назад

За пръв път в историята един папа идва в Ирак: Франциск отново ще протегне ръка на исляма

12:19 | 01 март 2021 | Автор: Мая Джебейли от Франс прес 31 1993

Коментари 31

Ирак е много по-добре откакто там нахлуха САЩ. До преди това всички млади момичета бяха нападани сексуално от по-големия син на Садам, нямаа коли хората и техника у дома също нямаха. Но после всичко това се промени-имат си коли,техника у дома по-добре е в това отоншение.

Не знам къде ще ходи този сатанистки смешник Папата, ... ама винаги,когато аз и моите приятели когато пристигнем през лятото по турските плажове,или в Истанбул по крайбрежните кръчми на Боаза (Босфора)... ... нашите общи денонощни купони заедно с любезните ни турски домакини протичат под мотото: "Гьот ве гьоюзлер дин йок" ( Гъз и цици религия нямат)...:)

Ирак беше много модерна и напредничави страна до края на 70-те години на 20 век. Имаше и от пиле мляко, стоки и търговия, каквито в България не е имало. Бях дете, когато я посетих и тогава през детските ми очи виждах, колко са напред пред нас. Пътища, магазини, лунапаркове, детски играчки. Кореком на 3та степен. До момента в който САЩ и СССР не започнаха да продават оръжия на Садам и да го правят регионален лидер. Последва 10 годишна война с Иран, нахлуването в Кувейт и пълна разруха. Иракчаните са културни и напредничави хора. И християни и мюсюлмани (шиити и сунити) и кюрди. Нека отново да настъпи мир по тези земи!

Мазен лицемер, довлякъл се чак до Ирак в пандемия, а няма време и не му пука за християните, или все ги овиква и поучава. А често и отблъсква. Има клипове колко агресивен е тоя "папа" към стадото си.

Боже, тоя за християните не се грижи, но тръгнал да протяга ръка на исляма. Преди това ми краставите крака на исляма, целува ги, радва им се. Докато в Европа се упражнява геноцид над белите християни. Докато избиват и тормозят християнските малцинства в арабските държави... Тоя дявол все повече отвращава.

ТОЗИ ПРОСТ АРЖЕНТИНСКИ КОМУНИСТ Е СРАМОТА ДА СЕ НАРИЧА ПАПА!!!

Религиите в момента служат на политика и капитали, не на хората. Тези изродски организации са създадени за да разделят народите, те трябва да бъдат забранени.

Православието трябва да се налага с огън и меч!

Ти луд ли си или да? Или си православен "башибозук"!

Как хем ще простите на враговете си, като православен християнин , хе ще ги гоните с огън и меч? Това е шизофрения, не е православие!

добре, след като искаш православие или смърт - взимай смъртта, кво ме занимаваш?

Който не вярва в светото Православие трябва да бъде убит, мършо!

На кого да прощавам, мършо безбожническа?! Който не вярва трябва да бъде заклан! Независимо дали е неверник или безбожник!

Смъртта е за неверниците и безбожниците, мършо дегенератска! България е православна страна и който не вярва в православието ТРЯБВА ДА БЪДЕ УБИВАН!

Е дано най-после настъпи мир и там!

Щом настъпи мир ,отново ще го запролетят.

""""Под диктатурата на Саддам Хюсеин (1979-2003) християните бяха около 1,5 милиона, или 6 на сто от жителите на Ирак. Днес са най-много 400 000 - към 1 процент от населението"""""" Е, демокрацията и неолиберализмът искат жертви

Аз вярвам в Дядо Мраз и на всяка Нова Година получавам подарък. Нека тъпаците се мъчат и да чакат да умрат за да си получат подаръка.

Религиите са истински кошмар за необразованите. И в двете религии има един невидим човек, който следи всичко което неговите последователи правят на земята. И в двете има определени неща, които са забранени и този невидим човек следи - ако направите което и да е от забранените неща, ще ви изпрати на място в което има само стонове и мъки до края на времето, но в същото време този невидим човек обича всички. В едната се обещават девици (много странно), в другата вечен живот. Заради двете свещенни книги са избити най-много хора на тази земя.

специално християнство и ислям са си две братчета родни, или сестричета - произхождат от 1 майка, от юдаизма. Но това не ме интересува мен - аз като българин не се вълнувам ни най-малко нито от рожденото място на някой си Аврамчо, нито от Мойсейчо, нито от останалите след тях....ама 0% не ме брига проблематиката.

1/ Християнството по своята същност е възникнало като критика и противостоене на юдеизма! Вземи попрочети и се образовай... 2/ Посветени твърдят, че акушерка на исляма е Ватикана! 3/ Не се доверявай на това, което се казва в "учебниците! 4/ Знаеш ли кой всъщност е Аллах? Т.е. кого мюс1лманите наричат с това име?!

объркал си се ти, братчед. Християнството възниква като вид юдейска секта, с предводител евреинът Исус, който обаче е непризнат за изпълнител /т.е. за Месия, за помазан от Небето/ на юдейските пророчества от Стария Завет от самите евреи. Затова и те не "вярват" в него. Има обаче после други, неевреи, които кой знае защо решават да "повярват" в неща, които са еврейски и в които повечето евреи по някакви причини не "вярват". Тяхна си работа, аз проблем с това нямам, просто не ме интересува. Всичко това не прави Христос неевреин, нито прави християните от първите общини нееврейски - всички те са били изключително юдейски, както и други подобни като например есеите. Едва при Павел се решава нарочно да се засили пропагандата и сред неевреите.

не се интересувам и от Исус.

Който не е православен и не вярва в нашия Бог и Спасител Иисус Христос трябва да бъде убиван! Как смеете да се наричате българи?!? Измет Долна!

Християните вярват във вечен живот и затова не ги е страх от някакъв си "вирус". Защо обаче тези, които не вярват във вечен живот, умират от страх за живота си, носят маски, остават гладни и безработни и се боцкат с ГМО ваксини, от които после само боледуват?

Отговори!

За живота си онзи, който не цени живота! Това е привиден диалектически парадокс...

И аз съм забелязал, че има много безбожническа измет, която я е страх за мизерното им същестувание. На мен ми е много по-лесно, защото съм се оставил в ръцете на Бог. Нека бъде волята Му!

тогава православието или смърт да го дд/хха.

ТИ ДА ГО ДУХАШ, МЪРШО ДЕГЕНЕРАТСКА! КОЙТО НЕ ВЯРВА ТРЯБВА ДА БЪДЕ УБИВАН! Т ТАКЪВ ЦИРК ПРЕДИЗВИКАХТЕ БЕЗБОЖНИЦИ МРЪСНИ! РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ ВСИЧКО Е В РЪЦЕТЕ НА БОГА И НЕ ТРЯБВА ВИ ПУКА ИЗОБЩО ДАЛИ МИЗЕРНОТО ВИ СЪЩЕСТВУВАНЕ ЩЕ БЪДЕ ПРЕКРАТЕНО ИЛИ НЕ!

Ще вземат да го екзекутират, хаха

Към новината