Защо денят започва така?

Държавата, бизнесът и синдикатите обсъждат мерки срещу високите цени на тока и природния газ.

Какви ще бъдат следващите стъпки за оценка на внесения в Европейската комисия план за възстановяване на България, ще разберем в близките часове.

Очакваме още Експертният съвет по епидемиология към здравното министерство да реши: ограничения и затваряне или въвеждане на зелен сертификат за достъп до различни обекти и дейности. В тази връзка днес ви питаме: Достъп до обществени обекти срещу сертификат или тест за COVID. Съгласни ли сте? Можете да ни пишете на PodcastNews@dir.bg

Подробно за темите от началото на деня, чуйте в този Podcast:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

А какво ще кажете за това?

Очаква се на извънредно заседание Експертният съвет по епидемиология към здравното министерство да обсъди предложените от главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев допълнителни противоепидемични мерки заради нарасналия брой на заразените с COVID-19.

Кунчев предлага достъпът до редица дейности и обекти с обществено предназначение да става чрез представяне на сертификат за ваксиниране, за преболедуване или за изследване с бърз антигенен тест или с PCR. Това ще се отнася до допускането в образователни, обучителни, обществени, социални, културни, развлекателни, спортни обекти и дейности. Според него, ако не се възприеме въвеждането на зелен сертификат, ще трябва да се въведат ограничения в капацитета и да се прекратят определени дейности.

Ето защо ви питаме:

Гласувайте и коментирайте по темата в страницата на подкаста. Най-интересните ваши мнения ще цитираме в обедния новинарски Podcast точно в 12 часа

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините?

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставете име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.