Защо денят започва така? 

Защото Балканите са в огнен капан - пожари наложиха евакуация на стотици жители на съседните ни страни. 

"Пожари. Наводнения. А застраховка имате ли?" - това ви питаме днес. Пишете ни на PodcastNews@dir.bg.

И още в подкаста - "Лудогорец" изпусна победата при гостуването си на "Олимпиакос". 

Подробно за темите от началото на деня, чуйте в този Podcast:

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Anchor - Breaker - Pocket Casts - RadioPublic

А какво ще кажете за това? 

70 пожара са възникнали на различни места в страната само през вчерашния ден. "Обстановката е напрегната, ситуацията е доста сериозна. Три са областите с най-активни проблеми - Пловдив, Кюстендил, Перник", казва пред БНР гл. комисар Николай Николов, директор на Национална служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - МВР. "Все ми се иска всичко това да е свързано с метеорологичната обстановка. Но, не. Ние, хората, с нашата прословута небрежност сме основната причина за възникване на пожарите", обяснява Николов. Повече от 450 пожарникари, горски служители, доброволци и служители на Министерството на отбраната участват в гасенето на пожарите.

Eто защо ви питаме:

Гласувайте и коментирайте по темата в страницата на подкаста. Най-интересните ваши мнения ще цитираме в обедния новинарски Podcast точно в 12 часа. 

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините? 

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни на e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставите име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.