Историята на марката MITSUBISHI води началото си от далечната 1884 г., когато Ятаро Ивасаки създава корпорацията с основна дейност корабостроене. А през 1934 г. MITSUBISHI HEAVY INDUSTRIES вече е най-голямата японска компания в корабостроенето, самолетостроенето, железопътния транспорт и тежката индустрия и e един от основателите и лидерите на съвременния пазар за хладилно оборудване за дома, офиса и промишлеността.

По море, суша и въздух, дори и в космоса, полето на дейности на MITSUBISHI HEAVY INDUSTRIES непрекъснато се разраства. Този икономически гигант е извървял дългия път на иновации и креативност във всички технологични сфери, утвърждавайки името си всеки ден с нововъведения дори в космонавтиката и роботиката.

Ето защо, това е името на съвършената климатизация. Всеки детайл носи японската прецизност и далновидната инженерингова мисъл на създателите си.

MITSUBISHI HEAVY INDUSTRIES проектира и произвежда климатични и хладилни системи, авто климатици, системи за централна климатизация и отопление на цели сгради и райони, хладилни агрегати за товарни хладилни камиони, за морски плавателни съдове и др. В центъра на внимание при производството винаги е хармонията между човека, технологиите и природата.

Климатичните системи на MITSUBISHI HEAVY INDUSTRIES са направени така, че да мислят вместо вас. Те са не само високоефективни и надеждни, но и създават неповторим комфорт и се грижат за чист и свеж въздух, без алергени, бактерии и вируси, спестяват енергия и всичко това при изключително ниски нива на шум. 

CONDEX е официалният представител на MITSUBISHI HEAVY INDUSTRIES за България. От 1993 г. насам те не само са оборудвали хиляди домакинства с климатични системи, а и са инсталирали над 11 мегавата в центрове за данни и сървърни зали на телекоми, банки, мобилни оператори. Сред удовлетворените и доволни клиенти на фирмата са някои от най-големите компании в страната, които оценяват високото ниво на обслужване, професионализъм и лоялност на фирмата. 

CONDEX е на пазара вече 22 години, като скоро отпразнува годишнината си с нова сграда в София на „Околовръстен път“ 87 (между бул. „България“ и бул. „Черни връх“), с логистичен център и съвременна складова база.