На сайта i-kat.org гражданите могат да получават информация за състоянието на акта за установяване на административно нарушение, дали има издадено наказателно постановление, размера на определената глоба и отнетите контролни точки. Тази услугата се предлага за първи път в страната. Засега тя ще обслужва единствено жителите на София. Идеята е такава система да заработи и в КАТ в други градове на страната.

Директорът на столичния КАТ Ваньо Стоевски посочи, че до момента са получени 1700 заявки, като за първия час на работа на системата те са били 120. Заявките се приемат до 16.00 ч., а отговорът им идва най-късно до следващия ден, посочи Стоевски. Той добави, че годишно в София се издават между 170 000 и 200 000 наказателните постановления.

Целта ни е да създадем в интернет "виртуален офис" на КАТ, като по този начин се опитаме да облекчим работата на реалните офиси, посочват авторите на сайта.

Очаква се след като системата бъде допълнително развита, гражданите да могат да си запазват час за получаване на придобита шофьорска книжка.

През пролетта беше организирана онлайн подписка за въвеждане на системата за електронни справки. До началото на май бяха събрани 25 000 подписа.
Миналата година пък КАТ направи възможно да следим в реално време в интернет реда си за плащане на глоба.