това пречи на възпитанието и на обучението на нормалните деца. Навремето имаше ред и уважение към учителите и дисциплината в час. Беше съвсем редно и нормално да ти издърпат ухото, да изядеш някой шамар или показалка ако си заслужил. Също така никой ученик не смееше да се оплаче в къщи, защото възпитателния процес щеше да продължи и в къщи. Логиката е проста - 20-30 ученика трябва да се съобразяват с един човек - с учителя, а не един човек да се съобразява с 20-30. В британската образователна система (разбирайте елитните училища) е било съвсем нормално наказание боят с пръчка. Нашите традиции също не се различават много: ... къпането и боят помагат за здравия сън....

Тук масово хора,които не работят под видеокамери си представят,че като на летище някой ще гледа нон стоп записите .Няма такова нещо,н-я-м-а!Наличието им,по-скоро кара всички да съобразяват поведението си,в което няма нищо лошо,защото действа дисциплиниращо.А на фона на безчинствата,които гледаме всяка седмица по тв като сериал,някакъв си синдикат изобщо няма думата.Заплащането не било добро,а на кого е по-добро,може би на тези,които трябва да им ги изкарат?Нали са наясно,че с тяхната квалификация на Запад могат да работят само по чужди домове като гледачки на възрастни и деца за "страхотни" пари.И пак с камери и микрофони!

да се обяви против: 1. Мизерното заплащане на педагози и медицински сестри. От 2 години имам пряк контакт с този персонал и твърдя, че там работещите са на възраст над 55 години, 40 годишните са изключение; 2. При това положение не може да се изисква от персонала. Ако уволниш някого няма кого да назначиш; 3. При това полажение не може да се назначат качествени кадри. Педагогика започват да учат най-неподготвените, с най-ниския бал; Извинявам се на хората, които са изключене. 4.Борете се с връзкарството на контингента, който крета до пенсия без да го е грижа за децата! Мисля, че това са любимците на "синдикалистката" . Те са най- уязвими от камерите.

също допринасят за задълбочаване на проблема с отглеждането и възпитанието на децата, защото: 1. Болшинството от родителите демонстрират неуважение, пред децата си, към педагозите; 2. Болшинството от родителите насилват вербално или физически децата си, НО ВИНАГИ намират оправдание за това с неприемливи обяснения. Често не го осъзнават. 3. Много е трудно на младите хора в Република България да отглеждат и възпитават дори и едно дете. Имаме най-ниските заплати, най-лошото здравеопазване, и образование. Никаква грижа за възрастните, а те също са задължение на родителите. Проблемът е много комплексен и няма да се реши с "пискливи декларации на псевдосиндикати". Какво е решението? Трудно. Нека почерпим опит от държавите, където този проблем не съществува.

Със същата логика,трябва да се сложат камери на лекарите при операции и диагностициране,защото грешките са труднодоказуеми и водят до смърт.При сключване на обществени поръчки в общините и министерствата .Всеобщ Биг Брадър

И как ни взимат такса без да ни преглеждат. Само си говорим и пишем рецепта.

Ако се позволи на родителите да гледат записите от видеокамерите /защото в повечето училища отдавна са монтерани, само че никой не ги гледа/ това ще бъде неприятноза ...родителите. Ще се окаже, че една огромна маса българи не познават децата си.

Е, затова съжалявам, че няма да има камери. Много исках да видя бой между майките, защото -каквито Те - такива и децата им.

Като не щат да са снимани да си търсят друга работа - и родители ако не щат да им снимат децата да си ги гледат сами -

А,моля,то вече почти навсякъде има видео камери.Колкото до кражбите по улиците и от колите,така става, че обикновено не работят де.Но в детските градини какъв е проблема,нека родителите знаят как се подготвят децата им и как ги възпитават.Защото почти винаги учителите обвиняват родителите,е нека видим и тях!А шпионаж е съвсем друго нещо.

Брей! Нямало друга нация? Ми тогава що задължиха училищата да сложат камери за матурите? Значи на ученика да гледаме като престъпник щото може да препише, а на даскалите да гледаме като на ангелчета? Така като гледам само за месец изнесоха повече случаи на насилие над деца от учители, отколкото за последните 3 години имаше случаи за насилие над лекари и учители на куп!

защо не скачате срещу нечия некадърност и агресивност сред педагогическия и обслужващият персонал в учебните и детските заведения, а скачате срещу камерите за непрекъснато видео наблюдение във всички помещения, без тези на педагогическия и обслужващ персонал и сервизните помещения чрез което видеонаблюдение се осъществява превенция за недопускане на хулиганско и друго непристойно поведение от обучаеми и обучаващи, а също така и от евентуални външни лица?! От непрекъснато видео наблюдение се страхува само този, който не е напълно в час с изискванията за заеманата от него длъжност и този, който по една или друга причина има какво да крие!!!

След като не са престъпници, а съвестно вършат работата си, защо скача синдиката срещу камерите?Един образцов учител, дори би се радвал да се вижда и онлайн в реално време труда, успехите му.Камери се ползват във всевъзможни институции, държавен и частен сектор, да не би там престъпници да работят?Този път правителство и министерство не бива да отстъпват пред натиска на учителски организации и синдикати, най-малкото защото е необоснован.Искаха учителите повече средства за образование и заплати - получиха ги, редно е и прозрачно да покажат, какво дават на обществото!

След като и този синдикат скочи и сигурно ще искат заплати като на полицаите на Борисов 3 не му остава друго освен а да мисли за Борисов 4 , но не с патерици , а с всенародна подкрепа....

2018==1984!!!И то САМИ си го искат!!!

Eстествено,че синдикатът ще е против,никой не е очаквал друга позиция от тях.Само че звучат нагло ,все едно от тях зависи решението.Защото Такева така е свикнала ,атаката е най-добрата защита -налага решения,които са изгодни на членовете на организацията й. Но нищо в тази сфера не се промени към добро.Крайно време е да се напомни,че заплатите на тези хора ги плащаме ние и следователно не учителският синдикат ще определя правилата.Ясно е,че насилието над децата е ежедневие и никакви пожелания в стил "нужно е единодействие","трябва нов подход" и обезателното "и родителите са длъжни......"няма да заметат очевидното-нуждата от видеоконтрол.Ниските им заплати били причината,как пък не!

И КАКВО по-точно има да криете госпожи и господа преподаватели освен собствената си некадърност?! Какво секретно има в един учебен час? На идиоти ли ни правите? Всеки учебен час ТРЯБВА да може да се проследява онлайн от ВСЕКИ, който пожелае. Особено от родителите.

кой е този самозван синдикат ??? Българските майки са ЗА видеонаблюдение !

НАГЛИ СТЕ ВИЕ, МАЛОУНИ ДЪРТИ КУЧКИ, КОУТО ИЗБИВАТЕ ЧАВИИ И ИЗМЪЧВАТЕ БЕЗЗАЩИТНИ МАЛЧУГАНИ!МАМИЧКИТЕ ВИ, МРЪСНА ИЗМЕТ, ЩЕ ИМА КАМЕРИ И МИКРОГОНИ. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, ДА ВИЖДАТ ЕДИЧИ ДЕ ВИ СЪРБЯТ ДЪРТИТЕ ДИРНИЦИ !!!

Тоя синдикат да го д*ха! Постоянен видео и аудио контрол на 'лелките' и 'даскалиците', и която си позволи някаква волност, вербална или физическа - вън от системата.

То по тази логика аз пък ще поискам да бъдат забранени камерите на КАТ. Аз да на съм някакъв престъпник, че да ме снимат!? Спрете камерите на КАТ! Забранете ги! ;)

Ами нали именно тя те възпира да не си престъпник !!! И всички останали камери . . . .

А вие даскалите от какво точно се притеснявате, ако има видео наблюдение, нали не продавате наркотици в училище, или нещо бъркам.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО !!! Обезателно трябва да има денонощен шпионаж в детски градини и в училища ! Не може да се предоверяваме на такъв правов ред , такова правосъдие или такава полиция . Комунистическото предоверяване към държавните институции приключи . В близко бъдеще и пълен граждански контрол над всички държавни институции .

За малките джендъри трябва твърда ръка

Този синдикат сам признава, че е вреден и излишен! Ей Подкрепа, къде зяпате? Разпускайте го, щом не си върши работата/ как са допуснали на 1 служител да са 30 деца?/ и иска да не се контролират служителите! Нали са там за да настояват, протестират, стачкуват за по-добро работно място и атмосфера, за по-добро възпитание на децата, а не за кафета и приказки!

По-лесно чипирайте учителите,и ще имате повече от едно нескопосано видео. После и децата си,под предлог да не ги отвлекат,изнасилят педофили,или да ги следите да не се дрогират. Така се започва една лудост,после друга.

Лудост ли ?Я малко помисли преди да се екзалтираш и да пишеш глупости!Лудост е не видеонаблюдението,а онова,което си позволяват т.н. детски педагози с 2-годишни деца.И с една Такева зад гърба си.

Имам съсед млад мъж завършил българска филология и педагогика.... работи в хранителен магазин. Имам роднина завърши художествената гимназия и после педагогика.....няма места за учител по рисуване в София? Ами замина за чужбина... Седят на местата учители дето отдавна би трябвало да са пенсионери защото се пенсионират с намален стаж,защото моля ви се... заплатата била най добрата пенсия... така се хилеше една... А за директорските позиции....седят дотато не им кажат да си ходят...

Няма да коментирам трябва или не трябва ,само ми направи впечателение коментарите от рода на: Аз искам да знам какво прави детето , учителя и т.н. А защо смятате ,че записите ще бъдат разпространявани публично?Защо смятате ,че записите ще ви бъдат дане за разгласявани?

Моята гледна точка е, че тези видео наблюдения няма да са пречка за нито един професионалист учител. Не мисля че ще са унижение към техния труд и професионализъм. Даже напротив може да са гаранция за техния имунитет като специалисти.Представете си че стане някой инцидент и обвинят учителя че е виновен, тези записи могат да го спасят. Представете си че има фалшиви доноси към даден учител от "добронамерени" хора. Тези записи ще послужат също в негова полза.

..."ало кадърния" личи си че си даскалче дебил, некадърен да си изкарва хляба, марш от българското училище бе дебил!!!

Къде е тоя шибан синдикат,та е допуснал сестри в ясли да гледат по 30 деца за 5-600 лв заплати? И тия сестри повечето са над 60 годишни, а накои и на 70!? Директор на ясла трябва да е с права да уволнява на минутата, без никакви права на душевноболните гледачки, попаднали там още по време на соца, и отдавна опасни за дечицата и са направо за лудница. Това са малки, беззащитни деца и много неща са опасни за тях, а КТ пази правата на хора, които изобщо не са за тази работа - опасни хора, викат, крещят, бият се помежду си, бият и децата!

Всички уж са чели "1984", но се оказва, че на никого не пречи, когато той е зад камерата.

има видео наблюдение, при това нерегламентирано, редно е при сключването на трудов договор да има клауза, че в училището е организирано видео наблюдение, а кандидатът сам да си реши дали това го устройва

През последните 10-на години минах през детски градини и училища, от страната на родителя. Имам две хлапета ученици вече. ОМЕРЗЕН съм от некадърността и посредствеността на мнозинството на българските учители. Сковани и ограничени, стремящи се да сгазят хлапетата, отколкото да ги научат нещо. Едното ми дете бе малтретирано от млада учителка в детската градина. До такава степен, че започна да заеква. Борихме се с проблема повече от 2 години, но характерът му остана променен ЗАВИНАГИ. Пуснах писмено оплакване срещу въпросната г-жа. Преместиха я в друга група и толкова. Когато попитах директорката "защо така", отговорът беше : Знаете ли колко трудно е да намеря учителки за тези пари. Положението в съседното училище е не по-различно. Има свестни, учителки, но те са не-повече от 5-10%. Останалите са комплексирани вдаскалени тетки, които се опитват да избият комплексите си за сметка на децата ни. И градината, и училището са елитни софийски заведения, само да отбележа. Какво ли е в нормалните училища.

все малтретирани, затова се избиват като пилци по пътища, дискотеки, писти и все не са виновни

Вие да не сте ялова, драга/драги?

А камери на джендърите ще сложат ЛИ????Така ще,, успокоят,, обществото...А защо да НЕ сложат камерки и НС И ПРАВИТЕЛСТВОТО.....Защо само овцете да се наблюдават,даскалиците ли са най-големите престъпници???Защо не наблюдаваме джамбазите,наркопласьорите,сутеньорите,тел.измамници...БИЗНЕСЪТ!!!Той момина сълза ли е???Като натъпкахте с камери пътищата какъв е ефекта...Как КОМУНИСТИТЕ на времето се справяха без камери.....Всичко идва от общественият договор и СИСТЕМАТА..

Аз пък се обявявам срещу синдиката . Могат и да го ...

Браво, Подкрепа, браво Манолов! Тези камери са нечий бизнес от който се печели яко, дори и 70% от тях да се оказват дефектни веднага след поставянето. Подкрепям морално-политическите ви аргументи. СТИГА БИГ БРАДЪР! СТИЧА МИЛИЦИОНЕРЩИНА!

Също така: - "Българският пътен ПОЛИЦАЙ не е престъпник, за да бъде следен или наблюдаван"! - "Българският ШОФЬОР не е престъпник, за да бъде следен или наблюдаван"! - "Българският ГРАЖДАНИН не е престъпник, за да бъде следен или наблюдаван (по улиците, в магазините, банките, парковете и т. н.)"! И т. н. ;-)

Цял народ се шпионира чрез компютрите само тези на които сме поверили децата си не може! Защо! Сегашния шпионаж въобше не може да се сравни с предишни периоди!

Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" да вземе да се обяви против Истанбулската Конвенция.

В днешно време трябва да има камери навсякъде! И в повечето страни ги има, дискретно разположени, или явно и всички знаят за тях, и имат предвид - това е начин за сдържане на по-буйните, както учителки, така и ученици и деца в градините! Спомням си, че в моето детство никога не е имало истерични учителки в детската градина, нито груби и агресивни лелки или чистачки, нито такова ритане, бутане и насилие между децата! Най-страшното нещо, на което бяха способни учителките ни в началното училище, когато момчетата викаха и не искаха да млъкнат, беше да ударят с показалката по катедрата, и от този звук вече всички си сядаха по чиновете и настъпваше пълна тишина! А съвсем не сме били кротки или тихи деца - просто, когато е междучасие, всички буйстват, естествено, дори и чанти са летели през прозорците, а като бие звънецът - дежурните викват "клас, стани, клас, мирно!" - и готово, часът започва! Сега е пълна лудница! Децата нямат домашно възпитание, учителките (особено някои по-млади и неопитни) са истерични и викат, обиждат, дърпат малките като че това не са деца, а неизвестно какво ... Или по-големите деца, или дори родители, си позволяват да влизат в час и да нападат учителя - което е вече върхът на наглостта! Затова трябва да има камери - и да се пускат записите после в съда, за да се види ясно кой какви ги върши и кой за какво е виновен! И да си понесе последствията!

Искам да има камери в детските градини и училища 1. Искам да знам как се държи детето ми с другите деца 2. Искам да знам как другите деца се отнасят към него 3. Как реагира персона в определени случеи 4. Не са малко случеите в които детето получава някакво нараняване и никои нищо не казва когато си го взимаш (когато белезите са под фанелката не се виждат веднага) знам случеи в които леката казва на дете да си мълчи пред родителите и тях ги е страх и това са случеи от детски градини в различни краища на града Трябва да се вижда всичко . ако е нужно да бъдат по 2 на смяна или колкото е нужно няма аз също имам някои спомени от детството ми а вече съм на години

Като искаш да знаеш, дръж си го в къщи.

Това ли е професионалното ти отношение. Имам доста приятели които са учители и много добре знам тяхните проблеми с агресивно ученици Ако има камери ученикът ще се замисли дали да посегне на учителя и по бързо ще бъде пратен в полицията Нека да разделяме нещата 1. в детската градини повечето агресия е от персонала или определени деца 2. В училището вече агресията не идва от преподавателите а от учениците . не искате ли да бъдете по защитени

В нашето училище има камери от доста години и всички колеги сме на мнение, че са много полезни. Освен учениците никой друг не е притеснен от тях. Би било добре да бъдат и със звук, за да могат родителите да чуят какви красиви неща изричат децата им.

Разговаряй с детето си, не само го храни, обличай и го бий! Не може камерите да ти заместят присъствието в душата на детето!

Ти не можеш да пишеш, бе човек...

Наглост е хора от миналия век, които също са несменяеми да ми налагат заплахи за стачки. Ако няма какво да криеш, няма от какво да се притесняваш. Камерите са масова практика в много фирми. Мен лично не са ме притеснявали. Определено заставам зад иканията на родителите, както за поставяне на камери, така и за мандатност на постове. Именно това води до самозабрава, до корупция и много други опадъчни практики. Ако някои е запознат с правилника на детските градини, той звучи децата идват някъде и какво става не е ваша работа, това е недостъпна крепост и в сигурност на вашите деца. Сигурността е едно, съвсем друго е своеволия и остарели методи на възпитание.

България е онкоболна в последен стадий -лечение няма ,поне да ѝ съкратим агонията .

Много наши приятели в България и извън нея, горят от желания да "затворим, да ликвидираме" България, но дали подобни мисли са били в главите на българите на Шипка, на Ботев и Левски, на жителите на Батак, на Балканджи Йово? Не мисля. Подобни мисли минават в главата само на ония, по-различните ни "приятели", за които Слави изнесе цяло предаване. По същата причина и бате Бойко даде заден . . . . . да, България е болна, но твърде рано е да я погребваме.

Нека не бъркаме контрола със шпионажа. Доколкото си спомян е редно директора на учили ето да влиза в час и да осъществява контрол, както методически, така и да обучава. От това следва, че на пример оная директорка на детската градина трябва да има план за тази дейност и да го спазва, да взема мерки за отстраняване на пропуски и недопускане на лоши практики. Тя затова е ДИРЕКТОР и взема и съответно по-голяма заплата. (дали е достатъчно голяма и дали им харесва е друг въпрос). Та, едно такова наблюдение в ръцете на директора е мощно оръжие, както за неговата отговорност, така и за задълженията му. Да, вярно е, трябва да има ограничен достъп, да се "влиза" РЕГЛАМЕНТИРАНО". НО, голямо "но". Първо веднага ще лъсне истината за "огромното присъствие" на учениците. Отваряш, гледаш, колко са в час. Ако стане нещо, къде е блял директора . . .казано с други думи, МЪТНАТА ВОДА ЩЕ СЕ ИЗБИСТРИ. Много "добри" учители ще покажат "чудеса от знания", както по предмета, така и по възможностите им да обучават, това че си се закичил с думата "учител", автоматично не те прави "добър треньор". Та ще реват учителите, ще реват, но ситуацията е същата с камерите и радарите на пътя, и те може да се разглеждат като Биг Брадър . . . . . . . Камерите ще помогне и на учителите, могат винаги да докажат, че "маминото чедо" не знае.