назад

Зоран Заев пристига в София за окончателно разрешаване на спора

11:30 | 16 юни 2021 | Редактор: Лилия Чалева 213 11423

Коментари 213

Вето до дупка за еничарите!!!

Не е верно, че Тито се отказа от репарации заради Г. Димитров. Националният предател Тарабата и наследниците му от БКП направиха сделка с Тито и харизаха за вечни времена Западните покрайнини и Македония на сърбите.

Чух премиерът Янев да говори, че предстои подписването на някакъв документ - той и Заев, щели да го подписват. Какъв е този документ, какво пише в него?

Ако стане това, което предполага Велизар Енчев, ни предстои срам и унижение, каквито май не сме изживявали в историята си. При утрешната среща на Заев с Радев и Янев подписваме документ, който е валиден за вземане на решение от ЕС за започване на преговори на РСМ - при тези условия, които те ни поставят! Прочетете го в Епицентър. Дано не така, защото ни чакат дни на срам и огорчение!

При следните три условия: 1.Построяване на най големия на балканите завод у нас за американски автомобили с минимум 100000 работни места. 2.Превръщана на България в АТ център на Европа в това число заводи за производство на процесори Интел и АМД. 3.До края на мандата на Байдън,да се организира референдум в Македония за присъединяване към България. Ако тези три условия бъдат изпълнени от нашите съюзници да подписва договора и с двете ръце.

Ти вероятно имаш дебела македонска жилка в рода, не за друго, а заради фантазиите! То хубаво Интел и еди кой си, ама кой ще работи в тия предприятия, като де що имаше читаво, отиде в Европа и САЩ. Уви, така е! И още по-важното - тръгнем ли на сделки и договорки по въпроса за РСМ, това е несериозно!

И накрая загуби не само целия Соц.лагер ами разпадна и собствената си държава.Когато по големите ти предлагат сделка се съгласявай,защото накрая ще останеш с празна ръка Да не си мислиш,че ние като не знаем нищо,не е имало договорка първо с посланичката на САЩ,после с държавния секретар а преди един ден лично Радев се е срещнал с Байдън по този въпрос.

Подозирам, че клякането ни е вече договорено. Преди време Валентин Вацев го предрече, че е въпрос на време, а не на някакви наши аргументи. Пък и Заев ми изглежда изключително уверен и самодоволен... Има някакви договорки с паметта и на цар Самуил и на Гоце Делчев и с езика и с всичко... Вече си го мисля наистина! Ще берем срамове, за каквито не сме никак подготвени. Пак си мисля - има неща, които не подлежат на никакво договаряне!

Като изключим войните последно сме владяли Македония 1247г. , преди 773г. После ромей, сърби, турци и пак сърби и гърци . Последно сме имали шанс през Балканската, ,ш но тогава приоритет са Одрин , Цариград, Солун и Кавала, все небългарски градове, очаквало се е ние да вземем чуждото, пък нашето да ни се пада по справедливост и етнос. Близо 300 хиляди войника към Одрин и Цариград и само 47 хиляди войника под сръбско командване заедно с 200 хиляди сръбска армия към Македония , с наш приоритет Солун. Втора шанс , съюзниците ни предлагат Македония почти до Вардар ние искаме и държим да вземем Солун. Трета грешка , на днешния ден през 1913 почваме война срещу съюзниците, така губим и Кукуш, Серес, Демир Хисар, Драма и Кавала и територии в Северна Македония и се превръщаме в играч , който вече може да разчита само на случайност и авантюра. Язък за жертвите дадени заради тънки сметки , предателството към сънародниците маскирано като национален интерес . Бъдете сигурни , че след това българите в Македония не са вече същите българи, ентусиазмът не е същият. . Филов описва как на набирането на войници в Скопие през първата световна се отзовали 40 българи и 200 цигани.

Чудо - правоверният Заев идва при татарите и монголите, при "фашичките окупатори", при убийците, за да моли благоволение! Отворете техните сайтове да прочетете псувните по наш адрес и епитетите, с които ни наричат - може да ти се повдигне! Но сега, преди визитата внезапно станахме братя! И ако не беше явната антибългарска политика на самия Заев, щях някак си го приема, че неграмотни елементи от населението пишат така. Обаче това е националната и официална политика на РСМ - против България във всичко. И сега изведнъж - братя! Жалък си, Заев!

В течение на времето гражданите на РСМ бяха последователно 1. българи 2. сърби 3. пакистанци 4. древномакедонци, демек гърци 5. днес Заев ни се мазни и ни нарича братя! Предлагам, народът на РСМ да проведе референдум, за да решат какви са точно, и тогава да разговаряма!

Заев какво ще иска,понеже македонците винаги само искат нещо и на какво се надяват.Може би очакват,че ЕС ще им помогнат,но се съмнявам президента ни да отстъпи.

БЪЛГАРИ, БЪДЕТЕ НАЩРЕК! Комунистите неведнъж са предавали България!

Комунистите не са си тръгвали.Те са във всички партии,но мисля,че няма да се предадат.

НАТО и ЕС искали РСМ на всяка цена и въпреки България и тези две организации не се интересували от Цар Самуил?!?!? Възможно е за който и да е брюкселски или натовски чиновник даже да не знае нищичко за цар Самуил и т. н. Само че българите знаят и няма да допуснат да се поругае паметта на който и да е герой от нашата история. Ето това е спънката - българският народ и неговата памет за историята и за езика! Пък и ако си говорим сериозно моля някой да ми разкаже за напр. изключителните природни богатства на РСМ, или за действителните им институции или научни постижения??? та да са толкова ценни? Никой няма силата да ограничи правото на България да защити своята национална чест!

Вучич за срещата в Брюксел: Курти 10 пъти каза "признаване на Косово", аз само веднъж - "никога" Радев за РСМ 10 каза “готово” Хахаха РАЗЛИКА В СТАНДАРТА! Сърбите и в беднотията си с достойнство, българите надупени! РАДЕВ ЗАЩО НИ ПРЕДАВАШ?

Много от коментиращите тук не си дават сметка какво става. Става следното - ЕС и НАТО искат РСМ в НАТО и ЕС. И заради това, позицията на България не ги интересува. Те ще измислят защо не сме прави, а Македония има право. Ще "натиснат" някой от българските палячовци, който е на власт (няма значение дали е Радев или Боприсов), та нали сме толкова зависими от тях, че нямаме по същество суверенитет. Тези сили ще създадат онази паралелна реалност, която създават винаги, когато искат. Вече са започнали. Нима някого интересува, че онова нищожество Навални никой в Русия не го е отравял? Не. Създадоха мита и си го повтарят и в България им вярват. Нима някого интересува, че споразуменията от Минск са между сепаратистите и Украина? Не. Меркел и Макрон все повтарят, че не друг, а Русия трябва да ги спазва. И в България им вярват. Някого интересува ли, че Лукашенко не е принуждавал със сила самолета на Риана-Еър да кацне в Минск? Не. Всички "лидери" на демократичния свят грачат в един глас, че това било въздушно пиратство. Разбира се, нашите лидери повтарят същото - Борисов, Радев, нашите представители в ЕС структурите - Станишев и пр.пр... И българите и те в един глас повтарят тези, как ги казват.."narratives ". Е сега дойде нашия ред. България на е права за позицията си по РСМ и трябва да се коригира. И не се сърдете на Радев, Борисов и т.н. Това са реалностите, колкото да ви е неприятно, ще трябва да го преглътнем.

Голяма част от държавите в ЕУ са против разширяване. Особено на малки, бедни държавички. Нищо не печелят от тях.Ни излаз на море, ни силна икономика , ни ресурси

Да , ще повярвам , че бъдещето на Европа и НАТО ще зависи от цар Самуил. Тия са за вътрешна употреба и за мобилизиране на вот за "патриотът " , купил тенисиски за армията по 50лева и продавал паспорти на терористи. По нищо не прилича на последователната политика на гърците, които добре избраха момента , когато македонците бяха сгърчени, нещата бяха двустранни и чрез дипломация постигнаха ясните си цели и им м взеха уважението , че и половината икономика Нашето е харамийско пуцане на посоки в последния момент , когато нещата са приключили, вече не са двустранни, както беше при гърците , а сме срещу НАТО и ЕС , без ясни и изпълними и проверими цели и ни подтикват да се дръгнем за Самуил и Гоце , които и без това са наши, само и само "патриотите да не губят един враг , с който да разпалват истерии. Македонците се бяха съгласили за Самуил, както признаха самите членове на комисията ни , договориха се за възрожденците президентът им призна за Гоце, нещата вървяха добре, т.е. зле за "патриотите" , тогава вкарахмр езика и идентичността в играта и всичко се върна в изходна точка, както е удобно на дъртите ченгета и младите им слугинаж , да истерясват до пенсия. Гърците имаха интерес да атакуват, щото са им далечни ние , които сме им най-близки какъв интерeс имаме да ни намазват и да ги бетониране в идентичността, като атакуваме примитивно точно там. Те бягат от сърби и руснаци , ние им ги връщаме. Такива национални предатели и спекуланти с патриотизма, като родните "патриоти" никога не имало, задминаха и Георги Димитров .

Зоран Заев: Братята понякога се карат, но България е длъжна да подкрепи Северна Македония . Ти да видиш- длъжна била. Наглец.

Кръгом, обрартно ...

Никакви отстъпки - Радев, Янев.. да не сте посмели да предадете България. Направите ли го отивате в историята като Георги Димитров!

Радев да заяви на Заев,че докато не сформираме новия Парламент и там да се гласува единодушно,нищо друго не може да се прави.Иначе на Македонците им се иска да минат по тънката лайсна,без дебати и без отстъпки от тях.

Когато историците там скъсат дипломите, които са получили по фалшифицирана и изопачена българска история, тогава може да се продължи с разговори. После да започнат да учат истинската история на територията си. Това прави близо 25- години време още, докато разберат истината за миналото си, както гърците ги почакаха, докато разберат, че А.Македонски не е македонец. Така и 25 години ще им трябват да разберат, че всичките им герои и истории са всъщност БЪЛГАРСКИ ГЕРОИ и истории. Ако някой политик в БГ си позволи да махне ветото, това означава, че продава нашите БГ герои и нашата БГ история за легитимация на измислена и изопачена история за миналото.

PEYTSCH

Идва по цървули.

PEYTSCH

Или по терлици...

Вдигане на ветото единствено ако Скопие ратифицира договор за официално осъждане на сърбоюгославската комунистическа идеология на отродяване от, противопоставяне на и омраза към българския народ, история и култура !

Господин Заев, ти напълно загуби моето уважение, не защото отстояваме различни позиции, а защото лъжеш - най-простичко и най-ясно казано! И ако утре премиер и президент поради изискванията на дипломатическия език няма как да ти го кажат, аз ти го казвам от сега в прав текст - ВЕТО!!! Ти си знаеш защо!

Цитирам проф. Илчев - Гениталите на българките в Македония са били горени, за да не могат да раждат българи - публикация в Епицентър. Списъкът на чудовищните зверства може да се окаже много дълъг. И не е въпросът никога повече да не погледнем към РСМ, знаем, че в основата на това са били сърбите... но до такава степен да забравиш кой си и да допуснеш 21-и век държавата ти пак да я гази сръбски ботуш, е, това не го проумявам и не го разбирам и не мога да го осмисля... Грешна политика към България, Заев, гнусна, лъжлива и агресивна - това възприехте от сърбите и там си останахте. Ами стойте си! Но недей да просиш по долнопробен начин подкрепа от Европа, жалък си! При една международна конференция по темата Европа ще разбере за лъжите ти. И аз още се чудя защо такава конференция не беше направена още веднага след подписването на договора през 2017 г.

Е как защо, то в статията го пише! Радев отхвърли предложението за включване на международни експерти в комисията. Сами щели сме да се опрайм!

Самият френски приятел на сърбите, Анри Пози е описал това чудовищно зверство, извършено от сърбите върху българките в областта Македония след като нахлуват в тази област и налагат своя диктат. Подменят български училища за сръбски, избиват българска интелигенция, учители, просветители и тези, които са се опълчили. В резултат на това, милион македонски българи бягат като бежанци в България за дя запасят своя род и език. Та, така... А зверствата + горепосоченото за горенето на ва*те на българките е описано в неговата книга " Войната се завръща", как сръбски военни началници се хвалят за това..., Книгата все още не се издава в РСМ(познайте защо) , но е редно Франция, Англия, Нидерландия, САЩ, Португалия да се сдобият с тази книжка и да не ми говорят за препоръки и загърбване. Изпратен е в там като наблюдател на Франция, която тогава е била е била на страната на сърбия, но сшвд като става свидетел на зверствата на сърбите нилога повече не го нарича приятели и отказва да бъде на сръбска страна. Следващите години след 45-та са ясни заммнпзина българи, за процеса на антобълхарозъм и промиване на мозъците на местните пеез влиянието на удбашите о коминтерна. А моето мнение на този етап е - ПЪЛНО ВЕТО И БЕЗКОМПРОМИСНИ РЕШЕНИЯ С УСЛОВИЯ СЕВЕРОМАКЕДОНЦИТЕ ДА ГИ ИЗПЪЛНЯТ БЕЗ ПРАВО ДА ИСКАТ НЕЩО ОТ НАС ЗАЩОТО НЕ СА В ПОЗИЦИЯ ДА ИЗИСКВАТ НЕЩО КАТО КАНДИДАТКА ЗА ЕС.БЪЛХАРИЯ КАТО СТРАНА ЧЛЕН НА ЕС Е ТАЗИ, КОЯТО ИМА ПРАВО ДА ПОСТАВЯ И ИЗИСКВА УСЛОВИЯ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ДОГОВОРА! ТОЧКА.

Проблема може да започне да се разрешава като за целта вземат учебника по История на България добавят окупацията от Сърбия след 1945г. и 10 страници История на Македония след 1990г.

Ние сме разделен народ. Герберасти и комунисти, сини и червени и т. Н. НО!!! Забелязъл съм, че ако някой посегне на светините ни - Левски, Ботев... или СЛАВНАТА НИ ИСТОРИЯ, народът скача като един. ГОРДЕЯ СЕ С МОЯ НАРОД!! Нито крачка назад!!

Тоя как така пристига без да го канят ?

PEYTSCH

Нахално.

Някои ги чака бой и е...не ако се наведат на македонците.

Е, вече сега ще се разбере, дали България е на българите или е на северномакедонците!

До президента Радев и премиера Янев - Не предавайте България. Не предавайте предците ни които умряха за България. Не продавайте бъдещето на България.

Македония съществувала ли е като държава, когато се е появила кИРИЛИЦАТА ?

От Козяк са им заповядали да предадат България. България е православен трън в очите на сатанистите.

Македонците сме българи а сърбите са турко татари от монголски произход.Всички сърби и юго комуняри вън от Македония

Ха, да видим сега дали служебното правителство ще предаде България, защото такива са очакванията на С.Македония. Питам се дали изобщо е редно разрешението на този проблем да бъде в ръцете на СЛУЖЕБНО правителство???

И като настана една радост в президентството : )) - президент на чужда държава пристига. Ми за почти пет години колко такива са идвали? Как да им откажеш това, което искат?

Има нещо гнило в това посещение и в цялия този уж мек натиск върху България. Дали нашите са се съгласили на нещо? Дали са обещали нещо? Защо иначе Заев ще идва, убеден, че ще получи "окончателно решени"? И защо ще твърди, че "аргументите на Европейския съюз са на страната на Скопие, а наличието на служебно правителство в България подсказва, че през юни ще бъде взето решение за начало на преговори"? И то при положение, че македонцити не са изпълнили и една точица от подписания от тях Договор за добросъседство. Намирисва нещо, ама да видим щат ли служебните да подложат динена кора на една отстоявана с години кауза. Ако го направят - край и с тях, ис ментора им.

Менторът е Херо Мустафа. Какво ще я правим? Ще я сготвим или тя вече ни е сготвила?

Какъв е този зор служебно правителство да се занимава с подобен важен проблем? Явно Заев се надява на някакви лични договорки. Дано не предадат България, само и само да направят обратното на предишните.

Вкарват РСМ в ЕС чрез предпоставяне и натиск към бъдещото Народно събрание. В отговор РСМ ни се подиграва публично в лицето и дава на САЩ да си направят военна база край Куманово. В резултат, от Козяк потупват по рамото агентите си масони Стефан Янев и Румен Радев и съдействат на предателя-президент за по-нататъшно предаване на българския национален интерес в един следващ президентски мандат. По-нататъшното предателство на Румен Радев включва: - промяна на Конституцията на Р. България в интерес на САЩ, Сорос; - президентска република за Румен Радев за нови два мандата, за нови предателства и унищожение на българите в България; - промяната на Конституцията – в полза на покровителите му от транснационалната и трансатлантическа военно-политико-търговска корпорация нАТО и в интерес на световната финансово-корпоративна юдо-масонска олигархия, за пълна ликвидация на Православна България и превръщането й в обезбългарена територия.

Ако служебното правителство предаде България няма да бъде на власт до края на мандата си,по всяка вероятност ще заседават ощастливени в някое мазе...

Защо влизат в този пореден капан, губят си времето и допускат делегация открито обиждаща България? Кое от поставените условия от България е спазено и утвърдено от РСМ и кое е новото от тяхна страна, че идват за договаряне на промяна. Те не можели да правят компромиси с историята си, а искат България да направи със своята? Те не можели да губят идентичност, а искат България да се отрече от своята и приеме тяхната, че сме не знам какви си племена? Огромен гаф допускат и е с умисъл. После ще избягат посланици ... не допускайте в България тези без предварителни условия. Те напуснаха научната комисия

Пак ли си събухме гащите и се надупихме????

Постановки от селски вечеринки стил КГБ Кучиту Сабака е заровено в Масква

Ще припомня пак и нещо, което казах преди време – някои бъркат Европейския съюз със Съветския такъв, който ни диктуваше не само какво да правим, но и как да мислим. България е суверенна държава и никой не може да диктува решенията й, както очевидно на някои от недалновидно мислещите ни роднини оттатък границата много им се иска. Проф. Кирил Топалов

Не може, не може, а ви диктуваме: Американско агентче и масонче, наведено българско предателче, на "Дундуков-2", прави едно. Друго американско агентче и масонче, друго наведено българско предателче, на "Дундуков-1"прави две. Плашим българите с командироване на тежко въоръжени американски десантчици в частенно българско предприятие, в Чешнигирово, за да са наведени послушковци. Пробваме далекобойността на нашите зенитки Avenger, а вашите пилоти умират. Следваме почина на мадам Килари Клинтън, изразен с буйна радост след бруталното убийство на държавния глава на Либия през 2011 г.: "Ние дойдохме! Ние видяхме! Той умря! Ха-ха-ха!"

Тук няма никакво объркване а само промяна на посоката на поклонение и размяна на едни господари с други. Преди бяха Съветския съюз и Москва, а сега са Евпопейски съоз и Вашингтон.

Преводач ще има ли?

Временното служебно правителство няма правомощията да вземе "окончателното" решение. Възможно е да му поставят отново нашите условия, от които ние на свой ред не отстъпваме. Заев имал червени линии, да го осведомим, че ние също имаме линии от които отстъплението е невъзможно! И нека това да бъде основното тема от наша страна!

След изказването на Борисов определено НЯМА да гласувам за ГЕРБ. Да видим какви ще ги свърши Радев. Аман от продажници, мошеници и тарикати.

ще имаме ли нов ньойски договор или България ще напусне ЕС?

1 Това е моят голям приятел Заев 2 Г-н.Ердиган, Вие нямате на Балканите по голям приятел от партия Герб

Ей, нашите управници, внимавайте много в картинката! Предадете ли България, ще има мощни протести. Тия нагли макета не трябва да бъдат пускани в Европа, докато не признаят българския си произход.

С какви очи идва Заев? След бясната антибългарска пропаганда на всички нива из Европа, до които се докопа! Докара го до там Макрон, Хайко Маас , че и държавният секретар на САЩ да ни размахват пръст! И утре щял да довтаса... Имаме една поговорка за случая - Ни срам, ни Очи! Всичко на този свят има граници! РСМ и лично Заев ги преминаха отдавна. Ветото да си остане!

Комунистът Радев е на път да извърши поредното национално предателство. Най-вероятно срещу солидна комисионна в подаръчни торбички...

Мунчо няма нужда от комисионна, той си е просто един тъпак, който би го направил от злоба и инат.

От злоба и инат може, но знае че това ще му струва втория мандат. А той толкова иска да е на власт, че най-вероятно ще прехвърли отговорността за решението на служибните и ще си измие ръцете. Този по-скоро ще се на прави на ни лук ял, ни лук мирисал.

Извинявам се - "на служебните", а не "на служибните"; "направи", а не "на прави".

Спомнете си и скорошния скандал с Гърция на Европейското първенство по футбол. Навсякъде на екипите пише Македония а на РСМ. Когато гърците повдигнаха въпроса , отговора беше, че федерацията по футбол не била държавен орган и те не можели да се месят. Виждате ли за какво тарикатстване става дума ежедневно. каквото и да обещаят, нямат намерение да го изпълняват. Целта е да се промъкнат в ЕС и там вече да се развихрят. Смятям, че се га е момента да се направи референдум заедно с изборите за Парламент с един единствен въпрос. Съгласни ли сте да се допусне РСМ до преговори с ЕС при сегашните обстоятелства. Всичко друго ще бъде лицемерие и изтъргувана подкрепа а допусналият ги до преговори ще виси на някое дърво. така или иначе ни е останала едната гордост и историята. Нека не я търгуваме и нея.

какън референдум бе Чоко, и ти си толям демократ да направим референдум дали етре слънчето ще изгрее? Единствената правилна бългалска позиция е- няма въпроси за обсъждане, заплашена е националната ни сигурност;;;;; докато не отпаднат историческите им идиотизми не даваме зелена линия за преговори ПАК ли гърците са по- достойни от нас;;;;; какво ще ни направят американците и евросъюзът та да им треперим Ще тръгне една- първо си губимм историята и корените, а после и югозападната и югоизточната (там Ердоганчо ще се постарае) територия;;;;;;; Турчелята също ЩЕ видят че сме разединени, смъкнали гащите и безсилни;;;;;;;;;; колко мислите ще чакат- сега е моментът за да си решат геополитическите въпроси и те Тогава з да не мислите че американците и Евросъюзът ще ни защитят? ДА, колкото Кипър!! Плачевна е ситуацията, бъдещето е обречено Паок ще си говорим

Ako временното премиерче (как му беше името?) си позволи да пусне Македония за преговори за членство в ЕС, българският народ ще излезе и ще му изтръгне топките без съд и присъда...

Тъпак

Към новината