Висят запори на Кушлев за 0.5 милиарда

Когато придобиваш имущество извън закона, държавата трябва да си го потърси и да си го прибере, заяви правосъдният министър Маргарита Попова по повод новия проектозакон за отнемане на имоти.

Обратно в новината

Коментари - Висят запори на Кушлев за 0.5 милиарда | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Когато придобиваш имущество извън закона, държавата трябва да си го потърси и да си го прибере, заяви правосъдният министър Маргарита Попова по повод новия проектозакон за отнемане на имоти." Абе тоя грозил някога да е бил на лекции по Право и да е чел Конституцията някога???И каква ще стане тя сега с новия проектозакон, ако влезе в сила? Отиваш при някой бизнесмен /с легален бизнес/ и кво-"Дай ми едни 5-10 хиляди и няма да те изпея на комисията "Кушлев", че /уж/ имаш мръсни ризи и те да ти приберат всичко" Егати и законовия рекет ще стане...Братя Илиеви и Пантев ряпа да ядат пред този гений, дето го измисли това!!!

"тя заяви, че тъй като построените в чашката на язовир "Ивайловград" са върху държавна земя, има разпореждане в закона, че подлежат на събаряне"!?!? Тая да не е министър на хранително-вкусовата промишленост бе?!?! Да вземе да си прочете първо законите и тогава да бълва медийни бомби като колегата си Цвъ Цвъ или пък шефа си Бойко-тиквата, щото и върху частна земя ЗУТ повелява, че подлежат на събаряне, а не само върху държавна!!! Кво стана , Бойко-тиквата реши ли "ще ги събаря или ще ги конфискува" незаконните строежи?!? Тоя още се има за член на "народната власт"!!!

Чакаме да видим репортаж от събарянето на митничарските къщи..

Кушлев да конфискува имотите на Цветанов. Тогава ще и повярваме на тая комисия.

Хайде сега Куилев по-новия закон за отнеме имотите на Цецко Цв. па той после да доказва как си ги е купил.

каквато е практиката в ес такава да е и у нас!ако нещата опрат до това да се произнася садат,нещата са ясни!променете закона,които е гласуван от червените,за да не работи!не се ли разбра наи-накрая,че европеиското законо дателство трябва да се копира,а не доморасли мошенници да защитават откраднатото! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Промития мозък неможе да се запълни. Те са повече от1.5 година мнозинство в парламента и в законодателството къде пак бутате червените. Слезте на земята вече и неповтаряйе глупостите казани от Герберите

За 20 години демократични напъни. Когато през 1989г. стана промяната ,най големи демократи станаха старите моми.Спомнете си Виржиния Велчева,Златка Русева ,Екатерина Михайлова и др. Логиката им беше ,че социализма им е виновен,за това ,че са без мъже. Сега 20 години по късно се оформи голяма социална група ,която и при социализма и при капитализма си е все на същия хал-бедни и маргинализирани .Същите търсят виновника за нерадостното си положение. Причините за това им положение са хиляди,между тях криминалната приватизация,неподходяща професия,липса на образование ,собствена некадърност ,но те си мислят ,че има персонален виновник,за това. Тъй като това е властта която им обеща възмездие ,тя непрекъснато им посочва виновниците.Това са съдиите,лекарите,учените от БАН,мюсюлманите,талибаните, богатите. Далече съм от мисълта ,че всичкото богатство в страната ,е честно спечелено,но не мога да приема ,кварталният пияница да доносничи за лъскавата кола на известен архитект,лекар инженер. Познавам случай, при който съсъпаха живота на почтен човек,защото една злобна отрепка ,написа донос срещу него.Две години го разкарваха по полицията. Ако този закон ,прибере цялото незаконно и криминално придобито имущество-приветствам. Но ако пострада дори един невинен ,това е болшевизъм или якобинска диктатура.

Почни от подопечните на Маргарита Попова! Нали знаеш "Рибата се вмирисва от главата", а миризливата глава на октопода в БГ е "независимата" магистратура! Провери "неподкупните, принципни" съдии, а и прокурорчетата, дето едно годно обвинение не могат да внесат и една присъда срещу мафията не могат да произнесат! Провери ги до 10 коляно, че са много учени в други части от правото, децата им са велики бизнесменчета с джипчета, фирмички с бункери....

Даааа, и апартаментите на Тиквата също, щото който най-много вика "дръжте крадеца" обикновено е: .........

Виновен до доказване на противното.Е ,ТОВА Е ЛОШОТО НА ЦЯЛАТА РАБОТА.Това не е демократично и излага държавата повече от краденето.Принципът е важен.Има ли неясноти,законът не работи.В ЕС се уважават почетните хора натрупали богатсвото за сто и повече години.Тука няма кой да отговори на елементарните критерии.Законите трябва да се спазват.Да!Ама законът требва да бъде справедлив.Ако си юрист трудно те прецакват,но другите хора не са юристи и не познават плетеницата от закони,оплетени като свински черва и в повечето случей са обект на измама.

Абе я по-така, какви закони? Направо бат Бойко и Цецо Тиквата да казват кой е виновен и да му се прибира. За какво са ти закони и съдии

Щом правосъдния министър, който трябва да отговаря за работата на съда и прокуратурата прави такива глупави изявления, за какво говорим! Кой ще констатира как е придобито имуществото - бай Иван теслата ли? - Разбира се, че трябва да има присъда! Ти защити комисията"Кушлев", а не своите хора - браво на тебе! - Какъв правосъден министър си? Цветанов ти оплю ресьора, а ти си мълчиш, остави ги хората сами да се защитават! Затова трябва всички да си ходите!

Ами ръката, която я храни, да вземе да я хапе ли? Да, тя е със съдийска закваска, но сега я храни бат Бойко. Пък всчики знаем какви са отношения правителство - независима съдебна система .... Абе всчико що почва с "независим/а" не е на мода при сегашното управление :)

Абе, човек, защо не почетеш малко научна литература, вместо да коментираш във форумите!!!Обърни внимание, че ресьори има в колата ти, а в министерствата има РЕСОРИ!!!

Има по-простичко решение: всички бивши служители на ДС - в затвора!

Все пак,ако лицето е построило имоти незаконно , но от средства на други рекетирани физически лица или кредити погасявани от поръчителите на същото, то пострадалите ще могат ли да бъдат обещетени или отново ще пият студена вода и всичко ще влезе в касичката на Дянков! Да съгласна съм-тези които са източвали държавата имуществото им да бъде конфискувано от държавата, но ако аз съм изплащала кредитите му или съм завлечена с определена сума дадена под формата на заем- тогава какво? А относно събарянето,съм категорично против- съградето може да послужи на хората в безимотно или неравнопоставено положение. Направете комуни за наркозависими,направете старчески домове, направете лагери за деца с увреждания и т.н. и т.н.

Еми естествено - прави се оценка на имота от независими експерти, а не от такива, наети от адвоката на подсъдимия и ако се окаже, че стойността на имота надхвърля декларираните приходи - се отнема в полза на държавата. Тя съответно го продава на някой, който може да си докаже дохода и това е ! Така е логичното, така е в Европейските държави като Германия например. А тук законът защитава крадеца и престъпника и му дава абсолютно всички възможности да даде част от откраднатото, за да не го осъдят. За това са виновни гнусните и алчни мижитурки в тоги, които ги хрантутиме на наш гръб с високите им съдийски заплати и въпреки това се скъсват да крадат от който могат !

user, ще добавя към твоето. Реалната цена на недвижимото имущество в България е една, а в данъчната декларация е вписано 10 пъти по малко. По нея няма да може да се докаже че цената на имота е по -голяма от самите доходи на лицето. Използвайки тази далавера в закона и практиката в България сега ЦЦ ще се окаже ЧЕСТЕН а имотите му законни, защото са декларирани. Като добавим, че данъчните декларация се пазят до 5 години- направилите милиарди незаконни богатства преди тези 5 години остават НЕпипнати. Бъди здрав- Д-р Георги Чакъров, Идея за България- алтернатива на статуквото

Г-жо Попова, пак не си доглеждате законите, ама много заспали чиновници сте бе! Сякаш ви е страх, утре да не би вас да осъдят по тая процедура, че сте толкова предпазливи и хрисими! Като бил в нарушение на закона и построил незаконна къща, палат и т.н., подлежал на събаряне. И това събаряне, не стига че е орезилил мястото, е за държавна сметка, от джоба на народа. Защо бе джанъм, още да се бъркаме, малко ли ни е окрал тоя айдук, та още да ни охарчва, този път по закон. Изрично запишете, събарянето да става за сметка на виновния деец, за сметка на айдука, или на роднините му, приятелите му и т.н., на когото е прехвърлил подаръка, ако е така, а преди това една солена глоба с много нули отзад, за да му държат солено и се помни, да има превантивна функция закончето!!! Мястото да се възстанови за сметка на виновника до поляна, засята с райграс, възстановена, рециклирана и облагородена. Ето това е възмездие, правиш беля пито-платено, чупи-купи!!! Конфискации, събаряне и глоби!!!

"Настоящият закон чака влизане на присъда и тогава действа. В резултат на това, от немалко запори в държавната хазна са влезли толкова малко пари, че се питахме дали има нужда от този закон в този му вид", аргументира промените Попова пред bTV. " И аз правех точно така! Целта беше не да се раздава справедливост и правосъдие, а да си напълня хазната!

Бравооо, единствените против този закон ще бъдат хората които са крали и крад. Така че аз напално подкрепям закона. Нормалните хора в БГ трябва да го подкрепят защото той ще ни защитава от тази крадливи хорица.

помисли малко преди да коментираш, какво правиш ако предният собственик от когото си купил апартамент преди 10 г. не си е платил данъци или има нещо неуредено с държавата ?? нали ше вземат ТВОЯТ апартамент защото е прехвърлен по данъчна оценка ... въпреки, че нямаш никаква вина. Злобата е замъглила разума на Българина Прочетете конституцията, не може една комисия да е над конституцията на България