Властта мина с БТР по наводнените улици

Президентът Росен Плевнелиев, еврокомисарят Кристалина Георгиева, вицепремиерът Цветан Цветанов и земеделският министър Мирослав Найденов посетиха бедстващия свиленградски квартал „Гебран”, за да се запознаят с обстановката.

Обратно в новината

Коментари - Властта мина с БТР по наводнените улици | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво е направил свиленградският кмет, за да предотврати бедствието? Скъсал е умишлено дигата, за да залее кв. Гебран и Гарата, за да предпази своя квартал. А в тези квартали сякаш не живеят хора, чиито живот и имоти са застрашени. Сега тази вода по улиците е замръзнала и става още по-лошо за хората. Цеко иска да вдига рейтинга на кмета ана Свиленград, този път избран като гербаджия. А харманлийският кмет, като не е искал да се продаде, сега ще бъде обявяван като некадърник.

Т.н. власт показа колко е безполезна, от първия до последния.

Защо само горят нафтата?Дайте пари,направете им нови-на когото трябва.Пари,Дянков,пари за данъкоплатците.Ще те видим сега човек ли си,дявол ли си?

Е, сега гербаджиите ще си избършат зад..ците с кмета на Харманли и готово. Те никога и за нищо нямат вина и не носят отговорност. Нещастници пълни!

Разбира се, как не са извикали и СNN и други световни медии да ги заснемат, та да ги гледа цел свет какви са герои.

Единственото което може да се направи срещу това гигантско безхаберие на държавата и държавните чиновници е търсенето на правата по съдебен път, където и както може, даже и в европейските съдилища. Иначе само ще обещават, ще се пъчат и нищо няма да свършат.

Смешна картинка.Освен,че са се повозили и са се направили на герои с може би единствената ни б.т.р.,затруднявайки работата на спасителите,с нищо практически на са помогнали на хората.Представям си как нашият МЪЖКАР президент тръгва да скача в реката,за да спасява нуждаещите се

Ето ви сега магистрали, хората се издавиха въпреки големите приказки за т.н. инфраструктурното строителство. На това му се казват збъркани приоритети, А основният приоритет на една държава би трябвало да са здравето и живота на хората. За такова нещо би трябвало да си иде цялата власт, ако има чест и достойнство.

"Чест и достойнство..."?! Това нищо не значи за управляващите. Все едно им говориш на китайски. Хеле пък за гьонсуратите Б.Б. и Цв.Цв. - уж хора с пагони, че единия и измислен генерал даже

Тези които се возеха на БТР-а да си платят безплатната и пиар разходка из улиците на кв. Гебран" в гр. Свиленград.

тия от 2-рата снимка тримата от запаса?

Ирландската паститирка до вчера обясняваше как щял да пътува с 200 в час с някакви влакове, а не можа една шепа хора да спаси от удавяне. Мижитурка.

Точно на тоя измислен герой Плевнелиев това му беше в ресора при некомпетентното му министруване в мррб. Тогава обаче той се размахваше с бащицата Борисов по безмислените магистрали и си надуваше рейтинга. Сега нека види как загиват хора заради лично неговото безхаберие и нака му тежат на съвестта.

Вместо да се пудри за снимка с БТР, бих предпочел случайният ни президент да излезне с призив към депутатите от всички партии да отделят от издръжката на парламента достатъчно средства за възстановяване щетите на пострадалите и лично да даде старт на тази кампания с един милион лични средства.

Кристалинке, държавите съществуват от древността именно, за да осъществяват превантивни действия, да стопанисват обекти от национално значение и да контролират спазването на правилата. Срещу което, получават пари от гражданите. Жалко и тъжно е през 21 век, някой да си "отворя очите" за ролята на държавата пост фактум. Хората в България не са глупаци! Всеки вижда и разбира, дали бедствията са резултат от липса на превенция или въпреки взетите мерки, природата има последната дума. Сега излиза, че ако има язовири, хората ще се мъчат от наводнения през зимата и пролетта, а ако ги пресушат - от жажда и суша през лятото. Е, това ако не е с цел обезлюдяване на селата!

Ще има да показват тази снимка на децата си и да се тупат в гърдите, както ставаше със снимката на Живков с поздравленията на партизаните..Дребни душички правейки си пиара на гърба на пострадалите...

От президента се очакваше да вземе отношение и да стимулира търсенето на справедливост,а не сеирджийска обиколка пред камери.Как точно помогна на бедстващите? За толкова ли тъпи смятат хората? Снимката е запомняща се.

Всички, които имат отношение са на мястото на трагедията. Премиер, Президент, министри ... При ГЕРБ е така и всеки си носи отговорността. Станишев и Гоце едва ли знаят тези места. Още по-малко пък познават проблемите на хората. На всичко отгоре ги създават и задълбочават. След това ги оставят някой да ги оправя ..., и създават нови...

Те понеже тези от снимката много познават местата и хората за това така се "справиха"с проблемите им че им затриха живота....Поне сега се засрамете и спрети да ги хвалите след като на всички мислещи е ясно че това се дължи на тригодишното им безхаберие...

Как се носи отговорност при ГЕРБ? Чрез лицемерни снимки и крокодилски сълзи. Като видим една-две министерски оставки по случая и един двама в затвор, тогава може да твърдите, че при ГЕРБ се носи отговорност. Другото е евтин ПР за пред балам електорат.

Това са власт имащи хългазници,наводненията трябва да се наблюдават от специалисти а не от шестака.Отново партийно оцветени обвинения,заради което тъпчем на едно място.

Властта е гола вода. Стига с тези партийни креатури ,които вървят след събитията и не вземат никакви превантивни мерки. Необходими са компетентни хора ,а не парашутисти от централите на партията .Сега ще доказват ,че селския ресилен е причина за този потоп, ще дават мило и драго да си заметат отговорността,ще ни облъчват денонощно по купените медии ,че са взели всички мерки

Защо трябва да се случи някакава злополука, за да осъзнаят управляващите, че имало проблем? Би трябвало да усещат отдалеч къде може да се появи проблем. Чух че стената била собственост на Министерството на отбраната. Значи може да даваме по един милиард долара на година за наемници в Афганистан, но за поддръжка на язовирните стени нямаме пари? Ами в случая няма кого да обвиня освен управляващите. Можеха да спрат всякакво участие в чужди военни мисии досега.

Жалка и изчезваща държава с жалки мутризирани самодръжци-самохвалци. Не занм защо в България, машините които спасяват са все руски, а тези дето все нещо не им е както трябва са все "демократични". Бракуваните вертолети Ми-6 и Ми-8 никога не са имали проблеми да летят при студено време и струват 10 пъти по-малко. Едно време се подигравахме, че албанците имали 2 танка ("на кой фланг да ги пратя" - пита техния генерал). Е сега имаме 2 вертолета и в тях се вози нашият генерал и те не летят на студено.

Хайде сега..., има частица истина във вашите думи.., но не ви ли се струва, че малко преувеличавате. Да, руската техника е по-надеждна от западната в подобни метеорологични условия, да, можеше да я поддържаме на десетократно (и повече) по-ниска цена, но хайде да не се хващаме на прибързаните изказвания на някои хора, които и хабер си нямат. Кугарите имат противообледенителна система и не са лоши вертолети. Друг е въпросът, че са прекалено скъпи както за придобиване така и за поддръжка, но това не е проблем на вертолетите, а на тези които са ги закупили (съответно прибрали тлъстата комисионна). И още нещо... не знам защо всички медии тръбят как пожарната и гражданска защита (и двете към МВР) спасяват, а се пропуска армията. По новините докато дават армейски БТР-и и спасители с военни униформи все се говори за МВР. Айде стига.... знаем чии бивши кадри са главните управляващи, но няма нужда от изопачаване на ситуацията. Иначе, ако трябва да бъдем честни, реакцията последвала бедствието бих я окачествил като адекватна с изключение на излишната показност от страна на изпълнителната власт.

Съгласен съм, но бих добавил излишната показност и политизиране на въпроса от страна на изпълнителната власт. Впрочем, смятам, че грешките (безхаберието) на същата тази власт (и пред и сега) са очевадни.

По принцип смятам, че срещу министъра на вътрешните работи в една демократична държава не трябва да се пише, освен ако не е уличен в корупция или връзки с подземния свят, но това изказване на Цветанов е било много неадекватно. Първо какво стана в Япония - земетресение и цунами, което ако се беше случило в Хасковско (не дай боже) нямаше да остане една къща, така че не може да се сравнява безхаберието на държавата в България през последните 20 години с една неудържима природна стихия. И второ кмета на Свиленград не е по-добър само защото е от ГЕРБ от кмета на Харманли (да не забравяме, че Свиленград е по-надолу по течението на Марица и кметът е имал повече време да се подготви и да реагира на приливната вълна), така че не е необходимо Цветанов да политизира при първа възможност ставащото, а да запретнем ръкави и да се преборим с проблемите, пък после ще анализираме кой какви грешки е допуснал, защото сигурен съм всички са могли да действат по-добре.

Един милион за кого ще стигнат,за псевдо премиера дето прави реклама чрез емблемата на шапката си за жълти стотинки или за Цецо-апртаменто.Те 82 милиарда БВП ако не стигат и 100 милиона да съберем от СМС пак няма да стигнат.

Нека всеки прати sms 1255 ,това е дарителския номер на Българския червен кръст!

Най на сетне правителство което действа адекватно.Имаше едно което играеше хоро по време на тежки човешки ситуации. Нека си припомним вътрешния министър при комунистическото правителство/Начев/ а и Гоце ходеше на лов в такива моменти и го сравним със сегашния вътрешен министър....лелеее каква разлика...за комунистите народа е лумпен

юли

Не знам кой от тези на снимката ръководят некаква спасителна операция. Имат ли оперативни права да решават или да командват директно нещата. Знаят ли организацията разположението на техниката. Предполагам, че Кристалина има желание, Президента кво прай, ЦЦ ?? Една единица техника е заета да вози хора, които нямат отношение директно към спасяването. Те трябва да осигурят на спасителите техника, комуникации, оборудване. Ако нещо липсва, да намерят начин то да бъде на разположение. После да прочетат докладите и да решат стратегически нещата. И ако на това му викаш адекватност. Аз не мога все още да разбера, защо като нещо стане първо се отива да се даде интервю вместо да се вникне в проблема и след това да се разясни от компетентните, за това хора. Може от време на време и ББ да земе отношение некакво отношение.

Правителство което действа адекватно, изобщо няма да допусне да се стига дотук.

Ако действаха адекватно за три години щяха да направят проверка на язовирната стена при всички тия сигнали и нямаше да се стига до това наводнение. Тъй че недей да дрънкаш кой играл хоро и кой ходел на лов, щот тия пък три години гледат кат застреляни зайци. Общо взето най-много работа вършат военните (за които ББ вика че щели да им падат хеликоптерите и то след като вече са спасили хора) и хората от един форум които се организират много по-добре от държавата.

Абе Гаргамелий, ти добре ли си...?! Сегашният вътрешен министър е такова голямо нищо, че няма с какво да го сравни човек. А е там /с.Бисер/ щото "ръководи" и Гражданска отбрана, която сега е към МВР. Затова и въпросната организация така си свърши работата, че има издавени хора. Бог да ни е на помощ от такива като него.