Милети Орешарски: Оръжия в затвора идват с дрон

Бившият началник на Централния софийски затвор Милети Орешарски оцени пред БНТ бягството на двамата затворници като възможно най-тежкият инцидент.

Обратно в новината

Коментари - Милети Орешарски: Оръжия в затвора идват с дрон | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дрън-дрон.

Чудят се вече какво да измислят да оправдаят собствената си некадърност и корумпираност.Дронове.Знаем ги тия дронове.Пощенски гълъби и дресирани къртици не доставят ли пищови? Де дърво де!

Защо да идват с дрон , след като съвсем по-елементарно могат да бъдат вкарани , през корумпираните служители на затворите ?

защото с ДРОН е модерно... освен това оръжие може да се вкара и с ТРАНСФОРМЪР, с ДРОИД, с РОБОТ, с ТЕРМИНАТОР а срещу тези високотехнологични средства, наличните към затвора САМОЗНАЙТЪПУНГЕР-и нямат шанс...

Браво бе! Шумът от дрон през деня се чува поне на 300 метра, а през нощта най-малко на километър. Повишаване на заплатите ли? Надзирателите - от другата страна на решетките. Затворниците ще преценят какво наказание да им наложат.

Не е вярно! Не са дронове! Къде толкова въображение у едни рецидивисти? Оръжията се ТЕЛЕПОРТИРАТ директно в килиите на пандизчиите! Много добър и ефикасен начин за прехвърляне на опасни предмети! И многократно доказан от Холивуд! Гледайте "Стар Трек", там даже и хора телепортират!

Добре че има дронове,та да ги обвиняваме,а защо не и извънземни,такива едни със големи продълговати очи)))))).

какво ли още ще научим за живота в затвора.....има ли за чудене.....затвора е в града....и част от града е в затвора.....

Ало Орехов,а къде е охраната, бе пич ?

Sm3hurk0

Яка е тезата с дрона :))))) Имам и малки и големи дронове, ама да знам къде ще падне нещо, което ще пусна от някаква височина е смешно... Дори да успея да се позиционирам точно над двора, което може да стане без проблем.... после, ако това което доставям е леко, може да се отклони, ако има вятър, а вятъра винаги има . Ако е тежко и падне от 200 до 500 метра и удари някой по главата.... лошо, ако падне на твърда повърхност и това е част от пистолет - ще се изкриви или счупи.... Тези които могат да карат дронове се познаваме и може с рейсинг дрон да се достави частта... Абе... я минете да ни заключите всички които имаме и можем да караме RC дронове.... Ако утре намерите 10 килограма кока в затвора, минете през нас, за да ме попитате, дали не съм ги доставил аз. (10 Кг., защото толкова може да носи, без проблем, моя дрон !)

А, ако частите падат от 20-25 метра, колкото е нужно дронът да е извън обхвата на охраната, и са увити в аерофолио, и "колетчето" е закачено на импровизиран парашут - може и най-обикновен найлонов плик, колкото да забави още малко скоростта на падане -съдържанието ще бъде доставено в перфектно състояние. Всъщност, убеден съм, че ако след 2 седмици те питам дали можеш да измислиш как да доставиш автомат в затвора (далеч под 10-те кг, които твоят дрон носи), ти лично ще измислиш поне 10 начина това да стане.

Малката Риа каза в едно интервю по телевизията, че ако в затвора има река, може да си вкараш лодка! Какво се чудите?

А проститутките за пандизчиите ги спускаме с дистанционно управляем парашут.

на 70-те гледах един италиански филм "Следствието е приключило забравете".......нещата се повтарят.

Това е форма на протест на надзирателите: "След като ни давате мизерните 700 лв месечно,сърдете се на себе си ако пострадате от избягали убийци и рецидивисти."

И много повече да им дават, ще са лакоми да си докарат още - това е въпрос на ценности. И на акъл, защото и те, и техни близки живеят навън и могат да пострадат от престъпници.

Само вмятам, че брата на Милети Орешарски направи Делян Пеевски шеф на ДАНС. После трябваше улицата да го отстранява от поста.

И двете твърдения, които вмяташ обаче не са верни: 1. Премиера няма право да назначава, а само да предлага. Пламен получи нареждане от Местан и СърГей да предложи Пеевски на НС, а НС го назначи на този пост. 2. Тъй като Пеевски беше заплашил, че Цв.Цв. ще стане клиент на заведението на Милети, се развързаха кесиите и се финансираха "протести". Има достатъчно материали в нета по темата, чети.

Спешно МВР да поръча ПВО за затвора

Веднагически започва спорът "С-400" ли да е, или "Петриът". И дали ония 1мрд 220 млн, дето шкембе войвода обяви, ще стигнат или да теглиме още един 15-20 мрд евро заем, за да спреме бягствата от Софийскио централен. Мааани, мани.

Ааа не! С-400 е за балистични ракети и високолетящи самолети! Виж 2 - 3 "Панцир С" ще свършат работа, а до доставката им, на всеки ъгъл на дувара да турят по едно зенитно оръдие. Надявам се, че все още са останали и не са ги нарязали и тях покрай ракетите...

Да не съм чул повече за стачки и повишаване на заплати !

сложете снайперист на покрива на панделата и всичко което хвърчи над покрива под ножа. Значи знаете от къде идват нещата а сега се правите на ощипани девици.

2,3 пъти затворници над капацитета на затвора.Недостиг на персонал.Ами, при 10% плосък данък, толкова.

И ако не е "плосък", а "релефен" данъка, това какво ще промени в затворите, с Цацка начело? Поне едно е сигурно - при "релефен" данък ще паднат приходите в бюджета.

Тъпаци, ами като виждате, че на затвора кръжат... дронове, какво правите:)))??? Не е ли време да си извадите мазните ръчички от задните си части и да предприемете мерки?!? Или чакате да закръжат... хеликоптери, може би?!? Големи са тъпаците в тази кочина, ама пък, как всички са и... ръководни кадри, да му се не види?!? Силни са само по констатациите и на думи, на дела... обикновени плашипутарници!!!

"...за първи път осъдени използват огнестрелно оръжие." "Случаи на бягство от затвора винаги е имало, като се започне от времето на граф Монте Кристо и се стигне до строго охранявания "Алкатраз", ни успокои Данаил Кирилов. И черешката на тортата изплю Цвък Цвък: "Аз мисля, че историческият преглед, който направи колегата Кирилов, показва, че през годините е имало такива случаи не само у нас". За капак Тетка Цецка продължава да топли креслото си...

всеки, на който главата не му е замаяна от популистки мисли и е закърмен с млякото на толерантния джендъризъм ще му стане пределно ясно, че още един-двама престъпника на улицата в повече не е кой знае какво нещо. още повече, че населението има всички права да посрещне бегълците, да ги нагости, да ги напои, да им услужи с нежната половинка на домочадието си и ако те благоволят да ги изпрати по живо, по здраво. инак електоралната, статистическа единица рискува да бъде осъдена още по-ефективно от поредния психопат.

Щом зам.председателят на най-голямата партия заявява на населението, че граф Монте Кристо е историческа личност, наистина няма какво да се добави. Гласувайте за ГЕРБ!

Жал ми е за всички свестни хора в България. Третирани сте, като животни. Законът на практика не ви разрешава носене на оръжие за смоотбрана. През последното ми идване в България влязох в оръжеен магазин и поисках да си купя боен пистолет. Скучаещият там продавач ми обясни, че това може да стане след 3-4 месеца събиране на редица документи (психо тест, свидетелство за съдимост, курс за боравене с оръжие, дакларация, молба, поставен сейф и подобни) След това решението е в ръцете на един единствен човек - началника на РПУто. Обясни ми, че на началниците са им заповядали да дават оръжие само на хора, които могат да докажат, че пренасят често куфарчета с големи суми пари в тях - иначе казано само на мафиотите. Така че, както ми се обясни, тъй като съм просто гражданин загрижен за собствената си и на семейството ми безопасност, пистолет за мен не е разрешен. Днес чета, колко лесно осъдени престъпници могат да се снабдят с оръжие в окаяната ни Родина. Жал ми е за вас пичове. Аз живея в САЩ и съм се снабдил с оръжие според тукашният закон. Не познавам нито един български емигрант в САЩ, който да не е направил същото. На вас мога да ви кажа само: Въоръжавайте се на свой страх и риск. Ако не искате да ви убиват като овци, се въоръжавайте на всяка цена.

не знам на какъв се правиш, ама безпристрастните числа показват, че вероятността да те убият в САЩ е 2.5 по-голяма отколкото в БГ.

Боже мой каква овца си. Даже и след тази магарещина ми говориш против правото на самозащита. Ако човек иска да има достойнството да защити себе си и семейството си то си гласува закони, като в САЩ. Очевидно ти искаш да си роб. Честито. Живееш в страна, в която робството е все още начин на живот!

Ocala

Аз пък не познавам нито един БГ имигрант с оръжие в САЩ.Така че....въпрос на виждания, приятели и т.н.

С руски дрон ли е пуснат пистолета?

,,патентът,, е наш но от ,,амазон,, го откраднаха...!!!

Затворът не е мой! Ако го бях купил досега ехеее, дрон нямаше да прелети! Пистолетът не лети- предава се. От човек на човек, от затворник на затворник и от надзирател на надзирател. Заедно с пари, естествено..И от там тръгва по пътя на Затвора. Защо някой да гледа Шоушенк и да копае тунели, когато си тръгва през главната порта? "Намерете ми пистолет и аз ще отворя всичко, та даже ще повдигна Земята" - казал Архимед Май е бил прав.

маитап но след частните охранители по селата е ред на частните затвори...!!! някои беше казал че ,,държавата,, е лош стопанин...??? да видиш тогава ,,клиенти,,...!!! съдиите пак ще се облажът но тогава че ще вкарват ,а сега че не вкарват...!!!

нещо общо между ,,обясненията,, за скрипал и ,,бягството,, на нашите...??? ,,като ...,,пате,, в кълчища...,,!!!

да. а пък дроновете са оборудвани с холивудски стелт технологии, като тези от филма "предатор" като хладните ножове и частите от пистолетите са били хвърляни умишлено на широки пространства от няколко квадратни километра за да не си личи много, много...

"Но може да пуснат и пистолет, разглобен на части - част по част в продължение на дни..." Това ли е най-охраняваният затвор в България? Питам защото ужасно много прилича на политиците ни, институциите ни...полиция, съд, данъчни, митничари, общински съветници. Много прилича на здравеопазването ни, на пенсиония фонд, на образователната ни политика, на стратегията ни със справяне с демографския проблем, стратегията с връщането на имигрантите. Много ми прилича на почистените ни от сняг улици, на гладките ни като стъкло пътища, на списъка с издирваните престъпници, на пожарникарите които половин ден гасиха покрив, на гърмящите ни оръжейни складове и наводнените ни села. Има ли държава изобщо?

от центр.соф.затвор...,,абе ,,деливерисервис джеджеил,, в пратката ви имаше ,,цевта,, на ,,макаров,, а ми липсваше за ,,глог,,...??? от ,,деливерисервисджеил,,:,,грешката не е наша ,логистична грешка от управлението на затвора. рекламацията ви е приета... ,,...!!! както казва ,,мария габриел,,...,,цифровизираме се...,,!!!

Шило

И Цецка и шефа на затрорите да си тръгват. Па, ако се омете цялото правителство, ще направи наистина нещо добро за България

ние в Пресцентъра на Партията за българия силнио се надяваме доброто нещо да не дойде само, а в резултат на много работа идването на следващото правителство също да бъде едно добро нещо.

Оръжия в БГ затворите идват с ЛЕТЯЩИ ЧИНИИ управлявани от ИЗВЪНЗЕМНИ..........

,,извънземните,, ни управляват...!!!

Милетко, като те изгониха от Софийския затвор, ти нали цъфна като адвокат на братя Галеви ! Така, че ако искаш да си правиш реклама като адвокат - работата е друга, ама ако искаш да развеселяваш публиката с глупостите, продължавай ! Един дрон като пусне ударната игла на пистолета на карето, кой ще я намери бе ?

Впрочем, ти назначи зет си за надзирател в Софийския затвор. Питай го как се внасят забранени вещи и предмети, да ти го каже по професионално !

За заинтересованите лица не е много трудно да се ослушват и оглеждат в уречения час. Особено ако са намерили паднал от небето телефон.

А как ще бъде наградена чистачкат, което е посмяла да извърши това, което .... тъпаците не са посмяли. Тя няма всичките "бланки" на надзирателите ..... заплати, застраховки, режийни и т.н. ...смях в залата...

,,дронове,,...,,сателити,,... ,,космически надзирателни сили,,...??? оправихме всичко на ,,земята,, сега гледаме към ...,,космоса,,...!!!

Решението е елементарно и за NoFly zone, и за NoGSM zone.

ама те скоро над АЕЦ-а могат да започнат да кръжат дронове и да пускат други неща!!! Пълни идиоти, ами ограничете дроновете над затвора бе!!! Има си техника, но от нея няма да се изцоцат 2-3 милиона, нали??!??

Ще им секнеш бизнеса и пак ще ревнат за заплати...

"Димитър Бонгалов също го определя като прецедент, при който за първи път осъдени използват огнестрелно оръжие" Приоритет на ОПГ ГРОБ е хаоса.

ако беше нинова, щеше да сваля дроновете с картечницата!

щеше да ги лови с мрежа за лов на пеперуди.

3евзек

Само ако преди това не е успяла с устата.

Цялата държава е пародия! Всеки се занимава с това, от което най-много не разбира. Яко връзки!!! А що се отнася как е внесено оръжието, е смешно някой да казва с дронове. Това потвърждава казаното по-горе от мен.

Да и един мармот ги сглобява.

Дани Алкатраза бил съкилийник с Едмонт Дантес, но не успял да се вмъкне навреме в чувала, затова единият станал граф, а Дани само предЦедател на правно комисийка!

Те дроновете, отскоро опрашват растенията по изкуствен начин, вместо пчелите, та едно оръжие да не могат да пренесат!

Като в казармата. И да видиш траеш си. Само дето в затвора е още по лошо ако издадеш, защото си имаш работа с едни такива типове, с които по-добре да си нямаш работа....

Като си затворник, много ясно, че си траеш, ама надзирателите нали затова реваха за заплати!

Питам се защо висяха пред съдебната палата тия палячовци. Пистолет с дрон бил вкаран!! ББ. Цв.Цв. се скъсаха да дават гювеч на куките и сега се вижда колко са били прави! Всъщност такъв срам през парадния вход на СЦЗ не се е случвал. Всякак го продупчиха този затвор и си е за промяна на мястото, сградата, персонала всичко. Ама чистачката била гонила затворници!! Ха, Ха, Ха! Какво се случва с този затвор? Всички по линията трябва да бъдат разследвани чак до Министъра! Как така ще ви бягат през главния вход бре! Как позирахте пред съдебната палата за заплати, бре и как рекламирахте Истанбулската конвенция а двама затворници ви скъсаха шошоните през парадния вход!! Баси палячовците са всичките тия! Позьори!

И затворите са като всичко друго.

хахаха..... явно че по време на общите разходки на затворниците никой не ги наблюдава, щом някой дрон може да пусне нещо и те да го вземат! Питам се какво правят надзирателите тогава? Аман от тъпотии. Това да на е нещо от времето на ЦЦ?

Може би стачкуват за по-големи заплати по време на общите разходки на затворниците

Милети няма право да си отваря устата даже!

Анархия. Няма друга дума, която да описва Тикваленд. По-жалка държавата никога не е била. Дронове кражат над затвора, охраната се продава за 100 леаа и кутия Боро. Майтап!!!!

100 лева ИЛИ кутия боро...

хвани единя брат удари другия. трябва да са братя тези ненормалници.

Освен дронове, в затвора използват телепортация, телепатия и извънземни технологии. В съда не можеш да влезеш с нокторезачка с трисантиметрово ножче, в затвора може да се разкарваш с пистолет и патрони. Моля ви ти се... Защо не съм аз министър, да видим може ли някой да избяга от остров Болшевик или от Белене...

Живот като на кино. Мутри се стрелят и гърмят, затворници бягат с дронове, разни лелки си купуват електроразпределителни дружества. Това ако не е държавата на неограничените възможности.

Цар си!